ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:651/2671)

Zdrowa tarta z budyniem i musem wiśniowym, bez cukru i białej mąki 129

zbliżające się święta to biegnę z pomocą! Tarta z budyniem i musem wiśniowym przygotowana bez dodatku cukru, a jedyną wykorzystaną mąką jest kokosowa. Spód tarty jest delikatnie kokosowy w smaku. Dziecinnie prosty w wykonaniu, zdecydowanie szybszy od klasycznego ciasta kruchego. Ja wykorzystuję to ciasto dość często nie tylko w tym przepisie, ale też na przykład do przygotowania ciasteczek. Budyń(...)konsystencji, żeby dało się uformować w dłoniach zwartą kulę, nie powinno kleić się do rąk Ciastem wylepić dno i boki formy Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni BUDYŃ Budyń przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale w mniejszej ilości mleka i bez dodatku cukru Pozostawić budyń do całkowitego ostygnięcia Kiedy budyń będzie już zimny dodać łyżkę miodu

HealthyCreations
Murzynek ze sliwkami i kruszonka 149

śliwkami i kruszonką to pyszne ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Deser na pewno posmakuje osobom, które lubią czekoladowe, niezbyt słodkie i wilgotne ciasta z owocami. Murzynek jest bardzo smaczny sam w sobie, a z dodatkiem śliwek i kruszonki staje się jeszcze bardziej wilgotny i delikatnie chrupiący z wierzchu. Wykonanie tego ciasta jest dość proste, należy tylko dobrze(...)starannie ubić pianę z białek. Murzynka nie należy zbyt długo piec, gdyż może stać się suchy i twardy. Po czasie pieczenia podanym w przepisie najlepiej w miejscu bez śliwek sprawdzić drewnianym patyczkiem. Patyczek może być delikatnie wilgotny, ale nie powinno być na nim przyklejonego surowego ciasta. W cieście najlepiej sprawdzą się śliwki węgierki, ale może być również inny

Kuchcik gotuje
pyszne ciasto kokosowo kawowe z bezą 51

przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 30 min. składniki na ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 220 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno(...)ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Gotowe białka przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Suszymy w ok. 140 st.C przez ok. 60 min. złożenia ciasta: biszkopt – 1/2 część kremu – ciasto kokosowe – pozostały krem – beza (ciasto najlepiej smakuje 1-2 dni po złożeniu

Domowy Smak Jedzenia
Zamiast owsianych i kokosowych kuleczek na deser… 83

gorąco! Przy takiej pogodzie po prostu nie chce mi się włączać piekarnika, dlatego rolada bez pieczenia wydała mi się dobrym pomysłem na deser. Rolada łączy w sobie dwie znane Wam słodkości owsiane kuleczki czekoladowe i owsiane kuleczki kokosowe. Przygotowanie rolady est proste, bo wystarczy obie masy rozwałkować, ułożyć jedną na drugiej i zwinąć w rulon. W ten sposób(...)włożyć je do lodówki przynajmniej na pół godziny… Mądry człowiek po… Mimo wszystko rolada bez pieczenia wyszła smaczna i całkiem na pokaz, więc dzisiaj pstryknęłam kilka zdjęć, aby podzielić się z Wami tym smakołykiem. Przepis na deser bez pieczenia zawsze się przyda. Klasyczny przepis na owsiane i kokosowe kuleczki można zmodyfikować według modnej ostatnio

codojedzenia
Babka piaskowa – poznańska 186

ostudzone masło cały czas miksując na małych obrotach *** *** Foremkę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy *** *** Babkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C z termoobiegiem lub 200’C bez termoobiegu i pieczemy około 40 minut – do suchego patyczka. Gotową babkę możemy polać polewą czekoladową, oprószyć cukrem pudrem lub polukrować *** *** Polewę

Blog z Apetytem
Imbirowa szarlotka 151

menu ;) imbir, cynamon, pomarańcze. Istna rozpusta ;)  Podane składniki są na małą blaszkę tzw. keksówkę. Składniki na ciasto: 1 jajko 100 gram mąki 40 gram masła 40 gram cukru 1 łyżka śmietany 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Jabłka i beza: 6 średnich jabłek 1 cukier waniliowy kawałek korzenia imbiru około 5-8 cm 2 białka 1/2 szklanki cukru pudru(...)Łączymy jabłka z imbirem i opakowaniem cukru waniliowego. Następnie kładziemy na ciasto.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 minut.  Po tym czasie białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier puder. Jeśli białka osiągną już kremową konsystencję wykładamy je na podpieczone ciasto i pieczemy około 10-15 minut, najlepiej do suchego patyczka i zarumienienia białka

Życie zaczyna się w kuchni
Chlebek dyniowy (Pumpkin Bread) 89

Wilgotny chlebek z dyni, bardzo popularny w Stanach Zjednoczonych w okresie jesiennym. Jest to słodkie korzenne ciasto, mimo iż jego nazwa może kojarzyć się z rodzajem pieczywa. Podobnie jak chlebek bananowy lubię jeść go z dobrym masłem orzechowym. Spróbujcie! Składniki: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej tortowej lub pełnoziarnistej 3/4 szkl. puree z dyni 1/2 szkl. cukru brązowego 2 jajka(...)środku zrobić wgłębienie, w które wlać olej, puree z dyni oraz wbić jajka. Całość wymieszać do momentu, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. Przelać je do formy, wyrównać wierzch łopatką lub łyżką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50-55 minut do tzw."suchego patyczka".  Wyjąć z piekarnika, po 10 minutach przełożyć na kratkę do studzenia. Smacznego

wyzwania kuchenne
Jabłka zapiekane w cieście francuskim 101

Jabłka zapiekane w cieście francuskim to pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu deser – na dodatek bez białego cukru! Idealny kiedy odwiedzą nas niespodziewani goście

Moja Delicja
Sernik bez pieczenia! 68

zimno. Sernik na zimno, czy też sernik bez pieczenia – to zamienne nazwy, które możemy używać do określenia tego rodzaju deseru. Najczęściej przygotowujemy go z klasycznego i wszędzie dostępnego białego sera twarogowego i łączymy z ubitą śmietanką kremówką, mascarpone czy ricottą. Nie ma lepszego towarzystwa dla ciasta niż sezonowe owoce. W lato możemy skorzystać z szerokiej gamy dobroci, które(...)zimno. Do tego deseru możemy wykorzystać również białą i mleczną czekoladę, dla fanów niezwykłej słodyczy – karmel, a dla miłośników orzechowych smaków – masło fistaszkowe. Mówi się, że sernik bez pieczenia przygotowuje się znacznie sprawniej i szybciej niż tradycyjny z piekarnika. Oczywiście, do jego wykonania będziemy potrzebować tej samej podstawy, czyli białego sera twarogowego w kostce, który sami poddamy mieleniu

codojedzenia
Śmietanowiec z owocami z kompotu 126

tarce jarzynowej, przynajmniej 1/3 ciasta, która będzie górną warstwą. W takim razie, jeżeli masz malakser, po prostu pokrój masło, dodaj resztę składników i wymieszaj. 2/3 ciasta rozłóż na dużej standardowej blaszce do ciasta, którą wcześniej należy wyłożyć papierem do pieczenia, a 1/3 włóż do lodówki. Blaszkę z ciastem również włóż do lodówki. :) Jeżeli wykonujesz ciasto ręcznie, na blacie zrób(...)składniki. Przesiekaj wszystko nożem, dodaj żółtka i ponownie przesiekaj. Teraz trzeba posiłować się trochę ręcznie i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta rozłóż na dużej standardowej blaszce do ciasta, którą wcześniej należy wyłożyć papierem do pieczenia, a 1/3 włóż do zamrażarki. Blaszkę z ciastem włóż do lodówki. :) Teraz nadszedł czas na przygotowanie masy śmietanowej, a tak naprawdę masy jogurtowej

MamaOskarka
Letnie przepisy – lekki obiad na upały cz 1. 109

kiedy kompot ostygnie dodajemy sok z cytryny, sól i miód. Mieszamy i podajemy schłodzone. Ciasto kukurydziane z melonem Co zrobić z melonem, który został nam z chłodnika? Ciasta z owocami są tak pyszne, że warto nie tracić żadnej okazji. Przepis jest prosty. Mieszamy wszystko, pieczemy i gotowe! Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki oleju rzepakowego łyżeczka ekstraktu(...)wanilii świeżo starta skórka z cytryny pół szklanki mąki kukurydzianej pół szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia ćwierć łyżeczki soli szklanka pokrojonego w kostkę melona (bez skórki i pestek) garść płatków migdałów keksówka posmarowana olejem Przepis na ciasto kukurydziane z melonem Jajka utrzeć z cukrem mikserem. Dodać olej, ekstrakt z wanili i skórkę z cytryny. Wymieszać

Ugotowane pozamiatane
Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie. 216

godzin do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230 stopni (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200 stopni, wyjąć chleb z formy (zdjąć papier do pieczenia jeśli go używaliśmy) i piec jeszcze około 45-55 minut

Codziennik Kuchenny
BIsZkoPt Kokosowy z KOKOsowym kremem i KOKOSOWĄ BEZĄ 200

ciasto: 1 kubek mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 kubka wiórków kokosowych 0,5 kubka oleju kokosowego 0,5 kubka mleczka kokosowego aromat migdałowy 0,5 kubka cukru 2 białka szczypta soli krem: 1 op serka mascarpone (200g)  0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru 4 żółtka 1 łyżka mleka w proszku beza(...)wystudzenia  piekarnik ustawiamy na 200*C w misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dolewamy mleczko kokosowe i aromat, białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli, delikatnie mieszamy z masą kokosową, dolewamy olej i dosypujemy wiórki ciasto wylewamy na posmarowaną olejem kokosowym foremkę, pieczemy ok 20 minut do efektu suchego patyczka w międzyczasie przygotowujemy krem- masło ucieramy

Luźna Kuchnia
PYSZNY SERNIK GOTOWANY PRZEKŁADANY MAŚLANYM CIASTEM + FILMIK 83

Bardzo smaczne maślane spody, przełożone gotowana masa serowa. Do tego truskawki i galaretka, polecam przepis.  CIASTO MAŚLANE :  200 g masła 3/4 szklanki cukru 1 jajko 1 cukier waniliowy   400 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gęstej śmietany(...)PRZYGOTOWANIE :   CIASTO -  masło ucieramy z cukrami ( lub zagniatamy ) następnie dodajemy jajko i śmietanę, miksujmy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy elastyczne ciasto.  Dzielimy je na trzy kawałki i każdy rozwałkowujemy na papierze na wielkość naszej formy. Użyłam blaszki 25/30 cm. Ciasta pieczemy w nagrzanym piekarniku około 15 minut ( do złotego koloru ) i wyjmujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Szarlotka 127

około 15 minut na lekko złoty kolor. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie masę kokosową, a na to bezę. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć na wierzch resztę ciasta ( ciasto można trochę zmrozić w zamrażarce - lepiej się ściera). Całość piec w temperaturze 180 st.C przez około 40 minut. Składniki na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek; 100 g cukru(...)Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na podpieczone ciasto. Składniki na masę kokosową: 200 g wiórków kokosowych; 125 ml mleka; 4 łyżki cukru; Wykonanie:  Wiórki kokosowe zalać wrzącym mlekiem, dodać cukier i wszystko razem gotować na małym ogniu przez 5 minut, cały czas mieszając i wyłożyć na masę jabłkową. Składniki na bezę: 5 białek; 120 g cukru kryształu; 1 opakowanie

In my kitchen