ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:460/2705)

Torcik migdałowy na makowym biszkopcie (bez glutenu, laktozy, białego cukru) 117

makiem nie przyćmiewa smaku kremu a tylko go podkreśla i daje fantastyczny wizualny efekt 😍  Warto wypróbować przepis 💛        Składniki (18cm): Biszkopt -4 duże jajka (bez dwóch żółtek) -50g ksylitolu Nutura -100g mąki ryżowej -20g maku Budyń waniliowy -300ml mleka kokosowego (min. 82% kokosa) -1 opakowanie budyniu waniliowego -50g ksylitolu Nutura(...)Nadal ubijając dodać 2 żółtka (po każdym chwilę miksując). 4. Mąkę przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek i dodać mak. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 170’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy

Candy Pandas
Pyszne ciasto ze śliwkami. 370

uzyskaniu jednolitej masy dodać śmietanę i porcjami wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Należy dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Ciasto przelać do tortownicy (średnica ok. 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Na wierzchu ciasta ułożyć umyte i przekrojone na pół śliwki. Ciasto piec 40-45 minut

Codziennik Kuchenny
Babka piaskowa – najprostsza 284

Najprostsze i najczęściej pieczone przeze mnie w podstawówce ciasto. W czasach mojego dzieciństwa na każdą niedzielę musiało być coś słodkiego. Babka jest prosta i można ją

Niebieski kubek z kawa
Sernik z truskawkami i kruszonką. 186

czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C, formę wykładamy papierem do pieczenia. 1/3 ciasta zostawiamy w lodówce, a 2/3 wykładamy na blachę (tylko spód, bez rantu). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut, wyjmujemy, studzimy.      Przygotowujemy kruszonkę. Mąkę mieszamy z cukrem, płatkami owsianymi i zalewamy gorącym masłem, energicznie mieszamy i odstawiamy

Rozpustne gotowanie
LUKSUSOWE BUŁKI DO BURGERÓW 207

ciast drożdżowych, tzw. haka. Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym żółtku, a gdy ciasto będzie jednolite, zaczynamy dodawać miękkie masło. Kolejną porcję masła, dodajemy, gdy poprzednia dokładnie połączy się ciastem. Po dodaniu ostatniej porcji masła wyrabiamy jeszcze około 7 minut lub dłużej, aż ciasto zacznie odstawać od  ścianek dzieży, będzie gładkie i lśniące. Oprószonymi mąką dłońmi, zagarniamy ciasto(...)bez termoobiegu. Wrośnięte ciasto wyjmujemy na podsypany mąką blat i lekko turlając i rozciągając formujemy wałek. Ostrym nożem kroimy go na 9 lub 18 części, w zależności jakiej wielkości mają być bułki. Każdy kawałek, lekko oprószamy mąką i formujemy w dłoniach, zawijając /naciągając ciasto z wierzchu pod spód. Układamy na papierze do pieczenia ( po 9 sztuk), zachowując

cool and minty
Przepyszne ciasto Styropian, czyli sernik bez sera+FILM 144

ciasta -1 budyń śmietankowy 40g bez cukru -1 łyżka mąki ziemniaczanej DODATKOWO -ok 2-3 łyżki dżemu porzeczkowego Do miski dajemy składniki na ciasto, do ciasta dajemy żółtka (białka odkładamy do masy śmietanowej) Zagniatamy ciasto.  Dzielimy je na dwie części. Jedną dajemy do woreczka, i wsadzamy do zamrażarki, drugą wykładamy dno blaszki 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia(...)Wszystko delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Masa powinna być gęsta i bardzo puszysta. Masę wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Na masę śmietanową trzemy drugą część ciasta wyjętą z zamrażarki. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, grzanie góra-dół bez termoobiegu. pieczemy ok 50 minut. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika.  TERAZ WAŻNE  Po tym czasie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pierniczki w wersji fit 159

Piekę już po raz piąty te pierniczki, ale zdjęcie udało się zrobić dopiero teraz, kiedy zrobiłam ciasto z podwójnej porcji. Wcześniej znikały zbyt szybko, ponieważ są

Smaki Armine
Ranking najlepszych majowych przepisów 119

się Was zaskoczyć niedługo jakim rocznicowym ciachem.👍 Przechodząc do tematu postu przedstawiam: TOP 10 LISTĘ NAJLEPSZYCH (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE BEZ PIECZENIA LINK 2. PLACUSZKI TWAROGOWE LINK 3. CIASTO Z TRUSKAWKAMI  LINK 4. CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ LINK   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK 6. ZAPIEKANKA JAGLANA POD SEROWĄ

zdrowo i aktywnie
Ranking najlepszych majowych przepisów 174

się Was zaskoczyć niedługo jakim rocznicowym ciachem.👍 Przechodząc do tematu postu przedstawiam: TOP 10 LISTĘ NAJLEPSZYCH (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE BEZ PIECZENIA LINK 2. PLACUSZKI TWAROGOWE LINK 3. CIASTO Z TRUSKAWKAMI  LINK 4. CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ LINK   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK 6. ZAPIEKANKA JAGLANA POD SEROWĄ

Zdrowie i pysznie na talerzu
Łatwy chleb pszenny z ziołami prowansalskimi, pieczony w garnku 170

niego i pokazać na fotkach różnice. I kluczowa rzecz. Nie musicie bać się pieczenia chleba w garnku, bez natłuszczania go. Jeśli włożymy wyrośnięte ciasto do odpowiednio nagrzanego naczynia, bez problemu chleb nam z garnka wyjdzie. Do pieczenia najlepiej użyć mąki chlebowej. Ja jej nie miałam i użyłam 650. Ten nieco dziwny kolor miąższ zawdzięcza ziołom. Jeśli(...)prosty, że raz upieczecie chleb i będziecie kolejne piec z pamięci. A gwarantuję, że będziecie Do odmierzania składników używam miarki, takiej jak niżej – o pojemności 1/2 szkl. (125 ml). Z takiej ilości wyszedł mi jeden bochenek. Jeśli jako miarki użyjecie szklanki, to potrzeba naprawdę solidnego garnka lub podzielenia ciasta na dwa bochenki. Na godzinkę, w czasie której chlebek wyrasta

Mieszam w Garnku
Bananowiec, bez pieczenia inspirowany nowym Somersby Blackberry 245

inspirowany nowym smakiem Somersby Blackberry, o którym pisałam tutaj . Przepis jest prosty w wykonaniu. Najlepsze jest to w nim, że do tego ciasta potrzebujemy aż 3 składników : banany, masło i galaretki. I do tego bez pieczenia :) Czego chcieć więcej?? Spróbujcie. W smaku przypomina trochę sernik na zimno o smaku bananowym.  'bananowiec inspirowany nowym Somersby Blackberry' Składniki

CookYourself
Żur sandomierski 203

przesiewam do miski, dodaję zaczyn, sól resztę wody letniej, olej i wyrabiam ciasto mikserem. Ma być dobrze wyrobione, i nie za rzadkie bo chlebek piekłam bez formy. Przykrywam i odstawiam do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto wykładam na deskę podsypaną mąką, zagniatam rękoma i formuję kulkę, z kawałka ciasta formuję kulkę mała na dekielek. Odstawiam do wyrośnięcia ponownie na desce(...)podsypanej mąką. Piekarnik z kamieniem do pizzy nagrzewam do temp 240 stopni góra dół,  i przekładam chlebek na kamień. Dekielek smaruję białkiem i przyklejam do chleba. Piekę 10 minut i po tym czasie zmniejszam na 170 stopni i piekę jeszcze 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika spryskuję go wodą i przykrywam ściereczką.  Jak przestygnie wydrążam środek i nalewam

wesoła kuchnia
Ciasto Leśny Mech z truskawkami i śmietanką-pyszne, lekkie +FILM 121

ciasto-ciasto leśny mech z truskawkami i bitą śmietaną. Ciasto swój atrakcyjny wygląd zawdzięcza dodatkowi szpinaku. Nie zrażajcie się tym, ponieważ szpinak nie jest tu wyczuwalny a nadaje ciastu wspaniały posmak. Ciasto jest leciutkie, bardzo orzeźwiające. Zapraszam i bardzo polecam na pewno zrobi wrażenie. Zapraszam Was też na film :)  SKŁADNIKI blaszka ok 25x35cm używam zawsze szklanki 250ml CIASTO SZPINAKOWE(...)pieczenia, mąkę pszenną torową oraz krupczatkę i szpinak-wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto dajemy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,  wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 45 minut. Ciasto studzimy, i odkrawamy jego górę, następnie odkrojone ciasto kruszymy w palcach do miseczki-będzie nam potrzebne do posypania ciasta

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kokosowa babka Wielkanocna 169

olej oraz wszystkie sypkie składniki, czyli mąkę pszenną i ziemniaczaną , proszek do pieczenia , a na końcu wiórki kokosowe . Blaszaną formę dokładnie wysmarować rozpuszczonym masłem (nieocenione są silikonowe pędzelki!) i obsypać płatkami migdałowymi . Do tak przygotowanej formy wyłożyć ciasto i piec w temperaturze 160 stopni bez termoobiegu aż do „suchego patyczka”. Wystudzoną babkę można udekorować polewą

Za drzwiami kuchni
Kokosowa babka Wielkanocna 179

olej oraz wszystkie sypkie składniki, czyli mąkę pszenną i ziemniaczaną , proszek do pieczenia , a na końcu wiórki kokosowe . Blaszaną formę dokładnie wysmarować rozpuszczonym masłem (nieocenione są silikonowe pędzelki!) i obsypać płatkami migdałowymi . Do tak przygotowanej formy wyłożyć ciasto i piec w temperaturze 160 stopni bez termoobiegu aż do „suchego patyczka”. Wystudzoną babkę można udekorować polewą

Za drzwiami kuchni
nocna drożdżówka bez wyrabiania w dwóch etapach... 171

sól, olejek waniliowy i drewnianą łyżką wszystkie składniki mieszać do połączenia, ciasto ma mieć nie za gęstą konsystencję blacha 40x30 cm z papierem do pieczenia, do blachy wyłożyć ciasto, powkładać plastry jabłek bez skórki, odstawić na 30 minut do pojemnika wsypać składniki na kruszonkę w tym orzechy droniej pokruszone, olek smakowy(...)kokos i zrobić mikserem spiralami kruszonkę kruszonkę rozsypać na jabłkach piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60-70 minut, pod koniec nakryć papierem do pieczenia, aby wierzch za mocno się nie przypiekł - drożdżówka nocna bez wyrabiania jest mało pracochłonna do wykonania, najważniejsze to nie mieszać składników po wsypaniu do miski...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię