ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:1008/1410)

Tort serowo - agrestowy w czekoladowej polewie 68

duży, nie zbyt słodki, oryginalny torcik. Wbrew pozorom, które stwarza obszerność poniższego wpisu, prosty w wykonaniu. Z podanych składników otrzymamy około 8 - 10 trójkątnych porcji ciasta. Większe kawałki ładniej prezentują się na talerzykach, a są tak lekkie, że zostaną skonsumowane niezależnie od możliwości częstowanych. Ponownie musiałam znaleźć sposób zagospodarowania agrestu działkowego, uparcie rodzącego nowe owoce. A tort był strzałem(...)serowej: 1 szklanka czerwonego agrestu 1 łyżka cukru 4 łyżeczki żelatyny 250 gram sera mascarpone 1 mały kubeczek śmietanki kremówki 30 % - 200 gram 1/2 szklanki cukru pudru Składniki polewy czekoladowej: 1 mały kubeczek śmietanki kremówki 30 % - 200 gram 50 gram czekolady kawowo - białej ( kupuję w Aldi ) 100 gram białej czekolady 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku lub Inki Wykonanie: Biszkopt

Kronika Piekarnika
TORT NA KOMUNIĘ – prostokątny 74

Tort na komunię był moim słodkim prezentem dla córeczki przyjaciółki z okazji jej I Komunii Świętej. Przygotowując go przez kilka dni, cały czas myślałam o reakcji

Słodki Pomysł
LODOWE kanapki czekoladowo-owocowe 132

Składniki:   1 szkl. mąki pszenne, 1/2 szkl. zblendowanych na mąkę płatków owsianych, 1/2 szkl. tartych orzechów laskowych, 1 jajko, 23 łyżki cukru brązowego, 3 łyżki

kolorowotorcikowo
Placek cappuccino z kokosem 444

kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt, przekładany masą z kawą cappuccino, a po środku beza kokosowa, no i oczywiście wszystko oblane czekoladą...Polecam. Składniki: biszkopt: 6 jajek 225g cukru 110 g mąki pszennej płaska łyżeczka(...)zmniejszyć do najmniejszych, dodać po jednym żółtku, cukier waniliowy, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Krótko, ale dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x28 wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Masa cappuccino Do rondla wlać mleko, wsypać budyń, mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz żółtka wszystko wymieszać trzepaczką i podgrzewać na małym

na moim stole...
Przepis na pierniczki 49

rozwałkować. Schłodź ciasto: Ciasto będzie bardzo lepkie, dlatego powinno być schłodzone w lodówce. Jeśli masz wystarczająco dużo czasu, możesz je schłodzić przez 2 – 3 godziny, a nawet dłużej. Dzięki temu ciasto będzie łatwe do opanowania, a pierniczki zachowają piękny kształt. Zwiń ciasto: Najłatwiej zawinąć ciasto w folię przed schłodzeniem. Aby to zrobić, podziel ciasto na dwie części, następnie spłaszcz(...)folii spożywczej i zawiń pamiętając o tym, aby ciasto zachowało płaski kształt. Tak przygotowane ciasto łatwiej będzie rozwałkować, a także przystępniej pracować, gdy porcje będą mniejsze. Rozwałkuj: Po schłodzeniu wyjmij jeden krążek ciasta z folii. Ciasto będzie lepkie podczas pracy, dlatego posyp odpowiednią ilością mąki blat roboczy oraz dłonie. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość ok. 5 – 7 mm. Przy

Kuchnia Na Wypasie
Prosty tort śmietankowy. 54

śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) Nasączenie: 1/2 szklanki gorącej wody 2 pełne łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki cukru  Drip czekoladowy (polewa): 20 g. czekolady gorzkiej 20 g. czekolady mlecznej 30 g. śmietanki 30 % Dodatkowo: kakao gorzkie  dowolne czekoladki do dekoracji  posypka, perełki cukrowe  Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli(...)kakao wymieszać w osobnej misce.  Przesiać stopniowo przez sitko do ubitych jajek.  Wymieszać łyżką delikatnie, ale dokładnie, tak żeby na spodzie nie została mąka.  Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej na spodzie  papierem do pieczenia. Użyłam obręczy 20 cm.  Biszkopt wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni  i piec 40 minut

Agusiowe smakołyki
Pieczenie w kąpieli wodnej 37

Czekoladowy Lava Cake: Składniki: 100 g czekolady gorzkiej, 100 g masła, 2 jajka, 2 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej. Przygotowanie: Rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej. W osobnym naczyniu ubijaj jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i mąkę, delikatnie mieszając. Umieść masę w naczyniu wewnętrznym i piecz w kąpieli wodnej, aż brzegi ciasta będą

Podstawy Gotowania
Wegańskie ciasteczka z kawałkami czekolady 82

łyżki mleka roślinnego  2 łyżki roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego  1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią  *użyłam specjalnych dropsy czekoladowe, ale tak samo dobrze sprawdzi się pokruszona czekolada Przygotowanie: Daktyle zalewam wrzątkiem (3/4 szkl). Po ok. 15 min przekładam daktyle z wodą, w której się moczyły do blendera i blenduję(...)jednolitą masę i zostawiam do całkowitego ostudzenia.  W dużej misce łącze wszystkie suche składniki. Później dodaję pastę z daktyli, olej, mleko i dokładnie mieszam. Miskę z ciastem przekładam do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu masy z lodówki formuję 9 kulek (jeśli masa klei się do rąk można obsypać je mąką owsianą lub wysmarować odrobiną oleju) i przekładam

wegujemy
FIT ORKISZOWE Z BANANAMI I KREMEM CZEKOLADOWYM Z ORZECHAMI NUTLOVE 77

ciasto z mąki orkiszowej. Bez dodatku białego cukru oraz białej mąki. Idealne na deser do popołudniowej kawki. Z całą pewnością posmakuje wszystkim – nie tylko dbającym o zawartość swojego talerza! Koniecznie spróbujcie! Ps. Do przygotowania tym razem użyłam kolejnego smaku kremu NUTLOVE marki ALL NUTRITION . Tym razem postawiłam na nowy smak Choco Crunch With Roasted Peanuts – krem mleczno-czekoladowy

Ostra na Słodko
Baci di dama 85

czekoladowe kruche ciasteczka tzw. "całuski damy", które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień. Składniki na około 25 ciasteczek: 150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej 150 g mąki pszennej 150 g masła 100 g cuku szczypta soli  do przełożenia: czekolada gorzka Z podanych składników wyrobić kruche ciasto

wyzwania kuchenne
CIASTECZKA Z HUMMUSEM 80

wymieszaj dokładnie suche składniki ciastek dodaj masło i posiekaj je z suchymi składnikami aż otrzymasz masę przypominającą mokry piasek dodaj maślankę i dokładnie wymieszaj na posypanym mąką blacie rozwałkuj ciasto na grubość ok 2-3mm wytnij okrągłe ciasteczka o średnicy ok 3cm i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia piecz w 180ºC przez 10-15 minut, aż brzegi(...)się lekko rumienić. Wystudź odcedź ciecierzycę i zblenduj z pozostałymi składnikami hummusu na puszystą, gładką masę ciasteczka przełóż hummusem -> ciasteczko – hummus – ciasteczko Smacznego! *jeśli chcesz zrobić czekoladowe nadzienie – dodaj 1 łyżkę kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł CIASTECZKA Z HUMMUSEM pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
Sernik z mascarpone i musem brzoskwiniowym 119

przepyszne ciasto na herbatnikowo-maślanym spodzie. Delikatny i orzeźwiający w smaku dzięki połączeniu kremowego serka mascarpone i kwaskowatego jogurtu greckiego. Przepis znalazłam w internecie, wypróbowałam i zagości w moim menu na stałe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram serka mascarpone 800 gram gęstego jogurtu greckiego, u mnie dwa kubki po 400 gram 3/4 szklanki cukru pudru 200 gram czekoladowych herbatników

Blog kulinarny S9.PL
Sernik tradycyjny. 2090

czekoladową :) Też tak macie, że dogadzacie swoim dzieciom? Nawet tym dorosłym? Mój mąż, zawsze się śmieje, kiedy mówię, że to ostatni raz :) Jak, on dobrze mnie zna... :) Wie, że jak Wojtek zażyczy sobie pizzę, jest pizza. Jak powie, mamo naleśniki, są naleśniki itd., itp. :) Wracając do sernika, to jest naprawdę pyszny. Delikatny i puszysty. Bardzo polecam. Spróbujcie koniecznie. Ciasto

Agusiowe smakołyki
Placuszki serowe z borówkami 80

ciasta i smażyć na średnim ogniu, aż będą zrumienione. Następnie ustawić mały ogień i odwrócić placki na drugą stronę. Smażyć do zrumienienia. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pancakes z truskawkami → Racuchy z jabłkami → Racuchy dyniowe z sosem pomarańczowym → Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką → Zapiekane naleśniki czekoladowe

Oryginalny smak
Naleśniki bananowe 140

czekoladowym to idealne śniadanie czy deser. 2  bardzo dojrzałe banany ok.200 gram 1 i pół szklanki mleka (szklanka 250 ml) 1 i pół szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250 ml.) 2 małe jajka lub 1 L 1/4 szklanki oleju szczypta soli Banany obieramy, dzielimy na mniejsze części przekładamy do miski dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto

Andzia Pichci
Mięciutkie pierniczki na drożdżach 167

czekoladowe. Najpyszniejsze okazały się te, gdzie dodałam tylko 1 łyżkę kakao. Mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i przyprawę do piernika wsypać do miski i wymieszać. W garnku rozpuścić masło z miodem. Lekko przestudzić i do ciepłej masy wkruszyć drożdże, które należy w niej dokładnie rozpuścić. Płynną masę wlać do suchych składników, dodać jajka i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować

My simple kitchen
Czekoladowe gniazdka 93

czekoladowe gniazdka znalazłam tutaj ,,co roku na Wielkanoc przybierałam się,aby je zrobić..trochę to trwało,aż w końcu zrobiłam..moje gniazdka takie jakieś byle jakie, ale chyba smaczne.. 210 g mąki pszennej 75 g masła 100 g cukru pudru 40 g kakao 1 jajko 5 g proszku do pieczenia szczypta soli  Z podanych składników zagnieść szybko ciasto

Moje domowe kucharzenie
Serce 133

ciasto: Pieczemy biszkopt z 3 jajek. Najpierw ubijamy białka, następnie dodajemy cukier (pół szklanki), żółtka, mąkę (pół szklanki), proszek do pieczenia (1 łyżeczka) i łyżkę oleju. Odrobinę barwnika mieszam z kilkoma kroplami wody i dodaję do biszkoptu. Pieczemy w wąskiej blasze (11x30 cm) w 180° przez około 30 minut. Po ostygnięciu kroimy na kawałki i wycinamy kształt serduszka. Czekoladowy biszkopt

Słodkie ciacho
Ciasto Lusette 180

CIASTO LUSETTE Składniki: (forma 24cm) biszkopt:  3 jajka 3/4 szkl cukru 1,5 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej masa z wafelkami: 4 wafelki Lusette (200 g) 1/2 szkl mleka 100 g mleka w proszku 300 g serka homogenizowanego waniliowego 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki śmietany 30% polewa czekoladowa

Bon appetit mon amie
Muffinki czekoladowe, bezglutenowe, wegańskie 88

czekoladowe Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki gryczanej 4 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy 5 łyżek kakao dżem wiśniowy Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej kokosowy, kakao i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest

nietadieta
Gniazdka 129

czekoladowy: 50 gram czekolady deserowej, 50 ml kremówki, 20 ml mleka cukier puder + szczypta cynamonu 1 litr oleju rzepakowego do smażenia 16-20 kwadratów o boku 8-10 cm wyciętych z papieru do pieczenia Mleko podgrzewam z masłem, solą i cukrem. Dodaję przesianą mąkę i całość mieszam do momentu aż masa wyraźnie zgęstnieje i zacznie odchodzić od garnka. Ciasto przekładam

Mango Papaja
Tort śmietankowy z czekoladą i powidłem śliwkowym 162

ciasto biszkoptowe. Biszkopt piec w 180 stopniach przez około 30 minut bądź do tzw suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na 3 blaty.  Krem: Czekolady zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kremówkę wraz z serkiem mascarpone umieścić w misce miksera i miksować do czasu, aż krem będzie gęsty i jednolity (uważać aby, nie przepić kremu). Gotowy krem wymieszać z wiórkami czekoladowymi

Krakowskie smaki Ani
Babka majonezowa 146

ciasto. Przygotowanie babki jest niezwykle proste. Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - budyń śmietankowy - 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach.  Masę przekładamy do formy. Pieczemy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dekorujemy polewą czekoladową

Pan i Pani Smith w kuchni
Holenderskie naleśniczki pofferties 151

czekoladowym i owocami. Wszystkie prezentowane zdjęcia są moją własnością :) Zapraszam! Moja wersja :) Oryginał ze stoiska :) Propozycja podania :) Składniki : 1 szklanka mąki ( może być pełnoziarnista) 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 jajko 1 łyżeczka drożdży szczypta soli Drożdże rozkruszyć do mleka. Wlać do reszty składników i wymieszać dokładnie. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Rozgrzać patelnię, nakładać po 1 łyżeczce ciasta

Chocolate Muffin Blog
Tarta kawowa 155

ciasto się upiecze wyjmujemy je i zostawiamy do wystygnięcia. Teraz przygotowujemy masę. Do garnuszka wlewamy śmietanki i zostawiamy do momentu zagotowania. Kiedy śmietanka się zagotuje wsypujemy kawę i mieszamy do momentu aż się rozpuści. Następnie dodajemy czekoladę i mieszamy do momentu otrzymania jednolitej kremowej konsystencji. Na koniec dodajemy miękkie masło (temperatura pokojowa) i wszystko razem mieszamy aż powstanie czekoladowo kawowa

Kuchenne Wariacje
Ciastka - Łapy Misia 128

ciasta, formować kulki, spłaszczać je w dłoni i układać na blasze. Wierzch ciastek posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Gotowe ciastka posmarować rozpuszczoną czekoladą. * według przepisu ciastka należy posmarować przed pieczeniem białkiem i posypać cukrem. Ja jednak zrezygnowałabym z cukru i po upieczeniu posmarowała je rozpuszczoną czekolada lub gotową polewą czekoladową. Moim

My simple kitchen
Korzenne ciasteczka z Jerozolimy 196

soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 100g gorzkiej czekolady startej na tarce na drobne wiórki 50g dropsów czekoladowych Sposób przygotowania Rodzynki zalej alkoholem w miseczce i odstaw. Mokre składniki (oprócz żółtka) wymieszaj trzepaczką lub mikserem na niskich obrotach (używam mieszadła K w robocie kuchennym) przez minutę. Dodaj żółtko(...)mieszaj kolejną minutę.  Łyżka po łyżce dodawaj suche składniki. W połowie dodawania zmień mieszadło na hak w robocie lub mikserze. Na koniec dodaj rodzynki z alkoholem.  Ciasto zagnieć rękami i podziel na 16 części. Uformuj z nich kulki i ułóż na blasze na papierze do pieczenia. Wstaw na godzinę do lodówki. Piekarnik ustaw na 190 stopni. Kulki

W kuchni wieczorem
Tarta bananowa 129

mąki, cukru, masła i jajek zagnieć ciasto. Włóż ciasto na pół godziny do zamrażarki. Następnie rozwałkuj ciasto i przełóż do formy do tarty wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto należy piec około 20 minut w temperaturze   180 °C. nadzienie:  Do garnka włóż cukier i masło, gdy zrobi się brązowy dodaj banany pokrojone w plastry i śmietanę. Dokładnie(...)wyłóż na spód tarty. wierzch:  Wymieszaj mąkę, cukier i cukier waniliowy i posyp tartę na wierzchu. Piecz w temperaturze 220 C przez 10-15 minut. Polej sosem czekoladowym

Humanistka w kuchni
Kokosowe Kudłacze 184

ciasto na blachę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok.15-20 min. Należy obserwować czy się rumieni i sprawdzać patyczkiem. Po wyjęciu z piekarnika studzimy. Następnie kroimy w kostkę. Polewa: Na małym ogniu gotujemy mleko z margaryną i cukrem. Dodajemy kakao i gotujemy przez 5-7 min. Studzimy. Nasze ciasteczkowe kostki za pomocą szczypiec lub widelca moczymy w polewie czekoladowej

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Tort czekoladowy z pomarańczami 132

czekoladowym, zwartym biszkoptem i musem delikatnie pomarańczowym. Choć cytrusy przywodzą na myśl ciepłe kraje, to deser wymaga chłodnych warunków, by śmietanowy krem mógł prezentować się w pełnej krasie. Odradzam prezentacje w pełnym słońcu, ale sam tort polecam. Jego największym atutem jest właśnie ów delikatny mus. Dla fanów kremów i bitej śmietany warto dodać do zeszytu z przepisami. Składniki: ciasto 175g

W kuchni wieczorem
Ciasteczka ryżowe z kokosem 310

przepis :) Składniki: paczka kleiku ryżowego 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżeczki wiórków kokosowych 3 jajka kostka masła cukier waniliowy  Z podanych składników ucieramy ciasto. Po wyrobieniu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je zgniatamy, następnie na środku każdego ciasteczka robimy palcem wgłębienie. Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze w dość dużych odległościach(...)siebie (rosną podczas pieczenia) i pieczemy w piekarniku w temp. 180 st. C do momentu aż ciasteczka się zrumienią. Po upieczeniu można we wgłębienia włożyć dżem, konfiturę lub krem czekoladowy, dla mnie jednak są wystarczająco słodkie bez tego dodatku. Smacznego

chwile dla mnie