DIETETYCZNA PASCHA

DIETETYCZNA PASCHA

DIETETYCZNA PASCHA

Przepis na : deser

Pascha to tradycyjny deser wielkanocny, przygotowywany z twarogu, śmietany z dodatkiem masła, żółtek, cukru oraz bakalii. Tradycyjna pascha należy jednak do dość kalorycznych deserów i wiele osób będących na diecie lub dbających o swoją linię rezygnuje z jej przygotowania. A niepotrzebnie! Bo można przygotować paschę w wersji dietetycznej... bez śmietany, masła, żółtek i cukru, a twaróg tłusty zamienić na półtłusty. Mimo modyfikacji, pascha smakuje wyśmienicie, a jedząc ją nie będziemy mieć wyrzutów sumienia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dietetyczne , dieta, diety, dietetycznie, ser biały, desery, deser, niskokaloryczne, mielone, fit, świąteczne przepisy, bez pieczenia, wielkanoc, ciasto, ciasto fit, dania dietetyczne, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, dietetyczne ciasta, ciasto kokosowe, ciasto z orzechami, ciasta z masa

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.