ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:933/2671)

Mazurek z pianką 79

Uwaga: szklanka 200 ml Mąkę, cukier, masło, proszek do pieczenia, żółtka i cukier waniliowy umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Następnie ciasto dzielę w proporcji 2/3 do 1/3 i do mniejszej części dodaję kakao i wyrabiam. Obydwa ciasta owijam folią i wkładam na 20 minut do lodówki. Następnie ciasto białe dzielę mniej więcej w proporcji(...)może być trochę większa, wtedy mazurek będzie bardziej płaski) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. W tym czasie przygotowuję nadzienie. Składniki: 4 białka 1 szklanka cukru ¾ szklanki siekanych orzechów ¾ szklanki siekanych migdałów 200 g ulubionego dżemu bez cukru (u mnie był to morelowy) Białka ubijam i pod koniec ubijania

Słodki sentyment
Kruche ciasteczka z rodzynkami 93

proszek do pieczenia pół łyżeczki rodzynki bez namaczania 2 garście Krok 1 Do miski wbijamy całe jaja, wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Dodajemy pokrojone miękkie masło, śmietanę i mąkę z proszkiem do pieczenia, przesianą.Zagniatamy składniki, na końcu dodając rodzynki. Krok 2 Stolnice silikonową posypujemy delikatnie mąką.Ciasto wałkujemy na prostokąt, który kroimy w poprzek i wycinamy

Różowa kuchnia
Ciasto ORZESZEK w czekoladzie 160

Ciasto ORZESZEK w czekoladzie – Zapraszam na ciasto pełne orzechów, z polewą czekoladową i z puszystym kakaowym biszkoptem. Ciasto jest bardzo smaczne, dobrze nasączone, z dużą ilością kremu. Zamiast powideł śliwkowych można użyć konfitury wiśniowej. Jest to ciasto idealne na Święta, jest bogate i smaczne. Przepis powstał przy współpracy z marką Wart – Milk. Bardzo polecam! Ciasto ORZESZEK w czekoladzie Składniki: Biszkopt(...)180g cukru 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 40g kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100ml oleju Do nasączenia: 70ml wody 100ml wiśniówki (można zastąpić delikatnie posłodzoną wodą z sokiem z cytryny lub kawą) Krem: 700ml mleka Mu o zawartości tłuszczu 3,2% 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300g orzechów włoskich

Mała Cukierenka
Błyskawiczne ciasto ze śliwkami i kruszonką 171

mąki razowej garść płatków migdałowych 1/4 szklanki brązowego cukru 100 g zimnego masła szczypta soli Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni  2. Formę na ciasto natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia 3. W misce miksera ucieramy masło wraz z cukrem na puszystą i jasną masę 4. Wbijamy kolejno jajka wciąż ucierając  5. Do masy dodajemy serek(...)wierzchu układamy połówki śliwek, bez pestek, przecięciem do góry. oprószamy brązowym cukrem i cynamonem 8. Kruszonka - zimne masło łączymy z dwoma rodzajami mąki, szczyptą soli, cukrem i płatkami migdałów, rozdrabniamy za pomocą miksera lub kruszymy w dłoniach aż powstaną nam w miarę równe grudki 9. Posypujemy ciasto przygotowaną kruszonką i wstawiamy do piekarnika 10. Pieczemy ok 60 minut

Słodki Kompromis
Ciasto Zefiryna z kruszonką 143

budynie czekoladowe bez cukru 3 szklanki mleka 7 łyżek cukru Z podanych składników gotujemy gęsty budyń. Nie studzimy całkowicie, a jeszcze ciepły wykładamy na ciasto. WYKONANIE: ½ ciasta kruchego ( boki brytfanki także wykładamy ciastem)   jabłka+  marmolada w środek każdej połówki jabłka   ciepła masa budyniowa   ½ ciasta kruchego starta na tarce o grubych oczkach   Pieczemy

Domowe ciasta
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 204

pieczenia. Ciasto dzielimy na pół. pierwszą połowę wykładamy na spód foremki. Do drugiej dodajemy przesiane kakao oraz mleko, krótko ucieramy i przekładamy do foremki na jasną część. Masę z kakao rozprowadzamy delikatnie, żeby nie pomieszała się z masą jasną. Na masie ciemnej, która jest na wierzchu, układamy wiśnie w odstępach około 1 cm, delikatnie je w ciasto wciskając. Pieczemy(...)minut w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Krem: – 4 łyżki cukru – 330 ml mleka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 120 g masła w temperaturze pokojowej Budyń możemy szykować już kiedy ciasto jest w piekarniku. Odlewamy pół szklanki mleka i rozpuszczamy w niej budyń dokładnie mieszając. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz

Relaxtime
Pyszne jagodzianki z cynamonem i muscovado 101

piekę z leśnych jagód. Na szczęście w Szwecji jest ich pod dostatkiem i wcale nie musimy daleko jechać. Mieszkam w dużym mieście, ale gdzie się nie obejrzeć to lasy. Szwedzi też lubią jagody i bardzo chętnie je zbierają. Spotkaliśmy mnóstwo ludzi po drodze. Jagód wystarczy dla wszystkich. Co prawda nie pieką jagodzianek ale inne ciasta jak proste ciasto z jagodami(...)waniliowy. Wlej rozczyn i zacznij zagniatać ciasto ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem. Następnie dodaj sól i jajko. Zagniataj aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut. Wyrobione ciasto przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut do wyrośnięcia. Jagody wymieszaj z cukrem, mąką ziemniaczaną i cynamonem. Wyrośnięte ciasto podziel na 12 kawałków. Każdy kawałek rozciągnij

codojedzenia
Sernik z powidłami śliwkowymi 100

moje oczekiwania. Sernik wyszedł przepyszny. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 130 g masła 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego (można użyć twarogu z wiaderka) 7 jajek 3 łyżki soku z cytryny 100 g masła 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40g bez cukru) 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)słoiczek powideł śliwkowych – polecam Powidła ze śliwki węgierki, które kupicie tutaj Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, proszek do pieczenia i masło. Całość siekamy nożem aż składniki lekko się połączą. Dodajemy jajko. Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Gotowe zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok 15 minut. Blaszkę o wymiarach 25x36cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód

Fascynacje Ani
Kalafior/brokuły z sosem serowym 54

Brokuły i kalafior ale tym razem nie z bułką tartą i masełkiem, nie panierowane , czy w cieście piwnym , a polane beszamelowym sosem serowym. Do tego jajo

Smaki Na Talerzu
Bułki dzielone - Bułki nocne (ciasto wyrasta w lodówce) 291

dzielonych: Po 15 minutach blachę z podrośniętymi bułkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na środkową i piekę około 25 minut, długość pieczenia może różnić się w zależności od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Upieczone bułeczki zdejmuję z blachy i odstawiam do wystudzenia. Przygotowanie bułek dzielonych z wyrastaniem nocnym w lodówce(...)nocne: Rozczyn jak i ciasto przygotowuję w taki sam sposób jak w przypadku tradycyjnego wyrastania w cieple. Wyrobione ciasto przekładam do miski wsmarowanej olejem, górę miski nakrywam szczelnie folią spożywczą i miskę wstawiam do lodówki do wyrośnięcia. Ciasto w lodówce trzymam maksymalnie do 12 godzin (można krócej), następnie miskę z ciastem wystawiam z lodówki, ciasto wykładam na blat lekko podsypany

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 276

Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka), 250 g masła lub margaryny, zimnego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek   Budyniowa pianka: 5 białek, 1 szklanka drobnego cukru do wypieków, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru, 1/2 szklanki oleju słonecznikowego(...)budynie i   wlewamy olej. Miksujemy do połączenia składników. Na spód przelewamy ubitą pianę. Układamy maliny otworkami do góry. Maliny lekko wciskamy w masę. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta (40%). Pieczemy w 190C przez 30-40 minut. Po całkowitym wystudzeniu posypać cukrem pudrem.   Smacznego

Passion of Cooking
Ciasto ogórkowe 166

Do słodkich wypieków można wykorzystać dowolne warzywa..ale jak dla mnie akurat to warzywo, czyli ogórek nie przypadł do smaku w cieście..ale postanowiłam wpis pokazać

Moje domowe kucharzenie
Tarta jogurtowo-budyniowa z jagodami 174

pieczenia tart, kto ich nie ma może wykorzystać suszoną fasolę, czy tez groch. Wstawiamy foremki z ciastem do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut. W między czasie mieszamy trzepaczką jogurt grecki z suchym budyniem waniliowym, oraz cukrem pudrem, dodajemy mrożone jagody, mieszamy delikatnie łyżką. Po wyjęciu foremek z piekarnika z podpieczonym ciastem, wysypujemy kulki, zdejmujemy folię i bez(...)studzenia wlewamy masę jogurtowo-budyniową z jagodami, po sam rant, wstawiamy foremki ponownie do piekarnika, zmniejszamy temp. do 150 stopni i pieczemy jeszcze ok. 15-20 minut, musimy obserwować tarty, masa musi stężeć na całej powierzchni, zostawiamy ciasto aby ostygło w piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy tartę jogurtowo-budyniową cukrem pudrem, dodatkowo jagodami i dekorujemy listkami mięty. The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Eklerki z bitą śmietaną i konfiturą truskawkową 187

mieszając drewnianą pałką do ucierania ciasta, aż masa zacznie odchodzić od ścianek rondelka i będzie gęsta bez grudek. Zestawiamy z palnika, studzimy, gdy masa przestygnie-moja była lekko ciepła, wbijamy po jednym jajku, miksujemy mikserem, każde kolejne jajko wbijamy gdy poprzednie połączy się z ciastem. Na sam koniec wsypujemy szczyptę proszku do pieczenia, miksujemy. Ciasto przekładamy do szprycy

Wanilia i Kardamon
Proste ciasto pomarańczowe bez miksera 181

bez miksera. Uwielbiam takie łatwe ciasta, które zawsze wychodzą. Polecam dziś na deser, jeśli nie macie nic do kawki po południu :) Składniki: skórka starta z dwóch pomarańczy 1/2 szklanki soku z pomarańczy (nie więcej) 3/4 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 3 jaja 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)krótko mieszać – tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem lub do silikonowej formy. Piec ok. 45 minut. Po tym czasie sprawdzić patyczkiem w środku ciasta. Jeśli wyjdzie suchy – ciasto wyciągamy z pieca. Jeśli będzie mokry potrzymać jeszcze kilka minut. Wg autora przepisu, ciasto powinno siedzieć 60 minut. U mnie po 45 minutach było już

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania