ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:176/508)

Cytrynowy śmietankowiec 170

Fenomenalne ciasto, typowe na letnie i ciepłe dni. Pyszny spód z ciemnych herbatników, cytrynowa śmietanka i wiśniowa galaretka stworzyły pyszny deser, idealny w smaku! 200 g herbatników (ciemnych) Cukry Nyskie 70 g masła lub margaryny 500 ml śmietany 36% 1 galaretka cytrynowa + 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 1 galaretka wiśniowa + 1 szklanka wrzątku

VioletoweKucharzenie
Wykwintne mini ciasteczka z werbeną cytrynową 136

250g mąki orkiszowej jasnej, 150g masła, 100g drobnego cukru, 1 duże jajko lub 2 małe, 1 łyżeczka cukru waniliowego, pokrojone listki werbeny cytrynowej.     Schłodzone masło siekamy z mąką. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto, dodając pod koniec pokrojone listki werbeny. Zawijamy ciasto w folię spożywczą i wkładamy do lodówki aby stężało. Następnie wałkujemy ciasto na blacie posypanym

Leśny Zakątek
Sernik gotowany 605

ognia i ciągle mieszając wlać mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną. Postawić na ogniu i mieszając zagotować. Gorącą masę wylać na przygotowany spód ciasta. Odstawić do zastygnięcia. Do masy serowej można dodać cukier waniliowy, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową... wybór należy do nas. *Używam ser z kubełka, jednak kupując taki ser, należy zwrócić uwagę na jego skład – ma być

królestwo garów
Sernik mleczny (z mlekiem w proszku) 753

kremówki – zagrzać razem i wymieszać) lub kajmakową (z ugotowanej puszki mleka skondensowanego słodzonego). Zobacz także: Makowiec bez ciasta, czyli ciasto japońskie Makowiec z jabłkami, czyli makowiec japoński to prawdziwa gr... Babka cytrynowa Prosta babka cytrynowa, która powinna posmakować każdemu, kt... Burgery indycze z cheddarem i słodkim sosem chilli Burgery indycze z cheddarem i słodkim sosem chilli robiłam j... Domowy

Poezja smaku
Sernik czekoladowo-limonkowy z mascarpone bez pieczenia 157

Pamiętacie orzeźwiający sernik cytrynowo-borówkowy ? Tak nam smakował, że zrobiłam jego odpowiednik z ciemną czekoladą, limonką i malinami. Mi zdecydowanie bardziej do gustu przypadła biała wersja

Poezja smaku
Babka czekoladowo-orzechowa 154

Babka to must have wielkanocnego stołu. Podstawą są baby piaskowe, ziemniaczane czy cytrynowe. Ja postanowiłam pobawić się smakiem i zrobić babkę czekoladową z dodatkiem orzechów. Tym bardziej, że w tym roku króliczek wielkanocny przyniósł nam od HELIO pyszne dodatki do ciast a w tym orzechy włoskie, które po zblendowaniu stały się podstawą mojej babki:) 2 h średnica

Ania i Marcin gotują
Nadziane babeczki 287

jogurtu naturalnego Szczypta soli Dodatkowo cukier puder do posypania gotowych babeczek oraz masło i mąka do przygotowania foremek. Nadzienie: 400ml mleka 1 budyń cytrynowy z firmy Cykoria Przygotowanie: Ugotować budyń, odstawić do lekkiego przestudzenia Składniki ciasta szybko zagnieść do połączenia składników. Przygotowane ciasto rozwałkować na ok 3-4mm, wykrawać ciasto i wyklejać uprzednio przygotowane foremki ( wysmarować masłem i obsypać

W garach u Gosi
Tort śmietankowy z frużeliną truskawkową 495

Wilgotne biszkoptowe blaty nasączone ponczem cytrynowym, przełożone klasycznym kremem śmietankowym, smaku dodaje słodko-kwaśna frużelina truskawkowa, cały urok tkwi w jego prostocie. Nie jest trudny do

Wanilia i Kardamon
Ciasto z musem jabłkowym i bitą śmietaną 523

Puszysty biszkopt, mus jabłkowy z kawałkami jabłek i bita śmietana posypana czekoladą – niesłodkie i lekkie ciasto. Pięknie prezentuje się na talerzu. Czas

KuchniaWeDwoje.pl
Babka makaronowa na słodko. 122

można wyjmować. Świetnie smakuje na ciepło, ale i zimna jest przepyszna. Gdy podamy taki wypiek na stół, każdy będzie przekonany, że to typowe ciasto, Po przekrojeniu niespodzianka, że z makaronem też tak można. Lekko słodka, cytrynowo - jagodowa, o delikatnej konsystencji dzięki śmietanie. Znakomicie nadaje się na deser jak i jako drugie danie

Dieta moja pasja
Tajska zupa z dyni z trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym – kremowa 118

koniec dodaj mleczko Wyjmij trawę cytrynową. Zblenduj. Podawaj z grzankami 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/tajska-zupa-dyni-trawa-cytrynowa-mleczkiem-kokosowym/ BosowKuchni Artykuł Tajska zupa z dyni z trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym – kremowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Delikatnie cytrynowe babeczki. Prosty przepis na babeczki. 161

mieszamy dodając łyżeczka po łyżeczce z cukrem pudrem, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Aby ozdoby się utrzymywały lukier powinien być dość gęsty. Delikatnie cytrynowe babeczki. Prosty przepis na babeczki. Smacznego Przepis dodaję do wspólnej zabawy „Ciasto na niedzielę”. Razem ze mną piekły (z różnych przepisów):   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Słodkie okruszki
Ciasto jogurtowe z truskawkami 396

też nie oprószyłam przed podaniem cukrem pudrem by nie było za słodko. I zmniejszyłam ilość jogurtu naturalnego. Polecam, bo ciasto łatwe do zrobienia i pyszne. Składniki: 2 jajka 140 ml oleju rzepakowego 360 g jogurtu naturalnego  2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego 150 g cukru pudru 400 g mąki pszennej typ 500 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki(...)soda oczyszczona. W drugim naczyniu wymieszać mokre składniki - olej, jajka, jogurt naturalny i ekstrakt cytrynowy. Do mokrych składników dodać suche składniki i wymieszać łyżką do połączenia się składników. Nie miksować. Blachę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać i równomiernie rozprowadzić ciasto. Na wierzchu jedna przy drugiej ułożyć przekrojone truskawki przecięciem do góry. Posypać po całej powierzchni

Ala piecze i gotuje
Lemon curd – idealny krem cytrynowy 172

Mocno cytrynowy, piekielnie aromatyczny, słoneczny krem. Lemon curd nadaje się jako krem do ciast, nadzienie do babeczek, rogalików, smarowidło do porannego tosta, na kanapkę, na sos do lodów, owoców, lepiszcze do podwójnych bez, dodatek do jogurtu czy smoothie. Niektórzy wyjadają łyżeczką ze słoików Nutellę. Ja wyjadam lemon curda – i nie mam litości. Za jednym posiedzeniem zjem sama połowę słoika. Chyba

Karo in the Kitchen
Rafaello na biszkopcie 186

Dziś mam dla Was bajecznie lekkie i delikatne ciasto. Puszysty biszkopt z kremem w którym delikatną słodycz białej czekolady przełamuje cytrynowa galaretka, a dodatkowego smaczku dodają wiórki kokosowe i płatki migdałów. Czyż nie brzmi jak poezja? Spróbujcie koniecznie.    Biszkopt: 5 jajek    3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki maki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu

Cynamonowe szczęście