ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:474/2638)

CIASTO DYNIOWO CZEKOLADOWE 53

Jesienne ciasto z puree z dyni oraz polewą czekoladową, świetnie sprawdzi się na imprezę Halloween. Z tego ciasta można przygotować również muffinki. Polecam również sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie  , tort na Hallowenn , krem dyniowy do tortów  , sernik dyniowy na biszkoptowym spodzie , piernik biszkoptowy z kremem dyniowym . Składniki Ciasto 3 jajka(...)Sposób przygotowania   Wszystkie składniki ciasta oprócz kakao dokładnie zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części ¼ i ¾. Do mniejszej części dodać kakao i wymieszać. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wylać jasne ciasto na to wylać ciemne i patyczkiem do szaszłyków, przez środek ciasta zrobić kresę, wtedy ciasto ładnie się wymiesza, lub zostawić bez mieszania wówczas ciasto będzie mieć

RAROSSA
krem krówkowy 470

Idealny dodatek do ciast i deserów. Jeśli ktoś lubi to nawet można prosto ze słoiczka wyjadać. Proste rozwiązania są często najlepsze. Masę krówkową można oczywiście kupić

Gotowanie z pasją
Beza podwójnie jagodowa i "Za nic w świecie" 127

Pieczenie jagodowego crème brûlée wiązało się z koniecznością wykorzystania pozostałych po nim kilku białek. Dlaczego zatem nie upiec kolejnej słodkości na bazie jagód? 😉 Sezon na

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik malinowy z musem czekoladowym, bez pieczenia 240

Składniki: (na tortownicę 18 cm) Spód: 150 g herbatników 35-60 g miękkiego masła- w zależności od herbatników- te bardziej maślane i wilgotne potrzebują mniej masła

KreatywnePiny
Sernik z kiwi i truskawkami, bez pieczenia 151

Składniki: (na tortownice o średnicy 18 cm) Masa serowa: 500 g serka homogenizowanego waniliowego, ja użyłam serka firmy President 35 g żelatyny- rozpuszczonej w 30 ml

KreatywnePiny
Sernik truskawkowy bez pieczenia 176

Składniki: (na tortownice o średnicy 18 cm) Masa serowa: 700 g serka homogenizowanego waniliowego, ja użyłam serka firmy President 35 g żelatyny- rozpuszczonej w 30 ml

KreatywnePiny
Sernik Snickers z peanut butter bez pieczenia 342

Składniki: (na  tortownicę o średnicy 18 cm bądź 2 kokilki- 2 serniki o średnicy około 11-13 cm) 450-500 g Twaróg dwukrotnie mielony (bądź

KreatywnePiny
Sernik wiśniowy bez pieczenia 339

 Składniki: ( na tortownicę 18-22 cm) Spód: 125 g maślanych, kruchych babeczek (w opisie przygotowanie znajduje się zdjęcie o jakie babeczki chodzi) - opcjonalnie możesz użyć

KreatywnePiny
Kopa Pszczyńska z bitą śmietanką i ulubionymi owocami, bez pieczenia :) 195

Kopa jest idealnym ciastem na lato, szczególnie dla osób które upał zniechęca do pieczenia ciast. Przepis wzięłam z głowy, a inspirację zaczerpnęłam od cioci mojego

Smakowy Raj
Sernik izaura z galaretką 80

przesiałam i wymieszałam z proszkiem do pieczenia. Następnie partiami wmiksowałam ją do masy czekoladowo - jajecznej. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i drewniana łyżką wmieszałam ją ostrożnie do ciasta czekoladowego. Większą część ciasta przełożyłam do prostokątnej tortownicy o wymiarach 25x35cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Blachę z ciastem odstawiłam i zabrałam się za przygotowanie masy(...)tradycyjny twaróg). Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i drewnianą łyżką wmieszałam ją do masy serowej. Masę serową wyłożyłam na ciasto czekoladowe. Na wierzch łyżką wyłożyłam pozostałe ciasto. Sernik piekłam godzinę w temp. 175 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu sernik przestudziłam w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjęłam go na metalową

Waniliowe Improwizacje
Stefanka na herbatnikach z kremem czekoladowym 89

Stefanka na herbatnikach, z kremem czekoladowym, oblana polewą również z czekolady. Ciekawie wygląda, nie wymaga pieczenia i z pewnością posmakuje każdemu, no bo któż nie lubi czekolady :-) Do zrobienia tego ciasta użyłam dosyć dopasowanej formy, ale myślę, że i bez niej można sobie poradzić, ponieważ krem jest dosyć stabilny i nie rozpływa się na boki. Z formą jest

Arabeska waniliowa
Szarlotka z bezą i kruszonką 1116

jego 1/3 część i wkładamy do zamrażarki. Pozostałe 2/3 ciasta kroimy na mniejsze, płaskie kawałki i wykładamy nimi dno blachy (25x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ugniatamy dłońmi spód aby był równej grubości i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 minut. W tym czasie przygotowujemy bezę. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, następnie(...)cukru były prawie niewyczuwalne). Na sam koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Na podpieczony spód nakładamy jabłka, na jabłka wykładamy bezę a na koniec ścieramy na wierzch na dużych oczkach tarki mocno schłodzone ciasto. Wkładamy ciasto z powrotem do piekarnika. Pieczemy w 170° przez 45 minut

Qchnia po prostu
Malinowe "niebo w gębie" 1022

odrobiną ciasta maślanego i chrupiącą migdałową bezą to gwarantuję ,że będziecie w siódmym niebie :) No i jak to u mnie tradycyjnie imieninowe ciasto musi być z malinami . Inspiracja ze strony (klik) Składniki : Ciasto : 100g miękkiego masła pół szklanki cukru (110g) 3  żółtka 3/4 szklanki maki (130g) pół łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa malinowa: 2 galaretki malinowe 2 szklanki(...)słodkie ciasta) 1 duży jogurt malinowy (330ml) 150g świeżych malin rozgniecionych widelcem 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżki wody Beza: 3 białka  34 szklanki cukru (160g) 80g płatków migdałów Wykonanie : Ciasto: Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę , dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Przesiać mąkę z proszkiem , wymieszać dokładnie. Gotowe ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia

Malinowa Kawiarenka
SZARLOTKA KRUCHO-DROŻDŻOWA 125

minut, aż ruszą. ciasto: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone na małe kawałki, szczyptę soli, cukier, jajka oraz rozczyn. Wyrabiamy gładkie ciasto. Ja wykorzystuję w tym celu hak miksera, ale można zagnieść ciasto ręcznie. Gotową masę dzielimy na 2 równe części. Jedną część ciasta rozwałkowujemy na stolnicy (na blacie) podsypując delikatnie mąką (ciasto lekko się klei), na wielkość(...)papierze do pieczenia i przenoszę na farsz odwracając papier z ciastem (tak jest najłatwiej, odklejam papier od ciasta i gotowe) Ciasto można nakłuć w kilku miejscach widelcem. Odstawiamy ciasto na ok. 15 minut do wyrastania. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok. 40 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu.  Upieczone

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania