Przepyszne, mięciutkie pierniki, które podbijają rosyjski internet. I zdecydowanie najlepsze pierniczki bez miodu. Aromatyczne, rozpływające się w ustach i bardzo, bardzo smaczne. Wstyd się przyznać, ale piekłam je 3 razy, zanim zrobiłam zdjęcia dla Was. Mimo dużej ilości pierniczków, bardzo szybko znikały. A to pewnie za sprawą karmelu, który jest bazą pierniczków i dodaje im wspanialego smaku i zapachu. I to dzięki karmelowi, nikt się nie zorientuje, że pierniki są bez miodu. Ważne są także przyprawy, któ... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...Serdecznie zapraszam na mojego bloga. Bardzo lubie piec, gotowac, namietnie podrozuje i robie zdjecia. Po prawie 20-letnim pobycie w Eifel, krainie geograficznej na terenie trzech panstw: Niemiec, Belgii i Luksemburga, chcialabym sie podzielic z Wami regionalnymi przepisami. Bardzo lubie kuchnie polska, chociaz niezbyt smakuje mi mieso. Lubie wszystie salatki, surowki, gotowane warzywa, zupy i zapiekanki. Jednak najwieksza slabosc mam do... slodyczy. Co widac na blogu :-)
Edyta