ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:485/2638)

Piernikowa rolada z czekoladowym kremem 45

mąki pszennej 1 pełna łyżeczka przyprawy do piernika 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki naturalnego kakao 250 serka ricotta 3-4 pełne łyżki nutelli lub innego kremu czekoladowo-orzechowego cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i przyprawę do piernika. Jajka dokładnie miksujemy aż będą “puszyste”. Ciągle miksując(...)połączenia składników. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy naszą masę i rozprowadzamy ją na prostokąt około 30 na 37-38 cm (nie musi być dokładnie). Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 200 st piernika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) i pieczemy 10 min. Upieczone ciasto przekładamy na ściereczkę. Z góry ostrożnie ściągamy nasz papier i zwijamy

Słodkie okruszki
Bezy 92

zrobić z białkami które czasami zostają po pieczeniu ciasta? A no nic innego jak bezy. Czasem wychodzą lepsze czasem gorsze ale i tak są o niebo lepsze od tych gotowych. Składniki: 5 białek 3/4 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki cukru pudru cukier waniliowy Wykonanie: Białka ubić na sztywno, lecz uważać aby ich nie przebić. Dodawać stopniowo najlepiej(...)łyżce pozostałe składniki cały czas miksując po każdej na najwyższych obrotach miksera. Wyciskać szprycą małe kleksy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temp.130°C przez około 10 minut. Następnie zmniejszyć temp.do 120°   i piec jeszcze około 40 minut. Jeśli chcemy żeby były wilgotne w środku nie zmniejszamy temperatury i pieczemy je trochę

Pysznie & Pięknie
Grissini, czyli drożdżowe paluchy 172

Grissini, czyli drożdżowe paluchy to smaczna, zdrowa przekąska. Bez ulepszaczy, spulchniaczy i innych szkodliwych dodatków. Bardzo łatwe do zrobienia nawet przez najmłodszych i ulubione przez

dolcevitainmykitchen
Torcik bez pieczenia z masą z kaszy mannej 138

Torcik bez pieczenia z masą grysikową Torcik bez pieczenia to idealny deser dla każdego, kto niezbyt mocno czuje się w pieczeniu tradycyjnych biszkoptów. Takie ciasto świetnie sprawdzi się na przyjęciu dla dzieci, w czasie rodzinnych świąt oraz jako niedzielny deser. Składniki potrzebne na torcik bez pieczenia ok. 300 g prostokątnych herbatników pół filiżanki(...)również nasączamy kawą. Tak samo robimy z masą czekoladową. W ten sposób powstaje torcik z czterema warstwami masy. Jako ostatnią układamy warstwę herbatników i torcik wkładamy do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy z pojemnika najlepiej odwracając go do góry dnem. Wierch naszego ciasto można polać czekoladą lub ozdobić bitą śmietaną. Świetnie smakuje z dodatkiem czekoladowych płatków śniadaniowych. (function(){ c3eq=document.createElement("script

Gotujemy i jemy
Chleb na zakwasie z oliwkami 123

pieczenia. A jeśli mamy formę silikonową to bez papieru będzie dobrze :) Ciasto ma sięgać do połowy wysokości formy. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy w temperaturze pokojowej do wyrośnięcia. Ciasto musi wyrosnąć do brzegów formy. Potrwa to 6-12 godzin. Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 240 stopni i pieczemy chleb 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 200 stopni

Marder&Marder Manufacture
Świąteczny PickUp z piernika 70

oderwać kawałek i rozwałkować jeden placek na grubość 5 mm. Wyciąć z niego "podstawę pickup-a". Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15-20 minut w temp. 200ºC (bez termoobiegu). Resztę ciasta rozwałkować na grubość około 3 mm i wyciąć z niego pozostałe elementy pickup-a. Układać je również na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Świat Ciasta
Ciasto porzeczkowo-kokosowe 198

oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i dodawać stopniowo po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem i wlać mleko. Całość dokładnie połączyć. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopniu. Podpiec przez około 20 minut, aż góra ciasta nabierze(...)puszystą bezę. Wsypać kokos. Na samym końcu dodać porzeczki i  delikatnie ze sobą połączyć, najlepiej za pomocą łyżki. Masę rozprowadzić na podpieczonym cieście i ponownie włożyć do piekarnika. Piec jeszcze przez następne 20 minut aż beza się zezłoci a na wierzchu powstaną czerwone kropelki (porzeczki puszczą sok). Przed podaniem można posypać cukrem pudrem

My simple kitchen
Kostka Alpejska 212

lubiących słodkie ciasta z dużą ilością kremu. Spód tego ciasta stanowi kakaowy biszkopt, który jest posmarowany dżemem z czarnej porzeczki. Następną warstwę stanowi krem kajmakowo-maślany. Dodatkowym składnikiem tego kremu są pokruszone bezy. Kolejna warstwa to ubita śmietanka, a całe ciasto Kostka Alpejska posypane jest startą gorzką czekoladą, można też użyć kakao. Słodyczy temu ciasto nadają bezy i masa krówkowa(...)mikser. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Partiami wsypywać mąkę do masy jajecznej i delikatnie mieszać szpatułką do połączenia składników. Dodać olej, wymieszać. Spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto. Wyrównać. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 25-30 minut (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostudzenia

Danka Pichci
Jak odczarować lato porzeczką 136

proszkiem do pieczenia. Dodajemy posiekane masło, cukier i żółtka- szybko wyrabiamy gładkie ciasto. Ciastem wykładamy spód i boki formy na tartę i chowamy do lodówki na 20 minut (albo na krócej do zamrażarki). Piekarnik nagrzewamy do 170*C. Schłodzone ciasto gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Dobrze jest użyć fasolek do obciążenia ciasta, bo trochę(...)rośnie- ja ich nie mam więc pod koniec pieczenia spłaszczałam wyrośnięte miejsca widelcem; nie polecam bo łatwo się poparzyć (obyło się bez ofiar w palcach:-D). Po upieczeniu ciasto studzimy. Piekarnik przestawiamy na 200*C. Porzeczki płuczemy, osuszamy i zrywamy z szypułek. Białka i szczyptę soli ubijamy na sztywna pianę. Porcjami dodajemy mąkę ziemniaczaną i cukier, nie przerywając

les mirabelles
Szaszłyki z pieca w cieście francuskim z dodatkiem ananasa 158

smaku Karahi Chicken Masala ,przyprawa bez chemii  Skworcu patyczki na szaszłyki Ananasa obierz i pokrój w dużą kostkę. Pozostałe składniki umyj, pokrój na kawałki. Z parówki usuń folię, również pokrój. Rozgrzej piekarnik do 200-210 stopni C. Rozwiń ciasto francuskie i potnij na wstążki wzdłuż najdłuższego brzegu. Zacznij od wstążki z ciasta, nabij na wykałaczkę i przeplataj kawałek(...)kawałku, raz warzywo,wstążka, parówka,wstążka,ananas,wstążka itd, aż do skończenia wstążki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dosmacz solą, pieprzem i przyprawą bez chemii. Piecz w nagrzanym piekarniku jakieś 15 do 20 minut, zaglądaj. Ciasto francuskie ma spuchnąć i zezłocić się. Warzywa przyjemnie zmięknąć. Możesz podać na ciepło, możesz podać na zimno. To właściwie

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto z czereśniami 242

Najprostsze i najszybsze ciasto z czereśniami jakie można upiec. To przepis, w którym mieszasz łyżką wszystkie składniki. W 10 minut Twoje ciasto ucierane jest gotowe do pieczenia. Wychodzi wilgotne i puszyste! - bez użycia miksera - gotowe do pieczenia w 10 minut - tanie i popularne składniki Gorąco polecam Ci też mój przepis na ciasto z owocami . To ciacho

AniaGotuje.pl
Kilka słów o gofrownicy Dezal 301.6 PROFI + przepis na gofry kokosowe. 175

cukru (u mnie z kwiatu kokosa) szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka wiórków kokosowych Obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie dodać pozostałe składniki (bez wiórków kokosa). Uwaga: Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję, jednak odchodzić bez problemu od łyżki. Odstawić na 15 minut. Gofrownicę natłuścić i dobrze rozgrzać. Do ciasta dodać wiórki

Poranek na słodko
Pizza - jak zrobić w domu? 4 przepisy na wiosenną pizzę! 188

cztery przepisy na pizzę! To co pieczemy? przepis na ciasto na pizzę znajdziesz TUTAJ - to przepis szefa kuchni, według mnie najlepszy. PIZZA NR 1 PIZZA z mozzarellą i anchois  - 1/2 kulki mozzarelli - kilka marynowanych cebulek - pomidorki cherry - papryczka - 5-6 filetów anchois składniki układamy na cieście do pizzy pieczemy od 12 do 18 minut w piekarniku temp. 240 stopni(...)SZPINAKIEM I SERAMI - 1/2 kulki mozzarelli - 2 garście młodego szpinaku -1/2 ząbka czosnku - kilka kostek fety - garść startego dobrego żółtego sera (bez konserwantów!) Na ciasto układamy postrzępioną mozzarellę, szpinak, posiekany czosnek, ser żółty i fetę. pieczemy od 12 do 18 minut w piekarniku temp. 240 stopni C PIZZA NR 3 Z ŻÓŁTYM SEREM I SZPARAMI: - kilka plastrów żółtego

SMYKWKUCHNI
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 114

naturalnych składnikach. Zakładamy fartuszki i pieczemy! Aha, całość najlepiej wychodzi po rozdrobnieniu w maszynce do mięsa lub robocie kuchennym/malakserze, ponieważ im lepiej rozdrobnimy fasolę, tym lepszą konsystencję będzie miało gotowe ciasto. Lista zakupów (ilość składników na typową, okrągłą foremkę): 2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzałe banany 3 jajka 15 daktyli suszonych (bez pestek) 8 łyżek ciemnego kakao ½ tabliczki gorzkiej(...)papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°, grzanie góra-dół. Pieczemy ok. 45 minut, po tym czasie sprawdzamy, czy ciasto jest gotowe. Samo sprawdzenie wykonujemy tak samo jak w przypadku zwykłych ciast – w najgrubszym miejscu ciasta wbijamy patyczek (najlepiej taki do szaszłyków) do dna i sprawdzamy, czy ciasto się do niego lepi. Ciasto jest gotowe

Proste-przepisy.pl
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 78

naturalnych składnikach. Zakładamy fartuszki i pieczemy! Aha, całość najlepiej wychodzi po rozdrobnieniu w maszynce do mięsa lub robocie kuchennym/malakserze, ponieważ im lepiej rozdrobnimy fasolę, tym lepszą konsystencję będzie miało gotowe ciasto. Lista zakupów (ilość składników na typową, okrągłą foremkę): 2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzałe banany 3 jajka 15 daktyli suszonych (bez pestek) 8 łyżek ciemnego kakao ½ tabliczki gorzkiej(...)papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°, grzanie góra-dół. Pieczemy ok. 45 minut, po tym czasie sprawdzamy, czy ciasto jest gotowe. Samo sprawdzenie wykonujemy tak samo jak w przypadku zwykłych ciast – w najgrubszym miejscu ciasta wbijamy patyczek (najlepiej taki do szaszłyków) do dna i sprawdzamy, czy ciasto się do niego lepi. Ciasto jest gotowe

Proste-przepisy.pl

Proponowane wyszukiwania