brzoskwiniami to bardzo popularne ciasto „imieninowe”, które gościło chyba w każdej rodzinie. Ja bardzo lubię ciasta, które po wyjęciu z piekarnika można podawać od razu na stół, bez robienia kremów czy dekoracji. Składniki: Ciasto kruche ? 3 szklanki mąki ? 250 g masła ? 3 łyżki cukru ? 5 żółtek ? 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser ? 1 kg sera mielonego
To co kochamdużych truskawek świeżych lub mrożonych 1 cukier waniliowy 4 łyżeczki konfitury różanej Wykonanie Herbatniki blendujemy na drobny piasek, łączymy ze stopionym masłem, wykładamy do tortownicy 18cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ugniatamy dno i tortownicę umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg miksujemy ze śmietanką, sokiem z cytryny, cukrem i mascarpone. Wbijamy po jajku. Dodajemy wanilię. Miksujemy na średnich obrotach(...)czekoladowy spód. Na mus owocowy wykładamy masę serową. Tortownicę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C i pieczemy ciasto w opcji góra-dół przez 60min. Aby wierzch się nie przypiekł, możemy na ostatnie 10 minut pieczenia przykryć wierzch folią aluminiową. Sernik piekłam bez termoobiegu. Upieczony sernik schładzamy w uchylonym piekarniku, aby szybko nie opadł. I gotowy! Artykuł KREMOWY SERNIK
Raj dla PodniebieniaNigdy nie jadłam ani nie piekłam jeszcze takich ciastek, ale z opowieści mojej mamy dowiedziałam się że takie ciasteczka wychodzą bardzo smaczne i bardzo kruche więc postanowiłam to sprawdzić i potwierdzam są przepyszne :) Składniki na jedną blaszkę ciastek: 125 g mąki pszennej tortowej 75 g mąki ziemniaczanej 40-50 g cukru ( przy 40 g ciastka wychodzą deserowe) 2 żółtka(...)średnich oczkach, a następnie zagniatamy całość i chowamy do lodówki na około 1 godzinę. 2. Po schłodzeniu ciasta, wałkujemy je na grubość 3-4 mm i wycinamy dowolne kształty. Pieczemy w 180 stop. przez 10-15 minut grzanie góra - dół bez termoobiegu
Gotowanie...to proste !dużych truskawek świeżych lub mrożonych 1 cukier waniliowy 4 łyżeczki konfitury różanej Wykonanie Herbatniki blendujemy na drobny piasek, łączymy ze stopionym masłem, wykładamy do tortownicy 18cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ugniatamy dno i tortownicę umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg miksujemy ze śmietanką, sokiem z cytryny, cukrem i mascarpone. Wbijamy po jajku. Dodajemy wanilię. Miksujemy na średnich obrotach(...)czekoladowy spód. Na mus owocowy wykładamy masę serową. Tortownicę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C i pieczemy ciasto w opcji góra-dół przez 60min. Aby wierzch się nie przypiekł, możemy na ostatnie 10 minut pieczenia przykryć wierzch folią aluminiową. Sernik piekłam bez termoobiegu. Upieczony sernik schładzamy w uchylonym piekarniku, aby szybko nie opadł. I gotowy! Artykuł KREMOWY SERNIK
Raj dla PodniebieniaWitam po długiej przerwie! Dużo się u mnie dzieje. W końcu znalazłam czas na upieczenie jakiegoś ciasta. Strudel z jabłkami na niedzielę to prosty i smaczny deser. Jest to ciasto z filo. Wiecie co to jest filo? Filo to bardzo cienkie ciasto zrobione z mąki, wody i oleju. Filo najczęściej używają Grecy i Turcy do wypieku baklawy, ale i też(...)arkuszem i posmaruj znowu masłem. Postępuj tak, aż do ostatniego arkusza. Nastaw piekarnik na 180ºC na termoobieg. Bez termoobiegu na 200ºC. Rozłóż równomiernie nadzienie na połowie ciasta i zwiń w rulon, zawijając brzegi. Przełóż strudel na blachę pokrytą papierem do pieczenia, posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp brązowym cukrem. Piecz strudel przez 30 minut na złoty kolor. Podawaj lekko
codojedzeniadużych truskawek świeżych lub mrożonych 1 cukier waniliowy 4 łyżeczki konfitury różanej Wykonanie Herbatniki blendujemy na drobny piasek, łączymy ze stopionym masłem, wykładamy do tortownicy 18cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ugniatamy dno i tortownicę umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg miksujemy ze śmietanką, sokiem z cytryny, cukrem i mascarpone. Dodajemy wanilię. Miksujemy na średnich obrotach do połączenia się składników(...)czekoladowy spód. Na mus owocowy wykładamy masę serową. Tortownicę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C i pieczemy ciasto w opcji góra-dół przez 60min. Aby wierzch się nie przypiekł, możemy na ostatnie 10 minut pieczenia przykryć wierzch folią aluminiową. Sernik piekłam bez termoobiegu. Upieczony sernik schładzamy w uchylonym piekarniku, aby szybko nie opadł. I gotowy! Artykuł KREMOWY SERNIK
Raj dla Podniebieniamiski, wsypać cukier puder, wymieszać mikserem. Dodać jogurt grecki, olej, wsypać sól, proszek do pieczenia i mąkę pszenną. Całość dobrze wymieszać mikserem do połączenia składników. Patelnię rozgrzać (najlepsza taka, na której można smażyć bez oleju), wylewać łyżką porcje ciasta, na nieupieczoną jeszcze stronę placka położyć na wierzchu kilka plasterków truskawek. Następnie placki
Zrób to smacznieśniadanie. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki : Rozczyn : 25 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 2 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki Ciasto 4 szklanki mąki tortowej 2 jajka szczypta soli 50 g masła lub palmy 3 łyżki cukru Do ciasta możesz też dodać cukier wanilinowy lub skórkę otartą z cytryny. Kruszonka 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru 2 łyżki masła (adsbygoogle(...)ciasto na 4 kawałki i tworzymy z nich wałeczki. Moje uformowałam z cieńszymi końcami aby nadać chałkom ciekawszy kształt. Zaplatamy dwie chałki, każdą z dwóch wałków. Na blaszce od piekarnika lub blaszce do ciasta , wyścielamy papier do pieczenia, układamy chałki i odstawiamy na ok.15 min. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, wkładamy blaszkę z bułkami i pieczemy 30 min. bez
Do Garów!wanilią zamknięte w słoikach i poddane pasteryzacji. Mus z uprażonych jabłek z kawałkami owoców przyspieszy pieczenie szarlotki, ułatwi też przygotowanie ryżu z musem jabłkowym czy naleśników na słodko z marmoladką jabłkową. Gotowe jabłka bez konserwantów wyłożysz ze słoiczka na ciasto i od razu do piekarnika. Dzięki tym jabłuszkom zaoszczędzisz sporo czasu, szczególnie jeśli jesteś miłośnikiem i często sięgasz
ProstePesto.plcukru pudru - 200 g miodu, płynnego - 150 g kwaśnej śmietany - 4 żółtka - 2 łyżeczki sody oczyszczonej - łyżka kakao - przyprawy do piernika korzenne, około 2 łyżki Wyrobione ciasto musi leżakować całą noc minimum, może wytrzymać nawet do 3 dni. Rozpuść masło, wlej miód, dodaj kakao i przyprawy korzenne. Umieść rondelek na palniku, na małą moc. Podgrzewaj mieszając, aż wszystko(...)Ciasto wymieszaj łyżką lub w robocie, będzie luźne, ale po umieszczeniu go w lodówce na dobę lub dłużej zrobi się idealnie plastyczne i będzie z Wami współpracowało. Po upływie czasu leżakowania w lodówce, wyjmij ciasto i podziel na porcje, które możesz bez problemu pojedynczo rozwałkować na blacie posypanym mąką. Wykrawaj pierniczki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Z Kuchni Do Kuchnikminku mielonego - liść laurowy, ziele angielskie - sól, pieprz do smaku - 1 jajko - mała bułka namoczona w wodzie Dodatkowo - olej do smażenia Wykonanie Przed przystąpieniem do wykonywania ciasta wszystkie składniki na ciasto wyjmuję z lodówki aby były w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewam do miski. Przygotowuję rozczyn : Do pól szklanki ciepłej wody wkruszam drożdże, dodaję łyżeczkę cukru i łyżkę mąki. Całość(...)dzień odgrzewam w mikrofalówce, niewiele tracą na smaku. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze mój przepis na tradycyjne paszteciki pieczone i paszteciki z ciasta francuskiego ( wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam : Paszteciki drożdżowe z mięsem. Najlepszy przepis na szybkie ciasto bez wyrastania. klik Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. klik
Kuchnia z widokiem na ogródprzepisy, które wymagają jak najmniej czasu na przygotowanie. I to jest jeden z takich przepisów! Ciasto drożdżowe przygotowuje się bez wyrastania, a gotowe rogaliki wstawia się od razu do piekarnika. Mięso na farsz możemy ugotować poprzedniego dnia, a ciasto zrobić tuż przed pieczeniem. Z podanych składników wychodzi około 50 szt. pasztecików. Składniki na ciasto: 500 g mąki
Świat Domowej Kuchniadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to nic innego jak rodzaj ciasta deserowego, którego głównym składnikiem jest biały ser. Domowy sernik z 15 jaj z polewą to król pośród wszystkich serników. Piecze się go bez spodu z dużą ilością jajek i sera. A co najważniejsze, tak przygotowany sernik prawie wcale nie opada po upieczeniu. Sernik z poniższego przepisu jest niezwykle delikatny
Przepiski.plTruskawkowy szał trwa. Jeśli macie ochotę na proste i szybkie ciasto z truskawkami bez miksera i nie macie maślanki, aby skorzystać z tego przepisu , zróbcie
Moja Delicja