Piróg biłgorajski. Krupniak. Regionalne Smaki - Listopad

Piróg biłgorajski. Krupniak. Regionalne Smaki - Listopad

Piróg biłgorajski. Krupniak. Regionalne Smaki - Listopad

Przepis na : kolacja

Piróg biłgorajski tradycyjnie wypiekany jest na Lubelszczyźnie. Potrawa została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych woj. lubelskiego Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.  Jest  to wytrawny wypiek   z kaszy gryczanej, ziemniaków, twarogu i skwarków. Piróg wypieka się bez skórki ( piróg ,,łysy") lub w drożdżowej skórce. Piekłam piróg w cieście, podałam pokrojony na grube plastry, podsmażony na patelni.  Piróg najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem śmietany, jogurtu, sosu grzybowego lub pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kasza, ziemniaki, kasza gryczana, twaróg, placki, boczek, drożdżowe, sosy, kolacja, obiad, jajka z farszem, sos pieczarkowy, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, bez pieczenia, ziemniaki na obiad, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, pieczone ziemniaki, ciasta z masa, pieczony boczek

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.