ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:493/2671)

Brak tytułu 168

szukajcie w Makro. Niestety papier jest dystrybuowany bardziej pod kontem profesjonalistów,a raczej nie ujrzycie go w markecie :( Z użyciem papieru  SAGA  możliwe jest pieczenie potraw i ciast bez zbędnego tłuszczu. Natomiast parowanie potraw w papierze SAGA  pozwala zachować ich witaminy i sole mineralne. Biorąc pod uwagę jeszcze higieniczne walory papieru(...)papier  SAGA , dzięki czemu aromatyczne niuanse Twoich potraw będą mogły być w pełni docenione przy stole. Papier  SAGA  chroni naczynia i blachy do pieczenia przed zabrudzeniem i codziennym zużyciem. Papier nie przepuszcza tłuszczu, a potrawy i wypieki nie przywierają do niego. Zamiast zmywania, wykorzystane naczynia wystarczy lekko opłukać. Papier

kolorowotorcikowo
ciasto Paź Królowej 53

jednym jajku. Następnie dodajemy w dwóch turach suche składniki i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22x33cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 30-35 min. Gdy ciasto będzie wystudzone ściągamy z niego wierzchnią „skórkę”. składniki na bezę : 3 białka 150 g cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wykonanie: Białka(...)odstawiamy do wystudzenia. Lekko tężejąca galaretkę wykładamy na krem i wstawiamy do lodówki aby stężała. złożenie ciastaciasto składamy w foremce, w której piekło się ciasto czekoladowe: ciasto czekoladowe – 1/2 część kremu – galaretka – pozostały krem – beza Całość schładzamy w lodówce przez noc. inspiracja na przepis z: e-przepisykulinarne.pl

Domowy Smak Jedzenia
Mannowiec z malinami i galaretką 98

Czy jest ktoś kto nie zna tego deseru z dzieciństwa? Mama zawsze robiła nam takie kostki i polewała syropem owocowym, ależ to było pyszne! Na ciepłe

Wanilia i Kardamon
Ciasto na dwóch jajkach , najprostsze i pyszne 235

Ciasto na dwóch jajkach , najprostsze i pyszne Jeśli chodzi o pieczenie , to nie jestem najlepsza w te klocki . Dlatego ciągle szukam prostych przepisów bez wielkiej ilości składników . Takich , które dają pewność ,że wszystko się uda To ciasto jest wprost niebotycznie łatwe w wykonaniu . Całość miesza się w jednej misce i tyle . Smakuje obłędnie , jest puszyste i lekko wilgotne(...)szklanki mleka 2 szklanki cukru 4 szklanki mąki pszennej , tortowej 2 solidne łyżeczki ,proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego , gorzkiego ,kakao esencja waniliowa dodatkowo : papier do pieczeni jakaś foremka do pieczenia ciasta Do głębokiej miski wsypujemy mąkę , cukier, jajka , proszek do pieczenia . Wlewamy mleko . Masło roztapiamy , ma być płynne , nie gorące i wlewamy do reszty składników . Całość

Ogrodnik w podróży
Czekoladowa lawa, czyli zdrowe śniadaniowe ciasto dla dwojga 161

posiekaną gorzką czekoladę. Wylewamy do formy wysmarowanej olejem kokosowym i pieczemy ok 40 min tak by od zewnątrz ciasto ładnie się przypiekło, a w środku pozostało płynne.  Uwaga!  Jeśli wyjmiecie ciasto za szybko, ciężko będzie je wyjąć z formy bez zniszczenia, z kolei zbyt długie pieczenie powoduje brak płynnego środka... Więc pilnujcie ciacho i pieczcie

Gawron w rosole
mazurek włoski wg s. Anastazji 213

dodajemy wódkę oraz przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia foremki (ok. 21x32cm). Pieczemy w 170 st. C, przez ok. 25- 30 min. do tzw. suchego patyczka. składniki na bezę z orzechami: 200 g orzechów włoskich 3 białka 6 łyżek cukru kryształu dodatkowo: 1 słoiczek(...)następnie siekamy. Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksując. Do ubitej bezy dodajemy posiekane orzechy i delikatnie mieszamy. Na upieczonym cieście rozsmarowujemy powidło śliwkowe, a następnie bezę z orzechami. Całość pieczemy przez ok 40 min. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez ok. 20 min. Całość możemy delikatnie polać polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasto śmietankowe z porzeczkami i bezą 199

wilgotne, dziki porzeczkom lekko kwaskowe a beza nadaje mu chrupkości:) Po prostu musicie sami spróbować! Kruche ciasto: 150g mąki pszennej,  125g masła lub margaryny,  100g cukru,  75 g mąki ziemniaczanej,  40g wiórków kokosowych,  500 ml śmietanki 30%,  jajko + 3 żółtka,  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,  450g czerwonej porzeczki.  Miękkie(...)natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 23x33cm. Na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone porzeczki. Piec około 25 minut  w temp. 190st. Beza: 5 białek,  200g cukru.  Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Bezę rozsmarować na podpieczonym cieściePiec około 40 minut w temp. 175st.  Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Źródło

Z miłości do słodkości
Babka hrabina 97

ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wymieszane składniki sypkie dodałam porcjami do masy jajeczno - maślanej i wymieszałam łyżką do połączenia składników. Na koniec do ciasta dodałam olejek i jeszcze raz wymieszałam. Gotowe ciasto przełożyłam do formy keksówki o wymiarach 12x25cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekłam do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Powinno to zająć(...)sama gorzka. Odczekałam chwilę i wymieszałam wszystko na jednolitą masę. Czekoladą smarowałam każdy pasek ciasta i sklejałam z następnym. Ciasto trzeba złożyć ponownie tak, aby wyglądała jak początku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babkę razem z papierem ponownie przełożyłam do blaszki, w której się piekła i wstawiłam do lodówki, żeby czekolada zastygła. Gdy babka się ścisnęła, przygotowałam polewę. 4 łyżki śmietany podgrzałam

Waniliowe Improwizacje
Krajanka cynamonowa ze śliwką 80

mąki pszennej razowej  70 g mielonych migdałów lub orzechów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  do przełożenia: 300 g suszonych śliwek  1 płaska łyżeczka cynamonu  ok. 1/2 szklanki wody  Przygotowanie: Z mąki, zimnego masła i pozostałych składników zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na ok. pół godziny.  Śliwki zalewamy wodą (mniej więcej pół(...)miksujemy z dodatkiem cynamonu.  Ciasto dzielimy na dwie części. Blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem.  Rozwałkowujemy jedną część i układamy na blaszce. Rozsmarowujemy śliwki i układamy na masie drugą część ciastaPieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do (180 st. bez termoobiegu), Ciasto powinno się

bistro mama
ciasto śnieżny puch 318

składniki: 500 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 2 galaretki (np. cytrynowe lub agrestowe lub malinowe) 500 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru

Domowy Smak Jedzenia
Jabłecznik z bezą i migdałami 207

sobotnie przedpołudnie zapraszam na pyszny jabłecznik z bezą. Ciasto jest delikatne w smaku i lekko orzeźwiające. Zapewniam, że kto spróbuje chociaż kawałek, natychmiast sięgnie po kolejny, ponieważ ciasto doskonale smakuje.  SKŁADNIKI : Ciasto: 2,5 szklanki mąki, 200g margaryny, 3 łyżki cukru, 5 żółtek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 łyżki śmietany 18%, Masa jabłkowa: 1 kg jabłek(...)pieczenia oraz śmietanę. Zagniatam ciasto.  Przygotowane ciasto rozwałkowuję i wykładam na tortownicę o średnicy 26cm. Spód nakłuwam widelcem. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni.  2. Masa jabłkowa: Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Przekładam do garnka, podlewam wodą i prażę około 5 minut. Dodaję cynamon i mieszam. Przestudzone jabłka wykładam na podpieczone ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Makowiec Z Bezą Na Kruchym Cieście 4228

Jest to ciasto bez którego nie mogą odbyć się żadne święta. Uwielbia je moja cała rodzinka, a przepis pochodzi od mojej mamy która co roku stara się go piec w ten sam sposób :) Składniki na średnią prostokątną blaszkę: Ciasto : 3 niepełne  szklanki mąki tortowej 2 żółtka i 1 całe jajko 1/2 szkl cukru 3-4 łyżki śmietany(...)aromat migdałowy oraz żółtka i ubite 2 białka. 4. Aby nie tworzył się zakalec, smarujemy spód ciasta białkiem, następnie wykładamy masę makową. Na gorę wykładamy kupkami lub rozsmarowujemy bezę. Pieczemy w temp. 180-190 stop przez około 1 h. na środkowej półce bez termoobiegu

Gotowanie...to proste !
Tarciuch z owocami 38

płynna. Pamiętać należy o tym, by margaryna była prosto z lodówki.  Ciasto dzielimy w proporcjach 60%/40%, zawijamy w folię spożywczą, przekładamy do zamrażarki, co ułatwi nam starcie.   Blaszkę (dużą) wyściełamy papierem do pieczenia. Na dno ścieramy 60% ciasta (na tarce do jarzyn).  Pieczemy 20 minut w temperaturze 190°C. Studzimy.   Białka ubijamy na sztywno(...)cienkim strumieniem wlewamy olej. Gdy wszystkie składniki będą dokładnie wymieszane, piankę przekładamy na uprzednio upieczony spód ciasta. Rozprowadzamy ją równomiernie. Na piankę wykładamy dżemy, bądź mrożone owoce (bez wcześniejszego rozmrażania).   Na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta (40%).   Całość pieczemy 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury

R'n'G Kitchen
BAJADERKI 211

przygotowaniu deser bez pieczenia, a co najważniejsze - długo utrzymuje świeżość. I nic się w domu nie zmarnuje! Składniki: ok. 800 g ciastek, ciast (resztki ciast bez masy, zakalec, babki, muffinki, drożdżówki bez owoców) 1/2 szklanki mleka 100 g masła 50 g gorzkiej czekolady 3-4 łyżki powideł śliwkowych 3 łyżki kakao 1/2 szklanki bakalii (u mnie(...)obtoczenia) Wykonanie: W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim masło oraz gorzką czekoladę. Resztki ciast drobno kruszymy do miski. Dodajemy powidła, kakao oraz posiekane bakalie. Mieszamy. Następnie wlewamy mleko z czekoladę oraz masłem i dodajemy alkohol (ilość zależna od gustu). Zagniatamy ciasto do uzyskania jednolitej, ciemnej masy. Próbujemy masę - jeżeli jest mało słodka, to możemy dodać cukru pudru

Kuchnia MagdaLeny
jabłkowiec z bitą śmietaną... 149

posmarować tłuszczem i tartą bułką na dnie blaszki rozsmarować z 3/4 ciasta i dodać przecier jabłkowy wymieszany z cynamonem i na wierzchu ułożyć ćwiartki jabłek bez skórki na koniec rozsmarować resztę ciasta i piec w 200C około 40-45 minut ciasto z blaszki wyjąć na talerz jak będzie dobrze wystudzone - inaczej masa nie będzie zastygła i może z ciasta

W Mojej Kuchni Lubię