ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:955/2671)

BAJADERKI PIERNIKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 173

łyżeczki zmielonego kardamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki zmielonego anyżu opcjonalnie zamiast powyższych pojedynczych przypraw można użyć łyżeczek gotowej przyprawy piernikowej o dobrym składzie ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta soli himalajskiej opcjonalnie słodzik ( ksylitol , erytrytol, stewia do smaku) Dodatki: 100 g czekolady gorzkiej minimum 81% lub domowej polewy czekoladowej (90 g oleju kokosowego(...)mieszając. Mąka kokosowa wchłania płyn i należy je dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując by nie spiekły się za bardzo. Gotowe pierniki ostudzić

Ola la LCHF
Stefanka 167

Ciasto kruche: ·        300g mąki pszennej ·        150g zimnego masła ·        70g cukru ·        2 żółtka ·        1 łyżeczka proszku do pieczenia ·        2-3 łyżki śmietany Beza(...)około 30 minut aby zmiękły. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Wysypać na stolnicę lub blat, dodać cukier i masło. Wszystko posiekać nożem aby się składniki połączyły. Dodać jajka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Gotowe ciasto włożyć do zamrażarki na około 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować na dwie blaszki o wymiarach

Mania Gotowania
ciasto szpinakowe z wiśniami 120

taka moja wersja bardzo popularnego ciasta leśny mech , które wielokrotnie piekłam, zawsze z efektem "wow" ;-) Ciasto jest lekkie i wilgotne, smak szpinaku praktycznie niewyczuwalny za to zielony kolor zawsze robi wrażenie. Przełożyłam ciasto bitą śmietaną , wierzch udekorowałam wiśniami i galaretką . składniki: 400 g szpinaku mrożonego 3 jajka 1 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka(...)przesianą mąkę wymieszaną z  proszkiem do pieczenia i dokładnie odsączony szpinak. Całość delikatnie wymieszałam szpatułką. Ciasto wylałam na blaszkę (24x32) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekłam do suchego patyczka, około 50 minut. Wyjęłam z piekarnika i odstawiłam do wystudzenia. Wiśnie (użyłam mrożonych, bez pestek) zalałam wodą i gotowałam około

babka w formie
Granola z sezamem, pestkami dyni i cynamonem 148

Chrupiąca granola pieczona w piekarniku z ziarnami sezamu, pestkami dyni i cynamonem. Słodzona miodem i syropem z agawy. Prosta i szybka w przygotowaniu. To nasza ulubiona

Moja Delicja
Szarlotka na kruchym cieście-tatrzańska +FILM 142

szkl cukru pudru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -ok 2 kg jabłek -2 łyżki cukru pudru -3 łyżki bułki tartej  -łyżka mąki ziemniaczanej -cynamon  Składniki na ciasto dajemy do miski, masło polecam sobie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lepiej będzie się zagniatało ciasto. Zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części większą i mniejszą -przekładamy do woreczków(...)bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną i cynamon Delikatnie mieszamy i wykładamy na podpieczony spód. Resztę ciasta trzemy na tarce o grubych oczkach lub urywamy placami i wykładamy na jabłka. Szarlotkę wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu  i pieczemy ok 1 godzinę.   Ostudzoną szarlotkę posypujemy cukrem pudrem-i gotowe :)  Polecam serdecznie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe ciasto z cukinią FIT 838

proponuję bardzo smaczne ciasto fit z bananami ale nie tylko, to ciasto mnie tak wciąga i dość często je przygotowuje , można jest jeść  bez dużych wyrzutów sumienia . Składniki  2 dojrzałe banany  pół puszki czerwonej fasoli  4 jajka  1 łyżeczka proszku do pieczenia  4 łyżki ksylitolu  2 łyżki masła orzechowego(...)szklanki mleka sojowego  mała cukinia  Wykonanie  Na wstępie  oddzielam białka od żółtek , następnie białka ubijam na sztywno , do żółtek dodaję ksylitol , proszek do pieczenia i miksuję na puszystą masę , następnie do wysokiego naczynia dodaję fasolę , banany,cukinie  , masło orzechowe , oraz mleko sojowe , kiedy mamy już składniki to blenderem bardzo dokładnie mielimy aby uzyskać gładką

Mój Smak
Chleb żytni na piwie z cebulą. Piekarnia w lutym 145

wspólne pieczenie. Wiadomo, że chleb żytni na zakwasie jest wartościowy, smaczny i syci na dłużej niż pszenny. Pomaga utrzymać wagę w ryzach - szczególnie razowy i poprawia trawienie. Chleb wspólnie upieczony ma wilgotny miąższ, dzięki temu długo pozostaje świeży. Dodatek piwa nie wpływa na smak. Pomaga jednak rozluźnić zwartą konsystencję ciasta i dzięki temu chleb szybciej wyrasta bez dodatku(...)chleba i podałam je w nawiasie obok. Chleb żytni górą! Dziękuję wszystkim za udział we wspólnym pieczeniu!     Składniki na 2 bochenki: Zaczym: 200 (150) g mąki żytniej razowej 2000 180 (135) g wody 60 (45) g zakwasu Ciasto właściwe: 800 (600) g mąki żytniej 720 650 (490) g piwa pszenicznego 350 (260) g zaczynu 2 cebule

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche bezglutenowe pierniczki dekorowane ksylitolowym lukrem 172

proporcji 50:50 1 lekko czubata łyżka kakao/karobu 1 łyżka ksylitolu (najlepiej ksylitolowego pudru lub ksylitolu zmielonego na puder) 2 duże jajka 1/3 łyżeczki ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów szczypta soli i przyprawy korzenne: 3 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka imbiru, 2/3 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu, po dużej szczypcie mielonego anyżu, ziela angielskiego, gałki muszkatołowej(...)olej, jajka i syrop/syrop z melasą – całość połączyć mikserem (powstałe ciasto będzie gęste, z łatwością dające uformować się w kulę, nieklejące lub klejące się nieznacznie). Miskę z ciastem zabezpieczyć od góry talerzem lub folią spożywczą, odstawić do lodówki na 30 minut. Przygotować dużą blachę i arkusz papieru do pieczenia o wymiarach blachy. Bezpośrednio na papierze dość cienko rozwałkować część

Even Better Food
DOMOWY SPOSÓB ROBIENIA FOREMEK NA MUFFINY 151

własne. Mam nadzieję, że wkrótce się z Wami swoimi ulubionymi podzielę - jak porobię zdjęcia. Zawsze piekłam muffiny w specjalnych papilotkach, które można kupić bez problemu praktycznie w każdym sklepie. Kiedyś robiąc bardzo późnym wieczorem zabrakło mi papilotek, a sklepy miałam już pozamykane ciasta zostało mi bardzo dużo, a do tego moje ulubione - czekoladowe. Mam różne formy na babeczki metalowe(...)kształtu po wlaniu do nich ciasta, można ustawić tak jak ja na zwykłej blaszce wlać ciasto i mogą tak stać, a potem tylko po upieczeniu jednych mam gotowe następne, w ten sposób oszczędzamy czas. DOMOWY SPOSÓB WYKONANIA FOREMEK NA MUFFINY. Potrzebne jest: papier do pieczenia folia aluminiowa nożyczki linijka ołówek lub długopis szklanka 1. Na papierze do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Sernik na kakaowym spodzie z borówkami amerykańskimi 298

Nie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffinki z gruszką i chrupiącą granolą 82

Pyszne muffinki z gruszkami, posypane chrupiącą granolą to kolejna propozycja z mojej ulubionej książki Gordona Ramsay’a “Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking”. Jak większość przepisów

Moja Delicja
ODWRÓCONE CIASTO 126

ciasto: Białka ubić wraz z połową cukru na pianę (powinna powstać piana taka jak na bezę). W drugiej misce utrzeć masło z pozostałym cukrem. Dodawać po 1 żółtku i miksować aż żółtko połączy się z ciastem. Potem dodać kolejne żółtko - ubijać... i tak do 5 żółtek. Dodajemy sok z 1 pomarańczy i skórkę z 1 pomarańczy oraz proszek do pieczenia

Kuchnia w oparach
Ciasto Kubuś 212

soku i bitą śmietaną na wierzchu. Ciasto jest pyszne, polecam. Składniki: Biszkopt: 200 g cukru 300 g mąki tortowej 6 dużych jajek 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Krem: 900 ml soku przecierowego typu Kubuś o ulubionym smaku (u mnie marchew, jabłko, pomarańcza) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 250 g masła   Masa(...)wody sok wyciśnięty z połówki cytryny łyżka cukru Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x28cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto czekoladowe z czerwoną fasolką 189

świeżość przez 3-4 dni.  Składniki na keksówkę o długości 25 cm: ciasto 1 puszka czerwonej fasoli (bez zalewy 240 g) 4 duże jajka 4 łyżki miodu lub cukru 1 bardzo dojrzały banan 4 płaskie łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść suszonej żurawiny polewa 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50 g) 1 czubata łyżka masła(...)cukier. Do masy fasolkowo-bananowej dodawać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i po łyżce ubitych białek. Całość delikatnie wymieszać. Przygotowaną masę przelać do formy keksowej (wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia). Piec około 45 minut w 180°C (najlepiej za pomocą patyczka sprawdzić, czy ciasto nie jest surowe w środku). Przestudzone ciasto polać polewą (w kąpieli wodnej rozpuścić

Ugotować
Masło klarowane 307

można przechowywać nawet przez miesiąc bez obaw, że się zepsuje – i to bez konieczności trzymania go w lodówce. Do czego można używać masła klarowanego ? Ma ono szerokie zastosowanie w kuchni. Można je wykorzystywać do smażenia , gotowania , do robienia sosów , a nawet do pieczenia ciast . Jak powstaje masło klarowane? Masło kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy je do garnka

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania