ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:953/2671)

Dżem z wiśni 53

Jeżeli lubicie wiśnie w różnej postaci i jest Wam przykro, że sezon na nie jest taki krótki, koniecznie przygotujcie domowy dżem z wiśni. {"@context":"http:\/\/schema.org

Bardzo Gruby Smok
Kubeczki czekoladowe 76

Chcesz zaskoczyć znajomych nietypowym deserem? Kubeczki czekoladowe z dżemem, bitą śmietaną i owocami chociaż są bardzo proste, ale są też bardzo efektowne. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type

Bardzo Gruby Smok
Trufle (kulki owsiane) 82

Dzisiaj proponuję kulki owsiane szumnie nazywane w latach 80-tych truflami (hmmm, jakie czasy, takie trufle ) To przepis, na widok którego dietetycy załamują ręce lamentując ze

Słodki sentyment
KRUCHA SZARLOTKA 172

Kruchy i delikatny spód najpierw krótko podpiekamy, a następnie przykrywamy sporą warstwą prażonych jabłek oraz cieniutką warstwą ciasta. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Przed podaniem najlepiej podgrzać. SKŁADNIKI 400 g /3 niepełne szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g zimnego masła 50 g smalcu  4 łyżki cukru pudru 4 łyżki zimnej wody lub 1 jajko(...)słodkie WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Formę o wymiarach 20x30 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Masło kroimy w kostkę i wkładamy do miski. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i 4 łyżki zimnej wody lub 1 jajko. Zgniatamy gładkie ciasto, formujemy w kulę i dzielimy na 2 części (jedna

cool and minty
BABECZKI Z GOTOWANYMI GRUSZKAMI W CYDRZE 141

szklanki wody 1 szklanka cydru sok z 1 cytryny 1/2 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka cynamonu Ciasto: 200 g czekolady deserowej 180 g masła 3 łyżki kakao 2 jajka 150 g cukru pudru 180 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia DELECTA posypka delecta płatki czekoladowe Kremówka 2 łyżki cukru pudru barwnik czerwony Gruszki obieramy i kroimy w ćwiartki(...)minut po przykryciem. Zdjąć przykrywkę i gotować gruszki bez pokrywki. Czekoladę roztapiamy z masłem i kakao. Zdjąć z ognia. Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy i dodajemy masę czekoladową. Wszystko miksujemy. Dodajemy posypkę delecta i mieszamy. Gruszki wkładamy do papilotek. Ciasto przelewamy do papilotek z gruszką i i pieczemy w piekarniku nagrzanym

Kuchnia w oparach
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 317

Ostatnio jakoś wolę piec ciasta aniżeli ciasteczka, dlatego tym razem padło na sernik budyniowy z mango .  Wypiek jest delikatny, a połączenie z mango jest wprost

Smaczne Zdrowe
Ciasto budyniowe z pomarańczą 152

każdym domu będzie gościł. Postanowiłam ten owoc wykorzystać w postaci ciasta z budyniem. Smak jest bardzo słodki i delikatny. Idealne na jesienno-zimowe dni. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ertrytolu 1 łyżka oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (40g) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat pomarńczowy pomarańcza Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę

Truskawkowa Fiesta
Pomarańczowa tarta z marakują 88

Pâte Sucrée, czyli słodkiego ciasta kruchego piaskowego, które z reguły przygotowuje się inaczej niż większość tart. W Pâte Sucrée uciera się masło z cukrem i dopiero dodaje resztę składników. Dla mnie Pâte Sucrée świetne jest na wszelkiego rodzaju ciasteczka, natomiast do tej tarty wolę wersję ciasta bez cukru, ze względu na słodkie nadzienie. Składniki ciasta: 220 g mąki pszennej(...)minut do lodówki . Po tym czasie ciasto rozwałkować na placek o grubości ok. 3 mm i wyłożyć nim spód i boki formy do tarty o średnicy 21-23 cm. Idealnie by było zostawić ok. 1 cm ciasta wystający ponad brzeg foremki (dzięki temu boki tarty nie obniżą się podczas pieczenia). Ciasto gęsto ponakłuwać widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia

Moja Delicja
Chleb marchwiowy na zakwasie 113

dwie przed wyrabianiem ciasta namocz słonecznik w 3/4 szklanki wody. Nasiona powinny prawie całkowicie wchłonąć wodę. Przygotowanie: Wymieszaj w misce mąkę i sól. Dodaj aktywny zakwas i dolej ok. 300 ml soku z marchwi Wymieszaj wszystko drewnianą łyżką, aż powstanie mokre, lepkie ciasto (zajmuje to około 2 minut; chodzi jedynie o wymieszanie składników, nie trzeba ciasta specjalnie wyrabiać). Jeśli jest(...)ciastem Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw na kilka godzin lub na noc, by ciasto wyrosło. Powinno być go ok. 2 razy więcej. Zwilżoną ściereczkę posyp mąką i kminkiem Przełóż ciasto z miski na mąkę z kminkiem. Uformuj w kulę lub coś, co przypomina elipsę Zwiąż luźno rogi ściereczki, aby przykryły ciasto. Umieść w ciepłym miejscu, bez przeciągów

Proste Potrawy
Ciasto mirabelkowe 139

około 20cm). Masło kroimy w kostkę i mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia do uzyskania konsystencji podobnej do kruszonki. Dodajemy cukier i szybko wyrabiamy aż ciasto jest dość miękkie- można dodać trochę zimnej wody, jeśli składniki nie chcą się połączyć. Robię kruche ciasto bez jajek bo takie najbardziej lubię, usłyszałam jednak, że nie zawsze chce wyjść. Jeśli(...)macie swój sprawdzony przepis na kruche zróbcie je po prostu po swojemu. Ja ciastem otrzymanym w powyższy sposób wyklejam blaszkę po kawałku po czym umieszczam ją w lodówce na kilkanaście minut, żeby ciasto się schłodziło. Nagrzewamy piekarnik do 180*C. Mirabelki myjemy i usuwamy z nich pestki- jest to znacznie łatwiejsze jeśli śliwki są mocno dojrzałe. W misce mieszamy śmietankę

les mirabelles
Biszkopt z truskawkami, różą, rabarbarem i białą czekoladą 127

puszysty i mięciutki. Tuż po wyjęciu z piekarnika warto nim.. rzucić, jakkolwiek to brzmi. Metodę tę można zastosować do każdego ciasta biszkoptowego, dzięki czemu ciasto podczas studzenia nie opada. Warto się odważyć i bez obaw upuścić biszkopt w blaszce z wysokości ok. pół metra. Na wszelki wypadek, żeby nie zrobić rys na podłodze albo blacie, kładę najpierw ściereczkę(...)koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Łączymy pianę z żółtkami i mąką pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia. Przekładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Posypujemy wierzch lekko mąką pszenną i układamy truskawki i rabarbar. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu upuszczamy ciasto z wysokości pół metra. Gdy biszkopt wystygnie, dzielimy go na dwa blaty. Warstwa różana: Jabłko obieramy

Wrzosowa Polana
Przepis na szarlotkę sypaną 47

widziałem! Szarlotka w proszku, a po pieczeniu wyśmienite ciasto🥧 i gdybym nie widział, to bym nie uwierzył.      👉Jak zrobić szarlotkę sypaną❓      Mieszać łyżką🥄, to potrafię, chyba jak każdy cywilizowany człowiek. Ze ścieraniem jabłek🍏, to też jakoś by poszło. Najprostsze ciasto🥧 na świecie! Na dodatek bez wyrabiania... Każdy sobie poradzi z przygotowaniem takiej(...)szybka szarlotka sypana   Składniki: 1szkl. kaszy manny (szklanka 250ml) 1szkl. mąki (użyłam orkiszowej typ 630) 3/4szkl. ksylitolu (można zamienić na inny słodzik) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 170g masła 1,5kg jabłek (najlepiej kwaskowych typu antonówka, reneta) 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Ciasto z masą czekoladową i masłem orzechowym | bez glutenu /laktozy /cukru | 190

puszyste... bez glutenu i laktozy, a da się nawet bez cukru! Osoby uczulone powinny sprawdzić odpowiednie oznaczenia na produktach. Biszkopt kukurydziany: 1 szkl. mąki kukurydzianej 4 średnie jajka 3 łyżki cukru trzcinowego/kokosowego lub ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli himalajskiej Fit masa do ciasta: 1 puszka mleczka kokosowego w stanie stałym 4 łyżki masła orzechowego

Czarnawisienka
Makowiec biszkoptowy 112

ulubionych – na urodziny zawsze chciałam tort makowy, jedne z pierwszych pieczonych przeze mnie ciast to piegus, w szkole kupowałam drożdżówki z makiem, a na Święta u babci zawsze zajadałam się makowcem biszkoptowym. Makowiec biszkoptowy zawsze uwodził mnie tym, że gotowana masa makowa była “gładka” – bez orzechów, rodzynków czy skórki pomarańczowej. Szczególnie rodzynki namiętnie wydłubywałam(...)odwracany, właśnie z bakaliami. Makowiec biszkoptowy – biszkopt: 6 dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Makowiec biszkoptowy – masa: 400 g niebieskiego maku (zmielonego lub w całości) 200 g masła 4 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru ½ szklanki płynnego miodu ½ szklanki

Poezja smaku
Błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego 1063

Wyciąga z lodówki gotowe ciasto francuskie i piecze błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego. Również Wy jeśli nie macie czasu, bądź nie macie ochoty na stanie w kuchni albo co gorsza przyjdą niespodziewani goście, to bez wysiłku możecie przygotować szybko coś słodkiego. Ten przepis jest dla Ciebie. 15 minut i chrust z ciasta francuskiego jest gotowy. Te pyszne błyskawiczne faworki(...)faworków: 1 opakowanie ciasta francuskiego cukier puder z cukru brzozowego Jak przygotować błyskawiczne faworki? Kupne ciasto francuskie po przyniesieniu do domu wkładamy do lodówki. Wyjmujemy je tuż przed wykonaniem faworków. Schłodzone gotowe ciasto francuskie rozwijamy. Radełkiem lub nożem kroimy ciasto wzdłuż na ok. 2 cm paski. Każdy pasek kroimy na 3 części. Następnie każdy pasek ciasta nacinamy na środku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawne gofry / Dried waffles 169

Ingredients: Składniki na ciasto / Ingredients for the dough 1/2 szklanki oleju / 1/2 cup of oil 3 jajka / 3 eggs 2 szklanki mąki pełnoziarnistej / 2 cups of flour wholemeal 1 szklanka mleka / 1 cup of milk 1 łyżeczkę ziół prowasalskich / 1 teaspoon of provencal herbs szczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepper 3 łyżeczki proszku do pieczenia / 3 teaspoons baking(...)typu blue / 100 g blue cheese 100 g czarnych oliwek bez pestek / 100 g black seedless olives kilka mandarynek / a few mandarins oliwa z oliwek / olive oil    Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 15 min, pieczenie: ok. 10 min, ilość porcji: 6   Najpierw przygotowujemy ciasto na gofry. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Na rozgrzaną płytę

Projekty ze smakiem
Zdrowe muffiny z wiśniami 166

wiśni - garść płatków migdałów Suche składniki wymieszać w misce, w osobnej zmiksować mokre (bez płatków i wiśni). Do suchych wrzucić mokre składniki i wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać wiśnie i płatki i ponownie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 200 ⁰C. Foremki do muffinek wypełnić ciastem. Piec ok. 20-25 minut. Przepis bierze udział w akcjach: Muffinkowo 2012 oraz

Corner With Recipes
Pizza XXL z kabanosami, kukurydzą, papryką i pieczarkami 220

rozgrzewamy do 240 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Jak przygotować domową pizze? Przygotowujemy składniki na pizze. Pieczarkę obieramy i kroimy w plasterki. Drobno kroimy kabanosy. Paprykę kroimy w kostkę. Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia. Papier i nasza dłoń smarujemy niewielką ilością oleju. Wyciągamy nasze wyrośnięte ciasto, układamy na papierze i naciskając dłonią formujemy

Słodkie okruszki
Prosty i lekki sernik z borówkami – bez cukru, bez glutenu 144

trochę borówkowego smaku na zimę? Sprawdźcie też przepis na dżem z borówki amerykańskiej bez cukru Prosty i lekki sernik z borówkami – bez cukru, bez glutenu tortownica 23 cm Spód: 120 g mąki z amarantusa 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g masła 2 łyżki ksylitolu Warstwa serowa: 400 g serka wiejskiego lekkiego(...)spód zagnieść gładkie ciasto i wylepić równomiernie tortownicę (wyłożyć ją papierem do pieczenia – spód i boki). Serek wiejski i twaróg umieścić w misce, dodać ksylitol i zmiksować z budyniem. Jajka ubić na jasną i puszystą pianę. Dodać do sera i wszystko dokładnie wymieszać. Wylać na spód, na wierzchu ułożyć umyte i osuszone borówki amerykańskie. Piec w 170 stopniach

Fitkot

Proponowane wyszukiwania