ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:455/2671)

Tort piankowy, bez pieczenia 288

Składniki: ( na tortownicę 18-22 cm) galaretka czerwona x 2 galaretka zielona  mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka Dekoracja: zielone wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Zrobić jedną

KreatywnePiny
Szarlotka z bezą 135

jesieni jeszcze nie piekłam szarlotki. Gałązki jabłoni w tym roku uginały się od soczystych owoców, więc aż się prosi aby przerobić część z nich na coś pysznego. Na miniony weekend powstała więc pyszna szarlotka z bezą i duuuużąąąą ilością jabłek. Składniki: Ciasto: 5 żółtek 500 g mąki pszennej – polecam Mąkę Tortową Pasja z Młynów Jelonki 100 g cukru(...)łyżeczki proszku do pieczenia 280 g masła Beza: 5 białek 200 g cukru 1 budyń waniliowy (na 500 ml mleka, bez cukru) 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: 2 kg jabłek cukier do smaku 1,5 łyżki cynamonu 3 łyżki kaszy manny cukier puder do oprószenia Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i żółtka

Fascynacje Ani
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #5 Brownie cytrynowe 7530

ostatnio lody (przepis tutaj ). Mnie ten przepis bardzo zaintrygował i się nie zawiodłam, więc serdecznie go polecam! Składniki na blaszkę 20×20 cm – pieczone w piekarniku góra – dół bez termoobiegu: Ciasto: – 120 g masła – 3 jajka – 0,5 szklanki cukru – 140 g mąki – skórka otarta z 1 cytryny(...)przesiać ją wcześniej ale ja przesiewałam ją bezpośrednio nad miską z masą). Masę mieszamy szpatułką, do momentu połączenia składników. Piekarnik nastawiamy na 150 stopni, a foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto do formy, równamy dość dokładnie i pieczemy 25 minut. Po 20 minutach sprawdzałam patyczkiem (używam wykałaczki drewnianej) czy ciasto jest gotowe, gdy na patyczku nie było surowego

Relaxtime
Kruchy placek z musli i owocami / Fruit and Musli Shortbread Bars 88

proszkiem (lub wyrobić palcami). Dodać żółtka, cukier i zagnieść w gładką kulę. Z ciasta odjąć 1/3 i wgnieść w nie musli. Obie części ciasta schłodzić w lodówce około 30 minut lub dłużej. Ciasto bez musli wyłożyć palcami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (lub rozwałkować). Rozłożyć owoce. Ciasto z musli pokruszyć na wierzch. Piec godzinę w 180 stopniach

Lekcje w kuchni
Kakaowo-kawowe ciastka z dżemem 119

sztuk)   1 duże jajko  6 łyżek cukru 6 łyżek dżemu morelowego 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku  1 łyżka kakao 200 g mąki pszennej (ok. 10 łyżek)   Przygotowanie:   Jajko utrzeć z cukrem(...)cytryny. Wszystko dobrze zmiksować.   Suche składniki wymieszać ze sobą, a następnie wsypać do mokrych i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy.   Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego bez końcówki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wycisnąć okrągłe porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Odległości między ciastkami nie muszą być duże- ciasteczka się nie rozlewają, a jedynie lekko rosną

Nastoletnie Wypiekanie
Przepis na Ciasto Malinowa Chmurka 123

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni – grzanie góra dół przez 25 minut. Po wystygnięciu wykładamy na zastygniętą galaretkę. Krem Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno przy użyciu miksera. Następnie dodajemy cukier i przestudzoną żelatynę, którą wcześniej rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzątku. Masę śmietanową wykładamy na kruche ciasto. Beza Białka ubijamy na sztywno, między czasie stopniowo(...)dodajemy cukier. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy szpatułką. Pieczemy 60 minut w 140 stopniach. Bezę wykładamy na samą górę naszego ciasta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Przepis na Ciasto Malinowa Chmurka pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż) 265

musicie już rezygnować z jedzenia ciasta, albo przypłacać to wyrzutami sumienia. U Kasi z Cookitlean.pl też ostatnio pojawił się przepis na makowiec bezglutenowy i bez pieczenia, więc jest w czym wybierać. Samo ciasto jest pyszne, miękkie oraz soczyste. Robi się go szybko i prosto, czyli tak jak powinno być. Składniki: 200 g maku mielonego 4 jajka(...)pieczemy w 180° C przez 30 minut, aż zrobi się lekko złote od góry. Zostawiamy do ostudzenia w piekarniku na 15 minut. Po tym czasie wyciągamy i czekamy, aż całkowicie wystygnie. Nasz makowiec bezglutenowy możemy polać roztopioną gorzką czekoladą lub jakąkolwiek lubianą przez nas polewą i posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi. Smacznego! Artykuł Makowiec bezglutenowy (paleo, bez zbóż

PaleoLife
Orzechowa szarlotka 157

jest pyszna. Ciasto: 1 szkl. orzechów włoskich 1,5 szkl. mąki 100 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. cukru pudru (ilość cukru można jeszcze ciut zmniejszyć) 3 żółtka Nadzienie: 6 dużych jabłek garść rodzynek 3 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki miodu (lub 1 łyżka, jeśli jabłka są słodkie) Beza: 3 białka 4 łyżki(...)przygotowany spód. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier i ubijamy jeszcze chwilę. Bezę wykładamy na jabłka. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki. Przykrywamy bezę startym na dużych oczkach tarki ciastem. Pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Źródło

Smaki Na Talerzu
Malinowa chmurka 267

śmietanowej oraz chrupiącej bezy z płatkami migdałowymi. Kwaśność malin doskonale przełamuje słodycz bezy i dzięki temu ciasto jest przepyszne i rozpływa się w ustach. Warto je przygotować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 100g cukru, 3 łyżki oleju, 100g mąki, ½ łyżki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa malinowa: 400g malin świeżych lub mrożonych, 2 opakowania galaretki malinowej(...)pianę. Dodaję cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (z wyciągniętym dnem lub blaszkę odwróconą do góry dnem). Pianę posypuję po wierzchu płatkami migdałowymi. Bezę piekę około godziny w temperaturze 130 stopni. Przestudzoną bezę wykładam na wierzch ciasta. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
orzechowo-jabłkowe------nut-apple 354

Składniki: beza 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 4 białka ciasto orzechowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mąki pszennej tortowej cukier wanilinowy 230 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka cynamonu 130 g orzechów włoskich krem 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki likieru jaki lubimy 3 łyżki maki(...)folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie w yłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 26x 34 cm . Ciasto podzielić na dwie części. Jedna część cienko rozwałkować i wyłożyć nim dno formy. Na wierzchu ciasta rozsmarować jabłka. Piec ciasto w 160 C z termoobiegiem ok 30 minut

w mojej kuchni
Ciasto kruche z borówkami i bezą kokosową 194

żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza kokosowa: 2 białka 100 g cukru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 400 g borówki amerykańskiej lub jagód Przygotowanie: Ciasto kruche:  Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Formę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie wylepić dno ciastem. Nakłuć widelcem

Ala piecze i gotuje
Sernik wielkanocny z kajmakiem i solą morską. 63

solą morską. Składniki na kruche ciasto z orzechami i solą morską: - 200 g orzechów laskowych zmielonych ( dostaniecie gotowe bez problemu ) - 200 g mąki orkiszowej - 100 g cukru trzcinowego - pół łyżeczki soli morskiej gruboziarnistej ( nie chodzi o to aby sól się rozpuściła, ale aby zachowała swoje kryształy niemal w całości ) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200 g masła, pokrojonego(...)minut. Gdy ciasto zamarznie, wyjmujemy je z zamrażalnika. Większą jego część ścieramy na tarce o grubych oczkach i rozsypujemy na dnie formy. Najlepiej użyć okrągłej blachy- tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie przyciskamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika ( bez termoobiegu ) na około 10 minut. Jeśli masz termoobieg piecz

Z Kuchni Do Kuchni
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 117

Kruche ciasto, budyń, śliwki i beza posypana migdałami. Najlepsze będą śliwki węgierki. Nie można używać zbyt soczystych odmian, bo ciasto może podejść wodą. Nieco zmodyfikowany przepis ze strony kwestiasmaku.com Kruche ciasto: 250 g mąki + ok. 1 łyżka do podsypywania 50 g cukru 4 żółtka 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 4 białka 150 g cukru(...)wymiarach ok. 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować (podsypując mąką) i wyłożyć nim dno formy. Dopasować do kształtu formy ugniatając palcami. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec 20 minut. W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotować budyń (zgodnie z przepisem na opakowaniu), śliwki oraz bezę. Beza: Białka ubić dodając po łyżce cukru. Na koniec

Bullio
Ciasto marchewkowe z kremem budyniowym i orzechami włoskimi 130

dodajemy jajka i całość energicznie mieszamy. Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier waniliowy, przyprawy, posiekane orzechy, sól oraz cukier. Wszystko dokładnie mieszamy. Do suchych składników dodajemy marchewkę oraz wcześniej połączone masło wraz z mlekiem i jajkami. Całość powoli ale dokładnie mieszamy. Ciasto będzie dość gęste i klejące, więc(...)martwcie się jego konsystencją – jest ona jak najbardziej pożądana. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 24 cm . Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopnie Celsjusza piekarnika i pieczemy przez ok. 45 minut (bez termoobiegu). Upieczone ciasto studzimy. Gdy biszkopt marchewkowy jest już zimy wyjmujemy go z formy i przekrawamy go ostrym nożem na mniej

Życie ze smakiem
Sernik z jabłkami 220

Ciasta można piec na różne okazje, albo zupełnie bez okazji... i chyba te drugie zwykle robią większą furorę ;-) A to moje było upieczone "z okazji", na przyjęcie emerytalne mojego taty :-) tyle, że bez żadnego pomysłu... Zadzwonił w ostatniej chwili, że potrzebuje dobrego ciasta. Rozejrzałam się więc po kuchni i po lodówce i stwierdziłam, że za mało(...)przypominające mokry piasek). Dodajemy jajko i żółtko i szybko zagniatamy ciasto (pamiętajcie, że ciasto kruche im dłużej jest zagniatane, tym po upieczeniu twardsze :-( a tu chodzi o to by ciastka były kruche). 1/3 ciasta odkładamy do lodówki, a pozostałą część rozwałkowujemy i wykładamy nią spód blaszki do pieczenia (moja 22 x 23 cm).  Ser biały rozgniatamy jak najdrobniej

Czary - gary w kuchni