pieczenia), a drugą wkładamy do woreczka spożywczego i schładzamy w lodówce. Ja spód ciasta podpiekam. składniki na masę serową: 1000 g sera białego, zmielonego trzykrotnie 200 g cukru 150 g masła, w temperaturze pokojowej 3 jajka 2 budynie waniliowe opcjonalnie: 1 łyżeczka olejku cytrynowego wykonanie: Masło miksujemy z cukrem oraz jajkami. Dodajemy zmielony ser, budyń oraz opcjonalnie olejek i miksujemy(...)wykonanie: Brzoskwinie odsączamy, kroimy w kostkę i układamy na masie serowej. Białka ubijamy, dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając. Ubite białka równomiernie wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy w 170 st. C przez ok. 60 -70 min. Upieczony sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem
Domowy Smak Jedzeniapominęłam dekorowanie wierzchu ciasta, ale jeśli macie bujną wyobraźnię to na pewno zobaczycie piękne kleksy z bitej śmietany i jeszcze może na każdym małą wisienkę:D Ups... zapomniałam dodać, że przepis znalazłam w jakiejś starej ,,Tinie" Składniki: 6 łyżek masła 10-15 dag biszkoptów lub spód biszkoptowy z 3 jaj Masa serowa: 1 opakowanie galaretki cytrynowej
Ciasteczkowy Potwórnastępnie ułożyć na nim gruszki wymieszane z sokiem cytrynowym. W międzyczasie przygotować masę serową. Żółtka utrzeć z cukrem (na puszystą masę), dodać serek, proszek budyniowy, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Całość przełożyć na spód. Na wierzch zetrzeć (na grubych oczkach tarki) schłodzone ciasto kokosowe. Przykryć folią aluminiową (aby wiórki się nie przypaliły). Piec
Di gotujekawałki czekoladę. Odczekałam minutę i wymieszałam do uzyskania jednolitej polewy. Czekoladą polałam ciasto. Sernik przed podaniem chłodziłam całą noc w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi moimi przepisami na serniki, np.: sernik zebra (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/sernik-zebra.html), sernik cytrynowy z dżemem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/sernik-cytrynowy-z-dzemem.html), sernik śmietankowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com(...)wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/sernik-z-mlekiem-w-proszku.html), sernik z jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), seromakowiec na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/seromakowiec.html), sernik na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html),
Waniliowe Improwizacjemnie brzoskwinie z puszki i pianka malinowa. Następnym razem spróbuję wersji z wiśniami ... Ciasto 3/4 margaryny 3/4 szkl cukru 3 łyżki wody Składniki te rozpuścić razem i lekko ostudzić 3 jajka 2.5 szkl mąki 1 proszek do pieczenia cukier waniliowy ewentualnie aromat cytrynowy Dodatkowo Puszka brzoskwiń Białka ubić na sztywno, połączyć z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem(...)piec ok 15 minut Pianka 5 białek 1/2 szkl cukru 1/2 szkl oleju 1 budyń śmietankowy 1 budyń malinowy Białka ubić z cukrem, połączyć z proszkiem budyniowym i olejem Ciasto wyjąć na chwilę z piecyka i posmarować pianką, wstawić ponownie na ok 20 min. Piec do zrumienienia pianki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniapowstania kremowej, gęstej masy. Dodać proszek do pieczenia i skórkę cytrynową, dalej ubijać. Niewielkimi porcjami dodawać mąkę i delikatnie mieszać, by zachować wewnątrz masy jak najwięcej powietrza. Masę wyłożyć do naczynia z karmelem i aronią. Piec na środkowej szynie piekarnika 25 minut. By sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, wbić wykałaczkę. Jeśli po wyjęciu jest czysta, ciasto jest upieczone. Wyjąć ciasto
Gorący kąseknasączenia użyłam cytrynówki, ale równie dobry byłby biały rum, lub czysty alkohol z sokiem cytrynowym. Biały biszkopt i mus miętowo -cytrynowy, zrobiony ze śmietany kremówki, galaretki cytrynowej i garści świeżych listków mięty. Z wierzchu posmarowany jest kremem z bitej śmietany mascarpone i kropli olejku miętowego. Polecam wypróbować ! Biszkopt pieczony jest w kwadratowej formie, ale możecie upiec okrągłą wersje(...)wystudzeniu delikatnie odetnijcie nożykiem. Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy części. Mus miętowo cytrynowy 600 ml śmietany kremówki 2 galaretki cytrynowe 200 ml wody spora garść listków mięty
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcukier - 1 łyżka mąka - 1 łyżka drożdże świeże - 37,5 g Ciasto jajka - 3 szt masło - 150 g mąka - 750 g cukier -3/4 szkl szczypta soli Kruszonka cukier - 5 łyżek cukier waniliowy - 1 łyżka masło - 60 g mąka pszenna - 0,5 szkl Lukier cytrynowy : cukier puder - 4 łyżki sok z cytryny - 2,5 łyżki Dodatkowo borówki amerykańskie brzoskwinie świeże
Kuchnia DanusiLubię korzystać z tego przepisu. Ciasto ładnie i szybko wyrasta, rogaliki dobrze się zwijają, mają chrupiącą skórkę, są niesamowicie aromatyczne dzięki dodanym przyprawom. Byłyby idealne na podwieczorek, ale obawiam się, że znikną w niewyjaśnionych okolicznościach jeszcze przed południem... Ktoś się skusi? ☺ Przepis na 32 małe rogaliki: Składniki: 500g mąki 30g drożdży 1łyżka cukru 200ml(...)mleka 100g masła 2 łyżki rumu lub innego alkoholu szczypta soli 1 łyżka skórki cytrynowej ¼ łyżeczki kardamonu nadzienie śmietanka (niekoniecznie) cukier puder Odstawić do wyrośnięcia zaczyn z odrobiny mąki, cukru, drożdży i letniego mleka. Dodać resztę mąki, miękkie masło, alkohol, sól, skórkę, kardamon i wyrobić ciasto. Ponownie odstawić do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Następnie podzielić ciasto na cztery części, każdą rozwałkować
Wrzosowa Polanawymieszaną z proszkiem i zarobić ciasto,podzielić na dwie równe części.Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,odcisnąć nadmiar soku. Na spód blaszki (34x24cm) wyłożyć jedną część ciasta -posypać bułką tartą,równomiernie wyłożyć starte jabłka - wierzch przykryć pozostałym ciastem.Upiec w 180 st c przez ok 30-35min. Masa truskawkowa: 1 1/2 - 2 l musu truskawkowego(...)Masa śmietankowa: 1 l śmietany 36% 6 łyżeczek żelatyny ( ja dałam 2 galaretki cytrynowe) Żelatynę lub galaretki rozpuścić w 1/2 szklanki wody.Śmietanę ubić ,dodać rozpuszczoną żelatynę lub galaretki.Podzielić na dwie części. Dodatkowo: 2 opakowania Delicji ZŁOŻENIE CIASTA: Ciasto z jabłkami - połowa masy śmietankowej - równomiernie rozłożyć delicje - masa truskawkowa - połowa masy śmietankowej - wierzch przykryć bezą
Niespełnione zdolności kulinarneCiasto w takiej formie? Czemu nie! Szczególnie jeśli mamy do czynienia z sernikiem 😊 Intrygująca forma, sprawia, że ciasto może wydać się nieco skomplikowane…w gruncie rzeczy jednak wcale takie nie jest. „Ale Bomba" to sernik ukryty w czekoladowej półkuli. Lekko cytrynowy, pełen rodzynek- Bomba! Przypadnie do gustu szczególnie dzieciom, a komunijne Mamy zapraszam do zaserwowania takiej czekoladowej bomby na przyjęciu(...)language:EN-US;} „Stabilizowanie” boków : 1 galaretka rozrobiona na szklankę wody Składniki na masę: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 3/4 szklanki cukru pudru 330 g śmietany 18 % 2 galaretki cytrynowe + 2 łyżki żelatyny rozrobione w ½ szklanki wody 1 śnieżka rodzynki ( opcjonalnie) Śmietanę miksujemy ze śnieżką i pudrem. Stopniowo dodajemy ser. Miksujemy na gładko. Dodajemy stopniowo galaretkę. Czekamy kilka minut
Domowe ciastawyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na 3 części, 1/3 ciasta równomiernie wyłożyć w tortownicy, nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut. Wystudzić, upiec pozostałe dwa spody. Krem jogurtowy: 500 ml gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka brązowego cukru 1 galaretka cytrynowa 3 łyżeczki żelatyny sok z 1/2 cytryny 300 g jagód Galaretkę rozpuścić
Domowa cukiernia Ewyzimnego 1/3 szkl cukru opakowanie cukru waniliowego jajko płaska łyżeczka proszku do pieczenia Jak najszybciej zagnieść ciasto , włożyć do lodówki na godzinę, wyjąć, wyłożyć blaszkę ponakłuwać widelcem, piec około 35 minut w temp 200 stopni, ma się zarumienić. Studzimy. krem: serek Ricotta galaretka cytrynowa 300 ml jogurtu greckiego pudełeczko malin 2 banany Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie(...)łyżki masła orzechowego 1 łyżka margaryny 1 łyżka miodu W rondelku mieszamy wszystkie składniki, gotujemy na małym ogniu około 5 minut, ciągle mieszając, jak będzie już chłodny polewamy ciasto. polewamy karmelem... schładzamy w lodówce przez 3 godziny przed podaniem Smacznego ;-)) Co sądzicie? ;-))) biorę udział w akcji
SMYKWKUCHNIwyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C. przez ok 15 min., aż ciasto się zrumieni. Po upieczeniu cisto odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a najlepiej upiec je dzień wcześniej. składniki na galaretkę z bananami: 3 galaretki o smaku cytrynowym 750 ml gorącej wody ok. 10 bananów ok. 3-4 plastry ananasa z puszki wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie. Plastry(...)mąkę ziemniaczaną. Na końcu dodajemy czekoladę i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki tak aby pasła czekolady były widoczne. Masę przekładamy na papier do pieczenia wielkości foremki, w której mamy ciasto. Pieczemy w 140 st. C. przez ok. 60 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. (bezę możemy upiec dzień wcześniej i przykryć ją ściereczką kuchenną). składniki na krem
Domowy Smak Jedzeniałyżeczki sody oczyszczonej -sok z jednej cytryny lub łyżeczka ekstraktu cytrynowego KREM -250ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -1 łyżka kakao -3/4 szkl cukru pudru DODATKOWO -1 andrut -cukrowe ozdoby Oddzielamy składniki mokre od suchych. Do składników mokrych dajemy suche i delikatnie mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Napełniamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokujabłek 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 śmietanę 30% 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodajemy cukier. Gdy masa będzie ubita dodajemy po jednym żółtku nie przerywając ubijania. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bardzo delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy
kgwjanczewo