ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:441/2638)

Puszyste, proste ciasto jogurtowe ze śliwkami i kardamonem 121

pieczeniem posypać kruszonką. Jedna uwaga, ciasto wychodzi baaaardzo gęste. To dobrze. Jeśli jednak użyliście dość małych jajek, albo naprawdę sporej miarki, jakiegoś dużego kubka, to może się zdarzyć, że ciasto będzie bardzo ciężko wymieszać. Wtedy dodajemy kilka łyżek jogurtu. Ogólnie ciasto ma być bardzo gęste, ale dawać się mieszać. Jako tłuszcz do ciasta dodaje się oleju, ale bez(...)czuć go w ogóle w cieście. I jeszcze nigdy nie zrobił mi się w nim zakalec Jeśli nie wierzysz w swoje umiejętności kulinarne a chcesz zabłysnąć jakimś dobrym ciastem przed rodziną lub koleżankami albo po prostu chcesz upiec dla siebie dobre ciasto do kawy, to koniecznie sięgnij po przepis na to proste ciasto jogurtowe. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image

Mieszam w Garnku
Błyskawiczne ciasto świątczne 172

  Dziś już ostatnia świąteczna propozycja - ciasto na ostatnią chwilę, którego przygotowanie zajmie Wam dosłownie pół godziny, a do tego jest bardzo proste w przygotowaniu. Na

Cynamonowe szczęście
Ciasto z profesorskimi śliwkami 173

pieczenia  Do owoców 800g śliwek (waga już bez pestek)* 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru 1 laska wanilii Beza 6 białek 200g cukru  Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Oryginalny przepis jest na formę 34x42, ja zrobiłam w mniejszej prostokątnej- wyszło więcej bezy na centymetr kwadratowy ciasta;-)  Masło miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym(...)posypujemy kruszonką pozostałą z robienia ciasta. A! Jeśli używacie rękawa cukierniczego nie nawalcie do niego zbyt dużo bezy na raz, bo zamiast wychodzić dołem wylezie niekontrolowanie górą. Jeśli już musicie wiedzieć, to tak, przydarzyło mi się to kiedyś;-) Ciasto pieczemy 20 minut w 190*C, po czym zmniejszamy temperaturę do 170*C i pieczemy jeszcze 35 minut. I mamy super

les mirabelles
Drożdżówka marzenie 122

drożdżowe jest pyszne, chętnie po nie sięgamy i zjadamy z powidłami, miodem, z mlekiem, herbatą i do kawusi. Dodajemy do niego owoce każdej maści lub pieczemy bez nich. I zawsze jest to ciasto ekstra. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) 158

wyczarować naprawdę wiele połączeń, a tym razem postanowiłam zrobić lekki sernik z serkami wiejskimi na spodzie brownie, dodatkowo urozmaicony malinami Zdecydowanie najbardziej lubię kremowe i delikatne ciasta tego typu, które często piekę bez spodu. Chciałam jednak spróbować czegoś nowego i tak powstał ten lekko wilgotny spód, który smakiem jest zbliżony do brownie (nie ma nic wspólnego z czekoladą(...)następnie zblendować na gładką masę. Olej kokosowy, ksylitol i jajka utrzeć. Suche składniki wymieszać w osobnej misce i połączyć wszystkie składniki spodu. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzić. W tym czasie przygotować masę serową. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać serek wiejski oraz ksylitol i miksować przez kilka minut

Fitkot
Makowiec z bezą 369

kilka kropel olejku migdałowego. Miękką margarynę utrzeć z cukrem do białości. Stale ucierając, dodawać kolejno żółtka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Stopniowo wsypywać do ucieranej masy. Białka ubić na sztywno. Pianę wraz z olejkiem dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę. Masa makowa: 300g maku,  2 białka,  szklanka cukru(...)przekręcić przez maszynkę. Dodać cukier, posiekane bakalie i powidła śliwkowe. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą makową. Masę rozsmarować równomiernie na cieście. Piec około 40 minut  w temp. 180st. Beza:  4 białka, 1/2 szklanki cukru. Białka ubić na sztywno, sopniowo dosypując cukier w trakcie ubijania. Sztywna piane rozsmarować na wierzchu ciasta. Piec jeszcze przez około

Z miłości do słodkości
Bananowa tarta z bitą śmietaną 204

Nie przepadacie za pieczeniem ciast? W takim razie proponuję Wam pyszną bananową tartę, która nie wymaga pieczenia. Spód ciasta będzie zrobiony z herbatników. Przygotowanie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z brzoskwinią i bezą pod maślaną kruszonką 109

mąki ziemniaczanej ▪ pół szklanki słodzika/cukru ▪ ok. 500 g brzoskwiń (mogą być z puszki) beza ▪ 5 białek ▪ 3/4 szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) +cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier puder i pokrojone na kawałki masło. Wyrabiamy ciasto i na koniec dodajemy żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto i dzielimy je na pół. Owijamy(...)połówkę dobrze schłodzonego ciasto ścieramy na tarte o grubych oczkach jako spód, lekko uklepujemy. Następnie wykładamy masę serową, potem brzoskwinie i na koniec bezę. Ścieramy na wierzch drugą połówkę ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  ZAPRASZAM RÓWNIEŻ PO PRZEPIS

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z brzoskwinią i bezą pod maślaną kruszonką 91

mąki ziemniaczanej ▪ pół szklanki słodzika/cukru ▪ ok. 500 g brzoskwiń (mogą być z puszki) beza ▪ 5 białek ▪ 3/4 szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) +cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier puder i pokrojone na kawałki masło. Wyrabiamy ciasto i na koniec dodajemy żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto i dzielimy je na pół. Owijamy(...)połówkę dobrze schłodzonego ciasto ścieramy na tarte o grubych oczkach jako spód, lekko uklepujemy. Następnie wykładamy masę serową, potem brzoskwinie i na koniec bezę. Ścieramy na wierzch drugą połówkę ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  ZAPRASZAM RÓWNIEŻ PO PRZEPIS

zdrowo i aktywnie
,,Jagodowa chmurka’’ 365

czym gotową masę wykładamy na galaretkę. Od dna formy odrysować prostokąt, który będzie potrzebny do pieczenia bezy. Składniki bezy: 3 białek 300 g cukru pudru lub drobnego do wypieków 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Barwnik różowy Przygotowanie bezy: Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera i ubijamy do momentu otrzymania sztywnej błyszczącej piany. Po łyżce dodajemy(...)chwilę miksujemy. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni C. Masę wykładamy na wcześniej odrysowany prostokąt. Pieczemy około 1 godziny. Wystudzoną bezę wykładamy na ciasto. Schładzamy w lodówce   Do wykonania ciasta wykorzystałam prostokątną tortownicę z przykrywką. Brytfanka będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika wypieków. Idealna do pieczenia smacznych ciast. Produkt wykonany z wysokiej jakości.. Forma nadaje się do użycia

Podróż w kulinaria
Ciasto z morelami na dużą blachę 39

Ciasto z morelami na dużą blachę To morelowe ciasto z kruszonką jest wilgotne i długo utrzymuje świeżość. Jest puszyste, lekkie, przygotowuję je na kefirze i oleju, składa się z dwóch warstw jasnej i kakaowej. Morele w tym cieście smakują najbardziej latem. Do ciasta wykorzystałam składniki, które każdy ma w domu, jeśli nie macie kefiru to może być maślanka lub mleko(...)powoli kefir, cały czas dalej ubijając. Bezpośrednio do masy przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko mieszamy silikonową szpatułką. Odkładamy 1/3 ciasta i łączymy je z kakao. Jasne ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, potem kładziemy ciasto z kakao, a na wierzchu układamy pokrojone morele, można kłaść gęściej jedna obok drugiej. Robimy kruszonkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybkie ciasto gruszkowo-imbirowe 64

pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 190°C. Do miski włożyć wszystkie składniki, wszystko zmiksować do ich połączenia. Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię. Gruszki obrać i pokroić na mniej więcej, centymetrowe paski, ułożyć tak, aby zachodziły na siebie, całość posypać cukrem trzcinowym, z twardego masło zrobić wiórki i posypać nimi całą powierzchnię ciasta. Ciasto pieczemy przez(...)minut bez termoobiegu, do tak zwanego suchego patyczka. Smacznego!     Artykuł Szybkie ciasto gruszkowo-imbirowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Torcik śmietanowy na zimno 189

Zapraszam na smakowity torcik bez pieczenia z dodatkiem świeżych borówek amerykańskich. Spód ciasta zrobiłam z pysznych herbatników o smaku waniliowym bez cukru od Cukry Nyskie . Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Polecam do kawy Składniki: 120 g herbatników bez cukru Od Cukry Nyskie 60 g masła 100 g borówek amerykańskich 330 ml śmietanki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Najlepszy przepis na ciasto do pizzy włoskiej! 44

cieście z suchych drożdży. Ciasto możesz wyrobić ręcznie lub z pomocą robota kuchennego. Pizzę piecz w wysokiej temperaturze – odpowiednie będzie 230 stopni Celsjusza. Pizzę możesz upiec na blasze do pieczenia, a jeśli masz kamień do pizzy, to polecam z niego skorzystać. Rozgrzej wcześniej kamień przez minimum 30 minut w piekarniku. Pieczenie pizzy na kamieniu sprawi, że ciasto będzie(...)czasu wyrabiać ciasto na włoską pizzę? Na początku należy przygotować ciasto. Do mąki dodaj suche drożdże, cukier, letnią wodę i sól. Wymieszaj i wyrób zwarte ciastociasto wyrabiaj przez około 5 minut. Pod koniec wyrabiania dodaj oliwę. Odpowiednio wyrobione ciasto powinno odchodzić od ręki.   Ile czasu powinno wyrastać ciasto na pizzę? Gotowe ciasto należy uformować w kulkę, przykryć ściereczką

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania