ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:462/2671)

Łaciate Ciasto Z Serem I Kajmakiem 41

czarna porzeczka 1/2 słoika dżemu np. morelowego 1/3 puszki kajmaku orzechy mielone lub siekane     Pieczenie łaciatego ciasta  1. Osobno szykujemy białe i ciemne ciasto. 2. Białe ciasto Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodajemy cukier, miksujemy na bezę na najszybszych obrotach, następnie przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia, dodajemy ocet(...)szczyptą soli, następnie dodajemy cukier, miksujemy na szklistą bezę, potem dodajemy żółtka i znów krótko miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, miksujemy już na wolnych obrotach do połączenia się składników. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia i naprzemiennie wykładamy po łyżce białego ciasta i ciemnego. Na koniec można delikatnie np. widelcem przemieszać ciasto

Gotowanie...to proste !
Chlebek cynamonowy krojony 99

masła (50 g), a cukier wymieszać z cynamonem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować formułując dosyć duży, nie za gruby prostokąt. Następnie ciasto przełożyć na formę do pieczenia wyłożoną papierem. Przygotowane ciasto pokroić na 12 kawałków (bez rozdzielania kawałków) . Na sam koniec posmarować ostudzonym masłem i posypać mieszanką cukru z cynamonem.  Piec przez około 20 minut

Ugotować
Ciasto poduszkowiec 48

Ciasto poduszkowiec to delikatnie wilgotne i mocno czekoladowe ciasto z serem. Puszyste ciasto, które łączy w sobie najlepsze smaki, czyli smak czekolady i sera. Prosty przepis na ciasto czekoladowe z serem z wiaderka, które jest łatwe do przygotowania. Idealny deser na każdą okazję. Szybkie ciasto, które rewelacyjnie smakuje, pięknie wygląda i dobrze się przechowuje. Ciasto poduszkowiec jest łatwe do zrobienia(...)dopisek " szybkie ciasto do zrobienia". Dodatkową zaletą ciasta jest to, że ciasto poduszkowiec bardzo dobrze się przechowuje w lodówce i nie traci smaku ani wyglądu. Prosty przepis na ciasto czekoladowe z serem z wiaderka. Liczba porcji: 24 Czas przygotowania: 25 minut + pieczenie Forma: 38 cm x 25 cm x 8 cm Przepis na ciasto poduszkowiec: Ciasto czekoladowe na poduszkowiec

Kuchcik gotuje
Tarta ta ten ma atut 132

ciastem formę. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piekę około 20 minut. Na podpieczone wykładam dżem i posypuję orzechami. I takie możnaby zapiec z 10 minut i byłoby kruche dla osób nielubiących bezy. A gdy decydujemy się na bezę ubijamy chwilę po włożeniu ciasta na pierwsze pieczenie. Ubić trzeba na najwyższych obrotach, na koniec stopniowo, powoli dorzucać

I tu będę miała takie te
torcik malinowy "wiosenny ogródek" 153

ciasta odłożyć 4 łyżki i wymieszać z zielonym barwnikiem. Dno tortownicy wyścielić papierem i przełożyć większą część ciasta (tą bez barwnika). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około 30 minut. Ciasto zielone upiec na papierze do pieczenia (wielkość nie ma znaczenia, bo później będziemy je kruszyć). Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na trzy blaty. Nasączyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto zebra :D czyli następny zwierz w domu :D 119

się na końcu * 1 cukier waniliowy * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubiłam jajka z odrobiną soli. Powoli dosypywałam cukier i cukier waniliowy. Na koniec dodałam żółtka. Zmniejszyłam obroty miksera i powoli wlewałam olej. Jak już porządnie się wymieszało dolałam oranżadę. Na końcu wsypałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Uzyskaną masę podzieliłam na dwie części. Nie podzieliłam(...)łyżki mąki :D Wtedy się już bawimy w wylewanie do formy. Wyłożyłam blaszkę papierem do pieczenia i na zmianę wylewałam jasne i ciemne ciasto. Piekłam w 180 stopniach 1 godzinkę. Pękło mi...nie mam recepty na to, by ciasto zwyczajnie się upiekło bez pęknięcia. No nic i tak nieźle jak na 26 lat nie pieczenia tego ciasta

Pieprzyć z Fantazją
Szybka kokosowo-orzechowa krajanka (bez pieczenia) 141

Szybka kokosowo-orzechowa krajanka (bez pieczenia) Ostatnio coraz częściej sięgam po szybkie słodkości bez pieczenia. Dziś kolejna pyszna propozycja idealna do małej filiżanki dobrej kawy. Jeśli lubicie połączenie kokosowych i orzechowy smaków oraz proste i naprawdę szybkie w przygotowaniu desery, to w tym się dosłownie zakochacie Pierwszy raz tą krajankę przygotowałam bardzo dawno temu… Zmieniłam(...)można użyć innych) 1 szklanka masła orzechowego z wiórkami kokosowymi* 1 szklanka cukru kokosowego 100 g masła około 100 g gorzkiej czekolady opcjonalnie: chrupiące kuleczki w czekoladzie (dekoracja do ciast) *jeśli takiego nie macie dodajcie do masy wiórki kokosowe Przygotowanie: Pokruszone herbatniki (nie rozdrabniamy ich w blenderze, mają być ciut większe i mniejsze kawałki – ja robiłam to w dłoniach

Słodkie okruszki
Tarta z zielonym groszkiem na cieście bez masła i białej mąki 109

tutaj także ser pleśniowy, więc jeśli macie ochotę na więcej wyrazistych smaków, to będzie to świetny wybór. TARTA Z ZIELONYM GROSZKIEM NA CIEŚCIE BEZ MASŁA I BIAŁEJ MĄKI Czas przygotowania 15 minut + 40 minut pieczenia Składniki na formę 22 cm Kruche ciasto na spód 100 g mąki z ciecierzycy 50 g mąki gryczanej pełnoziarnistej 50 g serka naturalnego/g(...)zwarte, elastyczne ciasto, w razie potrzeby dodając mąki Ciasto włożyć na chwilę do lodówki, w tym czasie przygotować farsz Wypełnienie Groszek zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut Jajka roztrzepać z jogurtem, dodać pokruszony twaróg Paprykę posiekać na mniejsze kawałki Warzywa dodać do masy jajecznej i przyprawić Ciastem wylepić formę, ja posmarowałam ją odrobiną oliwy, żeby bez problemu wyjąć

HealthyCreations
Tarta na kruchym cieście z botwinką, cukinią i serem feta 168

ciastem, zawijając lekko brzegi do góry. Ciasto ponakłuwać widelcem i ponownie umieścić w lodówce na przynajmniej pół godziny. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni i piec ciasto do lekkiego zrumienienia. Upieczone przestudzić bez wyjmowania z formy. Farsz: 1 średni pęczek botwinki , 1 średnia cukinia lub 2 mniejsze, 1/3 opakowania sera feta , 1 jajko , 5 łyżek kwaśnej(...)lekkiego zrumienienia. Wystudzić. Na podpieczonym cieście rozłożyć cukinię, botwinkę i buraczki. Jajko roztrzepać ze śmietaną z dodatkiem soli i pieprzu. Wylać to na warzywa. Wierzch posypać pokruszoną fetą. Tartę piec w temperaturze 190 stopni do lekkiego zarumienienia. Podawać na gorąco lub na zimno zamiast tradycyjnej kanapki. Ciasto jest bardzo kruche i kroi się bez problemu. Tarta jest tak samo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto Pani Walewska z bakaliami 317

hitem :). Przy przenoszeniu ciasta z bezą proszę uważać, bardzo łatwo je połamać. Jeśli nie lubimy powideł śliwkowych, możemy użyć kwaskowatego dżemu. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „ciasta czytelników” ).     Ciasto Pani Walewska z bakaliami Składniki: Kruche ciasto: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 260g masła 150g cukru 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki śmietany(...)zagnieść rękoma ciasto. Podzielić je na dwie równe części. 4. Dwie blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą z nich wyłożyć ciastem (jeśli mamy tylko jedną blaszkę, przygotowujemy najpierw jedno ciasto, później drugie). Wierzch ciasta posmarować powidłami. Beza: 5. Białka ubić na sztywną pianę. Powoli wsypać cukier i ubijać mikserem, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać wiórki

Mała Cukierenka
Ciastka z masłem orzechowym 63

masłem orzechowym: 100 g masła 100 g masła orzechowego 1 jajko 1/2 szklanki cukru (około 100 g) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g gorzkiej czekolady szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Masło, masło orzechowe i jajko należy wyjąć wcześniej z lodówki(...)drobno posiekać i dodać do ciasta. Całość chwilę wyrabiać dłonią, do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Jeśli mamy czas to gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut, wówczas łatwiej będzie nam formować ciasteczka. 4. Piekarnik nastawić na 175 stopni, góra – dół, bez termoobiegu. 5. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić

Gotuj z Prezesem
Szybkie, ucierane, kokosowe ciasto z rabarbarem i truskawkami 245

wyczuwalny, a ulotny aromat kokosowy z rabarbarem i truskawkami uwodzi kubki smakowe. Ciasto jest na tyle stabilne, że możesz dodać dowolną ilość owoców bez obawy, że podczas pieczenia opadną na dno. Amatorów ucieranych ciast z owocami, na drugie, równie pyszne ciasto z rabarbarem oraz owsianą kruszonką zapraszam tutaj. Składniki: 260g mąki 60 g wiórkówk kokosowych 160 g cukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Malinowa chmurka 350

galaretką malinową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin - i nie tylko! :) Na początek kilka ważnych rzeczy: Jeżeli używamy malin mrożonych, wcześniej należy rozmrozić je na durszlaku.  Wszystkie składniki na kruche ciasto powinny być schłodzone.  Pieczenie ciasta warto rozłożyć sobie na dwa dni. Pierwszym powodem jest dość(...)temperaturze 140ºC przez około 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności lekko przedłużyć (lub skrócić) czas pieczenia. I tak jak wspominałam na początku najlepiej zostawić ją do wystygnięcia na całą noc w piekarniku. Na koniec krem. Należy przygotować go bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie miksera. Ubijać do momentu

Świat Ciasta
Bezglutenowe kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem 241

posmarowania foremki zmielony na puder ksylitol do oprószenia WYKONANIE: W misce wymieszać wszystkie mąki, proszek do pieczenia, ksylitol, wanilię i zmielone orzechy. Dodać zimne masło i posiekać je z mąką na drobne grudki. Dodać jajko i dobrze wymieszać całość łyżką.  Ciasto przykryć folią i z miską wstawić do lodówki na około 60 minut. Rabarbar umyć, osuszyć, odciąć końcówkę(...)około 2/3 schłodzonego ciasta, piec 15 minut. W międzyczasie osączyć rabarbar z soku jaki się wytworzył, dodać do niego truskawki, zasypać łyżką mąki ziemniaczanej, delikatnie wymieszać i wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzch pokruszyć pozostałą część ciasta. Tortownicę ponownie wstawić do piekarnika, piec 15 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni z termo obiegiem (170 bez) i piec

Kuchenne zapiski Edyty