Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie.

Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie.

Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie.

W wrześniowej Piekarni Amber piekliśmy chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie. To typowy domowy razowiec, wilgotny, kwaskowy, takiego chleba nie kupicie w sklepie. Zachowuje świeżość przez kilka dni.    W 2010 r. chleb ten został wpisany przez Ministerstwo Rolnictwa na Listę Produktów Tradycyjnych województwa mazowieckiego. Aby wypiek mógł nazywać się chlebem razowym radziwiłłowskim, powinien mieć odpowiednią recepturę i być zgodnym z następującym opisem: Wygląd:  Prostokątne lub okrągłe b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.