ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:949/2705)

Najprostsze lody waniliowe 110

Połączenie bitej śmietany, ubitej piany z białek oraz żółtek utartych z cukrem i prawdziwą wanilią. A wszystko to bez użycia maszynki do lodów i bez

Słodki Blog
Mini donuty 202

Uwielbiam urocze przekąski, małe kolorowe ciasteczka, kruche makaroniki, babeczki w wersji mini. Do tachkich słodkich przekąsek bez wątpienia należą też mini donuty :) W prawdzie ich przygotowanie wymaga cierpliwości, ale efekt jest super! Donuty w standardowym rozmiarze można zobaczyć tutaj , ciasto to przepis na pączki mojej babci . Małe pączki są wspaniałą dekoracją do innych wypieków, ja wykorzystałam je do urodzinowych babeczek(...)bezy z granatem lub z borówkami , małe beziki czy bezy z lodami :) Składniki: 250 g mąki 40 g drożdży 3 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki mleka 1/2 kieliszka wódki + cukier puder i mleko na lukier, kolorowe cukiereczki do dekoracji, ok. 0,5 l. oleju do pieczenia Jak zrobić mini donuty? Oddzielamy żółtka od białek

Ciastkozercy
Brzoskwiniowa fantazja 83

ciasto o słonecznych kolorach. Podczas składania ciasta, pomyślałam sobie, że jednak trzeba było wykorzystać tylko jedną puszkę brzoskwiń, pod galaretkę, ale podczas jedzenia wcale nie uważałam, by było ich za dużo. Jeśli lubicie ciasta z brzoskwiniami, to ciasto powinno również przypaść Wam do gustu Biszkopt: 4 jajka 4 kopiate łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 100 g masła Masa jogurtowa: 600 g jogurtu naturalnego 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń Dodatkowo: 3 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem

Smaki Na Talerzu
Bezlaktozowy Dutch baby z malinami, porzeczką i jagodami! 191

mocno, wyjmujemy gorącą z pieca szybkim ruchem smarujemy olejem kokosowym, wlewamy ciasto, dodajemy dodatki i wstawiamy dalej do piekarnika. Dzięki temu, naleśnik przepięknie wyrasta, jest chrupiący z góry i z dołu, a w środku smakuje niczym najlepsze ciasto! Przepyszna propozycja! Koniecznie do zrobienia! PRZEPIS NA DUTCH BABY: SKŁADNIKI: - 2 jajka wiejskie - 1/2 szklanki mleka bez laktozy - 2 łyżki mąki(...)masa troszeczkę zbieleje, dodaj mleko, ziarenka z laski wanilii, mleko,  mąkę i proszek do pieczenia - patelnię żeliwną wstaw do piekarnika, temperatura 230 stopni C - u mnie patelnia nagrzewała się 10 minut, wyjmij patelnię, szybkim ruchem pędzelka rozprowadź olej kokosowy, wlej ciasto na patelnię  i dodaj owoce, szybko wstaw do pieca na kolejne 15 minut, aż naleśnik mocno

SMYKWKUCHNI
Faworki orkiszowe bez cukru. Zdrowsza wersja 210

zmielonego na mączkę ksylitolu. Ciasto na faworki nie zawiera drożdży, proszku do pieczenia, ani sody. Rośnie dzięki napowietrzeniu poprzez wielokrotne składanie i wybijanie ciasta wałkiem. Przygotowanie faworków jest dużo łatwiejsze niż przygotowanie pączków. Może się skusisz? Zapraszam na zdrowszą wersję tradycyjch faworków, bez mąki pszenicznej i cukru. Mące pszenicznej dziękujemy! Dzisiejsze hybrydowe odmiany pszenicy są niezniszalne na polu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
WEGAŃSKIE PIERNICZKI BEZ GLUTENU I CUKRU 156

imbir i cynamon dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy olej i mus. Zagniatamy ciasto (można dolać trochę ciepłej wody, jeśli ciasto jest zbyt suche i mało plastyczne). Odrywamy po kawałku i rozgniatamy/rozwałkowujemy na grubość 5 mm, a następnie wykrawamy wybrany kształt. Czynimy tak do wykorzystania całego ciasta. Pieczemy rozłożone na blasze przez 15 minut w temperaturze 180 stopni (termoobieg). Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
PTYSIE Z LODAMI CARTE D’OR LEMON PIE, LEMON CURD I BEZĄ WŁOSKĄ 224

cytryna – 1 szt * cukier – 60 g * masło – 35 g BEZA WŁOSKA: * białko – 1 szt * cukier drobny – 80 g * woda – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: PTYSIE: Gotujemy wodę z masłem, do wrzącej wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i bardzo energicznie mieszamy do momentu aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Studzimy, a następnie cały czas miksując wbijamy(...)zachować odstępy między nimi! Pieczemy ok. 15-20 minut / 200 C, studzimy. LEMON CURD : Z cytryny ścieramy skórkę, wyciskamy sok, wkładamy do metalowej miski, dodajemy cukier, roztrzepane jajko i posiekane masło. Ogrzewamy, mieszając trzepaczką nad kąpielą wodną przez ok. 10-15 minut. Gotowy krem przecieramy przez sitko, a następnie studzimy ( w lodówce krem gęstnieje ). BEZA WŁOSKA: W rondelku umieszczamy cukier

Ostra na Słodko
ORZECHOWIEC 145

proste. Jest to dość popularne ciasto, które często gości na różnych imprezach a w wielu domach piecze się go na święta Bożego Narodzenia. Najlepsze jest następnego dnia, kiedy to miodowe placki trochę zmiękną. Idealne ciasto dla miłośników orzechów :) Składniki na prostokątną blachę: Miodowe ciasto: * 3 szklanki mąki pszennej * 2/3 szklanki cukru * 150 g masła * 2 jajka * 2 łyżki miodu(...)mleka * 3/4 szklanki cukru * 2 opakowania budyniu śmietankowego najlepiej bez cukru * 250 g masła Dodatkowo 1 puszka (560 g) gotowej masy orzechowej z kawałkami orzechów (użyłam  Helio ) Wykonanie: Wszystkie składniki na miodowe ciasto umieścić w misce, zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, dno blachy wylepić jedną częścią ciasta. Piekarnik nagrzać

Zrób to smacznie
Rustykalna tarta ze śliwkami 167

zimne jajko czubata łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ok. 75 dag śliwek łyżeczka cynamonu szczypta mielonego kardamonu cukier puder do posypania Mąkę wymieszać z jajkiem, cukrem waniliowym, solą i proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić na drobno. Dodać do mąki. Szybko zarobić gładkie ciasto. Włożyć ciasto do zamrażarki. W czasie chłodzenia ciasta przygotować śliwki

Weekendy w domu i ogrodzie
Rabarbarowe muffiny pod bezą 221

przepisami  z jego wykorzystaniem :) Rabarbarowe muffiny pod bezą   - przepis Rabarbar: 2-3 łodygi rabarbaru 1/2 szkl. wody 2/3 szkl. cukru Rabarbar pokroić w kostkę. Wodę zagotować z cukrem - wrzucić rabarbar. Gotować 2-3 minuty. Odcedzić. Ciasto: 1,5 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/3 szkl. oleju 1 szkl. maślanki(...)składniki mokre. Wymieszać energicznie i szybko razem - niezbyt dokładnie. Foremki do muffinek, ewentualnie papilotki wypełnić ciastem, położyć rabarbar, przykryć pianą z białek. Beza: 2 białka 2/3 szkl. cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  Białka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mąkę. Piec w 180 stopniach, 20-25 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Czekoladowe makaroniki z Nutellą 240

tyle, żeby na wierzchu utworzyła się skorupka – można sprawdzić palcem czy ciasto się nie klei. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie prostego kremu. Mieszamy dokładnie serek mascarpone z Nutellą. Gotowy krem powinien być na tyle delikatny, żeby dało się go bez trudu wycisnąć przez worek. Makaroniki pieczemy około 6-7 minut w temperaturze 160 stopni – dobrze mieć

Ciastkozercy
MAKOWIEC JAPOŃSKI z jabłkami 103

makowiec japoński pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MAKOWIEC JAPOŃSKI SKŁADNIKI: Ciasto: mak (2000 g) cukier (200 g) jajka (5 szt.) masło (130 g) jabłka (3 średniej wielkości = około 600 g) kasza manna (8 łyżek) ekstrakt migdałowy (1 łyżeczka) rodzynki(...)Dodajemy kaszę mannę, proszek do pieczenia i mieszamy. Następnie do masy przekładamy jabłka lekko odciśnięte z soku, rodzynki z żurawiną, posiekane migdały bez skórki, skórkę pomarańczową, oraz ekstrakt migdałowy. Wszystko razem dokładnie mieszamy szpatułką. Tortownicę na dnie wykładamy papierem do pieczenia,  a boki smarujemy masłem i osypujemy kaszą manną.  Ciasto przelewamy do tortownicy i wstawiamy

RITA food channel
Miodownik z orzechami 244

orzechów włoskich u mnie 200 g masła 5 łyżek cukru trzcinowego 4 łyżki miodu Ze składników na ciasto wyrobić kulę. Podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować jedną część i upiec na złoto w 180 stopniach nie dłużej niż 12 minut, bo się spali. Odstawić do wystudzenia. Międzyczasie przygotować lukier. Rozpuścić masło , miód i cukier, wsypać(...)zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto miodowo-orzechowe 143

KRESTO 200 g masła 5 łyżek cukru trzcinowego 4 łyżki miodu akacjowego  MIODY POLSKIE Ze składników na ciasto wyrobić kulę. Podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować jedną część i upiec na złoto w 180 stopniach nie dłużej niż 12 minut, bo się spali. Odstawić do wystudzenia. Międzyczasie przygotować lukier. Rozpuścić masło , miód i cukier(...)zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem

Z Kuchni Do Kuchni
Niebiański sernik na zimno z kokosem 100

Polsce to ja i tak szykuję przepisy na sezon wiosenny i letni :) Będziecie później szczęśliwi, że macie skąd brać przepisy na desery bez pieczenia :). Serniczek jest mało pracochłonny, ale trochę czasochłonny. Ja spód ciasteczkowy piekłam sama, bo nie znalazłam w Lidlu poczciwych „Kokosanek” firmy San czy podobnych, czy w ogóle takie ciastka jeszcze istnieją(...)owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie zbyt suche dodać więcej musu, jeżeli zbyt wilgotne, dodać więcej otrębów. Formę wysmarować oliwą, wyłożyć ciasteczka, powygniatać w dno tortownicy, dokładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie

moj przepis na