ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:956/2705)

#JedzJabłka lub #EatPolishApples 161

dzisiejszego przepisu (jest poniżej), to najpierw przygotujcie jabłka na ciasto. PIECZONY KURCZAK Z MIODEM I JABŁKAMI Składniki (na 4 osoby): 8 pałeczek z kurczaka (ew. duży filet pokrojony na mniejsze kawałki) 2 duże jabłka ze skórą pokrojone w ósemki (bez gniazd nasiennych oczywiście) 200 ml przecieru pomidorowego ok. 100 ml płynnego(...)pieczenia. Solimy, posypujemy majerankiem. Mieszamy ze sobą przecier pomidorowy, miód, paprykę, pieprz i przyprawę korzenną. Polewamy tym kurczaki, układamy między nimi cząstki jabłek, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 180 – 200° na ok. godzinę. W czasie kiedy obiad robi się sam, my możemy zająć się ciastem. CIASTO JABŁKOWO-ŻURAWINOWO-ORZECHOWE (idealne

Patchwork
#JedzJabłka lub #EatPolishApples 161

zrobić też i ciasto z dzisiejszego przepisu (jest poniżej), to najpierw przygotujcie jabłka na ciasto. PIECZONY KURCZAK Z MIODEM I JABŁKAMI Składniki (na 4 osoby): 8 pałeczek z kurczaka (ew. duży filet pokrojony na mniejsze kawałki) 2 duże jabłka ze skórą pokrojone w ósemki (bez gniazd nasiennych oczywiście) 200 ml przecieru pomidorowego ok. 100 ml płynnego miodu łyżka suszonego(...)wykorzystać patelnię i naczynie żaroodporne do pieczenia. Solimy, posypujemy majerankiem. Mieszamy ze sobą przecier pomidorowy, miód, paprykę, pieprz i przyprawę korzenną. Polewamy tym kurczaki, układamy między nimi cząstki jabłek, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 180 – 200° na ok. godzinę. W czasie kiedy obiad robi się sam, my możemy zająć się ciastem. CIASTO JABŁKOWO-ŻURAWINOWO-ORZECHOWE (idealne

Patchwork
Ciasto z rabarbarową bezą 149

białek z zatopionymi w niej kawałkami rabarbaru. Pyszne! Ciasto z rabarbarową bezą tortownica 23 cm 300 g (2 szkl) rabarbaru pokrojonego na plastry grubości 0,5 cm 1/3 szkl cukru 100 g miękkiego masła 0,5 szkl. cukru 2 jajka 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu (kefiru, maślanki, kwaśnego mleka lub śmietany) 2 białka

Posadzone i zjedzone
CHLEB ORKISZOWY Z ZIARNAMI, NA ZAKWASIE 118

chleb jest bardzo sprężysty, lekko "gumowy", nie kruszy się absolutnie, taki typowo orkiszowy. Od lat piekłam go w dużej formie, ale czas płynie, dzieci się usamodzielniają, a co za tym idzie, ubywa nam domowników..., nadszedł więc czas na przerobienie przepisu na mniejszą formę. Zwykle piekę z połowy porcji lub gdy robię z całej- jeden wędruje do znajomych, zawsze znajdzie się(...)codzień.  To prosty chleb na zakwasie, jak większość moich chlebów. Bez wcześniejszego dokarmiania zakwasu. Zakwas stojący w lodówce, od kilku dni-tygodni, wyjmuję, lekko ogrzewam i dodaję do ciasta. Zawsze cudnie wyrastają na nim chleby, a wg niektórych, to głodny zakwas, a jak pięknie daje radę💪 Piekę w 2 silikonowych formach, o wym.24x8cm Składniki: - 670g mąki orkiszowej jasnej

Smaczne Zdrowe
Bułeczki z patelni nadziewane camembertem 269

placuszków, tworząc małe kule. Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, pod przykryciem około 3-4 minuty z każdej strony. Jeżeli nie masz za dobrej patelni możesz smażyć na papierze do pieczenia położonym na patelni. W ten sposób bułeczki nie będą do niej przywierały. Bułeczki są gotowe gdy tylko ciasto przestanie być surowe. Usmażone bułeczki przekładamy na talerz

Moja Micha
Sernik z kwaśną śmietaną 129

powstał pyszny sernik w kakaowym cieście, z dodatkiem kwaśnej śmietany zarówno w cieście jak i w masie serowej. Sernik bardzo fajny, mało słodki, dość prosty w przygotowaniu i szybki, mimo zagniatania ciasta. Sernik jest raczej z rodzaju tych cięższych, bardziej zbitych, ale nie jest bardzo mokry, gliniasty. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto kruche: ok. 190g mąki pszennej tortowej(...)ciast (ja dałam trochę waniliowego) Polewa: 3 łyżki mleka 75g czekolady deserowej Sposób przygotowania: Do dużej miski wsypałam wszystkie składniki sypkie na ciasto, czyli: mąkę pszenną tortową, mąkę krupczatkę, szczyptę soli, kakao, cukier puder i cukier waniliowy. Dodałam żółtka (białka zamroziłam do innego wypieku), pokrojone na kawałki zimne masło i śmietanę. Składniki posiekałam nożem, a następnie zagniotłam szybko ciasto. Ciasto

Waniliowe Improwizacje
Ciasto "Pijak" 416

smak jest na prawdę wyjątkowy. Ciasto "Pijak" - Składniki: Biszkopt: 2 jajka 4 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 cukru waniliowego (8 g) Warstwa Makowo-Kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 3/4 szklanki(...)mniej) budyń śmietankowy (bez cukru) 500 ml mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła cukier waniliowy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady (lub 50 g mlecznej i 50 g gorzkiej) 50 g masła ponadto: okrągłe biszkopty  dżem z czarnej porzeczki (ok. 400 ml) 50 ml wódki + 50 ml mleka Ciasto "Pijak" - Sposób przygotowania: Biszkopt

Słodka Strona
Malinowa chmurka - po mojemu 1625

cukier i miksuj aż do całkowitego rozpuszczenia; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Dodawaj stopniowo żółtka i krótko zmiksuj; 3. Przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia wsyp do ciasta i dokładnie wymieszaj; 4. Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem i wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika na 15 min; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. Odlej zalewę z owoców(...)push({}); 8. Białka ubij na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawaj cukier. Ubijaj aż powstanie błyszcząca piana; 9. Na koniec dodaj skrobię i krótko zmiksuj; 10. Na dużą blachę wyłóż bezę (w rozmiarze ciasta) i wstaw do nagrzanego do 140 st C piekarnika na 60 min. Po wyłączeniu piekarnika zostaw bezę na ok. 20-30 min aby ostygła; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Prosty przepis na
Deser cappuccino w pucharkach 70

Ten pyszny i prosty deser cappuccino w pucharkach smakuje i wygląda jak znane ciasto Cappuccino z kokosem i maślanym kremem budyniowym. Deserki są eleganckie, dzięki czemu

Via Gusto
Jogurtowe ciasto z rabarbarem w bazyliowym chruśniaku 75

Połączenie ciasta jogurtowego rabarbaru w b azyliowym chruśniaku od Niebo w Gębie brzmi tajemniczo? Warto to zrobić! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 10 ml oleju rzepakowego 100 g banana bez skórki 100 g mąki ryżowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g jogurtu naturalnego 100 g obranego rabarbaru 100 g konfitury w bazyliowy chruśniaku  Sposób przygotowania

Truskawkowa Fiesta
Piernikowe kruche ciasto z gruszką 133

Piernikowe kruche ciasto z gruszką to jeden z ulubionych deserów naszej rodziny, dlatego bardzo często je piekę dodając sezonowe owoce. Przepis na przepyszne, bardzo kruche, lekko

Dorota Smakuje
Tort bezowy z kremem kajmakowym i pekanami 145

Uwielbiam bezę a tort bezowy kojarzy mi się z dzieciństwem, ponieważ moja mama bardzo często piekła taki torcik kiedy byłam mała. W te święta to ja

Smaki Armine
Cwibak Świąteczny Bez Mleka, Tłuszczu I Proszku Do Pieczenia 365

Jest to oryginalny, przedwojenny przepis na to ciasto. Nie zawiera ono mleka, tłuszczu ani proszku do pieczenia, a wyrasta i naprawdę smakuje. Wielbiciele bakalii znajdą

Gotowanie...to proste !
Bezglutenowy chleb drożdżowy z ziarnami i orzechami 156

Uwielbiam zapach świeżego chleb! Ten jest super prosty w przygotowaniu. Najwięcej czasu pochłania wyrastanie ciasta i pieczenia ale to nie absorbuje to naszej uwagi. Możemy

Pyry na Gaz
Łatwy chleb pszenny na drożdżach 138

kluczowe założenie: ma mieć fajną grubą i twardą skórkę, ale jednocześnie bardzo miękki środek. Jak to osiągnąć? Właściwie sprawa była prosta, bo kiedyś przypadkiem taki efekt osiągnęliśmy jak bułki piekliśmy. Teraz więc już wiedzieliśmy co zrobić żeby skórka była gruba i twarda. Po prostu do wyrastania wsadzić chleb do piekarnika i grzać na jakieś 45 stopni. Wierz chleba się porządnie(...)godzinę. Po tym czasie przekładamy ciasto do natłuszczonej keksówki. My stwierdziliśmy, że chcemy mieć jeden bochenek z keksówki, a drugi taki po prostu bez formy. Więc podzieliliśmy ciasto na pół i jedną połowę włożyliśmy do malutkiej keksówki (20 x 11 cm), a z drugiej uformowaliśmy bochenek i ułożyliśmy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze od piekarnika. Wkładamy

Marder&Marder Manufacture