ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:1009/1376)

Placek cappuccino z kokosem 440

kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt, przekładany masą z kawą cappuccino, a po środku beza kokosowa, no i oczywiście wszystko oblane czekoladą...Polecam. Składniki: biszkopt: 6 jajek 225g cukru 110 g mąki pszennej płaska łyżeczka(...)zmniejszyć do najmniejszych, dodać po jednym żółtku, cukier waniliowy, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Krótko, ale dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x28 wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Masa cappuccino Do rondla wlać mleko, wsypać budyń, mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz żółtka wszystko wymieszać trzepaczką i podgrzewać na małym

na moim stole...
Przepis na pierniczki 46

rozwałkować. Schłodź ciasto: Ciasto będzie bardzo lepkie, dlatego powinno być schłodzone w lodówce. Jeśli masz wystarczająco dużo czasu, możesz je schłodzić przez 2 – 3 godziny, a nawet dłużej. Dzięki temu ciasto będzie łatwe do opanowania, a pierniczki zachowają piękny kształt. Zwiń ciasto: Najłatwiej zawinąć ciasto w folię przed schłodzeniem. Aby to zrobić, podziel ciasto na dwie części, następnie spłaszcz(...)folii spożywczej i zawiń pamiętając o tym, aby ciasto zachowało płaski kształt. Tak przygotowane ciasto łatwiej będzie rozwałkować, a także przystępniej pracować, gdy porcje będą mniejsze. Rozwałkuj: Po schłodzeniu wyjmij jeden krążek ciasta z folii. Ciasto będzie lepkie podczas pracy, dlatego posyp odpowiednią ilością mąki blat roboczy oraz dłonie. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość ok. 5 – 7 mm. Przy

Kuchnia Na Wypasie
Prosty tort śmietankowy. 49

śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) Nasączenie: 1/2 szklanki gorącej wody 2 pełne łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki cukru  Drip czekoladowy (polewa): 20 g. czekolady gorzkiej 20 g. czekolady mlecznej 30 g. śmietanki 30 % Dodatkowo: kakao gorzkie  dowolne czekoladki do dekoracji  posypka, perełki cukrowe  Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli(...)kakao wymieszać w osobnej misce.  Przesiać stopniowo przez sitko do ubitych jajek.  Wymieszać łyżką delikatnie, ale dokładnie, tak żeby na spodzie nie została mąka.  Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej na spodzie  papierem do pieczenia. Użyłam obręczy 20 cm.  Biszkopt wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni  i piec 40 minut

Agusiowe smakołyki
Pieczenie w kąpieli wodnej 33

Czekoladowy Lava Cake: Składniki: 100 g czekolady gorzkiej, 100 g masła, 2 jajka, 2 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej. Przygotowanie: Rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej. W osobnym naczyniu ubijaj jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i mąkę, delikatnie mieszając. Umieść masę w naczyniu wewnętrznym i piecz w kąpieli wodnej, aż brzegi ciasta będą

Podstawy Gotowania
FIT ORKISZOWE Z BANANAMI I KREMEM CZEKOLADOWYM Z ORZECHAMI NUTLOVE 70

ciasto z mąki orkiszowej. Bez dodatku białego cukru oraz białej mąki. Idealne na deser do popołudniowej kawki. Z całą pewnością posmakuje wszystkim – nie tylko dbającym o zawartość swojego talerza! Koniecznie spróbujcie! Ps. Do przygotowania tym razem użyłam kolejnego smaku kremu NUTLOVE marki ALL NUTRITION . Tym razem postawiłam na nowy smak Choco Crunch With Roasted Peanuts – krem mleczno-czekoladowy

Ostra na Słodko
Baci di dama 83

czekoladowe kruche ciasteczka tzw. "całuski damy", które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień. Składniki na około 25 ciasteczek: 150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej 150 g mąki pszennej 150 g masła 100 g cuku szczypta soli  do przełożenia: czekolada gorzka Z podanych składników wyrobić kruche ciasto

wyzwania kuchenne
CIASTECZKA Z HUMMUSEM 75

wymieszaj dokładnie suche składniki ciastek dodaj masło i posiekaj je z suchymi składnikami aż otrzymasz masę przypominającą mokry piasek dodaj maślankę i dokładnie wymieszaj na posypanym mąką blacie rozwałkuj ciasto na grubość ok 2-3mm wytnij okrągłe ciasteczka o średnicy ok 3cm i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia piecz w 180ºC przez 10-15 minut, aż brzegi(...)się lekko rumienić. Wystudź odcedź ciecierzycę i zblenduj z pozostałymi składnikami hummusu na puszystą, gładką masę ciasteczka przełóż hummusem -> ciasteczko – hummus – ciasteczko Smacznego! *jeśli chcesz zrobić czekoladowe nadzienie – dodaj 1 łyżkę kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł CIASTECZKA Z HUMMUSEM pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
Sernik z mascarpone i musem brzoskwiniowym 117

przepyszne ciasto na herbatnikowo-maślanym spodzie. Delikatny i orzeźwiający w smaku dzięki połączeniu kremowego serka mascarpone i kwaskowatego jogurtu greckiego. Przepis znalazłam w internecie, wypróbowałam i zagości w moim menu na stałe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram serka mascarpone 800 gram gęstego jogurtu greckiego, u mnie dwa kubki po 400 gram 3/4 szklanki cukru pudru 200 gram czekoladowych herbatników

Blog kulinarny S9.PL
Sernik tradycyjny. 2085

czekoladową :) Też tak macie, że dogadzacie swoim dzieciom? Nawet tym dorosłym? Mój mąż, zawsze się śmieje, kiedy mówię, że to ostatni raz :) Jak, on dobrze mnie zna... :) Wie, że jak Wojtek zażyczy sobie pizzę, jest pizza. Jak powie, mamo naleśniki, są naleśniki itd., itp. :) Wracając do sernika, to jest naprawdę pyszny. Delikatny i puszysty. Bardzo polecam. Spróbujcie koniecznie. Ciasto

Agusiowe smakołyki
Placuszki serowe z borówkami 76

ciasta i smażyć na średnim ogniu, aż będą zrumienione. Następnie ustawić mały ogień i odwrócić placki na drugą stronę. Smażyć do zrumienienia. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pancakes z truskawkami → Racuchy z jabłkami → Racuchy dyniowe z sosem pomarańczowym → Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką → Zapiekane naleśniki czekoladowe

Oryginalny smak
Naleśniki bananowe 138

czekoladowym to idealne śniadanie czy deser. 2  bardzo dojrzałe banany ok.200 gram 1 i pół szklanki mleka (szklanka 250 ml) 1 i pół szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250 ml.) 2 małe jajka lub 1 L 1/4 szklanki oleju szczypta soli Banany obieramy, dzielimy na mniejsze części przekładamy do miski dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto

Andzia Pichci
Mięciutkie pierniczki na drożdżach 164

czekoladowe. Najpyszniejsze okazały się te, gdzie dodałam tylko 1 łyżkę kakao. Mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i przyprawę do piernika wsypać do miski i wymieszać. W garnku rozpuścić masło z miodem. Lekko przestudzić i do ciepłej masy wkruszyć drożdże, które należy w niej dokładnie rozpuścić. Płynną masę wlać do suchych składników, dodać jajka i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować

My simple kitchen
Czekoladowe gniazdka 89

czekoladowe gniazdka znalazłam tutaj ,,co roku na Wielkanoc przybierałam się,aby je zrobić..trochę to trwało,aż w końcu zrobiłam..moje gniazdka takie jakieś byle jakie, ale chyba smaczne.. 210 g mąki pszennej 75 g masła 100 g cukru pudru 40 g kakao 1 jajko 5 g proszku do pieczenia szczypta soli  Z podanych składników zagnieść szybko ciasto

Moje domowe kucharzenie
Serce 129

ciasto: Pieczemy biszkopt z 3 jajek. Najpierw ubijamy białka, następnie dodajemy cukier (pół szklanki), żółtka, mąkę (pół szklanki), proszek do pieczenia (1 łyżeczka) i łyżkę oleju. Odrobinę barwnika mieszam z kilkoma kroplami wody i dodaję do biszkoptu. Pieczemy w wąskiej blasze (11x30 cm) w 180° przez około 30 minut. Po ostygnięciu kroimy na kawałki i wycinamy kształt serduszka. Czekoladowy biszkopt

Słodkie ciacho
Ciasto Lusette 175

CIASTO LUSETTE Składniki: (forma 24cm) biszkopt:  3 jajka 3/4 szkl cukru 1,5 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej masa z wafelkami: 4 wafelki Lusette (200 g) 1/2 szkl mleka 100 g mleka w proszku 300 g serka homogenizowanego waniliowego 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki śmietany 30% polewa czekoladowa

Bon appetit mon amie