ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:938/2705)

Energetyczne Kulki Czekoladowe bez Pieczenia 179

się przyłączy do wielkopostnego postanowienia pt. ograniczyć słodycze ?!? Ja, z racji słodkiego blogowania nie mogę z nich zupełnie zrezygnować ale jak najbardziej mogę je ograniczyć. Energetyczne kulki czekoladowe bez pieczenia to doskonała alternatywa dla wszystkich tych, którzy lubią słodkie, ale gryzą ich wyrzuty sumienia, że nie wolno, że za dużo, a co z dietą itp Kulki robimy(...)jeśli za rzadka więcej np.płatków lub siemienia lnianego, zmielonego, tak aby ciasto dobrze się formowało w kulki. Dłonią formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe od razu do spożycia. Przechowujemy w pojemniku, w lodówce, do tygodnia. Źródło: http://www.gimmesomeoven.com The post Energetyczne Kulki Czekoladowe bez Pieczenia appeared first on Made

Made By Mom And Son
Tarta z makiem i bezą 164

pomarańczowej szczypta soli Beza: 4 białka 100 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: truskawki mrożone malny gwiazdki czekoladowe listki melisy Sposób przygotowania: Do miski wsypać mąkę i cukier, godać pokrojone  drobno zimne masło, wodę i żółtka.Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę, owinać folią i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki(...)Dodać do całości delikatnie wklepując  łyżką.  Tak przygotowaną masę wyłożyć na podpieczone ciasto. Upić białka dodać cukier i mąkę i tak przygotowaną masę wyłożyć na masę makową. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec przez okolo 50 minut, aż beza się lekko zarumieni, a w srodku będzie ciagnaca. Wyjąc z piekarnika zaraz po upieczeniu

Gosia gotuje
Cynamonowe ciasteczka z migdałami 67

posiekane masło i wbijamy jajko. Zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki (na minimum 1 godz). Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Z ciasta odrywamy kawałki, rozwałkowujemy (nie za cienko) na podsypanej mąką macie i wycinamy ciasteczka. Ciasteczka układamy w niedużych odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika

Słodkie okruszki
Tarta z gruszką i kruszonką 205

swojskie owoce bez żadnych sztucznych nawozów i ulepszaczy. Stanowczo jest inny smak, zapach, a nawet barwa! Ostatnio upiekłam bardzo aromatyczną tartę na nadchodzącą jesień. Składniki: Ciasto: Forma +- 15-20 cm 1 jajo 5 łyżek erytrytolu lub ksylitolu 5 łyżek oleju rzepakowego 7 łyżek mąki gryczanej 7 łyżek mąki ryżowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat

Truskawkowa Fiesta
Sernik z air fryer 73

Sernik z air fryer , czyli pieczony w lidlowym smart XL. Ten Air fryer to moja nowa miłość AGD. Ostatnio nie włączam piekarnika wszystko w nim robię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto dyniowe z figami 84

jest to udany mariaż smaków! Do przygotowania ciasta dyniowego z figami potrzebujemy: – 400 g pure z dyni (u mnie Hokkaido) – 1 banan (ok 100g) – 1 kubek mleka bez laktozy (migdałowe) – 4 świeże figi – 1 cukier waniliowy – 2 płaskie łyżki cukru – opakowanie proszku do pieczenia – 1/3 filiżanki oleju słonecznikowego(...)misce umieszczamy pure z dyni, banana oraz mleko i całość miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Dodajemy olej, cukier waniliowy, cukier i mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, porcjami dosypujemy do ciasta i mieszamy łyżką. Przenosimy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i na końcu „wciskamy” w nie 4 figi. Pieczemy w 170 stopniach

Szybko Tanio Smacznie
Mini tarty z ciasta francuskiego z morelami 123

łyżką wody, a następnie za pomocą pędzelka posmaruj nim każdy kawałek ciasta francuskiego. Na każdym kawałku układaj obok siebie pokrojone morele. Tak przygotowane tarty układaj na blaszce posmarowanej olejem. Włóż tarty do nagrzanego piekarnika i piecz je 25 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Wyjmij tarty z piekarnika i odstaw do wystygnięcia. Przed podaniem posyp

Przepisy na widelcu
Ciasto dyniowe z figami 130

jest to udany mariaż smaków! Do przygotowania ciasta dyniowego z figami potrzebujemy: – 400 g pure z dyni (u mnie Hokkaido) – 1 banan (ok 100g) – 1 kubek mleka bez laktozy (migdałowe) – 4 świeże figi – 1 cukier waniliowy – 2 płaskie łyżki cukru – opakowanie proszku do pieczenia – 1/3 filiżanki oleju słonecznikowego(...)misce umieszczamy pure z dyni, banana oraz mleko i całość miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Dodajemy olej, cukier waniliowy, cukier i mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, porcjami dosypujemy do ciasta i mieszamy łyżką. Przenosimy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i na końcu „wciskamy” w nie 4 figi. Pieczemy w 170 stopniach

Szybko Tanio Smacznie
Torcik Marchewkowy Z Orzechami 174

drobno posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka mąki pszennej + jeszcze 3 łyżki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 4 łyżki oleju 2-3 szczypty cynamonu 2-3 szczypty przyprawy do piernika (można pominąć) kilka kropel esencji waniliowej Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy bez cukru 300 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki masła Polewa korówkowa: 6 łyżek(...)łyżki śmietanki 30-36 % Dodatkowo: grubo siekane orzechy na wierzch  1/2 słoika dżemu morelowego Wszystkie składniki na ciasto w temperaturze pokojowej ! Ciasto 1. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszysta masę. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, orzechy oraz przyprawy. Podczas mieszania dodajemy także olej. 2. Dno tortownicy wyścielamy papierem do pieczenia a boki

Gotowanie...to proste !
Ciasto orzechowe Marysieńka 346

Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i wygląda apetycznie. Będzie idealne na Świata. Zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto orzechowe Marysieńka Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką. Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać). 7. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25cm x 35cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30-35 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Słodkie burgery z frużeliną 163

ciasto do lodówki do zastygnięcia. Uformuj potem 28 kulek ze schłodzonego ciasta i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowaj odstępy między kulkami. Ciastka rozrastają się. Piecz ciastka przez około 12 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika ciastka powinny być jakby lekko niedopieczone. Po ostygnięciu będą gotowe. Beza 3 duże białka 180 g cukru 1 łyżeczka kukurydzianej lub ziemniaczanej

codojedzenia
Napoleonka na kruchym cieście 425

kruszyć, a do krojenia polecam nóż - piłkę. Napoleonka na kruchym cieście Składniki: Na ciasto  300 g mąki pszennej 150 g cukru 150 g masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka  1/2 laski wanilii 2 żółtka 200 g masła w temperaturze(...)ciasta Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie piekarnik nagrzewany do 170 stopni. Ciasto dzielimy na 2 części, każdą z  nich wałkujemy na blacie posypanym delikatnie mąką, na prostokąt o grubości 0,5 cm ( mniej więcej 22 x 30 cm). Ciasto przekładamy na blachy wyłożone papierem do pieczenia

Kulinarne przygody Gatity
Chrupiące pierniczki świąteczne 448

gęste ciasto. Ciasto bez problemy powinno się dać połączyć w jednolitą gęstą masę. Uwaga: Ciasto będzie lepiące. Jego konsystencja zmieni się po schłodzeniu. Nie dosypujemy więcej mąki! Miskę z ciastem wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny lub odstawiamy na noc pod przykryciem w chłodne miejsce. Po tym czas ciasto powinno być już plastyczne i bez problemu(...)wycinać kształty. Odrywamy kawałki ciasta i wałkujemy je na macie na cienki placek. U mnie wałkowały dzieci, więc grubości były różne (pierniczki i tak wychodzą). Maty nie podsypujemy dodatkową mąką. Wycinamy ulubione kształty.  Pierniczki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą blachę pierniczków pieczemy 12 minut w 180 stopniach (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pierniczki zdejmujemy

Słodkie okruszki
szampańska chmurka 53

łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej w dwóch turach dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożoną papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez(...)papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 140 st. C przez ok. 60-70 min. Upieczoną bezę pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka typu mascarpone 3 łyżki cukru pudru lub do smaku wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do naczynia miksującego i miksujemy na gęsty krem. złożenie ciasta: biszkopt

Domowy Smak Jedzenia