ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:463/2638)

A'la Malakoff truskawkowy 190

Dziś na deser proponuję austriackie ciasto Malakoff tylko, że w wersji bez pieczenia. Inspirację znalazłam na blogu Ostra-na-słodko  i postanowiłam ją lekko zmodyfikować. Polecam wersję Sylwii Ładygi z ww. bloga a także zachęcam do wypróbowania mojej. Mniam! A'la Malakoff truskawkowy Składniki: 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 250 g miękkiego masła(...)dżem nakładamy 1/2 masy budyniowej. Na masie układamy ponownie poziom biszkoptów. Biszkopty nasączamy ponczem truskawkowym. Ponownie szczeliny wypełniamy dżemem. Dżem przykrywamy pozostałą masą budyniową. Uprażonymi orzechami posypujemy wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki na noc. Smacznego

paapilotkaa
ciasto jabłkowe z marcepanem 168

pieczenia, 170 g cukru i cukier wanilinowy. Masło kroimy w kostkę i wyrabiamy kruche ciasto. Tak długo, aż składniki się połączą. Ciasto to różni się od innych rodzajów kruchych ciast. Będzie się ono mocno kruszyć, ale bez problemu wyłożycie nim blaszkę do pieczenia. My zawsze na spód blaszki dajemy papier do pieczenia. Ciasto należy wyłożyć cienką

KasiaiKrzysiu.pl
Kalafior - ciasto tarte (bezglutenowe) 172

cienką warstwę pozostałego ciasta a następnie smarujemy marmoladą. 7. Do pozostałych białek dodajemy szczyptę soli i szklankę cukru i ubijamy na sztywno, jak na bezę, pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę skrobi ziemniaczanej, dzięki której beza nie opadnie. 8. Na warstwę marmolady trzemy na tarce o dużych oczkach schłodzone ciasto z kakaem. 9. Na warstwę startego ciasta z kakaem kładziemy ubitą(...)pianę. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem (200 stopni bez termoobiegu). 10. Na warstwę piany trzemy schłodzone jasne ciasto. 11. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 minut. By nie opadła beza, po upieczeniu nie uchylamy drzwiczek piekarnika, obniżamy stopniowo temperaturę by pozwolić bezie na wysuszenie, wtedy nie opadnie. U nas trwa to około 30 minut

Kawa z mlekiem
Ciasto z bakaliami kremem budyniowym i masą jabłkową 409

oraz proszkiem do pieczenia i cukrami, następnie dodajemy żółtka, oraz pokrojone zimne prosto z lodówki masło, zagniatamy jednolite ciasto, okręcamy w folię spożywczą i wkładamy na 20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie równe części i wylepiamy dwie jednakowe foremki o wym 25/30 cm wyłożone pergaminem.  Smarujemy po równo konfiturą porzeczkową . BEZA: Białka ubijamy na sztywną(...)pianę dodając łyżka po łyżce cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Podzielić na dwie części wyłożyć bezę na ciasta kruche, posypać po równo rozdrobnionymi bakaliami, wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180*c piec 25-30 minut-do zrumienienia bezy. Tak upieczone placki zostawić do całkowitego wystudzenia. KREM BUDYNIOWY: Połowę mleka zagotować z cukrami, do reszty mleka wsypać mąki dodać Żółtak

Wanilia i Kardamon
Ostatnia pora na truskawki! 113

Sezon na truskawki niedługo się kończy, dlatego postanowiłam upiec ostatnie w tym sezonie ciasto z truskawkami, bezą i płatkami migdałowymi. Zapraszam do wspólnego pieczenia! Spód: 220g mąki pszennej 60g mąki ziemniaczanej 200g masła płaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek 40g cukru Nadzienie: 600g truskawek słoiczek dżemu truskawkowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Beza: 5 białek 150g cukru 200g(...)wyścielić papierem do pieczenia. Blaszkę wylepić ciastem i podziurkować widelcem. Ciasto piec w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp. 160 stopni Celsjusza. Nadzienie: Truskawki umyć, oczyścić i przekroić na połówki. Do truskawek dodać 2 łyżki mąki i wymieszać.  Podpieczony spód wysmarować dżemem truskawkowym i wyłożyć wcześniej przygotowane truskawki. Beza: Białka ubić na sztywno

Receptura smaku
Sernik na zimno z musem truskawkowym i bitą śmietaną 162

bitą śmietaną to idealne połączenie. Nie tylko smak tego ciasta jest zaskakujący, ale również jego wygląd. Dzięki zastosowaniu trzech różnego koloru mas i kremu ciasto prezentuje się bardzo efektownie. Sernik bez pieczenia jest bardzo szybki do zrobienia, także zabierajmy się za przepis! Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Wszystkim łasuchom życzę smacznego 😗 Składniki: spód: ciasteczka maślane(...)truskawki świeże do dekoracji, Sposób przygotowania ( tortownica o średnicy 24 cm): Masło rozpuszczamy. Ciastka rozdrabniamy w malakserze lub kruszymy ręcznie, następnie łączymy z rozpuszczonym masłem. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Spód tortownicy wykładamy ciastkami, należy je mocno docisnąć do spodu. Blaszkę wstawiamy do lodówki na  30 min.  Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, następnie łączymy delikatnie

kulinarne odsłony pati
Ciasto z sezamem, masą chałwową i bezą kokosową 131

kogo: dla miłośników chałwy dla lubiących ciasta "na bogato" dla szukających przepisu na specjalną okazję Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 250g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru 5 żółtek Składniki na bezę kokosową: 5 białek 0,5 szklanki cukru słoik powideł (lub innego dżemu) 100g wiórków kokosowych Składniki na masę sezamową: 2 łyżki(...)25x37) wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić ciastem. Ciasto pierwsze - Surowe ciasto posmarować dżemem/powidłem. Ubić pianę z białek, cukier dodać pod koniec ubijania. Ubijać, aż masa będzie sztywna. Dodać wiórki i delikatnie wymieszać. Pianę kokosową wyłożyć na dżem i upiec. Piec ok. 25 minut w temp. 180 stopni. Uważajcie, by beza się przyrumieniła, ale nie spaliła. Ciasto

Mania Wypiekania
Jabłecznik 121

cynamonu Przygotowanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę. Dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i dodajemy posiekaną margarynę. Zagniatamy ciasto. Następnie ¾ ciasta rozkładamy na blaszce o wymiarach 25x35cm wysmarowanej margaryną i posypaną odrobiną bułki tartej. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180C (bez termoobiegu). Pozostałą część ciasta wkładamy do zamrażalnika. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach

CityTaste - Przepisy
Sernik jagodowo migdałowy 59

Pyszny sernik bez pieczenia bezglutenowy bo na spodzie migdałowym. Duża ilość jagód bo co będziemy sobie żałować skoro są takie dobre.   spód migdałowy: 200 g migdałów zmielonych 60 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kakao 100 g czekolady gorzkiej masa serowa: 3 szklanki jagód 250 serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30 % 450 g serka(...)Spód migdałowy: Migdały przesypuję do miski, dodaję roztopione masło, kakao,cukier i w palcach mieszam aż zrobi się mokry piasek. Dno formy o wymiarach 24x24 cm wykładam papierem do pieczenia. Wysypuję migdały i ugniatam palcami. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni i wstawiam blaszkę na 7 minut aż spód podpiecze się. Na gorący spód wykładam kawałki czekolady i ponownie wstawiam

wesoła kuchnia
Szybki, wilgotny piernik na powidłach 200

Spróbujecie raz, a już nigdy nie wrócicie do pierników robionych tylko na pszennej mące. Rozgrzewamy piekarnik do 175⁰C. Mieszamy ze sobą suche składniki ciasta (bez cukru): obie mąki, sodę, proszek do pieczenia, kakao i mielone przyprawy. Goździki, ziele angielskie i anyż ucieramy na pył w moździerzu lub mielimy w elektrycznym młynku. Masło do ciasta powinno być miękkie

Karo in the Kitchen
Czekoladowy sernik z wiśniami i bezą 70

Obie zawinąć w folię spożywczą, większą schować na 30 minut do lodówki, mniejszą do zamrażarki. Ciastem czekoladowym z lodówki wykleić dno i boki formy do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C ( góra-dół ), piec 10-15 minut . Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Masa sernikowa: Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białą masę. Dodawać(...)masy sernikowej rozłożyć wiśnie, przykryć je masą z białek oraz zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Ponownie wstawić do piekarnika, piec 50-60 minut . Pod koniec czasu sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy sernik jest upieczony. Czekoladowy sernik z wiśniami i bezą po upieczeniu pozostawić w lekko uchylonym piekarniku do przestygnięcia. Przechowywać w chłodnym miejscu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

niecodziennikpary
Czekoladowa lawa paleo, bez glutenu i cukru. 167

sypkie składniki. Wlewamy naszą miksturę do ramekinów, odstawiamy na 30 minut do lodówki. Potem pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut w kąpieli wodnej (wstawiamy remekiny na blachę, zalewamy wodą tak, aby sięgała do ich połowy, najlepiej wlać od razu gorącą wodę). Dokładny czas pieczenia zależy od remekinów, trzeba kontrolować to co się dzieje w piekarniku. Idealnie(...)będzie zbyt płynne, a gdy przetrzymamy je zbyt długo to wyjdzie nam pyszne czekoladowe ciasto bez lawy w środku. Po prostu trzeba próbować. Moja czekoladowa lawa wyszła idealna dopiero za trzecim razem. Robiąc je po raz pierwszy warto przygotować więcej ciasta, aby przetestować czas pieczenia. Artykuł Czekoladowa lawa paleo, bez glutenu i cukru. pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Kruche orkiszowe z truskawkami pod bezową pierzynką 138

jedną cześć. Blachę o wymiarach 25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjętą porcję ciasta ścieramy na tartce na dużych oczkach na dno blachy. Delikatnie dociskamy palcami. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. Dodatkowo: 1 ½ szklanki mąki płatki migdałowe W tej samej formie pieczemy druga porcję ciasta. Ścieramy na tartce i dociskamy palcami. Białka z solą ubijamy(...)bezę wykładamy na surowe ciasto. Posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. Dodatkowo: 3 galaretki truskawkowe kg truskawek 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia.. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek. Pokrojone na pół układamy na upieczony placek bez

kulinarnyswiatdomi
Szybkie ciasto z pomarańczową nutą 122

pomarańczy ulubiona polewa czekoladowa – u mnie rozpuszczone kawałki czekolady i czekoladek (miks) Uwaga! Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Przygotowanie: Do większej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier. Mieszamy składniki łyżką.  Do składników ścieramy na drobnej tarce skórkę z 1 pomarańczy, mieszamy składniki. W drugiej miejsce mieszamy dokładnie jajka, oliwę lub olej i mleko. Składniki(...)pierwszej misce i całość mieszamy łyżką do połączenia składników (nie mieszamy za długo). Masę wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką keksówki. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu) piekarnika na środkowy poziom i pieczemy do tzw. suchego patyczka (około 40-45 minut). Ciasto studzimy, wyciągamy z foremki. Czekoladę (u mnie miks czekoladek, kawałków mikołaja i czekolady

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania