ciasto cytrynowe z masa - 2854 przepisów (strona:127/191)

Sernik potreningowy z serków wiejskich + recenzja KFD Premium WPC 80 137

pyszność. KFD Premium WPC 80 , to najwyższej jakości, w 100 % czysty i instantyzowany koncentrat białka serwatkowego. Skład:  WPC Instant, aromat (brak w przypadku smaku naturalnego), kwas cytrynowy - regulator kwasowości (w smaku jogurtowo - wiśniowym truskawkowo - poziomkowym oraz ananasowo - kokosowym), sól, sukraloza - substancja słodząca (brak w przypadku smaku naturalnego). Opakowanie - 700 g netto Ilość porcji - 23 Moja opinia: Próbowałam smaku ananasowo(...)Premium WPC 80 Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka, miksujemy przez minutę dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą masę przekładamy ciasto do formy  wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 min.  pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki  SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Drożdżówki z makiem i cytrynowym lukrem 105

nich cytrynowy lukier. Składniki ciasta: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 opakowanie suchych drożdży (7 g) 200 ml ciepłej wody 1/3 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka soli 70 g masła Mąkę przesiać do miski. Dodać sól, cukier, drożdże - wymieszać razem. Wlać ciepłą wodę, stopione i przestudzone masło oraz lekko roztrzepane jajka. Zagnieść elastyczne ciasto. Powinno nie kleić się(...)blasze. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Powinny ładnie wyrosnąć i zarumienić się. Upieczone i lekko przestudzone polukrować lub posypać cukrem pudrem. Masa makowa do drożdżówek Najszybszym sposobem na dobra masę makową jest użyć do jej przygotowania gotowego maku mielonego (suchego). Odpada nam moczenie, uciążliwe parzenie i mielenie (brrrr....) Przyzwyczaiłam się już do tej wygody i olbrzymiej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Meksykańskie tacos con carne 243

żółtej papryki, 1 czerwonej papryczki chili, świeżej natki kolendry, świeżej bazylii, 250 gram mąki kukurydzianej, 100 gram mąki pszennej, oliwy, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu, pieprzu catenne, pieprzu cytrynowego, kminu rzymskiego. Przygotowanie dania rozpocząłem od usmażenia placuszków tacos - leniwi, niecierpliwi lub zabiegani mogą użyć gotowych tortilli, jednak, jak wspomniałem na wstępie nie dorównują one smakiem samodzielnie przygotowanymi tacos. Przygotowanie cista(...)kukurydzianej, 100 gram mąki pszennej i szczyptę soli. Dodałem 2 łyżki oliwy i 150 ml wody. Całość dokładnie wyrobiłem uzyskując gładkie ciasto, które następnie zawinąłem w folię plastikową i odłożyłem na pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto podzieliłem na 8 równych części. Każdą z części cienko rozwałkowałem starając się uzyskać jak najbardziej okrągły kształt placków, a następnie smażyłem

Wyprawy kulinarne
Sernik nowojorski – sernik New Yorker 290

sernik New Yorker. Chyba najlepszy sernik na świecie. Kremowy, aksamitny, wręcz satynowy. Bardzo lekki. Pieczony, ale podawany na zimno. Gładki, rozpływający się w ustach. Z lekką nienarzucającą się cytrynową nutą. Do tego przepyszny ciasteczkowy spód. Osobiście jestem od niego uzależniona. Sernik nowojorski to prawdziwy sernik dla koneserów. Sernik New Yorker to także praktycznie jedyny sernik uznawany przez mieszkańców Nowego Jorku(...)obręcz tortownicy. Na tak przygotowaną tortownicę wyłożyć przygotowaną masę ciasteczkową na wysokość 2/3 tortownicy i schłodzić 15 minut w lodówce. Do dużej miski wyłożyć twaróg (odsączony), jajka, cukier, wanilię, cytrynę (i skórkę i cytrynę) oraz mąkę i śmietanę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać mikserem, ale krótko (zbyt długie miksowanie napowietrzy ciasto i sprawi, że sernik po pieczeniu opadnie). Przygotowaną masę wylać

Pociąg Do Kuchni
Ekspresowe CIASTO CYTRYNOWE z lukrem 205

Ciasto cytrynowe na pewno zna każdy. Jest proste w przygotowaniu, wystarczy jedynie wymieszać składniki – a co za tym idzie – można je przygotować w kilka minut! Do przygotowania ciasta użyłam mąki orkiszowej. Cytrynowiec jest miękki, puszysty. Ciasto nie jest zbyt słodkie, ale dosładza je lukier. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i wypróbowania w domu // Składniki – ciasto(...)proszku do pieczenia szczypta kurkumy Składniki – lukier: sok z połówki cytryny ok. 1/2 szklanki cukru pudru Sposób przygotowania: Do miski daj jajka oraz cukier. Utrzyj je na puszystą masę. Następnie cały czas miksując dodawaj po trochę oleju, dodaj też jogurt naturalny oraz sok z cytryny. Mąkę orkiszową wymieszaj z ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i kurkumą. Dodawaj je stopniowo

Via Gusto
Babka czekoladowo-orzechowa 157

Babka to must have wielkanocnego stołu. Podstawą są baby piaskowe, ziemniaczane czy cytrynowe. Ja postanowiłam pobawić się smakiem i zrobić babkę czekoladową z dodatkiem orzechów. Tym bardziej, że w tym roku króliczek wielkanocny przyniósł nam od HELIO pyszne dodatki do ciast a w tym orzechy włoskie, które po zblendowaniu stały się podstawą mojej babki:) 2 h średnica(...)temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem. Następnie dodać 4 żółtka a białka ubić na sztywną pianę. Dodać mąkę pomieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao i wszystko wymieszać. Do masy dodać ubite białka i wymieszać szpatułką. Orzechy zblendować i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Babkę piec około 60 minut w temperaturze 170 stopni Zimną babkę udekorować polewą wg instrukcji na opakowaniu

Ania i Marcin gotują
Sernik cytrynowy z czekoladą Bajeczną 192

Serniki mogę piec i zjadać do znudzenia! Orzeźwiająca wersja cytrynowa, z przepyszną czekoladową "kruszonką" zadowoli najbardziej wymagającego łakomczucha. Prosty do przygotowania, w sam raz na leniwe niedzielne popołudnie.  Spód: 250 g herbatników pół opakowania masła Sernik: 1 kg twarogu 250 g śmietanki 36% 5 jajek szklanka cukru pudru 2 cytryny 2 łyżki mąki Wierzch: 3-4 batoniki Bajeczne(...)śmietankę, mąkę i cukier mieszamy ze sobą, jajka roztrzepujemy w oddzielnej miseczce i dodajemy do masy twarogowej. Cytryny myjemy dokładnie, ścieramy skórkę, starając się nie dodać białej części (jest gorzka). Wyciskamy sok i razem ze skórką dodajemy do sera. Wylewamy na spód ciasta i wrzucamy do piekarnika na co najmniej godzinę w 170 stopniach. Pieczemy do suchego patyczka, studzimy przy

sama złodycz
Cytrynowe cantuccini z pistacjami 158

Ulubione ciastka moich rodziców - idealne do kawy, idealne do przechowywania!   Cantucci, cantuccini lub biscotti - włoskie ciasteczka, twarde, dwukrotnie pieczone dzięki czemu są kruche i chrupiące

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekolada z cytryną. Finansjerki 174

wybornie. Ciężko się oprzeć takiemu połączeniu, szczególnie, gdy zostało zamknięte w formie maleńkich ciasteczek, w sam raz na raz .  Przepis Erica Lanlarda z jego Czekolady . Czekoladowe finansjerki z cytrynowo-migdałową kruszonką Składniki: (na 24 sztuki) 40 g ciemnej czekolady (70%) 75 g masła 50 g mielonych migdałów 80 g cukru 40 g mąki orkiszowej 4 białka 1/2 łyżeczki proszku(...)cytryny. Dodać masło, posiekać, zagnieść. Wstawić do lodówki na czas przygotowania ciasta. Masło rozpuścić, dodać posiekaną czekoladą, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Przestudzić. Do czekolady dodać migdały, cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. W misce ubić białka na sztywną pianę, partiami dodawać do masy czekoladowej, delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do formy na mini muffiny wyłożonej papilotkami, wierzch posypać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MUFFINKI Z LEMON CURD I WŁOSKĄ BEZĄ 92

szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 jajko 1/3 szklanki oleju  1 mały jogurt naturalny 1/3 szklanki mleka 3 łyżki migdałów w płatkach 2 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej na lemon curd 175 g brązowego cukru sok z 2 cytryn 2 żółtka 110 g masła   na włoską bezę 2 białka 100 g cukru  30 ml wody(...)masa stanie się jednolita.  Dodać żółtka i energicznie je ubijać około 10 minut, aż masa zacznie gęstnieć. Przelać do słoika i schłodzić w lodówce.    Muffiny.  Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać suche składniki, a w drugiej mokre. Przyszedł czas na połączenie składników z obu misek. Mokre wlać do suchego i wymieszać. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste

Kuchnia w opałach
SZARLOTKA Z KREMEM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 460

Kolejny przepis z zeszyciku cioci Basi!I kolejna szarlotka przed nami!Wyglądem odrobinę przypomina moją Szarlotkę królewską , ale smak i wykonanie całkiem inne ( co nie znaczy

Ostra na Słodko
Ciasto Kolorowa truskawka 295

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3 łyżki wody 4 łyżki oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Babka majonezowa 157

Delikatna, puszysta i bardzo prosta babka majonezowa. Ze szklanką mleka idealna. 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki

VioletoweKucharzenie
Tort z ananasem i kremem z serka Philadelphia (bez pieczenia) 286

Ciasto, które świetnie przeplata w smakach i zaskakuje nasze kubki smakowe. Słodkie dno współgra z lekko słonym serkiem i kwaskowatością ananasa. A to wszystko zwieńczone galaretką :) Całość prezentuje się bardzo ładnie- Zapraszam! Tort z herbatnikami, ananasem i kremowym serkiem Składniki: 250g serek Philadelphia  250ml kremówki łyżka cukru pudru 400g herbatników maślanych 5-6 łyżek nutelli galaretka cytrynowa 5 plasterków(...)nutella, aż dobrze się połączą. Kremówkę ubić na sztywną pianę z cukrem, następnie partiami dodawać serek, delikatnie miksując.  Dno formy (25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Kolejno wyłożyć masę z herbatników, docisnąć łyżką całą powierzchnię. Następna warstwa to serek. Wierzch ładnie wyrównać. Poukładać kawałki ananasa i na koniec zalać tężejącą galaretką. Chłodzić najlepiej przez całą noc. Gotowe

Tagebuch po polsku
Torcik z musem jabłkowym, ptasim mleczkiem, powidłami i prażonym kokosem 159

opakowania galaretki agrestowej Ptasie mleczko: 1 puszka mleka skondensowanego 2 opakowania galaretki cytrynowej Dodatkowo: 1/2 słoiczka powideł śliwkowych 50g wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Cały czas ubijając stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę(...)odstawiam do przestudzenia. Gęsty mus wykładam na biszkopt.  3. Ptasie mleczko. Galaretki rozpuszczam w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Zimne mleko skondensowane miksuję z tężejącą galaretką. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. 4. Powidła śliwkowe rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Wiórki kokosowe prażę na suchej patelni. Posypuję nimi wierzch ciasta. Gotowe ciasto schładzam godzinę

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania