ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:503/2705)

Pychotka (Pani Walewska) 148

Składniki Kruche ciasto: 500 g mąki pszennej Pół szklaki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 200 g masła Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 200 g masła Dodatkowo: Słoiczek(...)Powstałe ciasto podzielić na 2 części. Formę(25x33 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią 1 część ciasta, wyrównać, posmarować go dżemem, połową masy bezowej i posypać migdałami. Z drugim kawałkiem ciasta należy zrobić to samo. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 40 minut. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po trochu cukier- cały czas

The Sweet Damsel
Czekoladowy wiśniowiec 147

się rozpisywać jakie to dobre, spójrzcie na zdjęcia, a potem biegnijcie po wiśnie.  Ciasto (blaszka 23x33 cm) : 250 g mąki pszennej 300 g masła (może być margaryna) 1 szklanka cukru  6 jajek 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżka kakao 1/2 szklanki zmielonych orzechów Miękkie masło ucieramy(...)przestając ucierać dodajemy kolejno żółtka. Gdy żółtka się połączą z ciastem wsypujemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z ciastem. Gotowe ciasto dzielimy na trzy równe części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej orzechy, trzecia zostaje bez dodatków. Blaszkę (23x33 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy

Cynamonowe szczęście
CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ 213

bardzo krótko, dlatego nie jest suchy, do tego duża ilość śliwek lub innych owoców również nadaje mu wilgotności. Dla wielbicieli przypieczonych ciast polecam dłuższy czas pieczenia. My uwielbiamy blade ciasta( ale bez zakalca) , podany czas jest idealny do wypieczenia tego placka. Ja piekę ten placek na dużej blaszce - takiej z piekarnika, dzięki temu ciasto nie jest zbyt grube

Smaczne Zdrowe
Puszysty biszkopt 147

Osoby, które często przygotowują ciasta, zapewne mają już wypracowane własne receptury, jeśli chodzi o pieczenie puszystych biszkoptów. Mniej doświadczonym polecam przepis na prawdziwy puszysty biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia, który świetnie sprawdza się w tortach(...)innych ciastach przekładanych kremem i nie tylko.  Biszkopt na załączonym zdjęciu był pieczony w foremce o średnicy 28 cm, z zamiarem przekrojenia na dwie części. Jeśli potrzebujecie wyższego, wystarczy upiec go w formie o średnicy 26 cm i wtedy przekroicie go na co najmniej 3 blaty. Tajemnicą puszystego biszkoptu bez dodatku proszku do pieczenia jest staranne ubicie

Kuchcik gotuje
Ciasto Santoska - kawa, kajmak i orzechy 886

Kruche ciasto z kawowym kremem przełożone kajmakiem i bezą orzechowo-wafelkową wygląda i smakuje obłędnie.  Śmiało możecie nim zastąpić tort na rodzinnych uroczystościach. CIASTO SANTOSKA Składniki: (forma 20x30) ciasto kruche: 1 jajko  180 g mąki 40 g cukru pudru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa kawowa: 500 g serka mascarpone(...)samym rozmiarze), w której piekliśmy kruche ciasto. (Blaszka musi być wyłożona papierem do pieczeniaPieczemy w 170 stopniach przez 30 minut. Po upieczeniu studzimy. Wykonanie: Spód z kruchego ciasta smarujemy połową kajmaku. Na nim układamy połowę masy kawowej.  Na masie kawowej układamy bezę orzechową, którą przykrywamy pozostałą częścią maksy kawowej.  Następnie układamy warstwę herbatników, które smarujemy

Bon appetit mon amie
Sernik w cieście ucieranym 134

proszkiem do pieczenia. Partiami wmiksowałam ją do utartych jajek. 1/3 ciasta zmiksowałam z kakao. Jasne ciasto przelałam do prostokątnej blachy o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na jasne ciasto wylałam łyżką trochę ciemnego ciasta, tworząc esy floresy. Ciasto wstawiłam do piekarnika na 15 minut w temp. 170 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W czasie gdy ciasto się podpiekało(...)szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszałam je delikatnie drewnianą łyżką do masy serowej. Masę serową wyłożyłam na podpieczone ciasto. Wierzch polałam resztą ciemnego ciasta. Sernik wstawiłam do piekarnika i piekłam ok 50 minut w temp. 170 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu sernik przestudziłam w uchylonym piekarniku, a następnie wyjęłam na kratkę. Wystudzony sernik polałam polewą. 3 łyżki śmietany

Waniliowe Improwizacje
Pieczony sernik bez spodu – wersja fit 84

Sernik bez spodu na ciepło to pyszny i dietetyczny deser – zwłaszcza słodzony ertytrolem zamiast cukru! Dzisiaj w taką ponurą podgodę musiałam poprawić sobie humor, i cóż – wyszedł smakowity serniczek i do tego w wersji fit. Posmarowałam go dżemem niskosłodzonym, dodałam borówki i wyszło bosko! Przepis na ten dietetyczny i bardzo szybki sernik to zaledwie pięć składników(...)cukier. Zmiksuj wszystko na gładką masę. 3 Dodaj ubite białka do masy. 4 Przelej masę fo formy, dodaj ulubione owoce. 5 Piecz w 180*C przez ok. 55 minut. Opcjonalnie posmaruj dżemem bądź ulubioną posypką. Smacznego! Pieczony sernik bez spodu – wersja fit Składniki Przygotowanie {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"atopestka","datePublished":"2022-09-18","name":"Pieczony sernik

A to pestka
Piwoszki 178

bez wcześniejszego schładzania ciasta.Do piwoszków wykorzystałam proszek do pieczenia Cykoria . 250 g margaryny lub masła  2,5 szk. mąki  0,5 szklanki piwa  1 łyżeczka proszku do pieczenia  Cykoria ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego  marmolada lub dżem Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , posiekać razem z margaryną Wlać piwo i zagnieść szybko ciasto

Moje domowe kucharzenie
MALINOWY SERNIK NA ZIMNO 164

Sernik malinowy na zimno na spodzie ciasteczkowym. SKŁADNIKI: tortownica 22 cm Ciasteczkowy spód: 3/4 szkl. zmielonych ciasteczek 8 łyżek roztopionego masła łyżka kakao Masa serowa: 1kg

RAROSSA
Ciasto czekoladowe z truskawkową bezą 172

proponuje wam pyszne ciasto z najlepszym połączeniem  truskawkowo-czekoladowym Składniki na blaszkę o średnicy 25 cm: ciasto: kostka masła 4 żółtka tabliczka gorzkiej czekolady  140 g cukru 140 g mąki 40 g gorzkiego kakao łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 4 białka 180 g cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki syropu truskawkowego  szczypta czerwonego barwnika spożywczego(...)połączą a cukier rozpuści przelewamy wszystko do miksera.  Dodajemy resztę składników i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do formy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie odkładamy ciasto do ostygnięcia i wykonujemy bezę. Białka ubijamy na sztywno.  Pod koniec dodajemy po łyżce cukru pudru oraz łyżkę mąki ziemniaczanej w dalszym ciągu mieszając bezę

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pychotka 496

Składniki Kruche ciasto: 500 g mąki pszennej Pół szklaki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 200 g masła Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 200 g masła Dodatkowo: Słoiczek(...)podzielić na 2 części. Formę (25 x 33 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią 1 część ciasta, wyrównać, posmarować go dżemem, połową masy bezowej i posypać migdałami. Z drugim kawałkiem ciasta należy zrobić to samo. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 40 minut. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po trochu cukier- cały czas

The Sweet Damsel
CIASTO ORZECHOWIEC 602

PRZYGOTOWANIE : Ciasto - składniki ciasta dokładnie zagniatamy i dzielimy na dwie części. Każdą część rozkładamy na blaszce o wymiarach 25/30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i równo wyklejając dno formy. Pierwszy blat pieczemy 25 minut w temperaturze 180 % C, termoobieg. Do garnka przekładamy masło, cukier i miód. Podgrzewamy do momentu aż wszystko się rozpuści. Ściągamy z gazu. Do masy dodajemy(...)orzechy i mieszamy. Orzechy wylewamy na drugi blat ciasta i równo rozprowadzamy. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 % C, Z podanych składników na masę, gotujemy budyń ( bez masła ) . Budyń musi być gęsty. Do jeszcze ciepłego dodajemy masło i mieszamy aż składniki się połączą. Pierwszy blat ciasta odwracamy do góry dnem. Na to rozkładamy budyń, równo go rozsmarowujemy i kładziemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche ciasto z owocami i kruszonką 1592

jest... Kiedy ciasto przygotowujemy bez okazji, tak na szybko, to zawsze wychodzi znakomicie. Jeśli pieczemy je na jakaś uroczystość to często się zdarza, że jednak coś będzie nie tak. U Was także tak jest...? Składniki: - 2 pełne szklanki mąki - 250g margaryny - 1 jajko - 1/2 szklanki cukru pudru - pół łyżeczki proszku do pieczenia - około 500g owoców (użyłam borówek amerykańskich(...)cukru pudru - 200g mąki  Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na blat. Dodajemy pokrojone masło, jajko, cukier, proszek do pieczenia i wszystko wyrabiamy na jednolita masę. Formujemy kulę. Przekładamy do woreczka i godzinę chłodzimy w lodówce. Blaszkę smarujemy tłuszczem. Schłodzonym ciastem wyklejamy formę.  Owoce mieszamy z cukrami, mąką i wykładamy na ciasto. Następnie przygotowujemy kruszonkę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy

Pan i Pani Smith w kuchni
Torcik piernikowy bez pieczenia 137

Robi się go błyskawicznie. Potrzeba tylko kilku składników. Mimo dość kalorycznych składników jest bardzo lekki w smaku – na szczęście kalorie rozkładają się na wiele porcji. Torcik piernikowy bez pieczenia: ok. 360-400 g miękkich pierników w lukrze (np. serca, katarzynki, uchatki) + ewentualnie do dekoracji 750 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1 łyżeczka cynamonu(...)piernikami – całymi lub zmielonymi na okruchy. Chłodzimy przez co najmniej kilka godzin. Przechowujemy w lodówce, okryte folią, do trzech dni. Przepis inspirowany Piernikowym ciastem z kremem Kulinarnej Maniusi Post Torcik piernikowy bez pieczenia pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku