ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:953/2671)

ORZECHOWIEC 118

proste. Jest to dość popularne ciasto, które często gości na różnych imprezach a w wielu domach piecze się go na święta Bożego Narodzenia. Najlepsze jest następnego dnia, kiedy to miodowe placki trochę zmiękną. Idealne ciasto dla miłośników orzechów :) Składniki na prostokątną blachę: Miodowe ciasto: * 3 szklanki mąki pszennej * 2/3 szklanki cukru * 150 g masła * 2 jajka * 2 łyżki miodu(...)mleka * 3/4 szklanki cukru * 2 opakowania budyniu śmietankowego najlepiej bez cukru * 250 g masła Dodatkowo 1 puszka (560 g) gotowej masy orzechowej z kawałkami orzechów (użyłam  Helio ) Wykonanie: Wszystkie składniki na miodowe ciasto umieścić w misce, zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, dno blachy wylepić jedną częścią ciasta. Piekarnik nagrzać

Zrób to smacznie
Rustykalna tarta ze śliwkami 147

zimne jajko czubata łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ok. 75 dag śliwek łyżeczka cynamonu szczypta mielonego kardamonu cukier puder do posypania Mąkę wymieszać z jajkiem, cukrem waniliowym, solą i proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić na drobno. Dodać do mąki. Szybko zarobić gładkie ciasto. Włożyć ciasto do zamrażarki. W czasie chłodzenia ciasta przygotować śliwki

Weekendy w domu i ogrodzie
Rabarbarowe muffiny pod bezą 203

przepisami  z jego wykorzystaniem :) Rabarbarowe muffiny pod bezą   - przepis Rabarbar: 2-3 łodygi rabarbaru 1/2 szkl. wody 2/3 szkl. cukru Rabarbar pokroić w kostkę. Wodę zagotować z cukrem - wrzucić rabarbar. Gotować 2-3 minuty. Odcedzić. Ciasto: 1,5 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/3 szkl. oleju 1 szkl. maślanki(...)składniki mokre. Wymieszać energicznie i szybko razem - niezbyt dokładnie. Foremki do muffinek, ewentualnie papilotki wypełnić ciastem, położyć rabarbar, przykryć pianą z białek. Beza: 2 białka 2/3 szkl. cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  Białka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mąkę. Piec w 180 stopniach, 20-25 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Czekoladowe makaroniki z Nutellą 208

tyle, żeby na wierzchu utworzyła się skorupka – można sprawdzić palcem czy ciasto się nie klei. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie prostego kremu. Mieszamy dokładnie serek mascarpone z Nutellą. Gotowy krem powinien być na tyle delikatny, żeby dało się go bez trudu wycisnąć przez worek. Makaroniki pieczemy około 6-7 minut w temperaturze 160 stopni – dobrze mieć

Ciastkozercy
MAKOWIEC JAPOŃSKI z jabłkami 77

makowiec japoński pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MAKOWIEC JAPOŃSKI SKŁADNIKI: Ciasto: mak (2000 g) cukier (200 g) jajka (5 szt.) masło (130 g) jabłka (3 średniej wielkości = około 600 g) kasza manna (8 łyżek) ekstrakt migdałowy (1 łyżeczka) rodzynki(...)Dodajemy kaszę mannę, proszek do pieczenia i mieszamy. Następnie do masy przekładamy jabłka lekko odciśnięte z soku, rodzynki z żurawiną, posiekane migdały bez skórki, skórkę pomarańczową, oraz ekstrakt migdałowy. Wszystko razem dokładnie mieszamy szpatułką. Tortownicę na dnie wykładamy papierem do pieczenia,  a boki smarujemy masłem i osypujemy kaszą manną.  Ciasto przelewamy do tortownicy i wstawiamy

RITA food channel
Miodownik z orzechami 216

orzechów włoskich u mnie 200 g masła 5 łyżek cukru trzcinowego 4 łyżki miodu Ze składników na ciasto wyrobić kulę. Podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować jedną część i upiec na złoto w 180 stopniach nie dłużej niż 12 minut, bo się spali. Odstawić do wystudzenia. Międzyczasie przygotować lukier. Rozpuścić masło , miód i cukier, wsypać(...)zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto miodowo-orzechowe 124

KRESTO 200 g masła 5 łyżek cukru trzcinowego 4 łyżki miodu akacjowego  MIODY POLSKIE Ze składników na ciasto wyrobić kulę. Podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować jedną część i upiec na złoto w 180 stopniach nie dłużej niż 12 minut, bo się spali. Odstawić do wystudzenia. Międzyczasie przygotować lukier. Rozpuścić masło , miód i cukier(...)zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem

Z Kuchni Do Kuchni
Niebiański sernik na zimno z kokosem 75

Polsce to ja i tak szykuję przepisy na sezon wiosenny i letni :) Będziecie później szczęśliwi, że macie skąd brać przepisy na desery bez pieczenia :). Serniczek jest mało pracochłonny, ale trochę czasochłonny. Ja spód ciasteczkowy piekłam sama, bo nie znalazłam w Lidlu poczciwych „Kokosanek” firmy San czy podobnych, czy w ogóle takie ciastka jeszcze istnieją(...)owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie zbyt suche dodać więcej musu, jeżeli zbyt wilgotne, dodać więcej otrębów. Formę wysmarować oliwą, wyłożyć ciasteczka, powygniatać w dno tortownicy, dokładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie

moj przepis na
Niebiański sernik na zimno z kokosem 74

Polsce to ja i tak szykuję przepisy na sezon wiosenny i letni :) Będziecie później szczęśliwi, że macie skąd brać przepisy na desery bez pieczenia :). Serniczek jest mało pracochłonny, ale trochę czasochłonny. Ja spód ciasteczkowy piekłam sama, bo nie znalazłam w Lidlu poczciwych „Kokosanek” firmy San czy podobnych, czy w ogóle takie ciastka jeszcze istnieją(...)owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie zbyt suche dodać więcej musu, jeżeli zbyt wilgotne, dodać więcej otrębów. Formę wysmarować oliwą, wyłożyć ciasteczka, powygniatać w dno tortownicy, dokładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie

moj przepis na
Niebiański sernik na zimno z kokosem 136

szykuję przepisy na sezon wiosenny i letni :) Będziecie później szczęśliwi, że macie skąd brać przepisy na desery bez pieczenia :). Serniczek jest mało pracochłonny, ale trochę czasochłonny. Ja spód ciasteczkowy piekłam sama, bo nie znalazłam w Lidlu poczciwych „Kokosanek” firmy San czy podobnych, czy w ogóle takie ciastka jeszcze istnieją??? Tak czy siak, upiekłam je sama(...)owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie zbyt suche dodać więcej musu, jeżeli zbyt wilgotne, dodać więcej otrębów. Formę wysmarować oliwą, wyłożyć ciasteczka, powygniatać w dno tortownicy, dokładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie

moj przepis na
Niebiański sernik na zimno z kokosem 155

szykuję przepisy na sezon wiosenny i letni Będziecie później szczęśliwi, że macie skąd brać przepisy na desery bez pieczenia :). Serniczek jest mało pracochłonny, ale trochę czasochłonny. Ja spód ciasteczkowy piekłam sama, bo nie znalazłam w Lidlu poczciwych „Kokosanek” firmy San czy podobnych, czy w ogóle takie ciastka jeszcze istnieją??? Tak czy siak, upiekłam je sama(...)owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie zbyt suche dodać więcej musu, jeżeli zbyt wilgotne, dodać więcej otrębów. Formę wysmarować oliwą, wyłożyć ciasteczka, powygniatać w dno tortownicy, dokładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie

moj przepis na
Sernik na kruchym z kawą i żurawiną 95

Sernik na kruchym cieście z nutą kawy i słodką żurawiną.  Witajcie w słoneczną niedzielę. Pogoda zachęca do siedzenia na tarasie z kawusią i jakimś słodkim

zdrowo i aktywnie
Sernik na kruchym z kawą i żurawiną 99

Sernik na kruchym cieście z nutą kawy i słodką żurawiną.  Witajcie w słoneczną niedzielę. Pogoda zachęca do siedzenia na tarasie z kawusią i jakimś słodkim

Zdrowie i pysznie na talerzu
Makowiec z bezą 299

pieczenia i bakalie. Gotową masę makową rozkładamy na przestudzonym spodzie. Beza: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli. Gdy będą już białe, bardzo powoli, stopniowo dosypujemy cukier – ciągle ubijając. Miksujemy do czasu, aż cukier się rozpuści, wtedy dodajemy mąkę ziemniaczaną (wystarczy wziąć odrobinę białek między dwa palce i rozetrzeć – jeśli czuć grudki cukru, trzeba miksować dalej). Bezę delikatnie(...)rozsmarowujemy na maku i od razu wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 160°C z termoobiegiem (lub 180 bez) przez około 45 minut. Potem piekarnik wyłączamy, w drzwiczki wkładamy drewnianą łopatkę i studzimy tak przez 10 minut. Post Makowiec z bezą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto ucierane z mascarpone 170

Wczoraj był Światowy Dzień Pieczenia (18 maja), więc nie trudno się domyśleć, że właśnie ciasto będzie tematem dzisiejszego wpisu Z wyglądu ciasto przypomina trochę słynną W-Z, ale prócz wyglądu to nic ich nie łączy. Ciasto bez masy, może stanowić doskonałą bazę do tortów. Jest łatwe i szybkie do przygotowania. Dodatkowo nie potrzeba do niego wyszukanych składników, wiec(...)więc najlepiej przekładać go masą o niewielkiej zawartości cukru. Ciasto ucierane z mascarpone Składniki: Ciasto: 1 kostka margaryny (250 g) 1 i 3/4 szklanki cukru (około 270 g) 2 łyżki kakao 1/2 szklanki wody (125 ml) 7 jajek 2 i 1/2 szklanki mąki (około 370 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 750 ml mascarpone łyżka cukru pudru

PatiGotuje
Muffinki z brzoskwiniami i białą czekoladą 166

wspaniałe owoce z doskonałym ciastem biało-czekoladowym w jedną, smaczną całość. Jak smakowało...?  A jak myślicie? :) Składniki: 500 g płaskich brzoskwiń, bez pestek, pokrojonych na połowy, a następnie na ósemki 250 g mąki 70 -40g cukru (można w ogóle zrezygnować z niego, gdyż czekolada jest wystarczająco słodka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy(...)razy białą czekoladę. Trzeba to zrobić w miarę szybko, dokładność nie jest wskazana. ;) 4. Dodajemy owoce do ciasta, mieszamy, nakładamy ciasto do papilotek,  wypełniając nim foremki do 3/4 wysokości. 5. Wkładamy blaszkę do piekarnika, pieczemy ok. 30 - 40 minut

Kuchnia Prezydentowej