ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:480/2638)

Ciasto jogurtowe z wiśniami i białą czekoladą 479

pieczenia i mieszamy już łyżką drewnianą delikatnie. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 24cm × 24 cm (lub nieco mniejszą, jeśli chcemy, by ciasto było wyższe) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę. Wierzch delikatnie oprószyć mąką pszenną (żeby ewentualnie chłonęła soki z owoców podczas pieczenia i zabezpieczała przed powstaniem zakalca).  Wiśnie ułożyć na wierzchu ciasta(...)wiśnie i jagody były świeże nie ze słoika to w miseczce posypałam je łyżką cukru i wymieszałam - przed samym ułożeniem na ciasto). Piekarnik nagrzać do 180 st.C (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu) i piec całość przez ok. 40-45 minut (do czasu tzw. suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta).Czekoladę pokroiłam na drobne kawałki i dałam do miseczki

Swojskie jedzonko
Czekoladowe ciasto z jabłkami i budyniem /Chocolate Apple Cake with Pudding 77

pieczenie. Zobacz przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Aby nasze  ciasto z jabłkami udało się idealnie, należy pamiętać, by składniki mieszać krótko, tylko do połączenia składników. Zbyt długie mieszanie może spowodować, że ciasto wyjdzie suche. Mogą nawet zostać w nim grudki.  Czekoladowe ciasto bez miksera smakuje(...)również brzoskwinie z puszki. Jeśli nie macie czasu, możecie podać ciasto bez budyniu, oblane lukrem, polewą czekoladową lub posypane cukrem pudrem. Przygotowanie błyskawicznego kremu budyniowego trwa jednak kilka chwil i zdecydowanie zwiększa on walory smakowe ciasta. Nie potrzeba ucierania, wystarczy wymieszać masło z gorącym budyniem.  Czekoladowe ciasto z jabłkami i budyniem  to łatwy i pyszny deser, duża

Lekcje w kuchni
Pani Walewska 149

jajka cukier waniliowy 3/4 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru 4 łyżki mąki Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiać do większej miski, dodać proszek do pieczenia, cukier puder i wymieszać. Dodać masło i posiekać z mąką, następnie dodać żółtka i dokładnie zagnieść. Podzielić na dwie części. Beza: Białka ubić na sztywno dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Podzielić(...)dwie części. (Najlepiej podzielić białka, a na drugą cześć ciasta zmiksować je osobno, aby beza nie opadła). Jedną część ciasta rozprowadzić na blachę, na to połowę dżem, połowę bezy i połowę orzechów. Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta i resztą składników. Wystudzić, Masa: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem

Moje pyszne gotowanie
Jabłecznik z bezą i orzechami 191

łyżki cukru szczypta cynamonu (opcjonalnie) garść rodzynków beza: 4 białka (z dużych jajek) 100g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego garść orzechów włoskich Ciasto: masło posiekać z mąką, proszkiem i cukrem pudrem, dodać żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto (powinno być miękkie). Blaszkę (20x28cm) wyłożyć papierem dopieczenia. Ciastem wylepić dno formy, wstawić do lodówki na godzinę. Jabłka obrać(...)pokroić w kostkę, posypać cukrem, dusić pod przykryciem przez 5 minut,powinny pozostać w kawałkach. Oprószyć cynamonem. Ciasto wyjąć z lodówki. Na ciasto wyłożyć jabłka, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut w temp. 170stC. Białka ubić na sztywną pianę, w kilku turach wsypywać cukier, ciągle ubijając. Dodać mąkę ziemniaczaną i ocet, zmiksować krótko. Bezę wyłożyć na jabłka, posypać orzechami

Obiad gotowy
Łaciate ciasto kakaowe z morwą białą 131

chłodne dni PS. Jakbyście mieli dość łakomstwa pod jakąkolwiek postacią pokrójcie ciasto na kawałki, włóżcie do plastikowego pojemnika i zamroźcie. Gdy najdzie ochota będzie jak znalazł! Wystarczy rozmrozić je na kuchennym blacie. Łaciate ciasto kakaowe z morwą białą SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli opakowanie cukru z wanilią czubata łyżeczka kakao(...)wsypuję morwę, mieszam delikatnie oraz łyżeczkę kakao i mieszam łyżką niedbale, tak by powstały łaciate plamki. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, wyrównuję. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Piekę grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 50-60 minut. Sprawdzam patyczkiem czy ciasto jest gotowe, patyczek ma wyjść

Zasmakuj Kuchni
Miekkie nadziewane pierniczki 329

powietrzem. Dzięki temu pierniczki będą puszyste, dopiero teraz wycinamy właściwy kształt. Uważając, aby nie wypłynęło nadzienie. PIECZENIE: Gotowe pierniczki układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem lub w 170 bez, na środkowej półce przez 10 min. Dłuższy czas pieczenia sprawi, ze ciastka stwardnieją. Ciastka studzimy, najlepiej(...)najlepiej nadają się foremki o opływowych kształtach, np. serduszka. Gwiazdki lub choinki niestety mogą twardnieć przy końcach. Trzeba wówczas bardzo kontrolować proces pieczenia i nie przekraczać czasu. Pierniczki są również bardzo smaczne bez nadzienia. Ciasto doskonale się do tego nadaje, jednak należy pamiętać, aby wówczas skrócić czas pieczenia do 8 min.  Gotowe pierniki, dla przedłużenia

Kuchnia od dwojga
PIZZA Z SALAMI, PIECZARKAMI I SERKIEM MASCARPONE 215

przykryciem w ciepłe miejsce na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkowuję je na wielkość blachy od piekarnika i umieszczam na niej (wcześniej wykładam papierem do pieczenia). Na cieście rozsmarowuję sos (pozostawiając małe brzegi bez sosu), następnie oprószam serem, układam salami i pieczarki. Na wierzchu nakładam łyżeczką mascarpone (w odstępach), całość posypuję oregano. Pizzę piekę przez około 8-10 minut

JejKuchnia
PIZZA Z BOCZKIEM, PODGRZYBKAMI I SERKIEM MASCARPONE 194

przykryciem w ciepłe miejsce na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkowuję je na wielkość blachy od piekarnika i umieszczam na niej (wcześniej wykładam papierem do pieczenia). Na cieście rozsmarowuję sos (pozostawiając małe brzegi bez sosu), następnie oprószam serem, układam boczek i grzyby.  Na wierzchu nakładam łyżeczką mascarpone (w odstępach), całość posypuję oregano. Pizzę piekę przez około

JejKuchnia
ciasto drożdżowe z suszonych drożdży ze śliwkami i twarogiem... 112

składników forma 25x24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, do formy dać ciasto, poukładać gęsto śliwki bez pestek wcześniej opłukane i obsuszone na wierzch ciasta na śliwki wlać całą masę twarogową piekarnik elektryczny nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 55-60 minut, do suchego patyczka, ciasto zostawić w formie do wystudzenia - ciasto jest smaczne

W Mojej Kuchni Lubię
Gotowany sernik z musem truskawkowym 140

Świetny w smaku, łatwy w wykonaniu, przygotowany bez pieczenia, sernik na chrupiących kakaowych herbatnikach, z mocno owocowym, orzeźwiającym truskawkowym musem jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Doskonały dla fanów sezonowych, letnich słodkości, sprawdzi się na każdym spotkaniu przy małej czarnej. Składniki: Masa serowa: 1kg białego sera półtłustego (3 krotnie zmielonego) 200g margaryny PALMA Bielmar 220g cukru(...)gości # Z pewnością zostanie królem letnich deserów # Zawiera margarynę PALMĘ, a PALMA to gwarancja jakości i 100% smaku # Truskawki i czekoladę uwielbiają dzieci, a dorośli nie będą chcieli kawy bez kawałka serniczka # Klasyka polskich ciast to sernik, jego smak to tradycja, a tradycja to margaryna PALMA

Szalona Kuchnia Eweliny
CIASTO PÓŁKRUCHE Z MORELAMI I BEZĄ – bardzo szybkie! 157

pomysłem do popołudniowej kawki! Robi się je błyskawicznie! Absolutnie nie trzeba osobno piec bezy ani też wcześniej podpiekać spodu – świetny pomysł dla niespodziewanych gości! Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24 x 28 ) CIASTO: * mąka pszenna – 2 szkl * żółtko – 5 szt * masło – 200 g * cukier – 3 łyżki * proszek do pieczenia – łyżka NADZIENIE: * morele – ok. 15 szt BEZOWA PIANKA: * białko(...)szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, posiekane masło, cukier i proszek do pieczenia – zagniatamy ciasto. Wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy. Układamy pokrojone w plasterki morele. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier – ubijamy bezę. Wykładamy na rabarbar, zapiekamy ok. 50 minut w 170C ( gdyby beza za szybko się rumieniła – przykrywamy

Ostra na Słodko
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 72

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 66

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 156

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 321

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania