ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:643/2638)

Mini ciasteczka w czekoladzie 141

Parę dni temu kupiłam foremkę do pieczenia mini ciasteczek na patyku...u mnie w sumie są bez patyczków [patyczki dołączone były do foremek], ale to bez znaczenia..Przepis na ciasto znalazłam tutaj , ale muszę poszperać i wynaleźć jeszcze inny.. 70 g mąki pszennej [mieszanka mąki  z mąką kokosową ] 20 g skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka(...)opcji: grzanie górne i dolne.Suche składniki wymieszać ze sobą , dodać resztę  składników i wymieszać ręcznie lub za pomocą robota kuchennego na puszystą masę.Wypełnić masą połowę formy "bez dziurek" i wygładzić powierzchnię. Przykryć górną połową formy.Piec przez około 15 minut.Po upieczeniu wystudzić, następnie zanurzyć ciasteczka  w rozpuszczonej czekoladzie i obtoczyć w posypce.Wstawić do lodówki na kilkanaście

Moje domowe kucharzenie
Ciasto wiewiórka 74

Ciasto wiewiórka to włoskie ciasto jabłkowo-orzechowe z dodatkiem suszonej żurawiny i rodzynek. U mnie w wersji beztłuszczowej – bez dodatku masła czy oleju. Błyskawiczne w przygotowaniu, bez miksera, które zrobisz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Ciasto z dodatkiem wielu jabłek, orzechów włoskich i bakalii, wyjątkowo wilgotne i pyszne. Upieczone możesz posypać cukrem pudrem, posmarować polewą(...)bakalie. Mieszam łyżką do połączenia się składników. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładam papierem do pieczenia – samo dno, zamykam obręcz a boki smaruję masłem. Wykładam ciasto, wyrównuję i piękę na środkowej półce piekarnika przez około 40 minut lub do tzw. “suchego patyczka

Zasmakuj Kuchni
Ciasto ptysiowe 108

ogniu dłużej niż 40 sekund, zdejmujemy z ognia i przekładamy ciasto do miski miksera. Po chwili, kiedy ciasto troszkę przestygnie zaczynamy dodawać po jednym jajku cały czas ucierając, masa powinna być jednolita bez grudek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem, a następnie oprószamy mąką. Do rękawa cukierniczego wyposażonego w końcówkę gwiazdkę o dużej średnicy przekładamy

SprawdzonaKuchnia.pl
Kruche ciasto z morelami i bezą 65

ciasta. Uwielbiamy ich smak. Tym razem dodałam je do kruchego ciasta i wzbogaciłam ich smak bezą z białek.   Ciasto: * 2,5 szklanki mąki pszennej * 250 g masła lub margaryny *  5 żółtek * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia, wszystkie składniki na ciasto razem zagniotłam. Podzieliłam wygniecione ciasto(...)lodówce przez ok. 1 godzinę.  Jedną połówkę ciasta rozwałkowałam i wyłożyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 21×24 cm. Ciasto nakłułam w wielu miejscach widelcem. Wstawiłam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Beza: * 5 białek * 1 szklanka cukru * 1 kopiasta łyka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: * 30 dkg moreli * cukier puder Ubiłam białka ze szczyptą

Pieprzyć z Fantazją
Cynamonowe ciasteczka z czekoladą i bakaliami (idealne dla Świętego Mikołaja) 121

cynamonem, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Na końcu do jednolitej masy wmieszać posiekaną czekoladę i bakalie. Z ciasta formować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę (bez spłaszczania!) z większymi odstępami ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ciasteczka dość mocno "rozleją się" na boki.) Ciasteczka piec w rozgrzanym (!) piekarniku przez 11-12 minut

Di gotuje
BŁĘDY najczęściej popełniane w kuchni. 67

Chętnie podzielę się z Wami moimi przygodami w trakcie pieczenia, jak również przedstawię najczęściej popełniane błędy, których sama nieraz doświadczałam. 1. Rozpoczęcie pracy bez przeczytania przepisu za zrozumieniem. Mam tutaj na myśli zarówno nie podporządkowanie się temu co w przepisie jest napisane, jak również nadmierne podporządkowanie się jemu, bez zastanowienia czy w ogóle zawarte w nim składniki(...)bez wahania mogę stwierdzić, że jeśli chcemy kombinować podczas pieczenia to musimy wiedzieć jak. Aby wiedzieć bardzo dużo czasu należy poświęcić na naukę . Aby zamieniać składniki lub dodawać nowe musimy być świadomi efektu jaki osiągniemy w ten sposób. Pieczenie to proces chemiczny , a przepis należy traktować jak jego recepturę. Ilość, wilgotność, proporcje wszystko ma znaczenie podczas pieczenia

SmartBake.pl
Brownie z kaszy jaglanej z migdałami - bez glutenu 132

100g) pół szklanki ciemnego kakao (ok. 45 g) łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) lub sody szczypta soli 2/3 szklanki migdałów blanszowanych, ok. 70g (można zamienić na orzechy) Wykonanie tradycyjne : Kaszę przepłukać zimną wodą -  kilka razy- aż woda stanie się czysta (przejrzysta i bez bąbli). Kaszę ugotować w szklance wody. Gdy kasza ostygnie wrzucić(...)wtedy cząsteczki kaszy fajnie się zmielą). Wyłożyć do foremki i posypać migdałami. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Ciasto dobrze sprawdzić patyczkiem, by nie było zbyt mokre. Wykonanie w Thermomixie: Kaszę przepłukać zimną wodą -  kilka razy- aż woda stanie się czysta (przejrzysta i bez bąbli). Kaszę ugotować w szklance wody. Gdy kasza ostygnie wrzucić

Mania Wypiekania
Murzynek z nutą piernikową 180

Upały nie odpuszczają., uff jak gorąco. Na razie nie piekę, bo w domu jest i tak okropnie gorąco i bez używania piekarnika. Dzisiaj przepis na murzynka z nutą piernikową. Wspaniałe czekoladowe ciasto, delikatne i lekko wilgotne. Wzięłam go z  TEJ strony. Naprawdę polecam  :-) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 125 g masła lub margaryny 3 jajka(...)koniec mieszania ciasta dodać dżem i wszystko wymieszać. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać stopniowo po jednym żółtku. Ubite jajka dodać do ciasta i  delikatnie wymieszać łyżką. Przygotować formę z kominem: wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą a następnie wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45 minut w temperaturze

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto Jabłkowe 162

ciasto jabłkowe...smacznego  Składniki dla 6 osób: Przygotowanie: 15 minut Czas pieczenia: 40 min. W temp. 180 st.C 100 g cukru (100 ml) 1 opakowanie cukru waniliowego 180 g masła 3 jajka 1 łyżeczka aromatu migdałowego 250 g mąki (500 ml) 1 szczypta soli ½ opakowania proszku do pieczenia 3 jabłka 1 garstka migdałów Wykonanie • Podgrzać piekarnik bez(...)blachy do temp. 180 st. C  • Posiekać jabłka w kostkę. • W Dużej misce do ciasta  wymieszać cukier i masło. Dodać po kolei żółtka. Wlać aromat migdałowy, dodać mąkę, sól i proszek do pieczenia. • Dobrze wymieszać  i dodać jabłka. • Położyć formę  na zimną blachę i wlać ciasto do formy. • Posypać posiekanymi migdałami. • Piec przez

Anioły w kuchni
Oponki pieczone (bez glutenu) 83

ponieważ pączki były z pszennej orkiszowej. Ciasto na oponki wyszło super, nic się nie kruszyło i ładnie skleiło, także bez obawy.😇 Na koniec udekorowałam swoje oponki, przez co przypominają teraz donaty.😃 Składniki:(ok 30 oponek) ▸210 g mąki gryczanej ▸210 g mąki ryżowej ▸1 jajo ▸2 żółtka ▸1 łyżeczka proszku do pieczenia ▸1 łyżeczka sody ▸2 łyżki śmietany(...)białkowej ▸wiórki kokosowe do posypania (można użyć pokruszonych orzechów)  Przygotowanie: 1. Przesiewamy mąki do większej miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą.  Dodajemy jajo, żółtka, śmietanę, twaróg i aromat waniliowy. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. 2. Przekładamy na blat posypany mąką, dzielimy na pół i rozwałkujemy na placek ok 2 cm grubości. 3. Za pomocą szklanki wykrawamy

zdrowo i aktywnie
Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem 4646

bez cukru 1 łyżka (10g) mąki ziemniaczanej 2 łyżki (30g) cukru lub do smaku BUDYŃ 550ml mleka 1 i 1/2 opakowania (60g) budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 4 łyżki (40g) domowego cukru waniliowego (lub zwykłego) 50g masła cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: CIASTO - składniki na ciasto powinny być zimne - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Smakołyki Bereniki
Ciasto Michałek 45

Ciasto Michałek to pyszne ciasto zaliczane do kategorii ciast przekładanych. To połączenie dwóch blatów kakaowego biszkoptu przełożone kremem śmietankowo – kawowym na bazie serka mascarpone z dodatkiem cukierków Michałków. Wierzch ciasta zdobi bita śmietana oraz pokruszone cukierki. Dodatkowo mamy tutaj powidła śliwkowe, dla przełamania smaku, dzięki temu ciasto nie jest mdłe i przesadnie słodkie. Ciasto Michałek to wypiek obok, którego(...)Michałki, to pokochałam to ciasto już od pierwszego kęsa. To zdecydowanie jedno z lepszych ciast jakie do tej pory piekłam! Bardzo polecam ciasto Michałek na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto Michałek: ciasto kakaowe 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej typ 450 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Gotuj z Prezesem
Dorsz w cieście z porem 276

Ciasto wyrośnięte zagniatam na desce podsypanej mąką. Dzielę na dwie części.  Na papierze rysuję kształt ryby z ogonem bez płetw. Rybę narysowałam odręcznie. Wycinam jej kształt. Na stole układam arkusz papieru do pieczenia, na nim rozwałkowuję ciasto  na prostokąt około 30-20 cm.Przykładam na nim wyciętą rybę i odcinam nożem jej kształt na cieście. Pozostałe

wesoła kuchnia
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 274

Ciasto możecie dodatkowo posypać cukrem pudrem, ale ja zwykle tego nie robię. Ciasto może zamrożone dzień wcześniej i jedynie wyjmujemy je do starcia w dniu pieczenia, aby zaserwować gościom świeżutki placek. Drukuj Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 2- 2,5 szkl. mąki pszennej 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 budynie waniliowego lub śmietankowego, bez cukru 1/2 szkl. oleju Owoce 500 g owoców (maliny, jagody, borówka amerykańska) Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto szybko ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt kruche i się nie klei, dodajemy kilka łyżek lodowatej wody. Ciasto dzielimy na dwie części - mniej więcej 40% i 60 % ( u mnie

Mieszam w Garnku
4 włoskie przepisy na śniadanie w stylu "la dolce vita" 137

elastyczne ciasto (ja pomogłam sobie robotem planetarnym z hakiem). Uformuj z ciasta kulę, wstaw do miski posmarowanej oliwą, przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny.  W międzyczasie zdejmij winogrona z gałązek, umyj i osusz.  Gdy ciasto wyrośnie, wyrób je i podziel na dwie części. Formę o średnicy 27 cm posmaruj oliwą. Pierwszą część ciasta rozwałkuj(...)ciasta i przykryj winogrona dobrze sklejając brzegi.  Na wierzchu ułóż pozostałe winogrona, posyp pozostałym cukrem i polej oliwą (ok. 2 łyżki). Odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 45-60 minut. Powciskaj winogrona w ciasto (można próbować zrobić to od razu, ale lepiej to wychodzi, gdy ciasto urośnie).  Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania