ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:449/2638)

Kruche ciasteczka maślane z czekoladą 222

mąkę. Ucieramy dalej. Teraz trzy sposoby: - z ciasta wykrawamy fantazyjne wzory gotowymi foremkami; - przekładamy do rękawa cukierniczego lub formujemy kulki ręcznie i lekko je spłaszczamy przed pieczeniem. Co wolicie, smak pozostaje ten sam:) Jeśli masa będzie się zbytnio kleić można lekko podsypać mąką. Pieczemy ok. 10 minut. Studzimy i polewamy rozpuszczoną czekoladę w kąpieli wodnej(...)kuchni bez dubli, Mariety Mareckiej. Zmodyfikowaniu uległo: nie dodałam esencji waniliowej tylko łyżeczkę aromatu pomarańczowego, zamiast cukru pudru użyłam gorzkiej czekolady do polania ciasteczek oraz zamiast 5 łyżek cukru trzcinowego użyłam 3,5 łyżki drobnego białego cukru. Zmianie uległ także kształt, w oryginalnym przepisie ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na papier do pieczenia kształtne kruche

Zasmakuj Kuchni
Ciasto ,,Karmelowa Pomarańcza". 188

dużej ilości skórki z pomarańczy. Składniki: Karmel: 3/4 szklanki cukru 100 ml śmietanki 2 małe pomarańcze szczypta soli Ciasto: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 200 g śmietany 1/2 szklanki oleju szklanka płatków owsianych 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z dwóch pomarańcz szczypta soli Przygotowanie:  Na patelnię nie przywierającą wsypujemy cukier i dodajemy 2 łyżeczki(...)skórkę pomarańczy ubijamy na jasną masę mikserem. Dodajemy płatki, mąkę, sól, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy łyżką, aby powstała gęsta masa bez grudek. Powstałe ciasto wlewamy na zamarłszy karmel i pieczemy w rozgrzany do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min.  Po upieczeniu wykładamy ciasto na tortownicę, tak, aby karmel z pomarańczami był

Kuchnia Łukasza
Dietetyczna wersja pleśniaka, wysokobłonnikowa o obniżonej zawartości cukru. 121

trochę przepis by powstała zdrowsza wersja. Inspiracji zaczerpnęłam od Moje Wypieki Składniki: 5 jajek 400g mąki pełnoziarnistej 150g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru (1 łyżka do ciasta, 3 łyżki do bezy) szczypta soli 2 łyżki kakao 1 łyżka jogurtu naturalnego banan słoik powideł śliwkowych Sposób przygotowania : Jajka: białka oddziel od żółtek. Żółtka przełóż do dużej

wysmienity
Szarlotka z bezą 147

pieczenia tortownicę. Ja robię to widelcem, ponieważ ciasto bardzo klei się do rąk. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 15 minut w 175 stopniach. Ja piekę z termoobiegiem. Pozostałe ciasto wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy cynamon oraz kisiel i całość dokładnie mieszamy. Gdy spód ciasta kończy się zapiekać przygotowujemy bezę(...)zrobi się gęsta i błyszcząca. Po 15 minutach wyciągamy podpieczony spód ciasta. Wykładamy na niego jabłka, a następnie bezę. Na wierzchu ciasta rozkładamy pozostałą część ciasta. Zimne ciasto nie będzie się już lepić do rąk. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 55 minut w 175 stopniach. Smacznego :) Przepis dołączam do akcji

Smak mojego domu
Szybka szarlotka bez pieczenia 71

Szarlotka bez pieczenia to pomysł na szybki i smaczny deser bez używania piekarnika. Składniki 370g herbatników 500ml śmietany 36% 2kg jabłek 1 galaretka cytrynowa łyżka cukru cynamon kakao Przygotowanie Blachę wyłożyłam herbatnikami. Jabłka pokroiłam i udusiłam. Zestawiłam z ognia i dodałam 1 galaretkę cytrynową i cynamon. Dodałam trochę cukru do jabłek. Połowę ciepłych jabłek wyłożyłam na herbatniki(...)Następnie znowu ułożyłam herbatniki i na nie reszta jabłek. Ponownie warstwa herbatników. Ciasto włożyłam do lodówki na 2h, żeby masa stężała. Na wierzchu ubita śmietana 36%. Góra posypana kakao. Autor przepisu: Anna Artykuł Szybka szarlotka bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto jogurtowe z migdałami 115

opcjonalnie rodzynki albo skórka cytrynowa lub pomarańczowa   Składniki na ciasto jogurtowe z migdałami - ikonografika dla dzieci (do pobrania) Jak zrobić pyszne ciasto jogurtowe z migdałami Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni - korzystamy tylko z grzałek górnej i dolnej, bez termoobiegu. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i odstawiamy na chwilę na bok. Do miski wlewamy jogurt(...)zmielone migdały i ewentualnie rodzynki lub skórkę cytrynową. Całość ponownie mieszamy łyżką lub rózgą kuchenną do połączenia składników. Ciasto jogurtowo-migdałowe powinno przypominać wyglądem gęsty, w miarę gładki budyń, bez większych grudek. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 50-60 minut (do tzw. suchego patyczka). Jeśli ciasto zacznie się zbyt mocno rumienić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto biszkoptowe Czereśniowy Sad z czereśniami i kremem śmietanowym bez pieczenia 86

Kiedy przychodzi sezon czereśniowy mam ochotę na delikatne i lekkie ciasto z tymi owocami, ponieważ na ogół w tym czasie jest gorąco i słonecznie. Tak powstało

Bułka z Chlebem
Ciasto fasolowe bez cukru i mąki 35

Ciasto fasolowe bez cukru i mąki jest jednym z deserów, który odpowiedni jest nawet dla osób będących na diecie. Ciasto z fasoli jest słodkie dzięki naturalnej słodyczy zawartej w daktylach i bananach. Dzięki fasoli ciasto ma odpowiednią konsystencję brownie, ale jest bez mąki i mleka. Przepis na ciasto fasolowe bez cukru i mąki nie zawiera w swoim(...)wartość kaloryczną. Ciasto podczas pieczenia może nieco popękać, ale po wystygnięciu nic to nie przeszkadza. Można uniknąć pękania ciasta, ale trzeba piec je nieco dłużej w niższej temperaturze. Liczba porcji: 16 Czas przygotowania: 15 minut + pieczenie Wartość kaloryczna: 100 g = 170 kcal Forma: 29 cm x 10 cm x 7 cm Przepis na ciasto fasolowe bez cukru

Kuchcik gotuje
Odwrócone ciasto z truskawkami 279

składników mokrych dodać składniki suche, wszystko krótko wymieszać, ciasto powinno być bardzo gęste - jeżeli truskawki są bardzo soczyste, możemy oprószyć je przed wyłożeniem ciasta niewielką ilością mąki ziemniaczanej, ale z doświadczenia wiem, że ciasto z nią i bez niej wygląda po upieczeniu podobnie - ciasto wyłożyć na truskawki, wyrównać - UWAGA! podczas pieczenia sok z truskawek lub masło mogą wyciekać(...)wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec 40-45 minut do tzw. suchego patyczka - ciasto powinno w miarę równo wyrosnąć, bez górki - po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wstępnego przestudzenia, dopiero wtedy zdjąć obręcz tortownicy - należy przy tym uważać, gdyż sok, który nie wyciekł podczas pieczenia, może zebrać się pod ciastem

Smakołyki Bereniki
MAZUREK Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 105

łyżki płynnego miodu ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii DODATKOWO : pokruszone bezy, listki świeżej mięty, płatki czekolady * * 50 g czekolady rozpuszczamy w rondelku i cienką warstwą rozsmarowujemy na arkuszu folii aluminiowej lub papieru do pieczenia, wkładamy do lodówki. Zimną czekoladę, łamiemy na kawałki i posypujemy wierzch ciasta WYKONANIE KRUCHY SPÓD : Do miski przesiewamy oba rodzaje mąki, dodajemy cukier(...)zagniatamy ciasto łącząc wszystkie składniki w kulę.  Ciasto wykładamy na arkusz papieru do pieczenia, przykrywamy arkuszem folii spożywczej i rozwałkowujemy na placek nieco większy niż forma. razem z papierem przekładamy do formy i formujemy 1 cm rant. Spód dziurkujemy widelem i wkładamy na około30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 160ºC (grzanie góra/dół bez termoobiegu

cool and minty
Szarlotka na kruchym cieście 43

każdą okazję np. urodziny czy święta. Szarlotka na kruchym cieście to bardzo prosty i dość szybki do zrobienia deser. Wystarczy zagnieść kruche ciasto i uprażyć jabłka. Ten przepis jest dla każdego. Poradzą z nim sobie nawet osoby, które rzadziej pieką i gotują. Szarlotka na kruchym cieście każdemu się udaje i wszystkim smakuje. Jest tak pyszna! Szarlotkę można podawać jeszcze ciepłą(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Z lodówki wyjąć większą część ciasta i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ciasto delikatnie przyklepać palcami i wyrównać. Na kruchy spód wyłożyć uprażone jabłka i równomiernie je rozprowadzić. Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta kruchego. 5. Szarlotkę piec w temperaturze 175 stopni góra- dół (bez termoobiegu) przez około 40-45 minut, do lekkiego

Gotuj z Prezesem
Ciasto przedwiośnie 117

slodkipomysl.pl/malinowy-sen/. Oto moja wersja przepisu: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 120g miękkiego masła 170g cukru 2 jajka 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 100ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy bez cukru na 0,5l mleka 1,5szkl. mleka 1 łyżeczka mąki pszennej tortowej(...)zmiksowałam do połączenia. Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia, a następnie partiami dodałam ją do masy jajeczno - maślanej, miksując na małych obrotach (można też wymieszać łyżką). Tak przygotowane ciasto przełożyłam do kwadratowej blaszki o wymiarach 25x25cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekłam do suchego patyczka w temp. 170 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika

Waniliowe Improwizacje
Najlepsze ciasto z rabarbarem 165

rabarbarową nutą. Uwielbiam je! Przepis znalazłam w gazetce Pieczenie jest proste , nr 3/2007 ładnych parę lat temu, i od tamtej pory piekłam to ciacho kilkakrotnie. Oczarowało mnie prostotą wykonania i połączeniem prostych składników, które razem dają niesamowicie apetyczny wypiek. Piekłam je w różnych kombinacjach smakowych - waniliowe, bezę z lub bez migdałów, z większą i mniejszą ilością rabarbaru(...)migdałowa, chrupiąca beza. Całość smakuje rewelacyjnie - upieczcie, póki sezon na rabarbar trwa! Ponieważ wszyscy kochamy rabarbar, ciasto z jego dodatkiem postanowiło upiec całkiem liczne grono:  Panna Malwinna , Martynosia , Sianko , Justinka , Zuzia , Mops i Bartek - koniecznie do nich zajrzyjcie po więcej rabarbarowych inspiracji. Migdałowe ciasto z rabarbarem i bezą Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) ciasto: 150 g miękkiego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pani Walewska (Pychotka) 1766

waniliowego (16 g) 2 żółtka laska wanilii 200 g masła Przygotowanie Ciasto kruche. Musimy upiec dwa placki kruche, posmarowane konfiturą porzeczkową i bezą, obsypane z wierzchu orzechami/migdałami. Ja je piekłam oddzielnie, dlatego też musiałam podzielić składniki na bezę na pół i ubijać białka każdorazowo przed samym pieczeniem. Zagnieść kruche ciasto z podanych składników (prócz konfitury). Podzielić ciasto(...)drugą częścią ciasta. Beza. Najpierw należy przygotować bezę z połowy składników na pierwszy kruchy placek. 3 białka należy ubić na sztywną, lśniącą pianę. Dopiero wtedy dodawać po 1 łyżce cukier (w sumie 3/4 szkl.), a na końcu 1,5 łyżki budyniu w proszku. Tak przygotowaną bezę wykładamy na pierwszy kruchy placek, posmarowany konfiturą porzeczkową. Na wierzchu bezy posypujemy orzechy

coolinarnastrefa.blogspot.com
Idealna SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ, łatwa, pyszna, najlepsza+FILM 100

wystudzenia. Następnie robimy ciasto-do miski dajemy wszystkie składniki na ciasto (dajemy 5 żółte, białka odkładamy do masy jabłkowej) i zagniatamy.  Dzielimy je pół. Jedną połowę ciasta zawijamy w woreczek i dajemy do zamrażarki. Drugą wykładamy dno blaszki wyłożoną papierem do pieczenia. Wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiekamy 7 min, ciasta ma nam się tylko(...)wszystko mieszamy delikatnie do połączenia. Masę jabłkową wykładamy na wcześniej podpieczony spód ciasta, wyrównujemy.  Następnie wyciągamy z zamrażarki drugą część ciasta i trzemy ją na masę jabłkową, całość posypujemy kruszonką. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 50 minut grzanie góra-dół bez termoobiegu. Szarlotka powinna się pięknie zezłocić. Upieczone ciasto studzimy i wstawiamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania