
Bardzo smaczna babka, tym razem ciemna 😋 Mięciutka, wilgotna i bardzo długo świeża. O lekko migdałowym aromacie, wzbogacona posiekanymi orzechami (dowolnymi). Gorąco polecam wszytkim miłośnikom słodkości. Składniki: (wszystkie o temp.pokojowej) 2 szkl mąki pszennej 3 jajka 150 g miękkiego masła 250 g jogurtu naturalnego 3/4 szkl cukru 1 cukier waniliowy o wadze 16 g. 1/2 szkl kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g posiekanych orzechów aromat migdałowy Na polewę: ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...