Ciasto truskawkowe pod truskawkową bezą

Ciasto truskawkowe pod truskawkową bezą

Ciasto truskawkowe pod truskawkową bezą

Witam serdecznie, sezon truskawkowy w pełni, więc tym razem słodka propozycja na przepyszne ciasto truskawkowe, na kruchym spodzie pod truskawkową bezą. Ciasto jest bardzo smaczne, proste w przygotowaniu i zawsze się udaje, polecam wypróbować przepis jeżeli jeszcze państwo takiego ciasta nie piekli. Życzę udanego wypieku i smacznego. Do przygotowania ciasta będziemy potrzebowali: blaszka o wymiarach 34 cm x 24 cm na ciasto: 400 g mąki pszennej (typ od 400 do 550) – około 2 ½ szklanki 250 ml 200 g masła 50 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.