ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:482/2638)

Sernik z mlekiem skondensowanym 85

skondensowanego 2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z mlekiem skondensowanym- sposób wykonania: Przygotowanie ciasta zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka za pomocą miksera ubić na sztywno i odstawić na bok. Przygotowujemy miskę, do której wkładamy całą zawartość twarogu z wiaderka, dodajemy żółtka, 2 budynie bez cukru i wlewamy mleko(...)Przygotowujemy tortownicę o średnicy 26 cm i dno wykładamy ją papierem do pieczenia. Natomiast boki lekko smarujemy masłem i również obklejamy papierem do pieczenia.( wycinamy z papieru paski ) Do przygotowanej tortownicy przelewamy ciasto, i delikatnie równo je rozprowadzamy. Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C ( bez termoobiegu ) i pieczemy sernik 40 minut. Po tym czasie należy zmniejszyć

Olcia gotuje!
Ciasto imprezowe 209

bez orzechowa i beza kokosowa połączone dżemem, a jakby tego było jeszcze mało to jest krem budyniowy, ciasto kruche i polewa czekoladowa. Mówię Wam pychota. Owszem wymaga całkiem sporo pracy, ale smak wszystko wynagradza. Na zdjęciach wygląda trochę jakby na górze było ciasto miodowe, ale to jest to samo kruche co na dole, tylko mi się trochę przypiekło :) Ciasto(...)gęsta dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Pod koniec wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej w której piekliśmy ciasto kruche) i pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Beza orzechowa: 5 białek  szklanka cukru 150 g mielonych orzechów (u mnie pół na pół laskowe i włoskie, ale mogą być

Cynamonowe szczęście
Karpatka 63

Karpatka to moje ciasto dzieciństwa! Karpatka to bardzo popularne ciasto, które chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. To połączenie dwóch pofałdowanych blatów ciasta parzonego przełożone dużą ilością kremu budyniowego. Zapraszam po przepis na najlepszą karpatkę z puszystą, zwartą masą budyniową, która nie wypływa po bokach. Jeśli odtworzysz przepis krok po kroku to gwarantuję, że Twoja karpatka będzie cudownie pyszna! (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać proszek do pieczenia i bardzo dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. 6. Blachę o wymiarach 23×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć połowę ciasta i równomiernie rozprowadzić po całej blaszce. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, góra-dół, bez termoobiegu i piec przez około 20 minut

Gotuj z Prezesem
Proteinowe ciacho z bananami i daktylami 137

pieczecie na weekend? Jeżeli jeszcze nie macie pomysłu to spróbujcie tego ciasta. Koniecznie! To ciasto nie rośnie, nie wygląda, ale za to smakuje superowo. Do przygotowania potrzebujemy: 4 jajka (białka i żółtka osobno) 2 banany 5 daktyli bez pestek (namoczonych) Białka ubijcie na sztywną pianę. W tym czasie namoczone daktyle zmiksujcie z bananami. Do piany dodajcie żółtka i porcjami(...)bananową masę. Delikatnie mieszajcie. Całość wyłóżcie do formy do pieczenia (u mnie 22×22) wyłożonej papierem. Pieczecie w 17-180 stopniach bez termoobiegu przez ok 20 minut

Szybko Tanio Smacznie
MARKIZY KOKOSOWE 93

markizy kokosowe. Polecam wypróbować wbrew pozorom nie są tak mocno słodkie jak nam się wydaje czytając przepis. Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny (1 kostka) 3 żółtka 1 szklanka śmietany Beza kokosowa: 5 białek szczypta soli 1 - 1,5 szklanki cukru pudru 200 - 250 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 słoik dżemu(...)Ciasto - Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Schłodzoną margarynę podzielić na mniejsze kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka oraz śmietanę. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Odkroić kawałek ciasta i rozwałkować na grubość około 2 - 3 mm i wykrawać krążki o średnicy 5 cm. Beza kokosowa - cukier puder przesiać. Białka

Ciastka - domowe słodkości
Ucierane ciasto z czerwonymi porzeczkami i bezą 172

zeszytu jako ciasto z porzeczkami i bezą. Jest mięciutkie i delikatne, a kwaskowate porzeczki doskonale przełamują słodycz bezy. Tym razem dodatkowo posypałam je płatkami migdałów, które przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Co tu dużo pisać jeśli tylko macie gdzieś porzeczki, zróbcie je koniecznie.  Ciasto  (na balszkę 25x35 cm) 400g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g masła(...)przestając ucierać dodajemy kolejno żółtka. Gdy żółtka się połączą z ciastem wsypujemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewamy mleko. Ja robiłam to na 4 razy (trochę mąki, trochę mleka i gdy się połączy znów). Ciasto przekładamy do blaszki (25x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch: 500g czerwonej porzeczki (umytej, obranej) 6 białek

Cynamonowe szczęście
Piegusek 91

masą makową z puszki, a nie z suchym makiem. Ciasto wyszło wilgotne, puszyste i bardzo smaczne. Dodatkowo polałam je lukrem cytrynowym. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6-7 białek (łącznie ok. 245g) 1szkl. mąki pszennej tortowej (taka z czubkiem) 3/4szkl. cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5szkl. oleju 1 łyżka soku z cytryny(...)proszkiem do pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mąkę wsypałam do piany z makiem i wymieszałam do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec do ciasta dolałam olej i sok z cytryny i wymieszałam. Ciasto przełożyłam do formy keksówki o wymiarach ok. 12x35cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekłam około godziny (do suchego patyczka) w temperaturze 175 stopni bez termoobiegu

Waniliowe Improwizacje
ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ 185

  Pyszny i szybki deser. Niewiele pracy, a super efekt. Polecam, wszak sezon śliwkowy w pełni. U mnie porcelanowa forma o śr.ok.26cm Składniki: * ok.500g śliwek

Smaczne Zdrowe
,,Ananasowa chmurka” 180

pora na ,,ananasową chmurkę’’. Coś pysznego dla miłośników bez i ananasów! Gwarantuję Wam, że Wasi goście będą zachwyceni! Pyszne ciasto ananasowe powstało dzięki uprzejmości marki , Helio Stovit,  oraz  ePrezenty! Składniki na kruche ciasto: 4 żółtek 4 łyżki cukru pudru pół opakowania cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g mąki pszennej 150 g zimnego masła(...)galaretkę. Od dna formy odrysować prostokąt, który będzie potrzebny do pieczenia bezy. Składniki bezy: 4 białka 200 g cukru pudru lub drobnego do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 50 g płatków migdałowych Helio 20 g wiórków kokosowych Helio Przygotowanie bezy: Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera i ubijamy do momentu otrzymania sztywnej

Podróż w kulinaria
Orzechowa szarlotka z migdałową bezą 697

ciepła :) 1,2 kg jabłek 25g masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka goździków 1 łyżeczka cynamonu CIASTO KRUCHE: 2 szklanki mąki pszennej 150g orzechów włoskich zmielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g masła 1/3 szklanki cukru 4 żółtka 1 łyżka kakao BEZA: 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)wsypać zmielone migdały i delikatnie wymieszać łopatką. Kiedy spód będzie podpieczony, wyłożyć jabłka, zetrzeć na tarce jarzynowej kakaowe ciasto i wyłożyć bezę. Użyłam rękawa cukierniczego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C, a po 5min. zmniejszyć na 170*C i piec przez 30min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta Tagged: cynamon

https:KKuchniaMniam
Ciasto budyniowe z dżemem i bezą 331

kremem i bezą,ale fajnie sprawdzi się też wiśniowy-polecam Składnki: na blaszkę-25-36cm  na ciasto: 3 szkl.mąki pszennej,1/2 szkl. cukru pudru 1 kostka margaryny,6 żółtek 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na bezę: 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,1 i 1/2 szkl.cukru 6 białek na krem: 200g masła,2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)szkl. mleka 2 żółtka ,3 łyżki cukru Dodatkowo: słoik dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto,podzielić na pół.Obie części wyłożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia,rozwałkować,każdą posmarować dżemem.Przygotowujemy  bezę ubijamy białka na sztywno dodajemy cukier i mąkę miksujemy aż będzie sztywna,wykładamy po pół na każdą blachę posmarowaną dżemem.Każdy

Swojskie jedzonko
kruche ciasteczka z bezą i powidłem 241

krążki. Połowę ciastek przed pieczeniem pokrywamy surową bezą. Ciastka bez bezy pieczemy w 180 st. C do lekkiego zrumienienia. Ciasteczka z bezą piekłam na oko najpierw w 180 st. C a następnie zmniejszyłam temperaturę do 150 st. C. Po upieczeniu studzimy na kratce a następnie przekładamy powidłem śliwkowym lub marmoladą. Z tej porcji ciasta uzyskałam ponad

Domowy Smak Jedzenia
Piernik bez jajek 97

Szybciutki w przygotowaniu piernik świąteczny bez jajek – polecam, bo smakuje obłędnie a jest banalny, każdemu się uda! Przepis wypróbowany, słodkie menu na święta już sprawdzone, skomponowane, można czekać spokojnie na ten miły czas i świętować! SKŁADNIKI: 480 g mąki 230 g cukru 30 g kakao łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki sody 500 ml mleka(...)dekoracji Piernik pieczony w keksówce o wymiarach: 31 x 12 cm. Składniki w temp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszamy razem mokre składniki. W innej łączymy suche składniki, które dodajemy do mokrych. Wszystko razem mieszamy rózgą kuchenną. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu przez

Zasmakuj Kuchni
Sernik na zimno z owocami i galaretką 138

odstawić je na noc do lodówki. To jest ten jedyny minus, ale zapewniam, że w przypadku tego przepisu (zresztą, jak i wszystkich moich bez pieczenia), nie pożałujcie tego czasu oczekiwania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto wykonałam w formie 18 cm, dzięki czemu wyszło wysokie. Chodź przyznam, że przez to nie wylałam całej galaretki na owoce. Wolałam nie ryzykować(...)wedle uznania. Kreatywność w ciastach jak najbardziej wskazana😊 Ja do przepisu wykorzystałam galaretki bez cukru, dlatego dodałam słodzik do masy twarogowej. Alternatywą oczywiście jest dać galaretkę normalną i nie dosładzać masy, lecz tę kwestie pozostawiam już Wam. Oczywiście takie serniki zaliczamy do kategorii FIT. Podsunę Wam też przepis na inny sernik bez pieczenia, który powala swoim wyglądem

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania