smaku;) Ekspresowe, bo wrzucam składniki do miski, blenduję i piekę;) To idealne ciasto, dla tych którzy nie lubią bądź nie mają czasu na długie przygotowania deseru. A jaki efekt! Zachęcam do wypróbowania ciasta z czerwonej fasoli, które w smaku przypomina klasyczne ciasto kakaowe lub brownie, ale bez czekolady Gotowe ciasto polewam domową polewą czekoladową (z masła, mleka, cukru pudru(...)oprócz rodzynek, miksuję na gładko. Dodaję rodzynki. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładam papierem do pieczenia. Piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez blisko 40 minut . Przed wyjęciem sprawdzam cienkim nożem czy ciasto jest gotowe. Dekoruję polewą. SMACZNEGO! Ten kawałek jest dla Ciebie
Zasmakuj KuchniTarta z daktylami i mascarpone bez pieczenia to pyszny deser, który zrobicie bez dużego wysiłku. Daktyle w połączeniu z malinami i delikatnym mascarpone tworzą przyjemne w smaku ciasto. Spód tarty z daktylami i mascarpone bez pieczenia wykonany jest tylko z daktyli, oleju kokosowego i herbatników. Herbatniki śmiało, można zastąpić kilkoma łyżkami mąki kokosowej lub wiórkami
Kuchcik gotujepapierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto rozsmarować na dnie blaszki i posypać je wiórkami kokosowymi dodać śliwki bez pestek piec w 200C około 40 minut-do suchego patyczka wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem ciasto jest lekkie, puszyste z nutą kokosu ze śliwkami........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmasła (50 g), a cukier wymieszać z cynamonem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować formułując dosyć duży, nie za gruby prostokąt. Następnie ciasto przełożyć na formę do pieczenia wyłożoną papierem. Przygotowane ciasto pokroić na 12 kawałków (bez rozdzielania kawałków) . Na sam koniec posmarować ostudzonym masłem i posypać mieszanką cukru z cynamonem. Piec przez około 20 minut
UgotowaćCiasto poduszkowiec to delikatnie wilgotne i mocno czekoladowe ciasto z serem. Puszyste ciasto, które łączy w sobie najlepsze smaki, czyli smak czekolady i sera. Prosty przepis na ciasto czekoladowe z serem z wiaderka, które jest łatwe do przygotowania. Idealny deser na każdą okazję. Szybkie ciasto, które rewelacyjnie smakuje, pięknie wygląda i dobrze się przechowuje. Ciasto poduszkowiec jest łatwe do zrobienia(...)dopisek " szybkie ciasto do zrobienia". Dodatkową zaletą ciasta jest to, że ciasto poduszkowiec bardzo dobrze się przechowuje w lodówce i nie traci smaku ani wyglądu. Prosty przepis na ciasto czekoladowe z serem z wiaderka. Liczba porcji: 24 Czas przygotowania: 25 minut + pieczenie Forma: 38 cm x 25 cm x 8 cm Przepis na ciasto poduszkowiec: Ciasto czekoladowe na poduszkowiec
Kuchcik gotujeciastem formę. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piekę około 20 minut. Na podpieczone wykładam dżem i posypuję orzechami. I takie możnaby zapiec z 10 minut i byłoby kruche dla osób nielubiących bezy. A gdy decydujemy się na bezę ubijamy chwilę po włożeniu ciasta na pierwsze pieczenie. Ubić trzeba na najwyższych obrotach, na koniec stopniowo, powoli dorzucać
I tu będę miała takie teciasta odłożyć 4 łyżki i wymieszać z zielonym barwnikiem. Dno tortownicy wyścielić papierem i przełożyć większą część ciasta (tą bez barwnika). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około 30 minut. Ciasto zielone upiec na papierze do pieczenia (wielkość nie ma znaczenia, bo później będziemy je kruszyć). Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na trzy blaty. Nasączyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasię na końcu * 1 cukier waniliowy * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubiłam jajka z odrobiną soli. Powoli dosypywałam cukier i cukier waniliowy. Na koniec dodałam żółtka. Zmniejszyłam obroty miksera i powoli wlewałam olej. Jak już porządnie się wymieszało dolałam oranżadę. Na końcu wsypałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Uzyskaną masę podzieliłam na dwie części. Nie podzieliłam(...)łyżki mąki :D Wtedy się już bawimy w wylewanie do formy. Wyłożyłam blaszkę papierem do pieczenia i na zmianę wylewałam jasne i ciemne ciasto. Piekłam w 180 stopniach 1 godzinkę. Pękło mi...nie mam recepty na to, by ciasto zwyczajnie się upiekło bez pęknięcia. No nic i tak nieźle jak na 26 lat nie pieczenia tego ciasta
Pieprzyć z FantazjąSzybka kokosowo-orzechowa krajanka (bez pieczenia) Ostatnio coraz częściej sięgam po szybkie słodkości bez pieczenia. Dziś kolejna pyszna propozycja idealna do małej filiżanki dobrej kawy. Jeśli lubicie połączenie kokosowych i orzechowy smaków oraz proste i naprawdę szybkie w przygotowaniu desery, to w tym się dosłownie zakochacie Pierwszy raz tą krajankę przygotowałam bardzo dawno temu… Zmieniłam(...)można użyć innych) 1 szklanka masła orzechowego z wiórkami kokosowymi* 1 szklanka cukru kokosowego 100 g masła około 100 g gorzkiej czekolady opcjonalnie: chrupiące kuleczki w czekoladzie (dekoracja do ciast) *jeśli takiego nie macie dodajcie do masy wiórki kokosowe Przygotowanie: Pokruszone herbatniki (nie rozdrabniamy ich w blenderze, mają być ciut większe i mniejsze kawałki – ja robiłam to w dłoniach
Słodkie okruszkitutaj także ser pleśniowy, więc jeśli macie ochotę na więcej wyrazistych smaków, to będzie to świetny wybór. TARTA Z ZIELONYM GROSZKIEM NA CIEŚCIE BEZ MASŁA I BIAŁEJ MĄKI Czas przygotowania 15 minut + 40 minut pieczenia Składniki na formę 22 cm Kruche ciasto na spód 100 g mąki z ciecierzycy 50 g mąki gryczanej pełnoziarnistej 50 g serka naturalnego/g(...)zwarte, elastyczne ciasto, w razie potrzeby dodając mąki Ciasto włożyć na chwilę do lodówki, w tym czasie przygotować farsz Wypełnienie Groszek zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut Jajka roztrzepać z jogurtem, dodać pokruszony twaróg Paprykę posiekać na mniejsze kawałki Warzywa dodać do masy jajecznej i przyprawić Ciastem wylepić formę, ja posmarowałam ją odrobiną oliwy, żeby bez problemu wyjąć
HealthyCreationsciastem, zawijając lekko brzegi do góry. Ciasto ponakłuwać widelcem i ponownie umieścić w lodówce na przynajmniej pół godziny. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni i piec ciasto do lekkiego zrumienienia. Upieczone przestudzić bez wyjmowania z formy. Farsz: 1 średni pęczek botwinki , 1 średnia cukinia lub 2 mniejsze, 1/3 opakowania sera feta , 1 jajko , 5 łyżek kwaśnej(...)lekkiego zrumienienia. Wystudzić. Na podpieczonym cieście rozłożyć cukinię, botwinkę i buraczki. Jajko roztrzepać ze śmietaną z dodatkiem soli i pieprzu. Wylać to na warzywa. Wierzch posypać pokruszoną fetą. Tartę piec w temperaturze 190 stopni do lekkiego zarumienienia. Podawać na gorąco lub na zimno zamiast tradycyjnej kanapki. Ciasto jest bardzo kruche i kroi się bez problemu. Tarta jest tak samo
Codzienna kuchnia niecodziennahitem :). Przy przenoszeniu ciasta z bezą proszę uważać, bardzo łatwo je połamać. Jeśli nie lubimy powideł śliwkowych, możemy użyć kwaskowatego dżemu. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „ciasta czytelników” ). Ciasto Pani Walewska z bakaliami Składniki: Kruche ciasto: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 260g masła 150g cukru 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki śmietany(...)zagnieść rękoma ciasto. Podzielić je na dwie równe części. 4. Dwie blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą z nich wyłożyć ciastem (jeśli mamy tylko jedną blaszkę, przygotowujemy najpierw jedno ciasto, później drugie). Wierzch ciasta posmarować powidłami. Beza: 5. Białka ubić na sztywną pianę. Powoli wsypać cukier i ubijać mikserem, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać wiórki
Mała Cukierenka