ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:643/2705)

ciasto karmelowo-bananowe (bez pieczenia) 306

Duże, bardzo podzielne ciasto. Wbrew pozorom nie za słodkie. Doskonałe na przyjęcia. I co najważniejsze: bez pieczenia.  *foremka 25*34 cm Składniki duża paczka herbatników kakaowych duża paczka herbatników maślanych puszka masy krówkowej 4 banany 2 opakowania zielonej galaretki 3 opakowania budyniu waniliowego litr mleka  2 łyżki cukru  125 g masła 300 ml śmietanki kremówki(...)łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki słonecznika w karmelu Galaretki rozpuścić w 2,3 szklanki wrzątku, odstawić. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem. Na dnie ułożyć warstwę jasnych herbatników i posmarować je połową kajmaku, przykryć kolejną warstwą ciastek. Budynie i cukier rozmieszać w odrobinie mleka. Resztę mleka zagotować z masłem i wlać rozrobione budynie, zagotować. Gorący budyń wylać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mufinki czekoladowe 172

Szybko i smacznie. 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1 jajko 0

Moje domowe kucharzenie
Sernik dyniowy 192

pieczenia tak by papier wystawał na zewnątrz - należy zamknąć arkusz papieru w obręczy. Dzięki temu zabiegowi jeśli z sernika wypłynie trochę płynu, nie pobrudzi się piekarnik. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez(...)łyżką do połączenia się wszystkich składników. Wsypać mąkę ziemniaczaną i przyprawy dokładnie ale niezbyt energicznie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec 1,5 godziny. Upieczony sernik powinien mieć wyraźnie ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Następnie

maniapieczenia
Brownie kokosowe 197

Brownie kokosowe to idealne połączenie pysznego ciasta czekoladowe z delikatnie słodką masą kokosową. Ciasto w wykonaniu Madzi wyszło przepyszne. Koniecznie musicie go spróbować :) Listę składników i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MUFFINKI Z LEMON CURD I WŁOSKĄ BEZĄ 109

Bardzo lubię te słodkie maleństwa. Piekę je dość często, za każdym razem kombinując z innym smakiem. Dziś są mocno cytrynowe, z cudownie kremową bezą. Wyglądają bajecznie i smakują tak jak wyglądają :) Zaczynając od nich dzień, wszystko dziś musi się udać. SKŁADNIKI:   na muffiny 1 1/2  szklanki mąki 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 jajko(...)suchego i wymieszać. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste można dodać więcej mleka. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, i do każdej nakładamy ciasta do 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170 stopni około 20 minut.   Beza.  W rondelku zagotować wodę z cukrem.   Podgrzewać, aż syrop osiągnie temperaturę 125-135 stopni (zaczyna się wtedy charakterystycznie pienić). Białka wlać

Kuchnia w opałach
Pyszne ciasto gryczane 214

dodajemy czekoladę z masłem oraz zmiksowaną kaszę. Do ciasta wsypujemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. na końcu dodajemy posiekane żurawiny i orzechy ziemne. ciasto przekładamy do blaszki. Pieczemy w temperaturze 180°C (termoobieg) lub 190-200°C (bez termoobiegu) mniej więcej przez 35 - 40 minut (do próby suchego patyczka). Zostawiamy do wystygnięcia. Polewa czekoladowa

Państwo Wojtczuk gotują
Sernik z kokosową bezą 137

przesiewamy dwie szklanki mąki, dodajemy cukier puder, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i dwa jajka. Masło lub margarynę roztapiamy w rondelku. Po roztopieniu przelewamy do miski i wszystko razem ugniatamy, aż do otrzymania gęstego, jednolitego ciasta. Blachę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przenosimy ciasto na blachę i równomiernie je rozprowadzamy. Następnie przechodzimy do przygotowania serowej masy(...)proszku, wlewamy olej i trzy szklanki mleka. Wszystkie składniki dokładnie razem miksujemy i przelewamy na uprzednio rozłożone na blasze, surowe ciasto. Całość wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy ok. 50 minut. Do przygotowania bezy użyjemy: 4 białek jaj 8 czubatych łyżek cukru pudru 6 łyżek wiórek kokosu Najpierw ubijamy sztywną pianę z białek. Gdy już

Kuchnia Pani Wiosny
Prosty keks – ciasto z bakaliami 166

Ciasto przekładamy do foremki – najlepiej keksówki (ja tym razem użyłam foremkę Stella)  Uwaga! Bez względu na zastosowaną foremkę ciasto nie powinno sięgać wyżej niż do 3/4 jej wysokości. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku około 60 minut do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Rada! W połowie pieczenia można naciąć

Słodkie okruszki
Ciasto 3 Bit 383

niejednego z Was. Mi znana jest wersja bez pieczenia jak i na ciemnym, pieczonym biszkopcie, z herbatnikami lub krakersami. Wybrałam dla Was wersje na biszkopcie, która robiłam nie raz i nie dwa, z dwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest przepyszne. Dzięki lekko słonym krakersom nie jest

Made By Mom And Son
DROŻDŻÓWKI Z SEREM (keto, bez glutenu i cukru, redukcja) 73

serka naturalnego śmietankowego 30 g erytrolu 7 g drożdży suchych 2 łyżeczki  proszku do pieczenia bez glutenu Nadzienie 200g twarogu chudego 50 g erytrolu 2 żółtka szczypta wanilii lub/i kilka kropli aromatu waniliowego / migdałowego Przygotowanie Odważyć wszystkie składniki na ciasto a następne dokładnie wymieszać. W razie potrzeby, gdy jajka są większe i konsystencja zbyt rzadka należy(...)dosypać błonnika bambusowego lub/i łupin babki jajowatej. Ciasto ma być lepkie i wilgotne, ale z możliwością uformowania kształtu bułek. Następnie gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. w tym czasie przygotować nadzienie miksując wszystkie składniki: twaróg, żółtka, słodzik, wanilię lub/i aromaty. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi uformować 6 płaskich bułek, a następnie zrobić w każdej

Ola la LCHF
Bajaderki 186

BAJADERKI 🤤 czyli idealny pomysł na wykorzystanie "spieprzonego" ciasta 😂🍪🍰 W sobotę robiłam spód orzechowy i nie wyszedł. Po prostu - za dużo masła, za mało mąki i wyszła

Czarnawisienka
Ciasto podwójnie owsiane 148

owsianą :) Składniki : Ciasto : - 200 g płatków owsianych, - 2 szklanki mleka, - 100 g masła, - 3/4 szklanki mąki pszennej, - 1/2 szklanki cukru, - cukier waniliowy, - 2 duże jajka, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 2 garście suszonej żurawiny. Polewa : - łyżka masła, - 1/2 szklanki cukru, -  2 czubate łyżki kakao, - 10 łyżek mleka, - 1,5 szklanki płatków owsianych. Wykonanie : W przepisie było żeby płatki(...)przestudzone płatki, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Gdy masa jest jednolita szpatułką wmieszać ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Piec do zrumienienia i "suchego patyczka". Składniki polewy ( bez płatków owsianych ) zagotować w garnku. Wsypać płatki owsiane, wymieszać, zagotować. Gorącą masę rozsmarować na cieście i odstawić do wystudzenia

Przepisy Mikołaja
Tarta czekoladowa z malinami 102

Tarta jest pyszna, spróbujcie podać ją z gałką lodów lub sosem z malin. Dopiekając tartę, uważajcie, aby jej nie wysuszyć, ja piekłam 25 minut bez termoobiegu, wnętrze powinno pozostać wilgotne tak jak jest to w przypadku ciasta brownie, Smacznego! Print Tarta czekoladowa z malinami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Czekoladowy spód i czekoladowe wypełnienie(...)kruchy spód 100 g mąki krupczatki 70 g mąki pszennej 30 g cukru pudru 30 g dobrej jakości kakao 1 średnie jajko 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g zimnego masła Składniki na nadzienie do tarty 100 g masła 150 g gorzkiej czekolady najlepiej powyżej 70 % 50 g cukru 3 średnie jajka 1 szklanka malin + kilka

SprawdzonaKuchnia.pl
torcik z truskawkami i bezami 437

liceum. Od ponad 20 lat robię to ciasto przynajmniej jeden raz w sezonie. W pierwotnej wersji przepisu to była masa jajeczna. Jednak wersja z masą ze śmietany i serka jest dużo lżejsza. Składniki: * 3/4 szklanki mąki * 3/4 szklanki cukru * 5 jaj * 3 łyżki kakao * 1 łyżka octu * 1 łyżka proszku do pieczenia Masa: * 250 g serka mascarpone(...)dodawałam łyżką powoli już mieszając ciasto. Na koniec dolałam ocet. Ciasto przełożyłam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam w nagrzanym piekarniku przez 45 minut w 180 stopniach. Śmietanę ubiłam na sztywno z sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Dodawałam po łyżce serek mascarpone. Bezy pokruszyłam i dodałam do masy. Wymieszałam. Upieczone ciasto przekroiłam na dwie części. Posmarowałam

Pieprzyć z Fantazją
Bagietki na płynym zakwasie 119

szklanki mąki. Mieszaj aż ciasto będzie odchodziło od ścianek, dodając tylko tyle dodatkowej mąki ile to konieczne; luzne (lepkie) ciasto da lekki miąższ. 3) Mieszaj ciasto przez 7 minut mikserem; lub 8 do 10 minut ręcznie, na lekko natłuszczonej powierzchni. Ciasto można również zagnieść w automcie do chleba nastawiając na odpowiedni cykl. Po zakończeniu, przenieś ciasto do miski by rosło(...)klasyczny wygląd bagietek, naciąć je trzy razy na 1 cm. 9) Piecz bagietki przez około 25 minut lub do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wyjmij chleb z pieca. Wyłącz piekarnik, lekko uchyl drzwiczki na kilka centymetrów, wsuń ponownie chleb do pieca i zostaw aż do schłodzenia pieca bez blaszek. W ten sposób chleb zachowuje chrupiącą skórkę. Moje uwagi: * wykorzystałam mąkę

Pieguskowa Kuchnia