ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:494/2705)

Ciastka budyniowe 164

czasie ciasto rozwałkowałam na grubość ok. 4-5mm i różnymi foremkami wycinałam ciastka. Ciastka przekładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piekłam ok. 15 minut w temp. 180 stopni bez uprzedniego nagrzewania piekarnika i bez termoobiegu. Po upieczeniu przełożyłam ciastka na metalową kratkę żeby ostygły. Przed podaniem oprószyłam je lekko cukrem pudrem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Sernik śmietankowy pod kruchym ciastem 74

Sernik śmietankowy pod kruchym ciastem Dziś mam dla Was przepis na pyszny, kremowy sernik z dodatkiem kruchego ciasta. Uwielbiamy całą rodziną Dlatego szczerze polecam i Wam. Ten śmietankowy sernik będzie idealny do popołudniowej kawy lub herbaty. Możecie też go śmiało przygotować na różne okazje. Jeśli chcecie z ciasta na górze możecie zrobić np. małe serduszka. My jednak wolimy prostotę. Takie(...)ciasto tworząc grudki a la kruszonkę (rozcierałam masło z cukrem i resztą składników). Schładzamy w lodówce lub od razu układamy na masę serową. Uwaga! To nie jest typowa kruszonka, a raczej kruche ciasto. Ja czasem chwilę miksuję składniki, żeby szybciej powstały grudki. Blaszkę z ciastem wkładamy do nagrzanego do 180 st (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) piekarnika i pieczemy

Słodkie okruszki
Przepis na metrowca bez jajek – wegańskie ciasto z kremem budyniowym 247

ciasto przelej do keksówki i wyrównaj. Ciasto piecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu obkrój boki ciasta, ciasto wyjmij z formy i odstaw do wystudzenia. Jeśli posiadasz dwie keksówki, od razu możesz upiec ciemne ciasto. Jeśli natomiast używasz jednej formy, po upieczeniu jasnego ciasta możesz przejść do zrobienia ciasta z kakao. Przygotowanie ciemnego ciasta jest(...)ciasta pokrój na 2-centymetrowe kromki. Następnie po kolei posmaruj kromki ciasta kremem (po łyżce kremu na każdą kromkę), łącząc na przemian kromkę ciemnego i jasnego ciasta – w ten sposób, aby powstało jedno długie ciasto. Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki ciasta. Na koniec gorzką czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Do czekolady dodaj też margarynę. Roztopioną czekoladą polej ciasto

Via Gusto
Ciasto z rabarbarem, budyniem i kokosową bezą 192

jednolitej konsystencji. Gotowym ciastem wyłożyć wysmarowaną wcześniej tortownicę. Z pozostałego proszku budyniowego, mleka oraz 2 łyżek cukru ugotować budyń według wskazówek na opakowaniu. Gdy lekko przestygnie wylać go na ciasto. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na budyń, lekko go wciskając. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę.  Beza: Białka ubić na sztywno(...)Wsypywać partiami cukier aż powstanie gładka i lśniąca beza. Następnie za pomocą łyżki wmieszać wiórki kokosowe. Gotową bezę rozprowadzić na podpieczonym cieście. Ponownie włożyć do piekarnika i piec jeszcze 15-20 minut. Przed podaniem ciasto należy całkowicie wystudzić

My simple kitchen
PROSTE CIASTO DROŻDŻOWE Z WIŚNIAMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW 85

Proste prawda? 😉 I takie ciacho zawsze się udaje! Gwarantuję, bo piekę drożdżówkę w ten sposób od ponad 20 lat. Składniki muszą stać w misce około 3h, ale równie dobrze mogą też stać sobie całą noc, a rano mieszamy i pieczemy. Tym razem moje drożdżowe ciasto upiekłam po raz pierwszy bez kruszonki. Górę posypałam tylko wydrążonymi wiśniami i płatkami migdałów(...)wyłożyć na posmarowaną masłem i posypaną mąką blachę. Na wierz wyłożyć owoce: świeże, lub odsączone z kompotu, lub mrożone - bez wcześniejszego rozmrażania. Owoce posypać płatkami migdałów. Piec ok. 45 - 50 min w temperaturze 175st. Jeśli lubimy bardzo słodkie ciasta, bo wystudzeniu możemy je polukrować lub posypać cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Sernik 142

serniczek pięknie rośnie, nie opada i dodatkowo pojawia się na nim kruszonka- bo jak mogłoby jej zabraknąć, kiedy moja córka tak kocha kruszonki! :-) Bez zbędnych słów, zabieramy się do pieczenia! :-) SKŁADNIKI: ciasto: - 500 gram mąki pszennej - 250 gram masła - 1/2 szklanki cukru - 3 żółtka - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 cukier waniliowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta

Wielopokoleniowo
Chleb z inuliną, kawą zbożową i siemieniem lnianym 158

maczaną w wodzie, stopniowo przekładamy ciasto do foremek, wyrównując jego powierzchnię. Przykrywamy foremki z ciastem. Ja, jak zwykle wkładam do dużej torby plastikowej aby ciasto nie wysychało i miało dobre warunki do wyrastania. 2 godziny i 15 minut, to czas wyrastania ciasta u mnie. Nie popędzałam go, stało w kuchni. Początkowa temp. pieczenia bez parowania piekarnika(...)minut zmniejszyłam temperaturę do 210. Skończyłam pieczenie na 190st. przykryłam ciasto pod koniec pieczenia papierem. W sumie piekłam około 50 minut. xxx) Naturalny, rozpuszczalny błonnik pokarmowy, w postaci proszku, prebiotyk, szerokie zastosowanie w kuchni, bardzo cenny dla organizmu... Same plusy. Jednak w pieczonym chlebie pod wpływem temp. pozostanie tylko błonnikiem bez tych dobrych bakterii

Leśny Zakątek
Szarlotka z bezą 78

ciasto. Ciasto wykleić na dnie formy o średnicy 24cm lub 26cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ugnieść palcami na jedną równą warstwę i wstawić do lodówki na czas gotowania jabłek. 3-4 jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić, przysypać cukrem i cynamonem, wymieszać, wyłożyć na ciasto. Ciasto upiec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25min. Beza(...)sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodawać cukier puder (2-3 łyżki) cały czas ubijając. Na podpieczone ciasto wyłożyć pianę z białek. Piec w nagrzanym piekarniku ok 15-20 minut. Autor przepisu: Tanasienko Aleksandra Artykuł Szarlotka z bezą pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto czekoladowe bez mąki 279

Ostatnimi czasy, rzadko wprowadzam nowe posty a to dlatego, że ograniczam pieczenie ciast ale dzisiejszy przepis mogę w 100% polecić tym którzy dbają o swoją wagę :) Ciasto jest bez mąki i zamiast cukru dodałam ksylitol. Ciasto jest pysznie czekoladowe, nie jest suche. Zatem wspaniale nadaje się jako "słodka" przekąska :)  Inspiracja z książki "Domowe wypieki" Składniki(...)kolejno do masy maślanej. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko ostudzoną wlewamy do ucieranej masy. Następnie wsypujemy zmielone migdały, bułkę tartą i pianę. Leciutko mieszamy całość. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia keksówkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika 190C ( piekłam na najniższej półce) ok. 50 minut. Na polewę rozpuszczamy tabliczkę gorzkiej  czekolady i polewamy nią wystudzone ciasto

Różne smaki w kuchni
Ciastka pełnoziarniste bez cukru 176

oraz bakalie i s\u00f3l.\r","Zagnie\u015b\u0107 ciasto.\r","Urywa\u0107 kawa\u0142ki ciasta i rozp\u0142aszcza\u0107 je w d\u0142oniach.\r","K\u0142a\u015b\u0107 ciastka na blasze wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia.\r","Piec w 180 stopniach do zrumienienia."]} Drukuj Ciastka pełnoziarniste bez cukru Składniki 250 g mąki pełnoziarnistej pszennej 2 łyżeczki(...)ciasto. Urywać kawałki ciasta i rozpłaszczać je w dłoniach. Kłaść ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach do zrumienienia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-pelnoziarniste-bez-cukru/ MieszamWGarnku Artykuł Ciastka pełnoziarniste bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makowiec japoński 233

wilgotny i  smaczny. Piekę go bez spodu i taki Wam polecam. Oprócz tradycyjnego makowca zawijanego w cieście drożdżowym ten zajmuje drugie miejsce na mojej liście i chętnie go piekę nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Może i Wy skusicie się na upieczenie tego ciasta. Po więcej przepisów zapraszam do zakładki Ciasta. Znajdziecie tam również przepisy na inne smaczne(...)rodzynek 100 g orzechów włoskich (posiekać drobno) 50 g skórki pomarańczowej kandyzowanej 50 g skórki cytrynowej kandyzowanej 100 g śliwek suszonych (posiekać drobno) 1 łyżka proszku do pieczenia Zmielony mak zalać mlekiem i zagotować. Zdjąć z palnika i odstawić na 1 godzinę. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie stale ucierając dodawać po jednym żółtku. Dodać

O kuchni z uczuciem
Drożdżowy zawijaniec z powidłem, cynamonem i lukrem. 170

podrośnięcia. Jeżeli chcemy, żeby nadzienie nam nie wypłynęło podczas pieczenia należy z jednej strony ciasta pozostawić pasek bez nadzienia, ja niestety całe ciasto wysmarowałam powidłem i już podczas przenoszenia do formy nadzienie trochę wypłynęło, a co za tym idzie w trakcie pieczenia również. 6. Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około

Izabelawkuchni
Korzenne ciasto dyniowe 175

zmiksować do połączenia z resztą masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto, pomagając sobie łyżką. Piec w nagrzanym do 180 C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!     Po ostygnięciu, wierzch polecam

Grunt to przepis!
Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórką pomarańczową 170

takie okazje - wkrótce przepis na blogu . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto, pomagając sobie łyżką. Piec w nagrzanym do 180 C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!   Na wierzch koniecznie musi być

Grunt to przepis!
"Leśna Pokusa" - Tarta bez pieczenia 420

Leśna pokusa to przepyszna tarta na kruchym czekoladowym spodzie, z wybornym, puszystym kremem z białej czekolady i całym mnóstwem leśnych, kwaskowych owoców. Poezja smaku! Tarta nie

maniapieczenia