Szarlotka na biszkopcie

Szarlotka na biszkopcie

Szarlotka na biszkopcie

Szarlotka na biszkopcie, czyli przepis na pyszne ciasto na każdą okazję. Orzeźwiające, lekki i delikatne. Składniki BISZKOPT 7 jajek 7 łyżek cukru cukier waniliowy 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli WARSTWA JABŁKOWA: 1,5 kg jabłek 50 ml wody 2 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe Wymiary formy 25×37 cm Przygotowanie 1. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania wsypujemy cukry i miksujemy do uzyskania sztywnej bezy. Następnie do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wasze Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.