ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:473/2638)

Ciasto marchewkowe z kubusiową galaretką 282

ciasto. Lubię takie ciasta bez kremów i dodatkowych kalorii. A ta galaretka kubusiowa pyszna. Z tego przepisu piekłam też ciasto Marchewkowe z lukrem królewskim . Składniki: 4 jajka 1 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Ale-raj 1i 3/4 szkl mąki pszennej  Młyn Kopytowa 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli

Ala piecze i gotuje
Szybkie bułeczki z suszonymi pomidorami, bez wyrastania 182

zatem robić w grudniowy, ciemny poranek? Ano piec! A co piec? Bułki! Ale nie byle jakie bułki proszę Państwa. Przede wszystkim bułeczki bez wyrastania, bo mój mąż miał oddać się ich konsumpcji porą śniadaniową, więc na cały rytuał wyrabiania ciasta, wyrastania, pieczenia i potem stygnięcia, czasu już by nie starczyło. No dobra, jest chwilowe 15 minutowe wyrastanie, bardziej(...)przesiać mąkę i pokroić w kosteczkę pomidory. Ze składników zagnieść elastyczne, gładkie ciasto. Podzielić ciasto na 8-10 bułeczek. Każdą bułeczkę posmarować rozmąconym jajkiem i posypać ziarenkami. Bułeczki układać na papierze do pieczenia w sporych odległościach od siebie. Odstawić bułeczki na 15 min do napuszenia. Piec w 200 stopniach ok 10 min, potem zredukować temperaturę do 180 stopnii

Mieszam w Garnku
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #9 Tarta cytrynowa z serem i kawałkami czekolady 7366

lodówki wyciągamy ciasto. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Większą część ciasta wałkujemy tak aby pokryło ono dno oraz boki foremki (lub tak jak ja rozgniatamy po prostu ciasto rękami na blacie). Na ciasto wylewamy masę serową. Z pozostałego ciasta wałkujemy paseczki lub cokolwiek innego i układamy je na masie serowej (bez obaw(...)utopią” się w masie). Pieczemy w 180 stopniach 45 – 50 minut. Gdyby w trakcie pieczenia ciasto kruche zbytnio się rumieniło, można przykryć ciasto folią aluminiową. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku, a przed podaniem oprószamy lekko cukrem pudrem. Z foremki wykroiłam 8 porcji. Jedna to 450 kcal. Oczywiście możecie kroić mniejsze kawałki, ale mi się to nie udało

Relaxtime
ŚNIEŻNY PUCH 185

piany dodać obie mąki oraz przyprawę do piernika, delikatnie . wymieszać . najlepiej . łyżką. . Ciasto . wylać . do . formy . wyłożonej . papierem . do . pieczenia, . boki . zostawić . bez . papieru . czy . smarowania. Piec . w . temperaturze . 160 . -170 . C . około . 40 . minut. . Bezpośrednio . po . upieczeniu . ciasto . w . formie . spuścić . z . wysokości . około . 50 . cm . na . podłogę, . pozostawić . do . wystudzenia, . i . dopiero . wówczas . przekroić

RAROSSA
VADEMECUM Podstawowy przepis na gofry – co zrobić, żeby gofry były lekkie i chrupiące? 253

pieczenia to nic innego jak mieszanka wodorowęglanu sodu i winianu potasu (a czasami też dodawanej do nich jako wypełniacz skrobi). Sam wodorowęglan ma właściwości higroskopijne – czyli mówiąc totalnie łopatologicznie – wyciąga z ciasta wodę. W procesie pieczenia rozkłada się w cieście wydzielając dwutlenek węgla w postaci pęcherzyków powietrza, które ciasto spulchniają i unoszą. Proszek do pieczenia ma zasadowe(...)olej, dodajemy kogel-mogel, wszystko razem miksujemy na gładkie ciasto, bez grudek. Delikatnie do ciasta dodajemy pianę z białek i mieszamy. Nie czekamy z ciastem, nie zostawiamy go na później. Pieczemy gofry od razu! Pęcherzyki powietrza które zamknęliśmy w ubitej z białek pianie nie trwają wiecznie. PIECZENIE GOFRÓW Rozgrzewam patelnię z dwóch stron tuż przed dodaniem do ciasta

Karo in the Kitchen
Migdałowy sernik z czarnymi markizami 185

amaretto, miksujemy. Kolejno dodajemy pokruszone w rękach ciasta, mieszamy z serem łyżką. A na koniec dodajemy ubite (ze szczyptą soli) białka, mieszamy delikatnie łyżką. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną foremki. Sernik pieczemy na środkowy poziomie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia zależny od piekarnika, obserwujemy ciasto. Ciasto

Słodkie okruszki
Pleśniak z powidłami i bezą 402

papierem do pieczenia, 1/3 ciasta kładziemy na spód i nakłuwamy widelcem. Smarujemy powidłami i do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Ciasto które nam zostało wkładamy do woreczka, a następnie do zamrażalnika na 30 minut. Po półgodzinie ubijamy białka z cukrem na beze i kładziemy na powidła. Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika i trzemy na tarce nad bezą . Wkładamy

Różowa kuchnia
CIASTO CZEKOLADOWE POLSKIE MŁYNY 148

jest bardzo fajnie wykonana, na pewno nam się nie rozpadnie podczas pieczenia ciasta.  Polecam w 100 % bo zarówno Ja jak i Moi Goście byli tym ciastem zachwyceni. Dodam , że ciasto robi się bardzo szybko .  Zapraszam również do odwiedzenia Strony  oraz FP POLSKIE MŁYNY SKŁADNIKI : 🍴Ciasto Czekoladowe z Mąki Szymanowskiej Polskie Młyny 🍴2 Jajka 🍴75 g Margaryny(...)margarynę.  🍴Całość dokładnie łączymy za pomocą miksera ok 3-4 minuty na wysokich obrotach. 🍴Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny.   🍴Wstawiamy do piekarnika lekko rozgrzanego i pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 160-165 stopni C przez 40-50 minut. 🍴Ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową. Ja nie dodawałam

Gotowanie Patki
Ciasto marchewkowe z serkiem mascarpone z orzeszkami ziemnymi 293

przełożona kremem i polana kwaskowatym lukrem jest pysznym deserem do niedzielnej kawy. Spróbujcie :)     Skła d niki: 2/3 szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki zmielonych goździków 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej Szczypta soli 150 ml oleju rzepakowego 3 jajka, roztrzepane 1 szklanka posiekanych orzechów ziemnych 6 startych na średnich(...)mokrych składników. Miksujemy około 3 minut. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Orzechy rozgniatamy i razem z marchewką wsypujemy do ciasta. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem formy o średnicy ok. 23 cm. Pieczemy bez termo obiegu przez ok. 50 minut w 180 stopniach. Kiedy ciasto przestygnie serek mascarpone ubijamy około minutę z cukrem pudrem (jedynie

ChilliJemy
Torcik orzechowy z czarnym bzem i gruszką na powitanie jesieni 183

soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g zmielonych orzechów laskowych Krem z czarnego bzu: 100ml soku z czarnego bzu + 20ml do nasączenia 50g cukru 150g mascarpone 50ml śmietanki 30% 1 łyżeczka żelatyny Krem cynamonowy: 200g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka cynamonu 20ml śmietanki 30% 2 dojrzałe gruszki Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Oddziel białka od żółtek(...)dodaj do masy jajecznej - zmiksuj. 5. Dodaj mąkę i mielone orzechy - zmiksuj i przelej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. 6. Piecz w 175*C przez 45-50min. 7. Upieczone ciasto odstaw do całkowitego wystudzenia. Krem z czarnego bzu: 1. Podgrzej delikatnie sok z bzu razem z cukrem, do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. 2. Zdejmij ciepły

Kuchnia w Słońcu Skąpana
KOSTKA MALINOWA 262

BISZKOPT : 2 jajek 0,5  szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej MASA BUDYNIOWA  MALINOWA: 3 budynie waniliowe (jeżeli są bez cukru dodaje 4 łyżki cukru) 800 ml soku malinowego MASA MALINOWA: 250 ml śmietany 36 % galaretka malinowa Sposób przygotowania: Biszkopt: Żółtka  oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę(...)Mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia. Masa budyniowa malinowa

RAROSSA
Ciasto kruche z budyniem i borówkami-łatwe, szybkie i przepyszne+FILM 45

drogie ciasto z budyniem i borówkami amerykańskimi. Pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje  Zapraszam Tradycyjnie zapraszam na film z przygotowaniem ciasta krok po kroku SKŁADNIKI *blaszka ok 25x35cm używam szklanki 250ml CIASTO -2,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanki 250 ml)+ trochę do podsypania -3 żółtka -1 łyżka cukru waniliowego -0,5 szkl cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)jego połączenia z budyniem.  Budyń od razu wykładamy na podpieczone ciasto. Borówki myjemy i mieszamy z bułką tartą. Wykładamy je na budyń i posypujemy startym ciastem z zamrażarki. Wstawiamy do nagrzanego do 80 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu środkowa półka i pieczemy ok 45 minut do ładnego zezłocenia Ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy i zimne wstawiamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciastka z orzechów laskowych 124

pieczenia. Wbiłam jajko i dodałam pokrojone na plasterki zimne masło. Z podanych składników zagniotłam dość szybko jednolite ciasto. Opiekacz elektryczny rozgrzałam. Z ciasta odrywałam niewielkie porcje ciasta i układałam je w foremkach opiekacza. Ciastka piekłam dosłownie 1-2 minuty w zamkniętym opiekaczu. Powinny być ładnie zarumienione. Upieczone ciasteczka wyjmowałam na talerz. Niektóre trochę musiałam obkroić nożem bo ciasto niekiedy(...)wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
CIASTO DYNIOWO CZEKOLADOWE 53

Jesienne ciasto z puree z dyni oraz polewą czekoladową, świetnie sprawdzi się na imprezę Halloween. Z tego ciasta można przygotować również muffinki. Polecam również sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie  , tort na Hallowenn , krem dyniowy do tortów  , sernik dyniowy na biszkoptowym spodzie , piernik biszkoptowy z kremem dyniowym . Składniki Ciasto 3 jajka(...)Sposób przygotowania   Wszystkie składniki ciasta oprócz kakao dokładnie zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części ¼ i ¾. Do mniejszej części dodać kakao i wymieszać. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wylać jasne ciasto na to wylać ciemne i patyczkiem do szaszłyków, przez środek ciasta zrobić kresę, wtedy ciasto ładnie się wymiesza, lub zostawić bez mieszania wówczas ciasto będzie mieć

RAROSSA
krem krówkowy 470

Idealny dodatek do ciast i deserów. Jeśli ktoś lubi to nawet można prosto ze słoiczka wyjadać. Proste rozwiązania są często najlepsze. Masę krówkową można oczywiście kupić

Gotowanie z pasją
Beza podwójnie jagodowa i "Za nic w świecie" 127

Pieczenie jagodowego crème brûlée wiązało się z koniecznością wykorzystania pozostałych po nim kilku białek. Dlaczego zatem nie upiec kolejnej słodkości na bazie jagód? 😉 Sezon na

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania