ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:936/2671)

Ciasto czarno białe 153

posypania maliny i borówki Jak upiec ciasto czarno białe? Mieszałam składniki ręcznym mikserem, ale można też trzepaczką rózgową, bez wykorzystania miksera. Jajko ubijamy trzepaczką z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jogurt i olej, łączymy składniki przez ubijanie. Mieszamy w jednej misce mąkę, proszek budyniowy, solą, sodą i proszkiem do pieczenia. Suche składniki dodajemy do mokrych. Łączymy całość dokładnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Francuskie bułeczki z serem 84

kawałki. Trochę tak jakby się kroiło ciasto na kopytka. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia i poukładałam na niej w odstępach przygotowane ciastka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni. Przed wstawieniem do pieca posmarowałam ciastka z wierzchu mlekiem. Ciastka/bułeczki piekłam 20 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu od razu wyjęłam(...)przestudziłam i posypałam cukrem pudrem. Można również bułeczki polukrować lub ozdobić roztopioną czekoladą. Z podanych proporcji wyszło mi 11 bułeczek, ale oczywiście będzie to zależne od tego jak pokroimy ciasto. Przepis zaczerpnęłam ze strony smaker.pl https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-buleczki-francuskie-z-serem,104728,channah.html. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów z wykorzystaniem ciasta francuskiego, np.: ciastka francuskie z marmoladą (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
Drożdżowe Ze Śliwkami I Kruszonką 129

Kiedy ciasto wyrośnie, odgazowujemy je na blacie i delikatnie wałkujemy na kształt formy do pieczenia. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i układamy na nim połówki śliwek ( aby było łatwiej wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, odwracam ja do góry dnem i nakładam papier na wierzch, zaginam rogi, kanty tak aby papier utworzył "pudełeczko" bez przykrywki

Gotowanie...to proste !
Tarta z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim 194

Jeżeli nie używamy gotowego ciasta, przygotować kruche ciasto wg ulubionego przepisu. Przed pieczeniem schłodzić w lodówce przez ok 30 minut.  Szparagi umyć, osuszyć, a ich zdrewniałe końce obciąć lub ułamać. Zielonych szparagów nie obieramy.  Położyć na papierze do pieczenia, lekko polać oliwą,  równomiernie ją rozsmarować , posolić i popieprzyć.   Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować(...)papierem do pieczenia Na ciasto położyć formę wyciętą z papieru do pieczenia, wysypać np suchym grochem lub fasolą i tak obciążoną foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Obok położyć papier ze szparagami.  Po  10 minutach szparagi wyjąć, z ciasta zdjąć papier z fasolą i dopiekać przez kolejne 10 minut, już bez obciążenia

Stare Gary
ciasto Pani Marzeny (jabłkowo-kokosowe z chałwową polewą) 141

drugi zdecydowałam się na tą drugą wersję. Ucierane ciasto, z kokosową wkładką i warstwą soczystych jabłek z cynamonem. A wszystko to oblane polewą chałwową. Nie przepadam za wypiekami z chałwą, ale tu pod postacią polewy bardzo mi smakowała. Wydaje się skomplikowane ale takie nie jest, bo pieczemy je w całości, bez ucierania mas i przekładania warstw. Ma bardzo oryginalny(...)kawałek u mamy, wiedziałam że od razu znajdzie się i u mnie. I tak oto ten przepis wyprzedził około dwadzieścia innych stojących w kolejce do pieczenia. Zapraszam Was więc kochani na znakomite ciasto jabłkowo-kokosowe, a Pani Marzenie dziękuję za przepis. *blaszka 29*34 cm Składniki: na ciasto: 7 jajek 1 kostka margaryny (lub 250 g masła) 2 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Placek ucierany ze śliwkami wg Aleex 111

śliwek bez pestek, przekrojonych na połówki lub ćwiartki • 200 g miękkiego masła • 200 g cukru pudru • 4 jajka • 250 g mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C w opcji dół + termoobieg. 2. Tortownicę o średnicy 23 - 24 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. 3. Przygotować ciasto: (wszystkie

W mojej kuchni
Murzynek z makiem i bakaliami 84

Murzynek z dodatkiem maku i słodkich bakalii. Mokry, sycący i słodki bez użycia cukru. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie  W związku ze zbliżającymi się świętami, tak jak obiecałam mam dla Was przepis, w którym możecie wykorzystać mak. Stwierdziłam, że zwykły makowiec to za mało, a połączenie murzynka i keksa z makiem będzie ciekawym wyzwaniem. Wykorzystałam tutaj mąkę gryczaną(...)dojrzałych bananów no i mak, który nie tylko kojarzy się ze świątecznymi wypiekami, ale ma również mnóstwo witamin. Zwieńczeniem tego ciasta może być polewa czekoladowa, lukier czy tylko cukier puder. Tę kwestie zostawiam już indywidualnie. Forma, w jakiej wykonałam ciasto to 24 cm. Możecie również wykorzystać dłuższą keksówkę. Co więcej, jeśli nie posiadacie akurat tych rodzajów mąk co w przepisie

zdrowo i aktywnie
Murzynek z makiem i bakaliami 188

Murzynek z dodatkiem maku i słodkich bakalii. Mokry, sycący i słodki bez użycia cukru. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie  W związku ze zbliżającymi się świętami, tak jak obiecałam mam dla Was przepis, w którym możecie wykorzystać mak. Stwierdziłam, że zwykły makowiec to za mało, a połączenie murzynka i keksa z makiem będzie ciekawym wyzwaniem. Wykorzystałam tutaj mąkę gryczaną(...)dojrzałych bananów no i mak, który nie tylko kojarzy się ze świątecznymi wypiekami, ale ma również mnóstwo witamin. Zwieńczeniem tego ciasta może być polewa czekoladowa, lukier czy tylko cukier puder. Tę kwestie zostawiam już indywidualnie. Forma, w jakiej wykonałam ciasto to 24 cm. Możecie również wykorzystać dłuższą keksówkę. Co więcej, jeśli nie posiadacie akurat tych rodzajów mąk co w przepisie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Chleb żytni razowy na zakwasie 129

potrzebujecie danego dnia. Jeśli szukacie innych pomysłów na domowe pieczywo to zapraszam do wpisów na blogu: Drożdżowe rogaliki Bułeczki pełnoziarniste bez zakwasu i drożdży Bułeczki pełnoziarniste z oliwkami Polecam też przepis na pieczywo… bez pieczywa! Tosty bez chleba sprawdzą się idealnie jako alternatywa dla pieczywa. Chleb pełnoziarnisty na zakwasie Pin Print Chleb żytni razowy na zakwasie(...)około 4 godziny w miejscu bez przeciągów Po tym czasie rozgrzać piekarnik do 220 stopni (grzanie dół-góra) Wierch chleba spryskać lekko wodą i wstawić do nagrzanego piekarnika Chleb piec 1 godzinę. W trakcie pieczenia kontrolować stopień spieczenia skórki, w razie gdyby bardzo ściemniała chleb można przykryć kawałkiem papieru do pieczenia Po upieczeniu wyjąć chleb z piekarnika

Healthycreations.pl
CZEKOLADOWE BABAECZKI Z MARCEPANEM 106

mokrych, mieszać masę krótko i delikatnie. Zbyt długie mieszanie sprawia, że ciasto po upieczeniu traci lekkość i wilgotność. Masa może pozostać lekko grudkowata, ale bez widocznych części surowej mąki. SKŁADNIKI / 12 SZTUK 250 g mąki pszennej 3 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 100 g cukru (1/2 szklanki(...)śmietanę wyjmujemy wcześniej z lodówki i zostawiamy na blacie do ocieplenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Masę marcepanową mieszamy z orzechami i w dłoniach formujemy równych 12 kuleczek. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy do miski. Dodajemy posiekaną czekoladę i dokładnie mieszamy. W drugiej misce, na jasną

cool and minty
Szarlotka z budyniową pianką 158

łyżeczka cynamonu  Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1/2 szklanki oleju rzepakowego szczypta soli Z podanych składników na kruche ciasto bardzo szybko zagniatamy kulę ciasta, którą dzielimy na 1 równe części. Wkładamy je do zamrażarki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na mandolinie. Mieszamy(...)umieszczamy w garnku. Podgrzewamy do momentu aż lekko zmiękną i odparuje z nich większość soku. Na sam koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszamy. Zamarzniętą kulę ciasta ścieramy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Starte ciasto rozkładamy równomiernie na blaszce o wymiarach 30 x 23 (mniej więcej) i lekko przygniatamy dłonią. Na surowe ciasto nakładamy ciepłe jabłka. Z białek

MamaOskarka
Biszkopt migdałowy z masą jogurtową i granatami 64

powoli olej,  cały czas miksując na wolnych obrotach. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia,  wsypujemy migdały i mieszamy całość szpatułką,  uważając by ciasto nie opadło. Gotową masę przelewamy do przygotowanej formy  ( posmarowana tłuszczem i oprószona mąką ) i pieczemy w 175 stopniach około 25 - 30 minut, na rumiano.  Po wyłączeniu piekarnika zostawiamy(...)masy jogurtowo - bezowej  i przykładamy drugim blatem biszkoptowym,  ponownie ponczujemy, smarujemy cienką warstwą konfitury żurawinowej.  Na konfiturę wykładamy równo pozostałą masę. Powierzchnię ciasta posypujemy dość gęsto pestkami soczystego granatu.  Ciasto powinno przeczekać noc w lodówce,  smaki przenikną się, a masa nabierze właściwej konsystencji. Biszkopt można przetrzymać w lodówce nawet trzy dni - wiem

Kronika Piekarnika
Ciasto bananowe z mąką kokosową i orzeszkami (bezglutenowe, bez cukru) 197

bloga chętniej :) Ciasto bananowe z mąką kokosową i orzeszkami (bezglutenowe, bez cukru) 1/4 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki gryczanej 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 2 jajka  2 dojrzałe banany  1 łyżka ksylitolu 1 łyżka erytrolu 1/2 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 2 łyżki syropu daktylowego  2 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)erytrolem, dodać syrop daktylowy. Następnie dodać oliwę i zmiksować, dodać rozgniecione banany. W osobnej misce połączyć suche składniki wraz z orzechami. Dobrze wymieszać. Wyłożyć foremkę papierem do pieczenia, wylać ciastoPiec około 50-60 minut w 180 stopniach

FitKot
Kruche ciasteczka z konfiturą pomarańczową 87

wsypujemy mąkę, cukier puder, dodajemy posiekane masło i ekstrakt waniliowy (lub cukier wanilinowy). Zagniatamy gładkie ciasto. Ciastem wypełniamy maszynkę do ciastek. Dowolne wzory ciasteczek wyciskamy na blaszkę. Ja używam wzoru kwiatuszka. Uwaga! Ciasteczka wyciskamy bezpośrednio na blachę. Blacha nie może być wyłożona papierem do pieczenia, ani niczym wysmarowana. Jeśli używamy tej samej blachy, to po upieczeniu pierwszej porcji ciastek(...)maszynki do ciastek można ciasto wyciskać za pomocą rękawa cukierniczego np. z tylką w kształcie gwiazdki. W każdym ciasteczku robimy na środku małe wgłębienie palcem. W to miejsce nakładamy konfiturę pomarańczową (ja nakładam ją ręcznie). Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom). Ciasteczka pieczemy około 10-12 minut. Czas

Słodkie okruszki
Ciasto jogurtowe – Przepis na dużą blache 53

temperatury 350 stopni F lub 180 stopni C. Gdy piekarnik będzie już rozgrzany, wymieszaj mokre składniki z suchymi. Francuska wersja ciasta francuskiego Pyszny deser o greckim smaku, francuska wersja ciasta francuskiego z jogurtem to idealna przekąska na podwieczorek. Ciasto jogurtowe w szklanym słoiczku to szybki i łatwy deser. We Francji jogurt jest sprzedawany w małych szklanych słoiczkach, a Babcia odmierza(...)Ciasto to jest lekkie i wilgotne, a każdy kęs zawiera nutę pikantnej słodyczy. Jeśli nie jesteś pewien, czy jesteś gotowy, aby wypróbować przepis na ciasto z jogurtem greckim, możesz spróbować wersji francuskiej. Jeśli szukasz deseru, który świetnie smakuje i nie wymaga wiele wysiłku, francuskie ciasto jogurtowe jest idealnym wyborem. Zawartość cukru Możesz przygotować zdrowe, pyszne ciasto, które smakuje dobrze bez

Patchwork

Proponowane wyszukiwania