Wyjątkowo smaczne ciasto cytrynowe o zaskakująco żółtym kolorze. Wprowadza do kuchni dużo pozytywnej energii. Gotowe ciasto jest puszyste, miękkie i wilgotne. Aromatyczne, lekko orzeźwiające z wyraźnie wyczuwalnym smakiem cytryny. Świetne do herbaty z miodem na dobry początek dnia lub zimowe wieczory. Wykonanie nie sprawia większych trudności, przepis dobry dla początkujących. Składniki: 0,75 szklanki (100 g) mąki pszennej 0,5 szklanki (60 g) mąki kukurydzianej 0,75 kostki (150 g) masła 0,5 szklanki (100 g... czytaj dalej...
Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.