ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:635/2638)

Prosta babka na kisielach malinowych 2297

pszennej (1 szklanka), 150 g cukru (niepełna szklanka), 5 jajek, margaryna do pieczenia (250 g), 5 kisieli o smaku malinowym ( bez cukru), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, dowolna polewa do udekorowania ciasta Sposób przygotowania: Margarynę rozpuścić i odstawić do całkowitego wystudzenia. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Pod koniec ubijania

Nie tylko w kuchni
Wegański CHLEBEK BANANOWY + ORKISZOWE BABECZKI BANANOWE 175

się ciasto z bananów. U mnie jak zwykle wersja podstawowa :) Oczywiście, ciasto można podrasowywać czekoladą, orzechami, kakao i czym tam jeszcze chcecie, ja jednak zawsze wybieram opcję "im prościej, tym smaczniej". Potrzebne będą więc jedynie: - 4 dojrzałe banany (im bardziej brązowe i miękkie, tym lepiej, ciasto wyjdzie słodkie bez dodatku jakiegokolwiek cukru), - 2 szklanki mąki (może być biała(...)pół z otrębami orkiszowymi), - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (tutaj  proszek do pieczenia BIO bez fosforanów ) - 1/3 szklanki oleju, - 1/3 - 2/3 szkl. mleka roślinnego lub nawet samej wody , ilość płynu zależy od rodzaju mąki. Zaczynamy od nagrzewania piekarnika, bo przygotowanie tego ciasta do dosłownie moment. U mnie to 180 stopni, pieczenie góra-dół. Teraz

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Jaja wielkanocne z makiem – babeczki na Wielkanoc 129

przepis jest dla Was. Jaja wielkanocne z makiem, czyli makowe babeczki na Wielkanoc. Proste ciasto bez miksera, wykorzystujące otwartą masę makową. Jeśli nie macie formy silikonowej w kształcie dużych jaj, możecie skorzystać z formy do muffin. Koniecznie jednak będzie skrócenie czasu pieczenia, nawet o połowę. Z gotowej masy makowej polecam przygotować na Wielkanoc nasz niezawodny “ Świąteczny drożdżowy(...)wieniec z makiem i lukrem, makowiec ” lub “ Proste ciasto z makiem – bez miksera “. The post Jaja wielkanocne z makiem – babeczki na Wielkanoc appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Sernik pod kokosową pierzynką 47

całe jajka 6 żółtek 2 szkl. mleka 1 szkl.oleju 2 szkl. cukru 2 budynie bez cukru waniliowe Dodatkowo: wiórki kokosowe Przygotowanie Składniki na ciasto połączyć i zapiec w 180* ok. 20 min. Składniki na masę razem zmiksować i wlać na podpieczone ciasto. Piec ok. 1 godz w temp. 180*. Na gorące wyłożyć pianę z białek ubitą z pół szklanki

Wasze Przepisy
Kruche Ciasto z Jagodami i Bezą 507

push({}); Kruche Ciasto z Jagodami i Bezą Składniki: Spód: 340g mąki pszennej (użyłam tortowej) 170g zimnego masła 100g cukru 6 żółtek 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jagodowa: 220g dżemu jagodowego 450g umytych, osączonych jagód (użyłam 250g czarnej jagody i 200g borówki) 2 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Beza: 6 białek(...)podsypywać mąką), blaszka 25x30cm wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki i wyrównać, patrz FILM . Ponakłuwać dość gęsto widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 20 minut, aż ciasto trochę się przyrumieni. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. 4. Na ciasto wyjęte z piekarnika przełożyć dżem i wyrównać

Mała Cukierenka
Czekoladowe ciasto drożdżowe z truskawkami 235

wszystko wrzuciłam do maszyny do pieczenia chleba, odczekałam 2 h i miałam gotowe ciasto. Jeżeli takiej nie macie, to musicie wszystko zrobić ręcznie. W przypadku użycia drożdży suszonych nie ma potrzeby robienia zaczynu= (ciepłe mleko+ cukier+ drożdże)x 20 minut budzenia. Poprostu wyrobić ciasto ze wszystkich składników (mleko powinno być ciepłe) i odstawienie ciasto do wyrośnięcia, aż podwoi swoją(...)line, tu macie link (bez obaw, nie zarabiam na tym Gotowe, wyrośnięte ciasto odgazować/wyrobić chwilkę, i rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć na nie truskawki i posypać kruszonką. Piecz w temp. 180 C przez około 50 minut (bez termoobiegu!!!) Smacznego

greenscarf
Sernik z brzoskwiniami 139

Kolejny wielkanocny wypiek,sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami i bezą. kruche ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 250 g masła 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego trzykrotnie mielonego 2 budynie waniliowe (2x po 40g) 125 g roztopionego masła lub margaryny 3 jajka 3/4 szklanki cukru(...)wyciśnięty z 1/2 cytryny beza: 5 białek 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny ponadto: 1 puszka brzoskwiń (860g) Mąkę przesiać razem z proszkiem oraz cukrem pudrem do miski lub na stolnicę. Dodać pokrojone w kawałki zimne masło i szybko posiekać nożem.  Następnie dodać sól oraz żółtka i szybko zagnieść ciasto.  Gotowe podzielić na dwie części (jedna

Kolorowa kuchnia Elki
Szarlotka 298

wedle upodobania posypujemy cukrem, cynamonem... Całość pokrywamy warstwą startego ciasta (druga mniejsza część). Tak przygotowaną blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok 45 min (do zezłocenia). Gotowe. Można dodać łyżeczkę proszku do pieczenia, ale osobiście w szarlotce mi to przeszkadza i skutecznie go omijam, bez większej szkody dla ciasta

Malinowe Pocałunki
PYSZNOTKA Z ORZECHAMI 118

rodzinnym domu, zwłaszcza na święta i innych imprezach okolicznościowych.   SKŁADNIKI CIASTO: (forma 24x38cm) 3 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna 2 łyżki smalcu 4 żółtka 4 łyżki cukru 1 łyżka śmietany Dodatkowo: ok. 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich rodzynki powidła śliwkowe Na bezę: 4 białka 10 łyżek cukru KREM: 1 budyń śmietankowy 1 kostka masła(...)części. Jedną część rozwałkowujemy, układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ciasto smarujemy powidłami, posypujemy rodzynkami i połową orzechów.  Beza: Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier, mieszamy. Połowę piany wykładamy na wcześniej posypane ciasto orzechami. To samo robimy z drugim ciastem. Pieczemy ok. 25-30 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekładamy kremem. Wierzch ciasta można polać polewą. Krem

słodki bratek
Tarta z rabarbarem i bezą włoską 139

szybko kruche ciasto. Wylepiamy nim formę do tarty i pieczemy 12 minut w 180 stopniach. W tym czasie obieramy i kroimy rabarbar na centymetrowe kawałki. Łączymy go z mąką ziemniaczaną. Teraz przejdziemy do wykonania bezy. Filozofia w tym, by jednocześnie gotować syrop do nitki i ubijać białka na sztywno. Co do syropu, to spokojnie poradziłam sobie bez termometru cukierniczego(...)prosto z palnika), dalej miksując na najwyższych obrotach. Po wlaniu całego syropu, bezę miksujemy jeszcze około 7 minut. Na gorący spód wysypujemy równomiernie łyżeczkę bułki tartej, na to dajemy rabarbar obtoczony w mące i nakładamy bezę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na najwyższą temperaturę do zarumienienia. Najlepiej obserwować ciasto przez szybkę, bo przypalona beza będzie gorzka. Dzięki takiemu zapiekaniu rabarbar

Wrzosowa Polana
Szarlotka babci 124

rozmiar naszej blachy do pieczenia lub tortownicy. Kiedy jest gotowe, wraz z papierem przekładamy na blachę i podpiekamy w piekarniku około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy się podpiecze, układamy na nie nadzienie z jabłek. Drugą połówkę ciasta również wałkujemy na papierze i ciasto kładziemy na wierzch jabłek - tym razem bez papieru. Szarlotkę ponownie wkładamy do piernika

Gotujemy i jemy
Szarlotka babci 164

rozmiar naszej blachy do pieczenia lub tortownicy. Kiedy jest gotowe, wraz z papierem przekładamy na blachę i podpiekamy w piekarniku około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy się podpiecze, układamy na nie nadzienie z jabłek. Drugą połówkę ciasta również wałkujemy na papierze i ciasto kładziemy na wierzch jabłek - tym razem bez papieru. Szarlotkę ponownie wkładamy do piernika

Korniszonki
JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 89

kawy, kubka dobrej herbaty i wspólnego wieczoru jak znalazł W sezonie wybierzcie świeże owoce, dziś mrożone truskawki, bez uprzedniego rozmrażania. Zapraszam na pyszne, domowe ciasto, które wyjdzie każdemu SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru z wanilią 3/4 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1/2 szklanki oleju szklanka gęstego jogurtu naturalnego(...)PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Wybieram grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. W misce łącze rózgą kuchenną wszystkie suche składniki. Dodaję mokre, mieszam do połączenia. Papier do pieczenia gniotę i moczę w zimnej wodzie. Rozkładam. Formę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam, na wierzch układam mrożone truskawki lekko wtykając je w ciasto. Ciasto piekę

Zasmakuj Kuchni
Jabłecznik z kokosową bezą + film 153

ciasto 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia                 beza kokosowa 3 białka 3/4 szklanki cukru 100 g wiórków kokosowych               masa jabłkowa 1,5 kg jabłek 1 szklanka cukru(...)wsypujemy mąkę i na środku robimy w niej dołek na pozostałe składniki, dodajemy żółtka oraz pokrojone miękkie masło, wsypujemy proszek do pieczenia i cukier. Wszystkie składniki siekamy nożem do momentu aż się połączą a następnie dłońmi zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto zawijamy w folie i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto ścieramy na tarce o dużych oczkach

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania