Bardzo smaczna babka, tym razem ciemna 😋 Mięciutka, wilgotna i bardzo długo świeża. O lekko migdałowym aromacie, wzbogacona posiekanymi orzechami (dowolnymi). Gorąco polecam wszytkim miłośnikom słodkości. Składniki: (wszystkie o temp.pokojowej) 2 szkl mąki pszennej 3 jajka 150 g miękkiego masła 250 g jogurtu naturalnego 3/4 szkl cukru 1 cukier waniliowy o wadze 16 g. 1/2 szkl kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g posiekanych orzechów aromat migdałowy Na polewę: ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...