ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:644/2638)

Ciasto z pianką jogurtową i wiśniami 1825

soli 0,75 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego 1,5 budyniu śmietankowego bez cukru duży (około 400 g) jogurt naturalny (bez 3 łyżek, które dodajemy do ciasta) 250 g wiśni Przygotowanie ciasta: Drylujemy wiśnie. Mąkę, cukier waniliowy, cukier i proszek do pieczenia wsypujemy do miski, dodajemy pokrojoną w kostki margarynę i całość szybko rozcieramy

Smak mojego domu
BISZKOPT SABAUDZKI 152

jest we Francji miesiącem wypieków, są nimi na ogół galettes des Rois czyli ciasto Trzech Króli, tarty z ciasta francuskiego z migdałowym nadzieniem. A ja dla odmiany proponuję Wam miękki puszysty biszkopt sabaudzki, bez mąki i proszku do pieczenia, który powstał w XIV wieku na prośbę hrabiego Amadeusza VI Sabaudzkiego. To mąka ziemniaczana i białka ubite na sztywno

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pani Walewska - Pychotka 135

będą i coś pysznego na stole musi się pojawić:) Składniki na kruche ciasto: 200 g zimnego masła 400 g mąki pszennej 10 dag cukru pudru 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18% 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka amoniaku Składniki na bezę: 4 białka 1 i 1/2 szklanka drobnego cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej(...)ciasto, uformować 2 kule i odłożyć je do lodówki na ok. 30- 50 min. Przygotowanie bezy : Ubić białka z solą na sztywna pianę, dodawać wtedy partiami po łyżce cukru, cały czas ubijając piane, na koniec dodać skrobię i delikatnie wymieszać szpatułką. Przygotowanie ciasta do pieczenia: Formę 22 x 30 cm wyłożyć samo dno papierem do pieczenia, jedną masę

Proste Potrawy
Rolada z serduszkami 367

konsystencji. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ze wzorkiem i wyrównujemy wierzch szpatułką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni na około 8 – 10 minut. Ciasto nie może spiec się zbyt mocno, bo będzie ciężko je zawinąć, powinno być upieczone, ale blade. Od razu po wyciągnięciu z pieca na wierzch ciasta nakładamy świeży papier do pieczenia(...)góry nogami. Delikatnie odklejamy papier, na którym piekło się ciasto i dajemy w to miejsce nowy arkusz papieru do pieczenia. Obcinamy nadmiar papieru do pieczenia. Ponownie przykrywamy ciasto blaszką i odwracamy z powrotem. Jak to zrobić? Pomocne mogą być te wpisy: taki i taki . Ciasto z dwoma arkuszami papieru do pieczenia zwijamy w roladę i odstawiamy

Ciastkozercy
Ciasto Świętego Jakuba 604

smak wynagradza wszystko, więc warto zrobić :) Blaszka 24x34 cm. Udanego weekendu Wam życzę :-)) Inspiracja: klik Składniki ciasto: 3,5 szklanki maki pszennej 250 g masła 6 żółtek 1 szklanka kwaśniej śmietany 18% 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 6 białek 3 opakowania kisielu wiśniowego 6 łyżek cukru 2 litrowe słoiki wiśni w kompocie (wydrylowanych) Krem

kruche babeczki
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą 426

pyszności z czerwonymi porzeczkami:  sernik na zimno   drożdżówka     bułeczki  ciasto:  250 g mąki tortowej 50 g cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 4 żółtka 200 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  szczypta soli beza: 4 białka szczypta soli  200 g cukru 1 łyżka mączki ziemniaczanej ponadto(...)masłem. Schłodzonym ciastem wylepić spód blaszki,ponakłuwać widelcem,wstawić do nagrzanego do 180*C piekarnika i podpiec na złoty kolor ( ok. 20 minut). Wyjąć i przestudzić. Białka ubić ze szczyptą soli na pianę dodając stopniowo cukier. Piana musi być sztywna i lśniąca. Na koniec dodać mączkę ziemniaczaną. Porzeczki wymieszać z cukrem i mączką bezpośrednio przed położeniem na ciasto. Na podpieczony

Kolorowa kuchnia Elki
Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana) 140

jest to rzecz, której użyjemy tylko raz. Wierzcie mi, że babka jest tak pyszna, że będziecie piec (a w zasadzie gotować) ją często.  A teraz czas na przepis na babeczkę ze zdjęcia. Tym razem jest to babka z ciasta budyniowego, z niewielką ilością mąki pszennej (którą też można zastąpić budyniem jeżeli ktoś nie używa). W smaku jest dość charakterystyczna(...)świeżości i wyraźniejszego smaku.  *na foremkę o pojemności 1,5 litra Składniki: na ciasto: 6 jajek 8 opakowań budyniu waniliowego bez cukru (po 40 g) 40 g mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia na polewę: 1/2 szklanki frużeliny wiśniowej (ewentualnie dżemu) 1/2 opakowania galaretki wiśniowej  Miękkie masło rozetrzeć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Danisze po mojemu 159

pieczenie skandynawskich drożdżówek. A, jeśli nie wiecie, to zaraz Wam powiem - Skandynawowie za drożdżówkami wręcz przepadają! Nie takimi zwykłymi jednak, ale tymi bardziej wymagającymi - z ciasta duńskiego. W Danii jest ono niezwykle popularne, można je kupić w każdej piekarni i cukierni; w mojej szkole robiliśmy je wręcz do znudzenia. Tym razem mam więc dla Was ciasteczka, które piekliśmy(...)Malwinna i Siankoo . Danisze z marcepanem i dżemem czereśniowym Składniki: (na 30 sztuk) 600 g ciasta duńskiego 100 g marcepanu 125 g dżemu czereśniowo-bzowego lukier: 100 g cukru pudru 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki mleka Ciasto duńskie rozwałkować na prostokąt o wymiarach 28x35 cm. Pokroić na kwadraty o boku długości

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Razowe ciasto orkiszowe drożdżowe z owsianą kruszonką 168

zobaczyć, czy ciasto wyrosło (czasem można się spotkać ze stwierdzeniem, że musi być chociaż łyżeczka cukru jako pożywka dla drożdży i sama tak do niedawna myślałam). Dajcie znać, czy lubicie drożdżówki i czy pieczecie ciasta drożdżowe z przewagą ciasta czy dodatków – jestem bardzo ciekawa Razowe ciasto orkiszowe drożdżowe z owsianą kruszonką 2 standardowe blaszki Ciasto: 500 g mąki orkiszowej(...)składnikami, aby powstało jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Składniki na kruszonkę wymieszać ze sobą. W razie potrzeby dodać więcej masła klarowanego lub mleka. Jeśli jest mało słodka – więcej ksylitolu. Po rozkruszeniu ciasta powinny tworzyć się mniejsze i większe kawałki. Po wyrośnięciu podzielić ciasto na dwie części. Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć równomiernie ciasto

Fitkot
Gofry. Przepis na gofry chrupiące jak z budki. 8937

pieczonego w gofrownicy o różnych kształtach (najczęściej jest to prostokąt lub kwadrat z kratownicą, rzadziej serduszko, czy kwiatek. Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. z bitą śmietaną i dżemem lub z owocami, to do ciasta gofrowego dodaję już niewielką ilość cukru. Dobrym pomysłem jest również serwowanie ich z lodami. Jeśli jednak chcecie rozkoszować się samymi goframi bez(...)składniki (tj. mąkę pszenną tortową, cukier zwykły (opcjonalnie jeśli robimy gofry bez słodkich dodatków), cukier waniliowy, proszek do pieczenia) połączyć ze sobą. Następnie dodać mleko (lub mleko i wodę), olej oraz żółtka jajek, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wmieszać je w ciasto za pomocą łyżki lub szpatułki. Gofrownicę (najlepiej taką o mocy powyżej 1000W

Kulinarne Przeboje
Ślimaczki z pieczarkami i szynką z ciasta francuskiego 170

Sprawdźcie także inne przepisy na ciasto francuskie: Ciasto francuskie z serem feta Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Pierś kurczaka w cieście francuskim Mini pizze z ciasta francuskiego z szynką Pizza na cieście francuskim Przepis na ślimaczki z pieczarkami i szynką z ciasta francuskiego Drukuj przepis Porcji(...)cebulką, szynkę oraz ser. 3 Ciasto zwijamy w rulon, dobrze go dociskając, zaczynając od szerszej strony ciasta, aby powstało więcej ślimaczków. Następnie tak powstałą roladę kroimy w plasterki o szerokości około 2 cm. 4 Ślimaczki kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w dość sporych odstępach, ciasto francuskie zwiększy swoją objętość. 5 Pieczemy 12-15 minut do zrumienienia

Kuchnia Bazylii
Ciasto półkruche z rabarbarem i budyniem 171

Zrobić mały rant z ciasta dookoła dna blachy, aby nadzienie przy pieczeniu nie wypływało. 2/3 ciasta użyć do wylepienia blachy, 1/3 zostawić do ułożenia na górze - schować je z powrotem do zamrażarki, żeby dobrze stężało.   Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Wyłożyć ją na wylepioną ciastem blachę i posypać bułką tartą - bułka wchłania nadmiar wilgoci z nadzienia(...)cukru - 2 łyżki . Na warstwę rabarbaru wylać ciepły budyń. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę zmrożonego ciasta. Piec ok. 45-50 min. w piekarniku nagrzanym do 180C - u mnie opcja grzania góra-dół; środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu .  Na ostatnie 15 minut wyłączyć górną grzałkę i piec tylko z użyciem dolnej opcji grzania

Grunt to przepis!
Ekspresowe ciasto z rabarbarem bez miksera 60

Przepis na szybkie i bardzo smaczne ciasto z rabarbarem. Przygotowanie ciasta wymaga tylko wymieszania składników trzepaczką i pokrojenia rabarbaru. Jest to ciasto z rodzaju „łyżką

Słodki Blog
Muffinki czekoladowo - serowe 117

błyskawicznie, więc to dodatkowy plus. Ja swoje muffinki dodatkowo polałam czekoladą. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto czekoladowe: 2szkl. mąki tortowej 3/4szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka kakao 1 łyżeczka budyniu czekoladowego w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka ok. 0,5szkl. mleka 6 łyżek oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa serowa: 250g białego(...)papilotkami. Do każdej papilotki nałożyłam po dużej łyżce ciasta czekoladowego. Na ciasto czekoladowe nałożyłam po łyżeczce masy serowej. Patyczkiem do szaszłyków przemieszałam ciasto czekoladowe z serem, żeby ser nie stanowił jednej plamy tylko rozszedł się po babeczce. Muffinki wstawiłam do piekarnika i piekłam je ok. 25 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika

Waniliowe Improwizacje
Dyniowe bułeczki orkiszowe 62

pokojowej na około 12 – 18 godzin. Ciasto właściwe Następnego dnia mieszamy zaczyn, zaparzoną mąkę, puree z dyni oraz pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto, najlepiej w mikserze z hakiem przez około 10 minut, aż utworzy się miękkie i gładkie ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1,5 – 2 godzin. Wyrośnięte ciasto przekładamy na podsypaną mąką stolnicę, dzielimy(...)wyłożonej papierem do pieczenia po trzy sztuki obok siebie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na 45 minut (lub dłużej). Przed pieczeniem spryskujemy bułki wodą i obsypujemy pestkami dyni. Pieczemy w temperaturze 230°C przez 8 minut z parą (miska z gorącą wodą) i kolejne 8 – 10 minut bez pary. Upieczone

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania