ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:954/2705)

Ciasto ze śliwkami i budyniową pianką 85

Kruche ciasto z budyniową pianką to jedno z moich ulubionych ciast! Nie ważne, czy jest ono w wersji jasnej, czy kakaowej. Nie ważne z jakimi owocami. To ciasto smakuje zawsze i każdemu z moich bliskich. Wszyscy je uwielbiamy. Tym razem zdecydowałam się na kakaowy spód i śliwki. Ciasto w tej wersji jest po prostu przepyszne. Zdecydowanie warto je zrobić. Polecam(...)gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 op. budyniu śmietankowego, bez cukru około 500 g śliwek Na stolnicę wsypujemy mąkę, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Dodajemy zimne masło, siekamy. Następnie dodajemy kakao, mieszamy. Ze składników formujemy kopczyk, w którego wgłębienie dodajemy żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto. W razie konieczności, gdyby ciasto było suche i nie chciało się

Smaki Na Talerzu
Ciasteczka owsiane orzechowo-czekoladowe 94

wegańskie ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i kawałkami czekolady wymagają 1 miski, tylko paru składników i są gotowe w ciągu 20 minut. Bez cukru, bez oleju. Rozpływające się w ustach, pożywne ciasteczka. Ciastka nad ciastkami, czyli duże, pożywne ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i czekoladą! Do spróbowania tych smakołyków zainspirowały mnie amerykańskie blogi kulinarne, gdzie ciasteczka owsiane(...)Masło mieszamy z słodzikiem, mlekiem, wodą i aromatem. Następnie dodajemy suche składniki (bez czekolady) i wyrabiamy, ale nie do końca. Dodajemy kawałki czekolady i wtedy zarabiamy ciasto na gładką masę. Formujemy 12 kulek i z których robimy ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia. Piekarnik nastawiamy do 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut. Artykuł Ciasteczka owsiane orzechowo

rabarbarowo
Puszyste racuchy bez proszku do pieczenia i drożdży 142

Puszyste racuszki z jabłkami bez drożdży i proszku do pieczenia Racuchy to idealne śniadanie, nie tylko dla dzieci. Racuszki z owocami, cukrem pudrem, miodem lub syropem klonowym skuszą niejednego łakomczucha. Najczęściej ciasto na racuchy swoja pulchność zawdzięcza obecności drożdży, proszku do pieczenia lub sody. Ale mój przepis nie zawiera żadnego z tych składników, a racuszki wychodzą puszyste(...)racuchów zaczynamy od przygotowania ciasta, które przed smażeniem placuszków musi odpocząć min. 15 minut. Oddzielamy żółtko od białka i wrzucamy je do miski, w której będziemy mieszać ciasto. Natomiast obydwa białka umieszczamy w oddzielnym naczyniu do ubijania piany. Do żółtka dodajemy mleko i wodę i mieszamy. Następnie porcjami dodajemy mąkę - mąki dajemy tyle, żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany

Gotujemy i jemy
Sezamki 287

cukru 1 1/2 łyżki naturalnego miodu 2 łyżki wody dodatkowo: 2 arkusze papieru do pieczenia lub mata silikonowa odporna na temperaturę i papier wałek do ciasta ostry nóż (dobrze się sprawdza nóż do pizzy) Przygotowanie: Sezam uprażyć na gorącej patelni bez dodatków, uważać by nie przypalić bo będzie gorzki. Po uprażeniu sezam wysypać z patelni, gdyż patelnia wciąż

Kuchcik gotuje
Ciasteczka krucho- drożdżowe. 179

drożdżowe. Tydzień temu otrzymałam od firmy Tupperware Polska, foremkę silikonową do pieczenia ciasteczek. Uwielbiam piec ciasta i ciasteczka i z wielką przyjemnością przetestowałam  foremkę. Ślicznie dziękuję Tupperware Polska  że mam przyjemność testowania waszego produktu. W takiej foremce można przygotować ciasteczka pieczone jak również bez pieczenia. Ja natomiast przygotowałam ciasteczka krucho- drożdżowe. Moja opinia Foremka(...)mąkę, dodać szczyptę soli i resztę cukru. Natomiast pokroić w kostkę margarynę i smalec, posiekać z mąką .  W posiekanej mące zrobić wgłębienie, dodać rozczyn i rozmącone jajka, wyrobić ciastoCiasto pokroić na kilka  małych kawałków, ciasto wkładać do silikonowej foremki w prostokąty, lekko docisnąć. Jajko roztrzepać widelcem, posmarować ciasteczka, posypać makiem. Piec w nagrzanym piekarniku

Kuchnia Danusi
Herbatnikowy domek z serem 900

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Herbatnikowy domek z serem to przepis z książki Ewy Wachowicz „Ewa gotuje- szybko”. Deser bez pieczenia

Marta Gotuje
Tarta z jabłkami i gruszkami polana sosem toffi 148

stopni. Następnie na cieście kładziemy arkusz papieru do pieczenia i wsypujemy obciążenie (mogą to być specjalne ceramiczne kulki do pieczenia tart lub też fasola, która służy tylko temu celowi – ja właśnie jej używam). Tartę wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut z obciążeniem, a następnie kolejne 5 minut już bez obciążenia. Przygotowujemy farsz: jabłka i gruszki(...)kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy do garnka, dosypujemy cukier i gotujemy przez ok. 20-30 minut, aż zmiękną. Przekładamy je na podpieczone ciasto, a na wierzchu układamy koliście wcześniej przygotowane cząsteczki jabłek. Tartę wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut. W tym czasie do garnka lub rondla z grubym dnem wsypujemy cukier, zalewamy go wodą i podgrzewamy, aż cukier

MyCookBook.pl
Sernik krakowski 229

Polecam! Składniki: Ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka Mąkę wymieszać z cukrem pudrem. Masło pokroić na małe kawałki i wraz z żółtkami dodać do mąki. Zagnieść szybko jednolite ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć ją w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Prostokątną formę do pieczenia(...)25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki. Odkroić 1/3 ciasta i odłożyć z powrotem do lodówki - posłuży do wykonania paseczków na wierzchu sernika. Pozostałe ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno formy. Wierzch ciasta ponakłuwać widelcem. Piec około 10 minut, do lekkiego zarumienienia się ciasta. Wyjąć, wystudzić. Masa serowa

maniapieczenia
Kruche pierniczki 202

jogurtu naturalnego 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika – mieszanki bez dodatku cukru i mąki lub samodzielnie wykonanej (przepis poniżej) Wszystkie składniki dokładnie ugniatamy na gładkie ciasto. Odrywamy po kawałku, dłonią formujemy kuleczki i lekko spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-15 minut w 180 st. C. Przyprawę do piernika łatwo

Kucharzyca
Domowy pszenny chleb na zakwasie – chleb z gara 120

domu to chleb z gara. Chrupiąca i złota skórka bez użycia pary, to jedna z zalet pieczenia chleba w żeliwnym garnku.  Taki chleb możemy również upiec na rozgrzanym kamieniu do pizzy, mimo wszystko polecam gar żeliwny, bo to inwestycja na długie lata. Czas wyrastania ciasta to parametry orientacyjne. Wszystko zależy od siły zakwasu i temperatury w kuchni

Tajemnice Smaku
Chrupiący chleb z gara 150

już piekło ten chleb. Idealny na śniadanie i kolację, z obłędnie chrupiącą skórką...i ten zapach. Do takiego chleba wystarczy tylko masło. Ja swój chleb piekłam w naczyniu żaroodpornym, ale marzy mi się gar żeliwny do wypiekania chleba. Upieczcie, a będziecie zachwyceni. I zobaczcie jakie ma dziury, jest to efekt długiego wyrabiania ciasta bez podsypywania mąki. Udanych wypieków(...)sól, mieszamy, następnie wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Ciasto zagniatamy w misce przez około 15-20 minut. Następnie ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę, zagniatamy w tej mące kilka chwil i przekładamy ponownie do miski. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę. 2. Pod koniec wyrastania ciasta piekarnik ustawiamy na 250-230 stopni

Izabelawkuchni
Ciasto dyniowe z jabłkami / Apple Pumpkin Bread 107

bez miksera, wszystko wystarczy szybko wymieszać trzepaczką). Korzenne ciasto tworzy z jabłkiem idealny duet. Warto jednak spróbować wersji z innymi owocami (brzoskwiniami, śliwkami czy gruszkami), z czekoladą lub orzechami. Jesienne ciasto z dynią świetnie smakuje z kremem na bazie kremowego serka kanapkowego (cream cheese), ale do udekorowania sprawdzi się też polewa czekoladowa, karmelowa, lukier lub cukier puder. Domowe ciasto(...)tylko do połączenia, inaczej ciasto wyjdzie suche!).Połowę ciasta przelać do wyłożonej papierem blaszki  (keksówka o wymiarach 23x13), nałożyć połowę jabłek, porcję ciasta i jabłka. Piec 50-60 minut w 180 stopniach. Ja oblałam swoje ciasto polewą z kremowego serka, wanilii, mleka i cukru pudru (łączymy składniki do smaku i preferowanej konsystencji), ale bez tego dodatku ciasto jest

Lekcje w kuchni
KETO NACHOSY SEROWO-ŁUBINOWE (keto, bez glutenu, redukcja) 83

dokładnie wymieszać. Następnie do masy dosypać pozostałe składniki i wyrobić ciasto ręką do połączenia. Można także dla ułatwienia użyć torebki foliowej i przez nią zagniatać ciasto. Ciasto podzielić na 4 porcje i przystąpić do wałkowania. Można je także najpierw schłodzić przez 1-2 godziny w lodówce. Jeśli ciasto jest klejące, ułatwienia można umieścić je między dwoma arkuszami papieru i wałkować(...)placki i pokroić je dopiero po upieczeniu, ale wtedy istnieje ryzyko pokruszenia przy krojeniu. Ciasto ułożyć na wyłożonej papierem blaszce. Można dodatkowo delikatnie oprószyć je przyprawami. Następnie nachosy wstawić do piekarnika nagrzanego na 180⁰C góra-dół i piec przez ok. 25 minut, obserwując by ciasto nie przypaliło się za bardzo, ale było mocno złociste. Gotowe nachosy wystudzić i zostawić

Ola la LCHF