ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:943/2671)

Rabarbarowa chmurka 70

sezonie na rabarbar obok najprostszego biszkoptowego ciasta z tym warzywem lubię sobie pokombinować i zrobić coś czego nie próbowałam. Tym razem początkowo miało to być ciasto z budyniem i bezą, ale odkryłam, że w lodówce zalega śmietanka 30% i finalnie powstało to pyszne ciasto - czyli rabarbarowa wersja popularnej malinowej chmurki. Nie będę się rozpisywać jakie to było dobre, bo wystarczy(...)mogło być inaczej. Ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 150 g masła (lub margaryny) 5 żółtek 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce co najmniej 30 minut. po tym czasie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki (23x33) i pieczemy na złoty kolor

Cynamonowe szczęście
Kruche makowe gwiazdki cytrynowe 69

Kruche makowe gwiazdki cytrynowe to delikatne maślane ciasteczka w kształcie gwiazdek z lekką nutą cytrynową, idealne na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Zapakowane w ozdobiony świątecznie szklany

Moja Delicja
Szarlotka pomarańczowa z kruszonką 165

ciasto: 600g. mąki 300g. margaryny 70g. cukru pudru 4 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa jabłkowa: 2,5kg. jabłek skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z połówki pomarańczy 4 łyżki bułki tartej cukier - do smaku (ok. 2 łyżki) Forma:  blaszka o wym. dna 22 x 37 cm. Oczyszczone jabłka pokroić na nie duże kawałki i uprażyć(...)bez dodawania wody, ew. jeśli to konieczne to odrobinkę). Zetrzeć skórkę z pomarańczy, wycisnąć sok z jej połówki i dodać do jabłek. Dodać cukier i wymieszać. Na koniec dodać bułkę tartą, dokładnie wymieszać i odstawić. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na połowę. Jedną część podzielić na mniejsze kawałki i włożyć do zamrażalnika. Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia

Lubię to gotuję
MUFFINKI NADZIANE DŻEMEM 156

cytrynowym lukrem. Robi się je od ręki, bez użycia miksera i bez zbędnego bałaganu w kuchni. Do suchych składników dodajemy mokre i delikatnie mieszamy łyżką. Przygotowanym ciastem napełniamy papilotki do połowy, kładziemy po łyżeczce dżemu i uzupełniamy pozostałym ciastem.tylko 20 minut pieczenia i gotowe. Sprawdzą się na przyjęciach dla dzieci jaki i na poczęstunek dla gości. SKŁADNIKI(...)łyżki soku z cytryny WYKONANIE MUFFINKI : Jajka i mleko ogrzewamy do temperatury pokojowej (mleko można lekko podgrzać). Piekarnik rozgrzewamy do 180℃, z funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę na muffiny wypełniamy 12 papilotkami. Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy, stopniowo dodając olej i mleko. Do drugiej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Dodajemy cukier

cool and minty
truskawkowa chmurka na biszkopcie z kremem z białej czekolady 52

cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Masę przekładamy do foremki (ok.22×32 cm, wyłożoną papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 30 min. w ok. 175 st.C składniki(...)koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Suszymy w ok. 140 st. C przez ok. 60 min. Upieczoną pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Wystudzoną bezę układamy na kremie. Ciasto schładzamy w lodówce, najlepiej przez

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone (tort) 147

Tortownica o średnicy około 23-24 cm) Ciasto: 1 szklanka maku + 1 i 1/4 szklanki mleka do zaparzenia maku 1 szklanka cukru 3 łyżki bułki tartej (płaskie) 2 łyżki zmielonych herbatników (można zastąpić bułką tartą)  50g migdałów (bez skórki) 30g gorzkiej czekolady 5-6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 3 łyżki soku z cytryny kilka

Di gotuje
Nocne pszenne bułeczki 104

miękkie ciasto (ok 5 minut hakiem). W razie konieczności dodać mąki lub oleju. Ciasto przełożyć do naoliwionej miski, przykryć ściereczką i odstawić do lodówki na całą noc (ciasto podwoi swoją objętość). Rano, wyłożyć ciasto na blat, podzielić na 12-16 części (jeśli chcecie mini bułeczki) lub 8-10 części (żeby otrzymać bułeczki wielkości tradycyjnej kajzerki). Każdą kulkę ciasta rozwałkować(...)zapleść bułeczkę (patrz tutorial).  Ułożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 220C (bez termoobiegu). Bułeczki posmarować rozkłóconym jajkiem z mlekiem i obsypać makiem/sezamem lub zostawić bez posypki. Piec 20-25 minut.  Po upieczeniu przełożyć na kratkę. Smacznego! * przepis pochodzi z forum

CookYourself
Ciasto marchewkowe 508

papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 160 stopni z opcją pieczenia góra – dół. Ciasto przelej do wcześniej przygotowanej blachy, włóż do piekarnika i piecz przez około 50 – 60 minut do suchego patyczka. Jeśli ciasto zbyt szybko przyrumieni się z góry możesz przykryć ciasto papierem do pieczenia, bądź lekko skrócić czas pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)przez Paulina 2020-11-04 Ciasto marchewkowe przepis Poznaj najprostszy i sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe . Smakuje każdemu, dodatek marchewki powoduje, że jest ono słodsze i delikatniejsze, smakuje każdemu, nawet osobom, które nie przepadają za warzywami. Smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Przepisy na ciasto marchewkowe są na prawdę przeróżne. Można podawać je same bez polewy, z kremem

To Musisz Wiedzieć
Krajanka malinowa na super puszystym biszkopcie 257

malinowej. Mało tego, zamiast galaretki w proszku zrobiłam własną. Żadna trudność. Krajanka malinowa to moja specjalność. Robię to ciasto bardzo często i za każdym razem delektuję się nim jakbym jadła je pierwszy raz. Krajanka malinowa Składniki: Biszkopt prostokątna forma do pieczenia, 25 cm x 35 cm 6 żółtek 3 białka 60 g pszennej mąki 10 g kukurydzianej skrobii szczypta(...)zmiksuj jeszcze raz. Formę, w której piekłaś biszkopt odwróć do góry dnem. Przykryj pergaminem o rozmiarach dna i wyłóż pianę. Posyp pistacjami i piecz bezę przez 90 minut w piekarniku rozgrzanym do 120ºC. Upieczoną bezę wysusz w wyłączonym piekarniku. Ubij śmietanę. Podkoniec ubijania dodaj mascarpone, wanilię i cukier puder. Pokryj ciasto śmietankowym kremem, a następnie przykryj bezą. Wstaw do lodówki

codojedzenia
Sernik ananasowo kokosowy 181

łączymy składniki. Przekładamy do tortownicy, ugniatamy tworząc równy spód ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i podpiekamy przez 10 minut. Tortownicę wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie tortownicę zabezpieczamy, gdyż sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Można to zrobić używając folii aluminiowej, ale ja polecam worek foliowy do pieczenia indyka. Twaróg domowy nie wymagał mielenia, więc(...)folią aluminiową, ale ja polecam worek foliowy do pieczenia indyka. Jest duży, odporny na wysoką temperaturę i oczywiście szczelny. Tortownicę wkładamy na dno worka. Worek obwiązujemy nicią bawełnianą, aby folia się nie ześlizgnęła. Nadmiar folii odcinamy. To mój „patent” przetestowany na niejednym serniku pieczonym w kąpieli wodnej. 4. Masę serową bez obawy wlewamy po sam szczyt tortownicy

mojewypiekiinietylko
Ananasek 201

niedzielne popołudnia przy kawie. Przepis pochodzący z książki Siostry Anastazji, pt: 103 ciasta Siostry Anastazji.  W oryginale z bezą z białek z wiórkami kokosowymi, u mnie z bitą śmietaną:) Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)kremówki 1/2 szklanki cukru Wykonanie: Białka ubijam na pianę dodając cukier i  po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia mieszam i przesiewam delikatnie do masy jajecznej.. Na koniec wlewam ocet, mieszam i przekładam ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok 40 min w temp. 160'C. Z ananasów odlewam

Ciasteczkowy Potwór
Orkiszowe pierniczki z karobem bez cukru 151

mieć kilka rodzajów świątecznych ciasteczek? Dawniej u mnie pierniczków nie piekło się wcale, były za to niezastąpione ciasteczka składane z powidłami i kruche orzechowe, które uwielbiałam dekorować kolorowymi pisakami (spokojnie, teraz tego nie robię :D). Korzenne klimaty teraz być muszą – są ciasteczka i piernik. Orkiszowe pierniczki z karobem bez cukru powstały specjalnie do Magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru(...)ciasta: mąkę, sodę, sól, przyprawę i karob. Dodać płynne składniki, a na końcu jajka. Połączyć do uzyskania gładkiego ciasta. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 20 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać foremkami kształty ciasteczek, układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem (zachować niewielkie odstępy – ciasteczka lekko urosną). Piec

Fitkot
Pieczeń warzywna z pieczarkami 56

Polskich Warzyw./ Warzywna pieczeń w cieście francuskim to wegetariański odpowiednik słynnej na całym świecie pieczeni wellington. Do przygotowania nadzienia do pieczeni możesz użyć różnych upieczonych lub podsmażonych warzyw. Ja dziś zdecydowałam się na 3 wiodące składniki: dynię piżmową, o pysznym delikatnym, nie zanadto słodkim smaku, pora, który idealnie podkręci smak i pieczarki. Pieczeń będzie idealna na obiad(...)smakowała zarówno osobom, które nie jedzą mięsa lub je ograniczają, jak i mięsożercom. Pieczeń możesz przygotować także w wersji wegańskiej. Wystarczy wybrać ciasto francuskie w wersji wegańskiej a jajka zastąpić wegańskim odpowiednikiem, aquafabą (wodą z ciecierzycy) lub glutem z ciemienia lnianego. Reszta przepisu pozostaje bez zmian! Wybierając składniki tego dania, zwróć uwagę na pochodzenie warzyw i wybieraj

nietylkopasta.pl
Sernik rosa. 119

zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa; 1 kg sera twarogowego, zmielonego ( ja użyłam z wiaderka) 1,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1/2 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 4 żółtka 2 jajka Beza; 6 białek ok. szklanka cukru (słodkość sami ustalamy wedle swoich gustów) Przygotowanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wylepiamy dno formy o wymiarach 25/35(...)połączenia wszystkich składników. Masa będzie wręcz płynna, ale taka ma być. Masę wylewamy na  lekko przestudzony spód i wkładamy do piekarnika na około 45 min. Każdy piekarnik piecze inaczej więc należy sprawdzać czy sernik jest upieczony. Ma być sprężysty i ścięty. Po tym czasie na ser wykładamy ubitą piane (najpierw ubić białka a następnie stopniowo dodawać cukier, ubijać

Radość kipiąca uśmiechem.