ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:1003/1376)

Krucha czekoladowa tarta z gruszkami 180

spód ciasta będzie się piekł obierz w tym czasie gruszki, powycinaj gniazda nasienne. Ułóż połówki owoców równomiernie w garnku/głębokiej patelni, dodaj szklankę wody i sok z cytryny. Jeżeli lubisz ten aromat to możesz dodać kilka goździków. Gotuj ma małym ogniu 5 minut po czy delikatnie obróć na drugą stronę i gotuje drugie 5 minut. Przygotowanie masy czekoladowej: W kąpieli

greenscarf
Ślimaczki drożdżowe z konfiturą z kiwi 129

resztą ciasta, aby nadzienie nie wypływało podczas pieczenia. Rulon kroić na 3-4cm plastry. Plastry układać poziomo na papierze do pieczenia na blasze. Blachę z drożdżówkami przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 min do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować drożdżówki roztrzepanym białkiem - upieką się wtedy na błyszcząco. Wierzch posypać pokrojonymi drobno orzechami pistacjowymi oraz czekoladowymi kamyczkami. Piec

Grunt to przepis!
Najlepsze kruche ciasteczka z lentilkami 128

czekoladowymi lentilkami, które długo zachowują świeżość i są po prostu przepyszne. Pychotka   Składniki : 150 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 1 jajko 1 cukier waniliowy 3/4 łyżeczki sody  320 g mąki pszennej kolorowe lentilki Wykonanie : W misce ucieramy masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkiem na krem, następnie przesiewamy mąkę z sodą i zagniatamy ciasto. Stolnicę

Cukiernia Pychotki
Owsiane ciasteczka czekoladowe 104

resztę składników i wymieszać za pomocą łyżki. Ciasteczka piec 10 – 12 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni. Uwaga! Ciasto wykładać małą łyżeczką w odstępach minimum 3 cm od siebie, ponieważ podczas pieczenia ciasteczka rosną. Smacznego Krok po kroku: 1. Posiekać czekoladę i orzechy 2. Zmielić(...)cukrem i jajkiem 4. Połączyć masło z wszystkimi składnikami 5. Wyłożyć ciastka na papier do pieczenia Pobierz wersję do druku: Pobierz Owsiane ciasteczka czekoladowe Artykuł Owsiane ciasteczka czekoladowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ekspresowe pierniczki z nadzieniem różanym i polewą czekoladową 169

Rozwałkowujemy ciasto na 3 mm, wycinamy pierniczki. Układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy przez 10 min w temperaturze 170 stopni.  Czekoladę łączymy z mlekiem i stawiamy na palnik. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem. Połowe pierniczków moczymy w polewie i układamy na kratce. Drugą połowe pierniczków smarujemy marmoladą różaną i przykrywamy pierniczkiem z polewą czekoladową. Pierniczki

kulinarne odsłony pati
Miękkie pierniczki 183

dzień ciasto podzielić na mniejsze części i rozwałkowywać na ok 4 mm, podsypując obficie mąką. Wykrawać dowolne kształty. Pierniczki układać na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez 7-8 minut (nie dłużej bo będą twarde. Jeśli tak się stanie włożyć do szczelnego pojemnika z kawałkiem jabłka). Ostudzić. Można udekorować lukrem lub polać czekoladową polewą

Smakołyki Asi
Puszyste placki z soczewicy i marchewki. 101

czekoladowymi pastylkami z miodem Placuszki z soczewicy i marchewki /przepis własny/ opakowanie (190 g) ugotowanej soczewicy i marchewki 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka mąki jaglanej jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu daktylowego szczypta soli szczypta sody łyżeczka oleju kokosowego Zawartość opakowania łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.  Olej kokosowy roztapiamy na patelni.  Łyżką kładziemy porcje ciasta

Poranek na słodko
Czekoladowe ciastka z jezynami czyli poWeekendowe Lakocie odc.133 135

nieprawdaż? Czekoladowe ciastka z jeżynami na ok 12 szt. 100 g masła 25 g gorzkiej czekolady 50 g cukru trzcinowego 20 g dobrego, ciemnego kakao 150 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 białko W rondelku rozpuszczamy masło z czekoladą i cukrem. Przelewamy całość do miski. Dodajemy kakao, mąkę z proszkiem i sól. Zagniatamy ciasto na końcu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muffinki czekoladowe 167

turbo-czekoladowe. I nie mają nic wspólnego z czereśniami, które są dekoracją. Jak to muffiny - są banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Jedno co, to nie za bardzo urosły przy pieczeniu. Zakładam, że to przez obecność ciężkich kawałków czekolady. Z podanych proporcji wychodzi 5 dużych muffinek, 6 małych i 15 malusich z formy do pralinek (zostało mi ciasta i musiałam

Czerwony Gupik
Sernik kajmakowy z jeżynami 157

polewa czekoladowa, a spód upiekłam z dodatkiem mąki żytniej, którą kupiłam specjalnie do zakwasu na żur. Bardzo w tej wersji smakowej polecam :) Spód: 1,5 szklanki mąki żytniej lub pszennej razowej 1/3 szklanki cukru pudru 120 g masła, posiekanego 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie 2-3 łyżki kwaśnej śmietany, by łatwiej dało się zagnieść ciasto Masa serowa

Czerwień i błękit
Ciasteczka owsiane z czekoladą i orzechami 144

groszków czekoladowych lub grubo poszatkowanej gorzkiej czekolady 90 g grubo poszatkowanych prażonych orzeszków ziemnych niesolonych porządna szczypta soli, nawet pół łyżeczki 1. Wymieszać suche składniki: mąkę, płatki owsiane, sodę, cukier, orzechy. 2. Masło roztopić, lekko przestudzić i dodać do suchych składników, wbić jajko, dodać aromat, wymieszać. Na końcu dodać czekoladę pokrojoną w kostkę, krótko wymieszać. 3. Z ciasta w dłoniach

Calzonella.com
18 NAJLEPSZYCH SERNIKÓW Z OKAZJI DNIA SERNIKA 1571

ciasta, które cechuje ogromna różnorodność, więc większość łasuchów je uwielbia!  Z okazji dnia sernika zapraszamy na zestawienie naszych najlepszych przepisów na serniki pieczone, na zimno, gotowane, na mascarpone, z owocami, itd. :) Wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie, aby otworzyła się nowa zakładka z przepisem. 1. Sernik japoński 2. Sernik orzechowo-cynamonowy 3. Sernik gotowany z polewą czekoladową 4. Borówkowo-malinowy

Przepisy Aleksandry
Donaty - amerykańskie pączki z dziurką 179

kawałek ciasta. Jeśli w ciągu minutki rumiane wypłynie na powierzchnię, to można smażyć nasze donaty. Smażymy taką ilość, by swobodnie pływały w naczyniu. Smażymy pączki z obu stron na rumiano, po czym wyciągamy na tackę wyłożoną papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. 5. Jeszcze ciepłe pączki lukrujemy i posypujemy posypką. Można je także oblać polewą czekoladową lub roztopioną

Kuchnia domowa Ani
Drożdżówki z czekoladą 168

akurat krem czekoladowo-bananowy)Sposób przygotowania:1. Do miski wlewamy ciepłe mleko, dodajemy drożdże, 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.2. Do wyrośniętych drożdży dodajemy pozostałe składniki (masło ma być rozpuszczone, ale nie  gorące). Wyrabiamy dokładnie, kiedy już będzie gładkie to przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.3. Ciasto dzielimy na mniejsze

Kuchnia domowa Ani