ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:484/2671)

SZARLOTKA KRUCHO-DROŻDŻOWA 126

minut, aż ruszą. ciasto: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone na małe kawałki, szczyptę soli, cukier, jajka oraz rozczyn. Wyrabiamy gładkie ciasto. Ja wykorzystuję w tym celu hak miksera, ale można zagnieść ciasto ręcznie. Gotową masę dzielimy na 2 równe części. Jedną część ciasta rozwałkowujemy na stolnicy (na blacie) podsypując delikatnie mąką (ciasto lekko się klei), na wielkość(...)papierze do pieczenia i przenoszę na farsz odwracając papier z ciastem (tak jest najłatwiej, odklejam papier od ciasta i gotowe) Ciasto można nakłuć w kilku miejscach widelcem. Odstawiamy ciasto na ok. 15 minut do wyrastania. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok. 40 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu.  Upieczone

Smaczne Zdrowe
Muffinki piernikowe z powidłami 183

polecam. Składniki na 12 babeczek: 2/3 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka przyprawy korzennej do piernika pół łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 55 g gorzkiej czekolady, posiekanej pół szklanki kakao 2 duże jajka 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii pół szklanki kwaśnej śmietany(...)zmianę ze suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Połowę ciasta wyłożyć do papilotek, wyrównać. Na sam środek wyłożyć pełną łyżeczkę powideł. Przykryć pozostałą częścią ciasta czekoladowego, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC, bez termoobiegu, przez około 20 - 22 minuty, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić na kratce. Polewa z mlecznej czekolady

Kubki smaku
Sernik z brzoskwiniami i orzechową bezą 216

śmietankowego (60 g) duża puszka brzoskwiń Beza orzechowa: 5 białek (tych pozostałych z ciasta kruchego i masy serowej) szczypta soli 1 szkl cukru pudru 150 g orzechów włoskich, zmielonych Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść w jednolite ciasto. Wykleić je na spód blaszki o wymiarach 24x24 wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić 30 minut w lodówce (lub dłużej(...)koniec wsypać zmielone orzechy i delikatnie wmieszać je do piany. Po tych 45-50 minutach pieczenia sernika otworzyć piekarnik i postępować dosyć szybko, by sernik nie opadł: na sernik wyłożyć orzechową bezą, wyrównać. Piec dalej w 170 st.C przez około 20 minut, aż beza się zarumieni. Upieczony sernik pozostawić w zamkniętym piekarniku na 10 minut, następnie lekko uchylić drzwiczki

Nastoletnie Wypiekanie
babka na białkach z pistacjami 91

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy je do ciasta. Delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy pistacje i mieszamy. Foremkę na babkę natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanej foremki przekładamy naprzemiennie raz ciasto bez dodatków a następnie ciasto z pstacjami

Domowy Smak Jedzenia
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 1185

Zapraszam na pyszny jabłecznik z kokosem i bezą. Na kruchym cieście z jabłkami zagęszczonymi budyniem. Ciasto pięknie pachnie i apetycznie się prezentuje. Z przepisu otrzymamy dużą blaszkę ciasta, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień:). Do masy jabłkowej możemy dodać około 100g ulubionych bakalii, polecam orzechy włoskie lub rodzynki. Jabłecznik nie należy do szybkich w przygotowaniu, ale uważam(...)proszku bez cukru 1 szklanka soku jabłkowego 2 łyżeczki cynamonu 50g skórki pomarańczowej smażonej lub kandyzowanej Masa kokosowa: 200g wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka 3 łyżki cukru Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie kisielu wiśniowego lub truskawkowego bez cukru Dodatkowo: cukier puder do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem

Mała Cukierenka
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 565

Zapraszam na pyszny jabłecznik z kokosem i bezą. Na kruchym cieście z jabłkami zagęszczonymi budyniem. Ciasto pięknie pachnie i apetycznie się prezentuje. Z przepisu otrzymamy dużą blaszkę ciasta, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień:). Do masy jabłkowej możemy dodać około 100g ulubionych bakalii, polecam orzechy włoskie lub rodzynki. Jabłecznik nie należy do szybkich w przygotowaniu, ale uważam(...)proszku bez cukru 1 szklanka soku jabłkowego 2 łyżeczki cynamonu 50g skórki pomarańczowej smażonej lub kandyzowanej Masa kokosowa: 200g wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka 3 łyżki cukru Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie kisielu wiśniowego lub truskawkowego bez cukru Dodatkowo: cukier puder do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem

Mała Cukierenka
Sernik klasyczny 113

Dziś mam dla Was przepis na jedno z najpopularniejszych ciast, czyli sernik. Tym razem jest to sernik bardzo klasyczny, bez udziwnień, na jasnym kruchym cieście. Ten sernik jest bardzo łatwy i powiedziałabym też, że szybki do zrobienia. Nie trzeba oddzielnie ubijać białek i długo ucierać masy serowej. Ciasta też nie trzeba chłodzić czy mrozić, a jedynie zagnieść na coś(...)push({}); Składniki na ciasto: 1 i 3/4szkl. mąki pszennej tortowej 0,5szkl cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100g zimnego masła 2 żółtka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na masę serową: 1kg sera z wiaderka 100g miękkiego masła 2 całe jajka 2 białka (które zostały z ciasta kruchego) 100g cukru pudru 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżka

Waniliowe Improwizacje
Bezglutenowa tarta rustykalna ze śliwkami i cynamonem 171

sprawdzi się jako przepis dla początkujących amatorów słodkich wypieków bezglutenowych. Ciasto powinno być dość elastyczne. Najłatwiej ciasto składać unosząc papier i zawiać go na część, gdzie ułożone są owoce, dzięki temu ciasto nie będzie się rwało. Bezglutenowa tarta ze śliwkami przez całą jesień i zimę Bezglutenowa tarta rustykalna to ciasto, którym można się też cieszyć późną jesienią oraz zimą. Wystarczy(...)ciasta. 8 Do mleka kokosowego dodaję pozostałe jajko i mieszam, aż do połączenia składników. 9 Dodaję mokre składniki do suchych i mieszam najpierw drewnianą łyżką, a jak już ciasto będzie bardziej zwarte wyrabiam je rękami. 10 Formuję ciasto w kulkę i odkładam na 15 minut do lodówki. 11 Rozgrzewam piekarnik do 180°C bez termoobiegu. 12 Papier do pieczenia

Book of spells
Bezglutenowa tarta rustykalna ze śliwkami i cynamonem 171

sprawdzi się jako przepis dla początkujących amatorów słodkich wypieków bezglutenowych. Ciasto powinno być dość elastyczne. Najłatwiej ciasto składać unosząc papier i zawiać go na część, gdzie ułożone są owoce, dzięki temu ciasto nie będzie się rwało. Bezglutenowa tarta ze śliwkami przez całą jesień i zimę Bezglutenowa tarta rustykalna to ciasto, którym można się też cieszyć późną jesienią oraz zimą. Wystarczy(...)ciasta. 8 Do mleka kokosowego dodaję pozostałe jajko i mieszam, aż do połączenia składników. 9 Dodaję mokre składniki do suchych i mieszam najpierw drewnianą łyżką, a jak już ciasto będzie bardziej zwarte wyrabiam je rękami. 10 Formuję ciasto w kulkę i odkładam na 15 minut do lodówki. 11 Rozgrzewam piekarnik do 180°C bez termoobiegu. 12 Papier do pieczenia

Book of spells
Bezglutenowa tarta rustykalna ze śliwkami i cynamonem 235

sprawdzi się jako przepis dla początkujących amatorów słodkich wypieków bezglutenowych. Ciasto powinno być dość elastyczne. Najłatwiej ciasto składać unosząc papier i zawiać go na część, gdzie ułożone są owoce, dzięki temu ciasto nie będzie się rwało. Bezglutenowa tarta ze śliwkami przez całą jesień i zimę Bezglutenowa tarta rustykalna to ciasto, którym można się też cieszyć późną jesienią oraz zimą. Wystarczy(...)ciasta. 8 Do mleka kokosowego dodaję pozostałe jajko i mieszam, aż do połączenia składników. 9 Dodaję mokre składniki do suchych i mieszam najpierw drewnianą łyżką, a jak już ciasto będzie bardziej zwarte wyrabiam je rękami. 10 Formuję ciasto w kulkę i odkładam na 15 minut do lodówki. 11 Rozgrzewam piekarnik do 180°C bez termoobiegu. 12 Papier do pieczenia

Book of spells
Ciasto czekoladowo-buraczkowe 117

znajdziecie też  ciasto buraczkowe , ale bez czekolady. Ciasto czekoladowo-buraczkowe Czas przygotowania: Proporcje na formę o wymiarach 30 x 42 cm Składniki Ciasto: 400 g upieczonych buraków 200 g roztopionego masła 200 g cukru trzcinowego 4 jajka 400 g mąki pszennej szczypta soli 40 g kakao 12 g proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu(...)masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, przyprawami, kakao i solą. Do masy jajecznej dodajemy buraki, delikatnie mieszamy. Dodajemy masło, mieszamy i dodajemy mąkę, delikatnie mieszamy, aż składniki ładnie się połączą. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, wygładzamy i pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez termoobiegu.  Po upieczeniu ciasto dostawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczne ciasto czekoladowo - cytrynowe 441

wymieszaj dokładnie.  W osobnej misce ubij na sztywno białka. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia, rozgrzej piekarnik do temperatury 175 stopni (bez termoobiegu). Połącz delikatnie masę z ubitymi białkami. Wlej ciasto na blaszkę.  Piecz około 1 godzinę. Wystudź. Czekoladowy ganache: Czekoladę z masłem, miodem i śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej, następnie odstaw do wystygnięcia. Masa powinna zostać

Garniec Magalie
Czekoladowy mazurek 123

mazurek w wersji czekoladowej. Nie wyobrażam sobie Wielkanocnego stołu bez tego ciasta, które jest wieloletnią tradycją kuchni polskiej. Bogato udekorowany mazurek jest ozdobą świątecznego stołu. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 125g masła ¾  szklanki cukru pudru 3 łyżki śmietany 30% 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Warstwa czekoladowa: białka z 3 jaj 1/2 szklanki(...)puszka masy kajmakowej krówkowej (510g) Polewa czekoladowa: 100g mlecznej czekolady 100ml śmietany 30% 1 łyżka masła Dekoracja: lukier z cukru pudru orzeszki ziemne bez soli Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodać jajko, proszek do pieczenia i cukier puder. Dodając po trochu śmietanę, zagnieść ciasto. Owinąć je w folie

Szalona Kuchnia Eweliny
BISZKOPTY WANILIOWO-CZEKOLADOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 256

sernika na zimno. Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki ciasteczek. Co najistotniejsze (przynajmniej dla mnie), te są bez cukru, bez mleka, bez proszku do pieczenia i bez pszenicy (orkisz jest niemodyfikowany, tak jak ona). Składniki: - 3 średnie jajka (osobno żółtka i białka) - 3-4 łyżki ksylitolu z prawdziwą wanilią lub cukru waniliowego - 3 łyżki(...)sztywno. Następnie dodajemy po jednym żółtku i cały czas ubijamy. Stopniowo dodajemy mąki i miksujemy na najmniejszych obrotach miksera lub tylko delikatnie mieszamy. Część ciasta wykładamy łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc małe kleksiki. Do części ciasta dodać łyżeczkę kakao i dokładnie wymieszać. Następnie na każdy kleksik nałożyć mniejszy kleksik czekoladowy i zamieszać delikatnie wykałaczką, by masy

Smaczne Zdrowe