ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:466/2671)

Cukiniowa babka z cytryną i bakaliami 80

Czas Przygotowania : 10 min Czas Pieczenia : 1 h Gotowe w : 1:10 h   Cukinię marynujemy albo kisimy, a dlaczego by nie upiec ciasta? Ja

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Ciasto czekoladowe 126

napawa mnie niepokojem. Co zrobić? Jak nakarmić spragnionych słodkości i się nie narobić? Jest sposób – ciasto czekoladowe wzbogacone aromatem pomarańczy. Bez mąki, bezglutenowe, więc przy okazji pokazujemy, że nie tylko pieczemy cudowne ciasta, ale znamy się na trendach. Ciasto banalnie proste i genialne w smaku. Potrzebujemy: 300 g czekolady (min. 70%) 260 g masła 8 jajek 250 g drobnego(...)wanilii 340 g mielonych migdałów lub orzechów skórka otarta z 3 pomarańczy sok z trzech pomarańczy Będzie dużo mieszania. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia. Czekoladę na małym ogniu topimy razem z masłem, delikatnie mieszając. Odstawiamy do przestygnięcia. Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy wanilię i cukier. Ucieramy na puszystą masę. Dodajemy połowę

ladykitchen
Ciasto z rabarbarem i bezową pianką 144

się u mnie ciasto z rabarbarem i bezową pianką. Piekę od razu dwa bo tak szybko znikają. Najlepszy jest rabarbar tzw. malinowy o czerwonych łodygach bo mniej kwaśny, ale i ze zwykłego wyjdzie pyszne ciasto tylko rabarbar trzeba bardziej posłodzić. Kwaskowatość rabarbaru przełamana słodkością bezy - to jest to!  Składniki: Ciasto: 30 dag mąki 1/2 margaryny 2 łyżki cukru pudru(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar umyć, obrać i pokroić na kawałki o grubości ok. 2cm. Wymieszać z cukrem i wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać aż do rozpuszczenia cukru i uzyskania sztywnej piany. Wyłożyć na blachę. Ciasto piec w temp. 150 st. C przy włączonym termoobiegu aż beza lekko się zarumieni

Cukiernia Pychotki
Ciasto Hucułka/Hukzulka pyszne i idealne na każdą okazję+FILM 23

wspaniałe ciasto-ciasto Hucułka, znane też jako Hukzulka Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inaczej. Składa się ze spodów z kruchego ciasta, posmarowanych dżemem porzeczkowym, posypanych orzechami, z bezy i startego ciasta. Spody przełożone są kremem kajmakowym. Ciasto jest wysokie, bardzo eleganckie, wspaniale smakuje. Zdecydowanie jedno z najpyszniejszych ciast. Idealne na Boże Narodzenie, imprezy(...)masła lub margaryny -6 żółtek (białka odkładamy do bezy) KREM -750ml mleka -2 budynie  śmietankowe po 40g bez cukru -200g masła -puszka kajmaku ok 400g BEZA NA 1 SPÓD  -3 białka -0,5 szkl cukru  -łyżka octu -2 łyżki kisielu malinowego BEZA NA 2 SPÓD -3 białka -0,5 szkl cukru  -łyżka octu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto kruche z jabłkami 103

dalej ubijamy, aż cukier się rozpuści, a masa będzie gęsta i lśniąca. Ciasto dzielimy na pół, a jedną część jeszcze na pół, połową ciasta wykładamy blachę 24x24cm (lub trochę większą), smarujemy powidłami, układamy jabłka, obrane i pokrojone w plastry, kruszymy (a raczej skubiemy rękoma) 1/4 ciasta, wykładamy bezę, a na nią resztę ciasta. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach

KUCHNIA POLSKA
Ciasto Pychotka/Pani Walewska-najlepszy przepis, zawsze wychodzi+FILM 225

blaszkę około 25x25 CIASTO -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 cukier waniliowy -3 łyżki cukru pudru -150g miękkiego masła lub margaryny  -3 żółtka  (białka odkładamy do bezy) KREM -3 żółtka (białka odkładamy do bezy) -750ml mleka -1 łyżka mąki pszennej -2 budynie śmietankowe bez cukru(...)bezy) 1 łyżkę mąki pszennej,2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g, 1 cukier waniliowy,3/4 szkl cukru i wszystko mieszamy. Gotujemy mieszając-do zgęstnienia i uzyskania gładkiego budyniu. Najlepiej mieszać trzepaczką. Budyń studzimy. SPODY  Do miski dajemy składniki na ciasto (białka odkładamy) Zagniatamy ciasto, dajemy je do woreczka i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Ciasto dzielimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
brzoskwinie z galaretką w łatwym cieście... 140

mikserem połączyć na gładkie ciasto ze 2 minuty tortownica 24 cm na dno wyłożyć papier do pieczenia a boki posmarować tłuszczem ciasto rozsmarować w tortownicy i rozłożyć gęsto umyte i bez pestek połówki brzoskwiń piec w 200C około 40-45 minut galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie w 400 ml i ostudzić na dobrze wystudzone ciasto na wierzchu rozłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto drożdżowe na oleju ze śliwkami 117

jajka i olej Zmiksować ciasto mikserem do połączenia składników, przykryć ściereczką, odstawić na 1 i 1/2 godz. do podwojenia objętości Formę 20 x 33 cm wyłożyć papierem Wyrośnięte ciasto krótko zmiksować Wyłożyć do foremki, wyrównać, pokrojone śliwki ułożyć skórką do dołu, posypać kruszonką Ciasto wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temp.na 175*C ( bez termoobiegu), piec przez ok.40

Proste Potrawy
FITKERS- zdrowa wersja snikersa! 178

Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj do połączenia wszystkich składników. 2) Wysyp odrobinę mąki na blat i rozwałkuj ciasto (dość cienko, ale bez przesady) 3) Na blachę wyłóż papier do pieczenia i przenieś ciasto.* *Ciasto będzie się łamało. Przenoś je na blachę kawałkami i na   papierze łącz kawałki palcami. 4) Włóż do piekarnika na 15 minut

fitolarun.blogspot.com
Ciasta, ciastka, ciasteczka 3061

Przypominam przepisy na ciasta z mojego bloga. Pora na odgrzebywanie zapomnianych Bananowe . Przepyszny tort Bez pieczenia Placek amerykański Makowiec owocowo-cytrynowy Tyramisu z wiśniami Ciasto z masą jabłkową SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Sernik z musem truskawkowym i bezami 137

wyłożyć papierem do pieczenia.  Za pomocą melaksera rozdrobnić ciasteczka na "piasek" i dodać do nich roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Otrzymaną masą wyłożyć dno i boki formy. Wszystko mocno docisnąć i uklepać. Formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C (bez termoobiegu) i piec przez 6-8 minut. Kiedy spód się zarumieni wyjąć formę z piekarnika(...)średnich obrotach, do otrzymania gładkiej i lśniącej konsystencji. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z tylką w kształcie gwiazdki. Na warstwie truskawkowej wyciskać małe bezy  (fot.4) . Ciasto włożyć do piekarnika i piekłam przez około 40 minut. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Na koniec ciasto można udekorować płatkami migdałowymi.   drukuj przepis

Świat Ciasta
Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru 135

owocom aż tyle czasu, co jagodom – mam na myśli przygotowanie). Dajcie koniecznie znać, czy piekliście już ciasto z borówkami Może macie swoje ulubione desery z tymi owocami? Chętnie poczytam i może coś mnie zainspiruje Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru foremka 25 x 35 cm 3 jajka 2/3 szklanki ksylitolu lub erytrytolu(...)połączyć ze sobą przy pomocy łyżki lub szpatułki. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, wyrównać. Na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce, lekko docisnąć do ciasta. Piec w 180 stopniach około 35-40 minut. Artykuł Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Lekki torcik z galaretką i malinami 78

D ziś mam propozycje na wspaniały, lekki torcik sernikowy z malinami i galaretką. Ciasto jest pyszne, idealne na deser w ciepłe dni. Nie zawiera dużo kalorii

Healthy food explorer
Pleśniak. 161

Pleśniak to jedno z moich ulubionych ciast dzieciństwa. Kruche, słodkie i tak smakowite, że znika w kilka chwil. Łączy w sobie maślane, kruche ciasto, powidła śliwkowe i słodką bezę. Piekłam go pod wieloma postaciami, z owocami, rabarbarem, makiem, różnymi dżemami, ale w tej tradycyjnej, niemalże rustykalnej formie, smakuje zawsze znakomicie. Bardzo polecam! Składniki na pleśniaka:  forma o wymiarach(...)kakao 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka powideł śliwkowych (najlepiej domowych)      Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i siekamy do uzyskania kruszonki. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy gładkie ciasto (jeśli nie chce się skleić dodajemy łyżkę zimnej wody, mleka lub śmietany). Ciasto dzielimy na trzy części (jedną większą i dwie nieco

Rozpustne gotowanie
Odwrócone ciasto cytrynowe ze śliwkami 132

pieczenia. I teraz w zależności od rodzaju użytych śliwek może być konieczne dodatkowe podpieczenie góry ciasta przez 10-20 minut bez rantów tortownicy, by wierzch "doszedł do siebie". Jeśli po pierwszej godzince pieczenia ciasta w tortownicy wbity patyczek jest suchy, nie potrzeba Wam dodatkowego pieczenia :). Ja użyłam śliwek mrożonych, które puściły sporo soku i nieco

Nastoletnie Wypiekanie