ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:450/2671)

Bananowa tarta z bitą śmietaną 208

Nie przepadacie za pieczeniem ciast? W takim razie proponuję Wam pyszną bananową tartę, która nie wymaga pieczenia. Spód ciasta będzie zrobiony z herbatników. Przygotowanie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z brzoskwinią i bezą pod maślaną kruszonką 116

mąki ziemniaczanej ▪ pół szklanki słodzika/cukru ▪ ok. 500 g brzoskwiń (mogą być z puszki) beza ▪ 5 białek ▪ 3/4 szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) +cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier puder i pokrojone na kawałki masło. Wyrabiamy ciasto i na koniec dodajemy żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto i dzielimy je na pół. Owijamy(...)połówkę dobrze schłodzonego ciasto ścieramy na tarte o grubych oczkach jako spód, lekko uklepujemy. Następnie wykładamy masę serową, potem brzoskwinie i na koniec bezę. Ścieramy na wierzch drugą połówkę ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  ZAPRASZAM RÓWNIEŻ PO PRZEPIS

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z brzoskwinią i bezą pod maślaną kruszonką 96

mąki ziemniaczanej ▪ pół szklanki słodzika/cukru ▪ ok. 500 g brzoskwiń (mogą być z puszki) beza ▪ 5 białek ▪ 3/4 szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) +cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier puder i pokrojone na kawałki masło. Wyrabiamy ciasto i na koniec dodajemy żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto i dzielimy je na pół. Owijamy(...)połówkę dobrze schłodzonego ciasto ścieramy na tarte o grubych oczkach jako spód, lekko uklepujemy. Następnie wykładamy masę serową, potem brzoskwinie i na koniec bezę. Ścieramy na wierzch drugą połówkę ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  ZAPRASZAM RÓWNIEŻ PO PRZEPIS

zdrowo i aktywnie
,,Jagodowa chmurka’’ 373

czym gotową masę wykładamy na galaretkę. Od dna formy odrysować prostokąt, który będzie potrzebny do pieczenia bezy. Składniki bezy: 3 białek 300 g cukru pudru lub drobnego do wypieków 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Barwnik różowy Przygotowanie bezy: Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera i ubijamy do momentu otrzymania sztywnej błyszczącej piany. Po łyżce dodajemy(...)chwilę miksujemy. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni C. Masę wykładamy na wcześniej odrysowany prostokąt. Pieczemy około 1 godziny. Wystudzoną bezę wykładamy na ciasto. Schładzamy w lodówce   Do wykonania ciasta wykorzystałam prostokątną tortownicę z przykrywką. Brytfanka będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika wypieków. Idealna do pieczenia smacznych ciast. Produkt wykonany z wysokiej jakości.. Forma nadaje się do użycia

Podróż w kulinaria
Ciasto z morelami na dużą blachę 48

Ciasto z morelami na dużą blachę To morelowe ciasto z kruszonką jest wilgotne i długo utrzymuje świeżość. Jest puszyste, lekkie, przygotowuję je na kefirze i oleju, składa się z dwóch warstw jasnej i kakaowej. Morele w tym cieście smakują najbardziej latem. Do ciasta wykorzystałam składniki, które każdy ma w domu, jeśli nie macie kefiru to może być maślanka lub mleko(...)powoli kefir, cały czas dalej ubijając. Bezpośrednio do masy przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko mieszamy silikonową szpatułką. Odkładamy 1/3 ciasta i łączymy je z kakao. Jasne ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, potem kładziemy ciasto z kakao, a na wierzchu układamy pokrojone morele, można kłaść gęściej jedna obok drugiej. Robimy kruszonkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybkie ciasto gruszkowo-imbirowe 67

pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 190°C. Do miski włożyć wszystkie składniki, wszystko zmiksować do ich połączenia. Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię. Gruszki obrać i pokroić na mniej więcej, centymetrowe paski, ułożyć tak, aby zachodziły na siebie, całość posypać cukrem trzcinowym, z twardego masło zrobić wiórki i posypać nimi całą powierzchnię ciasta. Ciasto pieczemy przez(...)minut bez termoobiegu, do tak zwanego suchego patyczka. Smacznego!     Artykuł Szybkie ciasto gruszkowo-imbirowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Torcik śmietanowy na zimno 199

Zapraszam na smakowity torcik bez pieczenia z dodatkiem świeżych borówek amerykańskich. Spód ciasta zrobiłam z pysznych herbatników o smaku waniliowym bez cukru od Cukry Nyskie . Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Polecam do kawy Składniki: 120 g herbatników bez cukru Od Cukry Nyskie 60 g masła 100 g borówek amerykańskich 330 ml śmietanki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Najlepszy przepis na ciasto do pizzy włoskiej! 48

cieście z suchych drożdży. Ciasto możesz wyrobić ręcznie lub z pomocą robota kuchennego. Pizzę piecz w wysokiej temperaturze – odpowiednie będzie 230 stopni Celsjusza. Pizzę możesz upiec na blasze do pieczenia, a jeśli masz kamień do pizzy, to polecam z niego skorzystać. Rozgrzej wcześniej kamień przez minimum 30 minut w piekarniku. Pieczenie pizzy na kamieniu sprawi, że ciasto będzie(...)czasu wyrabiać ciasto na włoską pizzę? Na początku należy przygotować ciasto. Do mąki dodaj suche drożdże, cukier, letnią wodę i sól. Wymieszaj i wyrób zwarte ciastociasto wyrabiaj przez około 5 minut. Pod koniec wyrabiania dodaj oliwę. Odpowiednio wyrobione ciasto powinno odchodzić od ręki.   Ile czasu powinno wyrastać ciasto na pizzę? Gotowe ciasto należy uformować w kulkę, przykryć ściereczką

Via Gusto
Sernik z Rosą 73

Sernik z rosą – wykonanie Kruche ciasto: Zagnieść kruche ciasto, do przesianej przez sito mąki dodajemy proszek do pieczenia, pokrojone w kostkę masło oraz cukier puder. Siekamy składniki na kruszonkę, następnie dodajemy jajko oraz żółtka. Zagniatamy ciasto i formujemy kulkę. UWAGA: Pamiętajcie, że dwa białka, które Wam zostaną, można odłożyć na bezę, którą będziemy przygotowywać później. Formę(...)pieczenia. Ciasto kroimy na plastry i rozkładamy na spodzie blachy. Formujemy palcami, aby pokryć całe dno blachy. Dziurkujemy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Masa serowa: 2 całe jajka i 4 żółtka ubijamy z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego. UWAGA: Pamiętajcie, aby w tym przypadku również odłożyć białka na bezę. Następnie, zmniejszając obroty

Przepiski.pl
Śmietanowiec z owocami i galaretką na biszkopcie 71

doskonały deser do kawy i herbaty. To kuszące wyglądem ciasto na biszkopcie z borówkami i galaretką truskawkową cudownie smakuje i wspaniale orzeźwia. Jeśli szukasz przepisu na piękne ciasto ze śmietaną, nasza propozycja z pewnością powinna Cię zainteresować. Proste(...)wersje z jogurtem oraz mlekiem. Śmietanowiec to deser, w którym pieczony spód, możesz zastąpić biszkoptami lub herbatnikami. Dzięki temu powstanie śmietanowiec bez pieczenia, czyli jeszcze szybsza wersja tego ciasta. Przepis na śmietanowiec z galaretką jest jednym z wielu wersji tego popularnego ciasta

Kuchnia Na Wypasie
Wilgotne ciasto czekoladowe 112

Wilgotne ciasto czekoladowe, proste w przygotowaniu, bez miksera, w kilka chwil i do pieca. Gotowe można udekorować cukrem pudrem, polewą, lukrem, ja jednak dziś zrezygnowałam z wszelakich dodatków. A jest radocha! SMACZNEGO! Cudne, mokre ciasto czekoladowe z dodatkiem dżemu malinowego, no idealne do dzisiejszej kawy przy tym pięknym słońcu! Inspiracja tutaj . SKŁADNIKI: 125 g masła 250 ml mleka(...)pojemność 250 ml. Ciasto piekłam w keksówce o wymiarach 31 x 12 cm. Składniki w temp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: Masło rozpuszczam, studzę. Mąkę i sodę przesiewam. W misce mieszam rózgą suche składniki, dodaję mokre, mieszam do połączenia. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej

Zasmakuj Kuchni
Chleb - nigdy się nie nudzi 245

bez zarzutu. Najpierw mieszam tą samą łyżką, którą dodawałam miód, a potem wyrabiam ciasto kilka minut. Można użyć tu robota. Wyrabiam jakieś 8 minut. Na koniec biorę na dłoń łyżkę oliwy lub oleju  i całą kulę ciasta, także pod spodem gładzę rozprowadzając cały olej po pełnej powierzchni ciasta. Teraz wkładam miskę do termicznej torby i odkładam ciasto(...)dwie  w miarę równe części i używając łopatki  do ciasta formuję bochenki, zawijając jakby chleb ku spodowi. Nie podrzucam za wiele mąki, dopiero uformowane oprószam sporą ilością mąki i przykrywam ściereczką. Już przed wyłożeniem ciasta na blat, do piekarnika wkładam zwykłe naczynia żaroodporne, można piec bez nich, na papierze lub mocno rozgrzanej blaszce, ale w nich jest

I tu będę miała takie te