ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:470/2638)

Ciasto z wiśniami i bezą / Cherry meringue cake 313

Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 60 g (6 łyżek) cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g zimnego masła 4 żółtka Składniki na bezę: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Składniki na wiśnie: 350 g wiśni bez pestek 2 łyżki cukru Przygotowanie: W misce miksera umieść(...)pianę i cały czas ubijając dosypuj powoli cukier i miksuj aż cukier się rozpuści. Na koniec wmieszaj mąkę ziemniaczaną. Wyłóż bezę na wiśnie i zetrzyj na wierzch resztę ciasta na tarce o dużych oczkach. Włóż do piekarnika i piecz przez około 40 minut lub do ładnego zarumienienia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego! English version Cherry meringue cake

karmelowy
Kruche babeczki nadziewane budyniem serowym-pieczone z nadzieniem-pyszne i łatwe+FILM 45

NADZIENIE SEROWE -250g sera białego  -ok 50g masła -5 łyżek cukru -1 budyń śmietankowy 40g bez cukru -125ml mleka CIASTO NA BABECZKI -2 szkl mąki pszennej tortowej -100g masła -1/2 szkl cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -1,5 łyżki śmietany -1 jajko  DODATKOWO -cukier puder do posypania  Na początek zrobimy(...)filmu by zobaczyć jak to zrobić) babeczki wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 20-25 minut na złoty kolor. Chwilkę studzimy i wyciągamy z foremek. Tak postępujemy z całym ciastem. Ostudzone babeczki oprószamy cukrem pudrem. i nasze babeczki są gotowe :) Polecam serdecznie, bo są na prawdę pyszne, chrupiące z pysznym

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Owocowe ciasto z kubka 34

Bardzo szybkie i proste w wykonaniu ciasto, a do tego pyszne i puszyste! Idealne do filiżanki kawy. Składniki 1 kubek małego jogurtu naturalnego (180-190g) 3 kubki mąki 1 kubek oleju 3 jajka 1 kubek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego ulubione owoce (ja użyłam borówek) Przygotowanie Jogurt przelać do miski, umyć kubeczek. Odmierzyć(...)wymieszać łyżką. Owoce umyć i w razie potrzeby pokroić na cząstki. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 175°C. Blaszkę (25×25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto. Można wierzch ciasta dodatkowo wyłożyć owocami. Piec 40-45 min bez termoobiegu do „suchego patyczka”. Wyjąć po upieczeniu z piekarnika i wystudzić. Autor

Wasze Przepisy
Ciasto z makiem i jabłkami 78

Ciasto z makiem i jabłkami Przepis na delikatny biszkopt makowy z masą i galaretką. Pyszne ciasto makowe z jabłkami prażonymi, to znakomity zamiennik dla tradycyjnego makowca lub biszkoptu z masą. Bezglutenowe ciasto z owocami, jabłka można zastąpić śliwkami z kompotu lub innymi owocami. To wilgotne ciasto z jabłkami doskonale się sprawdzi do niedzielnej kawy jak i na świąteczny stół. Ciasto(...)skróty i zrobiłam ciasto z jabłkami prażonymi ze słoika. Jak zrobić ciasto makowe z jabłkami? Chodzi mi po głowie jeszcze pomysł na ciasto czekoladowe na święta, ale o tym innym razem. Ciasto z makiem Święta Bożego Narodzenia i potrawy z makiem, tego wymaga tradycja. Na moim Blogu znajdziesz przepis na makowiec bez pieczenia, roladę seromakowiec, a teraz

Dieta moja pasja
Serniko-brownie (sernik+brownie) 178

najlepsze, najbardziej lubiane desery - brownie i sernik! Te połączenie to coś cudownego. Polubiłem to ciasto od pierwszego kawałeczku, po jego spróbowaniu odrazu chce się sięgać po następny.  To ciasto napewno nie jest dla ludzi na diecie. Cukier, masło, mąka, czekolada... no ale czasami na cheat day można sobie pozwolić. 😆 Zrobienie takiego serniko-brownie, to dosłownie kilka minut pracy(...)rozpuścić. Po tym dodajemy jajka, śmietanę i ponownie krótko mieszamy. Przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mieszamy aż powstanie gładka masa bez grudek mąki. Tak przygotowane ciasto przelewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 30-35 min. W samym środku brownie może (a nawet musi) być lekko, lekko niedopieczone. Studzimy. Za pomocą

Kuchnia Łukasza
Kostka Tiramisu 44

pół nie mam problemu, ale już przy 3 blatach ręce troszkę mi się trzęsą;) Udało się, choć blaty są dosyć cienkie. Biszkopt piekłam bez dodatku proszku do pieczenia. Jeżeli chcecie by ciasto było wyższe, użyjcie nieco mniejszej blaszki (lub dodajcie minimalną ilość proszku do pieczenia ). Można też skorzystać z innej jeszcze opcji i upiec osobno 3 biszkopty

Smaki Na Talerzu
Tort z wiśniami 121

Dziś przedstawiam Wam jeden z tortów jakie ostatnio piekłam. Tradycyjny biszkopt bez proszku do pieczenia, śmietana z mascarpone. Do tego wiśnie ze słoika, które fajnie przełamują słodycz ciasta. A na koniec dekoracja czyli bezy, markizy bezowe, truskawki, bańki z żelatyny i świetne paluszki o smaku oreo. Paluszki możecie kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Wpis ten powstał przy

Ewa w kuchni
Sernik z kroplami bursztynu 340

szklanki mleka 1 cukier wanilinowy łyżkę soku z cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza 4  białka 3/4 szklanki cukru szczypta soli Wykonanie: Na stolnicę wsypujemy przesianą przez sito mąkę dodajemy resztę składników, następnie wyrabiamy dokładnie łącząc ze sobą wszystkie składniki, ciasto zawijamy w folię spożywczą wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. W tym czasie wyrabiamy(...)około 15 min w temperaturze 180 stopni C.  Na podpieczone ciasto wylewny masę serową, pieczemy około 50 minut w 180 stopni C. Pod koniec pieczenia wykładamy na ser białka ubite na sztywno z cukrem oraz solą i pieczemy 15 minut, tak aby beza zarumieniła się. Wyłączamy piekarnik, zostawiam ciasto w gorącym piekarniku jeszcze

kgwjanczewo
Kruche ze śliwkami 165

wkładamy do zamrażarki (na 20-30 minut). beza: 4 białka 160 g cukru pudru  szczypta soli Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Powoli dosypujemy cukier i nadal ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. W formie lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia układamy:  rozwałkowaną większą część ciasta  połówki śliwek (skórką do dołu) pianę(...)wkładamy do zamrażarki (na 20-30 minut). beza: 4 białka 160 g cukru pudru  szczypta soli Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Powoli dosypujemy cukier i nadal ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. W formie lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia układamy:  rozwałkowaną większą część ciasta  połówki śliwek (skórką do dołu) pianę

bistro mama
,,Brzoskwiniowa CHMURKA” 85

łyżeczka proszku do pieczenia 200 g mąki pszennej 150 g zimnego masła Składniki szybko zagniatamy aż powstanie jednolita i gładka masa, formujemy kulę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Dziurkujemy widelcem. Pieczemy w 190 stopniach(...)płatków migdałowych Helio Przygotowanie bezy: Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera i ubijamy do momentu otrzymania sztywnej błyszczącej piany. Po łyżce dodajemy cukier. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilę miksujemy. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni C. Masę wykładamy na wcześniej odrysowany prostokąt, posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy około 1 godziny. Wystudzoną bezę wykładamy na ciasto. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Podróż w kulinaria
Pychotka ananasowa 608

łyżki cukru 1 puszka ananasa 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 16 g cukru waniliowego BEZA Z BAKALIAMI: 6 białek 1 szklanka cukru pudru 15 dag orzechów włoskich 50 g płatków migdałowych Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części.Wylepić dno dwóch jednakowych blaszek(...)blat, posmarować cienko dżemem pomarańczowym. Beza: Białka jaj ubijamy na sztywna pianę wsypując w trakcie miksowania cukier puder, bezę dzielimy na dwie części i smarujemy ciasto z dżemem posypujemy mieszanką bakaliową. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec 40 minut-piekąc w ten sposób dwa jednakowe blaty. Masa ananasowa: Część mleka zagotowujemy z cukrem, budyń, mąkę

Wanilia i Kardamon
wyśmienity galaretkowy torcik z gruszką,pomarańczą,śmietaną... 148

czekolada starta 50 gram oprócz obu mąk i proszku ubić mikserem lub w robocie z 6 minut jajeczną masę, wsypać przesiane mąki z proszkiem, tortownica bez smarowania 24 cm, wlac ciasto i piec w 200 C około 40 minut, wystudzony biszkopt przekroić na 3 placki, gruszki obrane, cienko pokrojone zeszklić na patelni z 1 łyżką cukru i 1/4 szklanki

W Mojej Kuchni Lubię
pani walewska vel pychotka 206

łyżeczki proszku do pieczenia ~1/2 szklanki cukru pudru ~200 g masła  ~6 żółtek (białka zostawić do bezy) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. Z ciasta uformować kulę i podzielić ją na dwie równe części. Beza: ~6 białek ~1 1/2 szklanki drobnego cukru lub cukry pudru ~łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo (to bardzo(...)wymiarach 25x33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na spód, wyrównać. Na nim rozsmarować połowę dżemu. Następnie wyłożyć połowę masy bezowej. Na masę bezową wysypać połowę płatków migdałowych. Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Można obydwa placki piec razem w piekarniku (w termoobiegu) lub jeden

chili & sugar
Najlepsze ciasto DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ+FILM 81

Cześć, sezon na rabarbar w pełni, wiec zapraszam na niezawodną klasyczną drożdżówkę z rabarbarem i kruszonką. Ciasto jest łatwe, puszyste, pyszne. Tradycyjnie już zapraszam na film i mój kanał YouTube :) SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm CIASTO -750g mąki pszennej tortowej+2 łyżki -60g drożdży świeżych -4 jajka -3/4 szkl cukru+1 łyżka -cukier waniliowy(...)mieszamy i wykładamy na ciasto. Całość przykrywamy ściereczką i odkładamy na jakieś 15 min. W tym czasie robimy kruszonkę. Zimne masło lub margarynę dajemy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz mąkę. Wyrabiamy palcami do uzyskania sypkiej konsystencji.  Posypujemy ciasto. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Orzechowiec z jabłkami 108

wymiarach 30 x 11 cm lub mniejszą wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Nastawiam piekarnik na 180 st. C grzanie góra plus dół bez termoobiegu. Wkładam keksówkę z ciastem na środkową półkę i piekę ok. 50-60 minut, do suchego patyczka. Studzę, posypuję cukrem pudrem, podaję. Smacznego             Przepis zmodyfikowany: dodatek Świata Kobiety

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasto w słonej odsłonie - na tarty wytrawne 220

trzeba, samo masło też wystarczy, aby ciasto w trakcie pieczenia nie przywarło na amen do formy. Jeśli macie prostą formę, bez pofałdowanych brzegów, można ją wyłożyć papierem do pieczenia. Przekładamy rozwałkowane ciasto do formy . Jeśli uda się Wam w całości - super! Jeśli nie, zalepiamy formę mniejszymi kawałkami - to prawie jak układanie puzzli ;) Nakłuwamy ciasto widelcem

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania