ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:1001/1443)

Tort czekoladowo-żurawinowy z bezą 47

wiem jak Wam, ale mnie większość tortów kojarzy się ze słodkim okazjonalnym ciastem, niekoniecznie smacznym, ale wymaganym w pewnych okolicznościach. Najgorsza opcja to gotowy z hipermarketu, gdzie każdy smakuje plastikiem. Osobiście wychodzę z założenia, że tort ma być w pierwszej kolejności smaczny, a w drugiej ładny. Smaczny oznacza dla mnie nie za słodki, kwaskowy, o wyraźnie wyczuwalnej głównej nucie. Ładny(...)skromny, bez zbędnych ozdób i szczegółów. Oczywiście numer jeden ma u mnie czekoladowy, a po sukcesie tortu szwarcwaldzkiego każdy ciemny blat piekę z tego właśnie przepisu. Biszkopt jest mocno kakaowy i mokry, a więc nie wymaga nasączania, krem śmietanowy nie jest za słodki, a kwaskowości dodaje dżem żurawinowy. Natomiast beza na wierzchu nawet dla mnie jest w sam raz słodka

To co kocham
Tort czekoladowo-żurawinowy z bezą 111

wiem jak Wam, ale mnie większość tortów kojarzy się ze słodkim okazjonalnym ciastem, niekoniecznie smacznym, ale wymaganym w pewnych okolicznościach. Najgorsza opcja to gotowy z hipermarketu, gdzie każdy smakuje plastikiem. Osobiście wychodzę z założenia, że tort ma być w pierwszej kolejności smaczny, a w drugiej ładny. Smaczny oznacza dla mnie(...)słodki, kwaskowy, o wyraźnie wyczuwalnej głównej nucie. Ładny to skromny, bez zbędnych ozdób i szczegółów. Oczywiście numer jeden ma u mnie czekoladowy, a po sukcesie tortu szwarcwaldzkiego każdy ciemny blat piekę z tego właśnie przepisu. Biszkopt jest mocno kakaowy i mokry, a więc nie wymaga nasączania, krem śmietanowy nie jest

To co kocham
Trufle czekoladowe 147

Czym są trufle czekoladowe? Są to niezwykłe smakołyki, o których trudno zapomnieć. Robione na kilka sposobów z różnych receptur i w różnych kształtach. Różne są też wersje ich wytwarzania amerykańskie, europejskie, szwajcarskie... Jakie by nie były, zawsze smakują wyjątkowo.  Moje trufle w yszły pyszne, doskonałe i myślę, że idealnie wpasują wśród innych deserów na świątecznym stole. Składniki(...)sztuk: 450 gotowego brownie 70 g kakao 120 g masła orzechowego 50 g cukru pudru 20 g posiekanych płatków migdałowych Wykonanie: Do miski wsypałam pokrojone w małe kawałki ciasto Brownie, które upiekłam wcześniej. Wsypałam połowę kakao, dodałam masło orzechowe i cukier puder. Wymieszałam. Z masy formowałam kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Każdą kulkę zważyłam.   Ich waga wahała się między

Kuchnia u Krysi
Sernik z malinami bez spodu 56

naszym wyjazdem do Polsku upiekłam sernik i powiem Wam, że zawsze wychodzą mi pyszne serniki, a tym razem wyszedł jeszcze bardziej obłędny w smaku, może to sprawka dodatków, czyli czekoladowej polewy i malin. Tym razem sernik jest bez spodu, ale wy możecie zrobić spód, przepis jest poniżej, albo zamiast tradycyjnego spodu możecie wykorzystać np. biszkopty moczone w kawie(...)spodu i życzę dobrego dnia, pomyślnego tygodnia i szczęśliwego Nowego Roku. Przepisy na najlepsze moje serniki znajdziecie TUTAJ . Jeśli chcecie mieć w serniku prawdziwy spód to podaję przepis: Ciasto na spód: 1/4 kostki masła lub margaryny 1 jajko 1 żółtko 2-3 łyżki wody 6 czubatych łyżek mąki 4 czubate łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sklep internetowy Bee.pl- szeroki asortyment i najlepsza jakość produktów 167

tostów dodatek do zapiekanek i ciast składnik smacznych lodów i deserów Krem orzechowy w znakomity sposób podkreśli smak wielu potraw, doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i ostrymi smakami. Jeżeli zależy nam na urozmaiceniu swojej kuchni, z pewnością powinniśmy spróbować tego rozwiązania. Wykorzystać możemy go również jako dodatek do koktajli, ciastek czekoladowych, domowych batonów z orzechami , a także zupy(...)jabłkiem, przyprawionymi szczyptą cynamonu. To posiłek idealny zarówno na obiad jak i pożywne śniadanie . Całość zagęścić można także budyniem, nadając konsystencję kleiku. Kasza znajdzie swoje zastosowanie przy pieczeniu ciast, takich jak szarlotka. Wykorzystywana jest również jako do dodatek do mięs, burgerów, pulpecików, zup oraz jako farsz do pierogów i gołąbków. Polecane, jednak wciąż mało popularne są także warzywa nadziewane kaszą

Sama słodycz i szczypta chili
Wegańskie BUCHTY czyli kluski na parze 193

obsypujemy mąką blat, wykładamy na niego ciasto i delikatnie rozwałkowujemy na grubość 1,5-2 cm. Szklanką wykrawamy kółka, resztę ciasta zbieramy, wałkujemy i znowu wykrawamy kółka, aż całe ciasto będzie zużyte. Przykrywamy kółka ściereczką i znowu zostawiamy do wyrośnięcia. Teraz szykujemy garnek do parowania. Najlepiej, żeby był duży i szeroki, żeby jak najwięcej sztuk na raz dało się uparować(...)każdą porcję. Buchty rosną w trakcie gotowania, więc pokrywka nie powinna być płaska. Podawać najlepiej na bieżąco gorące, bo na takich najlepiej rozpuszcza się olej kokosowy vel masło, krem czekoladowy, konfitury, itd. Osobiście robię więc po 6 sztuk na raz, akurat w sam raz na jedno rozdanie na naszą czwórkę, a w czasie kiedy jemy, gotuje się już następna porcja

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sernikobrownie pełne miłości 73

mnie zniknęło w mgnieniu oka. Zostały po nim już tylko slodkieokruszki Do przygotowania spodu ciasta użyłam gotowego brownie z linii La Chocolatiere Delecta. Czasem warto sięgać po takie rozwiązania A do tego prosta warstwa serowa. Wystarczy wszystko zmiksować i gotowe Jeśli szukacie szybkich przepisów na ciasto to ten będzie idealny.   Składniki: Warstwa serowa: 500 g twarogu sernikowego(...)masła extra Hej! Dodatkowo ulubione ozdoby: – u mnie beziki, pastelowe marzenie Delecta, cukier puder Przygotowanie: Brownie przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ja zostawiam 1 łyżkę czekoladowych kropelek do sernika). Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie serce 25x27cm, ale może być tortownica 26 cm). Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół

Słodkie okruszki
Kakaowe makaroniki z czekoladowym nadzieniem 93

Kakaowe makaroniki z czekoladowym nadzieniem. Bo co może być jeszcze bardziej czekoladowego? Delikatne, a jednocześnie intensywne w swym czekoladowym smaku. Wbrew pozorom nie są tak trudne do przygotowania, jak może się wydawać. Wystarczy odrobina ostrożności przy mieszaniu bezy, a reszta zrobi się niemal sama. Składniki: 150 g mąki migdałowej 100 g cukru pudru 150 g drobnego cukru 40 g ciemnego(...)kakao białka z czterech jaj (koniecznie w temperaturze pokojowej) 150 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany kremówki (minimum 30%) Kakaowe makaroniki z czekoladowym nadzieniem – przepis Wymieszaj ze sobą mąkę migdałową, cukier puder oraz kakao, następnie dodaj białka z dwóch jaj i wszystko dokładnie wymieszaj. Dwa pozostałe białka umieść w czystej misie miksera i powoli ubijaj na sztywną pianę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mleczne bułeczki 121

idealnie nadaje się do krzątania po kuchni i realizacji już dawno zaplanowanych bułeczek ;) przepis znalazłam już jakiś czas temu na stronie zmiksowani . Wyszły puszyste i pyszne ;) W połączeniu z czekoladowym kremem z fasoli stanowią ŚNIADANIE IDEALNE :) Przy okazji tego posta chciałabym Wam przypomniać o konkursie, o którym już kiedyś pisałam na blogu: To już ostatni tydzień konkursu żywieniowego firmy Nestlé(...)jajko 1 łyżka otrębów pszennych firmy Kupiec 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia mak do posypania opcjonalnie aromat maślany Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (oprócz maku mieszamy) gotowe ciasto przekładamy do silikonowych papilotek na muffinki (lub jeśli mamy formy na bułki) górę bułek posypujemy makiem pieczemy w temp. 160 stopni przez około 10-15 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tort-rolada o smaku truskawkowym 149

Postanowiłam dzisiaj upiec ciasto i tak też zrobiłam. W smaku jest bardzo dobre, gorzej z prezentacją :( Jednak stwierdziłam, że wkleję go na bloga z tego względu, że nie jestem profesjonalistką (im chyba też zdarzają się porażki) tylko amatorką. I dlatego też dzisiaj dodałam nowy dział a mianowicie moje porażki kulinarne ;) Składniki:      biszkopt(...)mąki         60g cukru         2 łyżeczki  budyniu czekoladowego         1 łyżeczka kakao         1/3 łyżeczki proszku do pieczenia      rolada:         5 jajek         1/4 szklanki

Amatorka kuchenna
Domowe Kostki Domino W Czekoladzie Krok Po Kroku 120

kakao 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia Dodatkowo: 300 g gęstego dżemu albo marmolady morelowej 2  i 1/2 łyżeczki żelatyny (lub mniej, lub wcale) 200 g marcepanu Polewa czekoladowa: 200 g czekolady deserowej 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki oleju Spód z piernika 1. Masło cukier i miód rozpuszczamy w garnuszku, a następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. 2. Mąkę(...)kakao, wbijamy do tego jajko oraz powoli dolewamy miód z masłem i cukrem, mieszamy do połączenia się składników. Blaszkę 23 x 23 cm wykładamy papierem do pieczenia i rozprowadzamy ciasto po dnie blaszki (będzie go mało, ale tak ma być) Spód pieczemy w 180 stop przez około 15-20 minut Po upieczeniu od razu odrywamy papier i odstawiamy do całkowitego

Gotowanie...to proste !
Czekolada wegańska – Las Vegan’s #2 49

Lecimy z drugą recenzją wegańskich czekolad Las Vegan’s. Pierwszą możecie przeczytać  „czekolada kokosowa / z płatkami owsianymi” , a tym razem przedstawiamy Wam tabliczkę gorzką z

Candy Pandas
Piekarnik parowy GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM – czy warto? 40

Dzisiaj chciałbym zaprosić Was na wpis nieco bardziej techniczny. W ostatnich tygodniach publikowałem na blogu przepisy przygotowane z użyciem piekarnika parowego GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM. Jeśli

Pogotujmy.pl
Piekarnik parowy GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM – czy warto? 194

Dzisiaj chciałbym zaprosić Was na wpis nieco bardziej techniczny. W ostatnich tygodniach publikowałem na blogu przepisy przygotowane z użyciem piekarnika parowego GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM. Jeśli

Pogotujmy.pl
Czekoladowy tort urodzinowy z solonym karmelem 201

chłopczyk jest już poważnym mężczyzną.  Życzenie było takie aby był czekoladowy z solonym karmelem.  Tort o średnicy 20 cm. Przełożony kremem z orzeszków ziemnych i kremem czekoladowym (ganache) a przełamany jest porzeczkową galaretką. Drip z solonego karmelu.  Polecam Wam. Jest słodki, orzechowy, z solonymi orzeszkami.  Praca przy tym torcie była czystą przyjemnością i fantastyczną zabawą(...)patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na cztery części. Krem z masła orzechowego i mascarpone  250 g mascarpone  200 g masła orzechowego (użyłam z kawałkami orzechów) opcjonalnie łyżka cukru pudru Masło orzechowe wymieszać z mascarpone i jeśli będzie potrzeba dosłodzić. Czekoladowy krem (ganache

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania