ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:942/2671)

Sernik z musem z pieczonych truskawek 432

się składników (ewentualnie można całość wymieszać za pomocą rózgi kuchennej), by nie napowietrzać niepotrzebnie masy serowej. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23 x 33 cm wysmarować cienko masłem, a następnie wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć dość ciasto herbatniki (najlepiej ściśle jeden przy drugim). Następnie na spód z herbatników wylać masę serową, a na jej wierzch(...)góra dół, bez termoobiegu) i piec go przez około 50 – 60 minut (do czasu aż powierzchnia sernika będzie dobrze wypieczona i ścięta). Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy dotyku patyczkiem. Jeśli użyjecie mniejszej blaszki, a co za tym pójdzie – sernik będzie wyższy – to należy w razie konieczności nieco wydłużyć czas pieczenia. Pozostawić

Kulinarne Przeboje
ŚWIĄTECZNY TORT MAKOWY Z ŻURAWINĄ I MASĄ PIERNIKOWĄ 154

przełożone żurawiną i masą piernikową oraz beza makowa na wierzchu. Tort nie jest za słodki, gdyż kwaśna żurawina i słodka masa piernikowa komponują się idealnie. Zadowoli on zarówno wielbicieli makowców, jaki i pierników 😉 Ciasto nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale także genialnie się prezentuje i z pewnością zrobi piorunujące wrażenie na gościach. Jest to ciasto przeznaczone na specjalne okazje - dość pracochłonne(...)proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy wymieszane składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 35- 45 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt

Kuchnia MagdaLeny
Babka na oleju babci Basi 197

łyżeczki) Babki piekłam w piekarniku nagrzanym w temp. 180 st C. przez 30- 35 min . -tak było w przepisie ( ale oczywiście , w każdym piekarniku, wypieka się inaczej !) Składniki : 6 jaj, 1,5 szklanki cukru , wszystko to ubić ok. 5 min na gładką masę 1 szklanka mączki ziemniaczanej, 1 szklanka mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 3/4 szklanki oleju(...)proszkiem do pieczenia przesiać do miski, Na wolnych obrotach miksera ubić jajka z cukrem na gładką masę . Dodawać powoli po trochę oleju i po trochę mąki i tak na przemian , aż do wykorzystania produktów, Dwie foremki ( ja miałam o wymiarach 30 x 9 cm ) lub jedną większą natłuścić i posypać bułką tartą Wlać ciasto do form , ja zostawiłam trochę

Pysznosci Babci Basi
Owsiane bananowe blondie z czekoladą 166

wyczuwalne, na pierwszy plan wysuwa się tu zdecydowanie czekolada. Przypomina w smaku nieco pieczoną owsiankę, głównie dlatego, że użyłam zmielonych płatków owsianych. Najlepiej zmielić je jak najdrobniej, u mnie niewielkie drobinki płatków były wyczuwalne, ale moim zdaniem nie psuło to wyglądu a tym bardziej smaku ciasta. Można użyć też gotowej mąki owsianej albo nawet jakieś innej - na pewno dobrze sprawdzi(...)słodkości ;) Ciasto robiłam w mojej ulubionej małej foremce, dzięki czemu wyszło ono niezbyt dużego rozmiaru, ale wysokie - jednym niewielkim kawałkiem blondie można się porządnie najeść. Jeśli ma się większą formę to ciasto wyjdzie zdecydowanie niższe, chyba że podwoi się ilość składników ;) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 3 średnie banany 1/3 szklanki mleka roślinnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Healthy food explorer
Prosto, owocowo. Pysznie 141

średnicy 28 cm jest dla nas za duża. Porcja z 20centymetrowej sprawdzi się na naszą dwójkę zdecydowanie lepiej. Inspiracji szukałam w Ciastach wydanych przez Świat Książki , jednak tak naprawdę nic tam nie znalazłam. Niby przepis na kruche ciasto, ale tak pozmieniałam proporcje, że z oryginałem nie ma już nic wspólnego. Reszta to już w ogóle inwencja twórcza własna, bo tarty(...)przestudzony spód. Resztę ciasta rozwałkować na prostokąt o grubości 2-3 mm, pociąć na paski grubości 1 cm. Ułożyć na wierzchu ciasta kratkę, dociskając ciasto do brzegów. Wierzch posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w 180 st. C. 30 minut. Ostudzić. Posypać cukrem perłowym. Smacznego! Jeśli nie macie rabarbaru - taka tarta sprawdzi się z każdymi owocami - śliwkami, malinami, jabłkami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pizza z mięsem mielonym 113

wyrosło rozwałkowałam je na prostokąt i przeniosłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozprowadziłam równomiernie sos mięsny. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je niecałe 15 minut w temp. 200 stopni. Następnie posypałam pizzę startym żółtym serem i wstawiłam ponownie do piekarnika. Piekłam je jeszcze ok. 3 minuty aż ser się ładnie roztopił. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam(...)zapoznania się z pozostałymi moimi przepisami na pizze, np.: pizza z patelni bez drożdży (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/pizza-z-patelni-bez-drozdzy.html), pizza z patelni na drożdżowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/pizza-z-patelni.html), pizza z kiełbasą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/pizza-z-kiebasa.html), pizza na spodzie z tortilli (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/pizza-na-spodzie-z-tortilli.html), pizza na kalafiorowym spodzie (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
Pyszny, puszysty, prosty biszkopt z owocami 145

pieczenia szczypta soli 5 łyżek oleju roślinnego owoce:  koniecznie gruszki, 2 średnie sztuki, soczyste, słodkie, jędrne, lecz nie zbyt twarde, można dodatkowo wykorzystać garść borówek lub jagód Wykonanie: Owoce: Gruszki obieramy, kroimy na ósemki,  każdą ósemkę przekrajamy na pół.  Nie dodajemy cynamonu, cukru - gruszki  w tym cieście smakują najszlachetniej w wersji bez dodatków. Biszkopt(...)olej, ubijamy krótko, tylko do połączenia. Mikser odkładamy.  Przez sitko przesiewamy do masy wymieszane mąki,  budyń i proszek do pieczenia.  Mieszamy całość trzepaczką lub szpatułką, delikatnie,  starając się, by masa pozostała napowietrzona. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy  wysmarowanej masłem i oprószonej mąką.  W wyrównaną powierzchnię ciasta wkładamy cząstki gruszek,  ewentualnie dosypujemy pomiędzy

Kronika Piekarnika
Makowe święta 2016 385

czas ubijając. Kiedy piana będzie gęsta i błyszcząca (jak na bezę), zmniejszamy obroty miksera i dodajemy żółtka - po jednym. Następnie powoli dodajemy mak, wiórki kokosowe oraz mielone migdały. Mieszamy powoli, szpatułką, uważając, by piana nie opadła. Piekarnik nagrzewamy do 170 ºC. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy przez ok. 20 min lub do suchego patyczka. Wyjmujemy

Ratunku obiad
Tarta z cebulą 140

mieszanka przypraw    1 łyżeczka masła Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i ziołami. Dodajemy żółtko, pokrojone masło i zagniatamy. Jeśli ciasto nie będzie chciało się połączyć (mąka może być bardziej sucha) dodajemy odrobinę chłodnej wody. Gotowym ciastem wykładamy foremkę do tarty (bez rozwałkowywania, po prostu równomiernie rozgniatamy ciasto dłonią), nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki(...)czasu mieszając. Do rozkłóconych jaj dodajemy starty parmezan - zalewamy cebulę dokładnie mieszając, następnie doprawiamy solą, pieprzem i mieszanką ognistą. Wyjmujemy z lodówki foremkę z ciastem, wykładamy na ciasto podduszoną cebulę i wyrównujemy. Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na zimno lub gorąco. UWAGA: W wersji bezmięsnej boczek zastępujemy ulubionymi grzybami :-) Tarta z cebulą i boczkiem

peggiwkuchni
Półkruche ciasto ze śliwkami 170

tradycyjne ruskie pierogi ! Więc ten tego, proszę bardzo. Tradycyjne niedzielne ciasto z prodiża, ale bez prodiża. Smacznego! Przepis pochodzi z dodatku "Przepisy czytelników" z Poradnika Domowego z 2006 r.   Składniki: na blaszkę 26x21 cm 350 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 170 g cukru 2 jajka 135 g zimnego masła 2 łyżki gęstej śmietany(...)łyżka brązowego cukru ok. 1 kg śliwek węgierek Przygotowanie: Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia drobno posiekać z masłem, dodać resztę składników i możliwie szybko wymieszać (raczej nie da się zagnieść, bo jest dość klejące). Formę (26x21 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto i równo rozprowadzamy. Tartą bułkę mieszamy z cynamonem i cukrem i posypujemy taką mieszanką

bistro mama
Ciasto budyniowo śliwkowe 72

Ciasto budyniowo śliwkowe Puszyste, delikatne ciasto z owocami, bez masy. Bardzo szybko, prosto się robi. Składniki: ·        200 g margaryny ·        1 szklanka cukru ·        5 całych jajek ·        2 opakowania budyniu śmietankowego(...)pieczenia ·        ½ kg śliwek ·        Cukier puder do posypki Sposób przygotowania: 1.    Margarynę ucieramy mikser razem z cukrem. 2.    Następnie wbijamy pojedynczo jajka, wsypujemy suche budynie i wlewamy mleko. 3.    Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta

Kulinarna Chwila
pyszne, łatwe drożdżówki śliwkowe z lukrem... 156

wyrośnięcia na około godzinę. Papier do pieczenia położyć na ruszcie piekarnika, dłonie pod wodę z kranu, łyżką nabrać porcję ciasta, w dłoniach zrobić kulę i kłaść na papierze na ruszcie, dnem szklanki maczanym w wodzie na środku zrobić wgłębienie, powstanie drożdżówka. Umyte śliwki wypestkować, na drożdżówkach kłaść śliwki bez pestek, jedną drożdżówkę zrobiłam podłużną aby się zmieściła

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto bezowo – biszkoptowe 96

Słodkie, delikatne, pyszne ciasto dla łasuchów. Ciasto bezowo – biszkoptowe z kremem russel beza . beza : 3 białka (około 110 g), 50 g cukru, 200 g cukru pudru, biszkopt : 3 jajka (około 170 g), 70 g cukru, 100 g mąki pszennej tortowej, 10 g mąki ziemniaczanej, krem : 2 białka małych jajek (około 60g), 150 g cukru, 300 g miękkiego masła, 1 łyżka(...)pieczenia, w paski szerokości około 2 cm, w odstępach 2 centymetrów. Piec w piekarniku nagrzanym do 110 stopni około godziny. Biszkopt : żółtka ubić z 60 g cukru. Białka ubić z 10 g cukru. Wymieszać delikatnie, ale dokładnie obie masy, dosypując obie mąki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachy z upieczoną i ostudzona bezą,  wypełniając miejsca

królestwo garów
Czekoladowe ciasto z cukinii i banana – bez cukru 100

Super proste ciasto z cukinii i banana bez żadnego dodatku cukru. Jest naprawdę łatwe i zrobi je nawet absolutny nowicjusz w cukierniczym fachu. Czas : 70 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Na blogu Niedzielny Kucharz nie znajdziesz zbyt wielu przepisów na ciasta – jest ich raptem kilka. Ciasta pieczemy od wielkiego dzwonu, bo, chociaż bardzo je lubimy, no to jednak(...)cieście. Wstaw do piekarnika. Piecz 50-60 minut. Wyjmuj ciasto z piekarnika i przy pomocy szpadelka do szaszłyków, sprawdź, czy ciasto jest gotowe. Wbij w środek, jeśli po wyciągnięciu patyczek ma na sobie dużo przyklejonych grudek ciasta, wstaw jeszcze do piekarnika. Pamiętaj, że ciasto z cukinii i banana jest kleiste i patyczek nigdy nie będzie zupełnie suchy. Artykuł Czekoladowe ciasto

Niedzielny kucharz
Ciasto z najlepszą masą truskawkową 164

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto z najlepszą masą truskawkową Składniki: Biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa truskawkowa: 90 dag mrożonych truskawek + 3/4 szklanki wody, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru + 3/4 szklanki wody, 1 szklanka cukru, Bita(...)stratą czekoladę) Sposób wykonania: Biszkopt:   Białka ubić na sztywno, dodać cukier i połączyć. Ubitą pianę wymieszać z żółtkami. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok. 30 min. w 175°C (z termoobiegiem). Masa truskawkowa : Do garnka wlać 3/4 szklanki wody, dodać zamrożone truskawki i cukier. Zagotować

Smaki Natalii
Bezowe ciastka z kremem 275

porcję bardzo drobno pokrój. Wymieszaj orzechy z cynamonem, cukrem i ziemniaczaną mąką. Dodaj do piany i delikatnie wymieszaj. Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Wykładaj małe porcje ciasta wielkości czubatej łyżeczki w odstępach. Piecz przez około 15 minut, aż ciastka będą lekko rumiane około 15 minut. Wyjmij ciastka z piekarnika i ostudź. Dopiero ostudzone ciastka można oderwać(...)papieru. Przełóż ciastka kremem. Bezowe ciastka można przygotować wcześniej i przechowywać w zamkniętym metalowym pudełku. Dopiero przed podaniem można przełożyć je kremem. Są pyszne również bez kremu. Idealne do jako dodatek do deserów. The post Bezowe ciastka z kremem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania