ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:642/2638)

Sernik mediolański z powidłami (na dużą blaszkę) 165

podobają :) ale też i fotografowałam resztki (okrawki) ciast, więc musiało tak zostać :) Składniki: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 2 kostki masła (400g) 5 jajek 2 szkl. cukru pudru 5 łyżeczek proszku do pieczenia Masa serowa: 1,5 kg mielonego twarogu 3 budynie śmietankowe (bez cukru) 1 szkl. cukru drobnego (może być też kryształ) 5 jajek Dodatkowo: 2 słoiki(...)powideł z czarnej porzeczki lub innych, gęstych (ok. 800g) Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kawałki miękkiego masła, jajka, cukier i zagniatamy jednolite ciasto. Dzielimy je na 3 równe części. Pierwszą część rozwałkowujemy na kształt formy (25x36cm) i wykładamy dno (blaszka powinna być wyłożona papierem do pieczenia), smarujemy ciasto połową dżemu

Kolorowy Przepisownik
Szarlotka z kruszonką 34

cytryny Jeśli jabłka są kwaśne, to dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Beza – 5 białek – 1 szklanka cukru – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto kruche – Do miski wsypać przesianą mąkę, dodać cukier i proszek do pieczenia. – Na tarce o grubych oczkach zetrzeć masło do mąki. – Ucierać mąkę z masłem

To co kocham
Szarlotka z kruszonką 131

cytryny Jeśli jabłka są kwaśne to dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Beza • 5 białek • 1 szklanka cukru • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto kruche • Do miski wsypać przesianą mąkę, dodać cukier i proszek do pieczenia. • Na tarce o grubych oczkach zetrzeć masło do mąki. • Ucierać mąkę

To co kocham
Ciasto Biskup 56

Ciasto biszkoptowe przełożyć do formy o wymiarach dolnych około 23x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i odłożyć do całkowitego wystudzenia. Beza kokosowo-makowa: Białka na bezę powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Następnie stopniowo dodawać(...)dokładnego połączenia składników. Masę przełożyć do formy o wymiarach dolnych około 23x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w temperaturze 180°C, najlepiej z termoobiegiem, przez 20-25 minut, do ładnego wypieczenia bezy ( wierzch bezy powinien być chrupiący ). Upieczoną bezę wyjąć z piekarnika i odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem budyniowo-maślany: Połowę mleka zmiksować z żółtkami i obiema

Opowieści z piekarnika
Jogurtowe racuchy z jabłkami 81

Małe racuszki z jabłkami przygotowane na jogurcie naturalnym, bez drożdży. Szybki, tani i prosty przepis. Wystarczy tylko wszystkie składniki wymieszać łyżką lub trzepaczką i ciasto gotowe do smażenia. Bez miksera, bez wyrabiania i wyrastania ciasta.  Takie placuszki z jabłkami są pyszne - wychodzą mięciutkie i puszyste. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, kolację lub podwieczorek. Dobrze smakują zarówno(...)łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 jabłka cukier puder do posypania olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je.  Następnie dodajemy jogurt naturalny, proszek do pieczenia, cukier z wanilią oraz mąkę i ubijamy trzepaczką, aby powstało gładkie ciasto bez grudek.  Odstawiamy na około 10-15 min. Jabłka

Kuchnia MagdaLeny
Słodko - Kwaśne Babeczki z Agrestem pod Bezową Pierzynką 193

kolei żółtka. Ciągle miksując dodać mąkę i proszek do pieczenia. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, do których wkładamy powstałą masę maślaną (CIASTO MOCNO UROŚNIE, WIĘC NIE PRZEJMUJMY SIĘ ŻE JEST GO MAŁO). Do masy wciskamy na wierzch po 3 owoce agrestu na wierzch. Teraz zabieramy się za bezę:  Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy cukier(...)miksujemy dotąd aż cukier przestanie zgrzytać w zębach. Następnie dodajemy sok z cytryny i ciągle miksując dodajemy mąkę ziemniaczaną. Bezę układamy na masę z agrestem. Ciasto dosyć urośnie i wypchnie bezę - wszystko pod kontrolą :) Pieczemy 30 minut do tzw. suchego patyczka w temperaturze 160 stopni. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 147

naleśników, muffinek. MĄKA Z ŻÓŁTEGO GROCHU Mąka z żółtego grochu powstaje poprzez zmielenie nasion grochu. Jest naturalnie bezglutenowa. Konsystencja przypomina puch, bez żadnych grudek, dzięki czemu jest odpowiednia do zagęszczania żywności, panierowania, pieczenia naleśników, chleba, ciast. Z jej użyciem przygotujesz zarówno słone jak i słodkie wypieki. Mąka ta traci typowy, groszkowy smak po 20 minutach gotowania czy pieczenia(...)dzięki czemu charakteryzuje się większą zawartością składników odżywczych niż ta z ryżu białego. Idealna do sporządzania zawiesiny do zagęszczania sosów, zup, mieszanek warzywnych. Można ją wykorzystać do pieczenia słodkich wypieków, naleśników, ciast, ciasteczek, a także chlebów, pizzy. MĄKA OWSIANA PŁATKI OWSIANE MUSLI ORZECHOWE Musli orzechowe to mieszanina czterech rodzajów płatków zbożowych - owsa, pszenicy, jęczmienia, żyta oraz orzechów - laskowych, migdałów

Zdrowie na języku :P
Chleb moskiewski 189

moskiewski, 100% mąka żytnia razowa typ 2000 + słód żytni ciemny. Można jeść z samym masłem albo nawet bez... To chleb z rodzaju długo utrzymujących świeżość, zapach podczas pieczenia niesamowity. Korzystałem z filmu na kanale rus brot  Całkowite nawodnienie ciasta 70% Ilość składników na formę 25x11 cm Zakwas 1-faza (100%)  6 g starter(...)Wyrobić ciasto ręcznie, dłonią maczaną w wodzie. Nie powinno być zbyt sztywne, ale też nie może być za rzadkie. Najlepiej kierować się filmikiem podanym przeze mnie powyżej. Fermentacja 90 min w 30°C.  Wyrastanie w foremce 45-60 min. (u mnie wyrastało 90 minut) Aby zapobiec pękaniu skórki, przed pieczeniem spryskać chleb wodą. Pieczenie bez pary

Przepisy na domowy ser i chleb
Tort cappuccino 332

cukru kryształu 16 dg mąki 4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto II: 20 dag kokosu 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 5 żółtek 1 cukier waniliowy 3 łyżki mąki  1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 25 dag masła 3 dag kawy cappuccino Przygotowanie(...)Ciasto I : Z 8 białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę. Stopniowo dodajemy do niej żółtka i cukier. Ucieramy do czasu, aż nie wyczuwamy żadnej grudki cukru.  Do przygotowanej masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość bardzo dokładnie mieszamy łyżką, aby nam nie opadło ;:) Na koniec dosypujemy kakao i mieszamy. W prostokątnej tortownicy można upiec

Lawendowe Niebo
pyszne ciasto z mrożonej dyni... 160

były 3 szklanki miazgi, włożyć do woreczka i zamrozić, tak przygotowane dynię używam do ciast po odmrożeniu na sitku, można użyć dyni świeżej bez mrożenia mikserem utrzeć jajka, cukier na kogel-mogel, wlać mleko, olej i zmiksować wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i utrzeć na jednolitą masę wsypać odmrożoną na sitku dynię i połączyć składniki, tortownica(...)włożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem, wlać ciasto piec w 200 C około 50-60 minut, wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty: jeden cieńszy na spód, można delikatnie nasączyć np. herbatą z cytryną zimną śmietanę ubić z galaretką agrestową i posmarować śmietaną blat ciasta, nakryć drugim, też można go nasączyć, posmarować całe ciasto śmietaną, schować do lodówki galaretkę

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BEZĄ 165

bezę: 6 białek 300g cukru 1 łyżka octu 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Kruchy spód:  Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim formę (ok. 20x30cm) i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić(...)osuszyć. Wymieszać z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną i bułką tartą. Wyłożyć na zapieczony spód. Beza : Białka z solą ubić na puszystą pianę. Ciągle miksując porcjami dodawać cukier, do otrzymania gęstej, lśniącej piany. Kolejno dodać ocet i mąkę ziemniaczaną. Ubitą pianę wyłożyć na owoce. Ciasto piec przez 15 minut w 160 ºC, następnie zmniejszyć temperaturę do 100 ºC i piec

Słodki Zakątek
Kruche ciasto z czereśniami i pianką 113

ciasta? Przepis znalazłam gdzieś w internecie i podeszłam do niego sceptycznie. Beza? Pomyślałam. Nie... W jakim wielkim byłam błędzie! Wypiek absolutnie godny polecenia, bezspornie najlepsze ciasto z czereśniami jakie jadłam. Składniki: CIASTO: 0,5 kg mąki 1kostka margaryny 100 g cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu DODATKOWO: 500 g dojrzałych czereśni i czarnych(...)się rozpuści wsypujemy budynie oraz wlewamy olej. Całość miksujemy na małych obrotach do połączenia składników. Gotową piankę wykładamy na ciasto kruche. Na piance układamy owoce. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach schłodzone ciasto. Placek wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 50 minut w 180°C. Upieczone ciasto studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Cakes By Kejt
Kakaowo-kawowe ciasto z brzoskwiniami 74

składniki, ciasto będzie mocno gęste. Do ciasta wlać wystudzoną kawę bez fusów i mikserem szybko utrzeć na dość gęste ciasto. 3 keksówki formy silikonowe 20 cm lub 1 forma duża 30x25 cm, ciasto wyłożyć do foremek, wygładzić wierzch. Opłukane brzoskwinie ze skórką przeciąć na połowę, wyjąć pestkę i pokroić połówki brzoskwiń n "ósemki", gęsto ułożyć na cieście. Piekarnik nagrzany(...)200C, grzanie góra/dół, piec około 50 minut, w foremkach wystudzić, przed podaniem p[osypać pudrem cukrem - doskonałe, w smaku, łatwe, szybkie ciasto ucierane z brzoskwiniami, jest wilgotne, aromatyczne, idealna baza do wielu owoców..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 227

Budyniowa pianka: białek 200 g cukru kryształu cukier wanilinowy 2 opakowania budyniu waniliowego ( bez cukru, 2x 40g) 125 ml oleju rabarbar około 6-8 gałązek + 4 łyżki cukru Ugnieść ciasto. Podzielić na 2 części w proporcji 60% do 40%. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Mniejszą część ciasta zawijamy w folię spożywczą i wkładamy

Rusty Fork

Proponowane wyszukiwania